Perioada zodiilor – Zodiile în funcţie de perioadă şi în funcţie de luni

Ceea ce numim în mod uzual perioada unei zodii se referă la perioada în care Soarele tranzitează o anumită constelaţie, cum ar fi cea a Berbecului şi a Peştilor. În tabelul de mai jos veţi găsi o listă cu prioadele cele mai uzuale asociate celor 12 zodii.Perioada zodiilor

În tabelul de mai jos, găsiţi o listă cu cele mai uzuale perioade ale celor 12 zodii:

Tabel cu perioada zodiilor

Zodia

Perioada

Berbec 21 martie – 20 aprilie
Taur 21 Aprilie – 20 Mai
Gemeni 21 mai – 21 Iunie
♋️ Rac 22 Iunie – 22 Iulie
Leu 23 Iulie – 22 August
Fecioară 23 August – 22 Septembrie
Balanţă 23 Septembrie – 22 Octombrie
Scorpion 23 Octombrie – 21 Noiembrie
Săgetător 22 Noiembrie – 20 Decembrie
Capricorn 21 Decembrie – 19 Ianuarie
Vărsător 20 Ianuarie – 18 Februarie
Peşti 19 Februarie – 20 Martie

 

Atenţie însă! Există unele persoane născute la graniţa dintre două zodii, motiv pentru care, în unele cărţi sau siteuri vor găsi că s-au născut sub o anumită zodie, pe când pe alte siteuri, în zodia următoare. Dacă data naşterii Dumneavoastră este între zilele de 17-23, vă recomandăm să consultaţi un calculator online sau chiar să apelaţi la un astrolog pentru o consultanţă, pentru a vă interpreta astrograma natală.

Cum se calculează perioada unei zodii?

Soarele nu intră în zodia Berbecului în fiecare an, în 21 martie la ora 00.00 fix. S-ar putea ca într-un an să între la ora 23:00, în anul următor să între la ora 00:10 a zilei următoare, şi să existe diferenţe de cateva zeci de minute sau chiar ore între un an şi altul. Uneori, pot exista chiar diferenţe de câteva zile, mai ales în cazul anilor bisecţi, în care există o uşoară decalare.

De asemenea, locaţia geografică din momentul naşterii este deosebit de importantă, nu doar ora naşterii. Ştim foarte bine că atunci când la noi în ţară soarele este sus pe cer, pe alte contiente e noapte, sau dimineaţă, sau seară. De aceea, este bine să indicaţi într-un calculator online ora şi locul cât mai precise din momentul naşterii, dacă v-aţi născut în perioada dintre zodii, pentru a putea identifica cât mai bine sub ce zodie v-aţi născut.

Merită menţionat şi faptul că o persoană care se naşte în zodia Berbec dar foarte aproape de zodia Peşti, va fi influenţată pe parcursul vieţii şi de energia zodiei Peşti, dar într-o mai mică măsură.

Zodiile pe luni

Dacă vă întrebaţi în ce lună cade o anumită zodie, mai jos veţi găsi o listă cu zodiile care corespund fiecărei luni calendaristice. Totuşi, ar pentru a afla în ce zodie cade o dată fixă, primul tabel, de mai sus, vă va fi mai util.

Tabel cu zodiile pe luni

Simboluri Zodii Luna
♑♒ Capricorn şi Vărsător Ianuarie
♒♓ Vărsător şi Peşti Februarie
♓♈ Peşti şi Berbec Martie
♈♉ Berbec şi Taur Aprilie
♉♊ Taur şi Gemeni Mai
♊♋️ Gemeni şi Rac Iunie
♋️♌ Rac şi Leu Iulie
♌♍ Leu şi Fecioară August
♍♎ Fecioară şi Balanţă Septembrie
♎♏ Balanţă şi Scorpion Octombrie
♏♐ Scorpion şi Săgetător Noiembrie
♐♑ Săgetător şi Capricorn Decembrie

 

Dacă sunteţi interesaţi să citiţi mai multe despre cele 12 zodii şi despre constelaţiile corespondente, vă recomandăm câteva cărţi:

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Sursă imagine featured Water vector de macrovector – www.freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *