Femeia Peşti – Personalitatea şi Psihologia Femeii Peşti

O fiinţă vaporoasă şi delicată, femeia Peşti este plină de compasiune şi de gingăşie. Dar este şi o companie minunată, lângă care nu te poţi plictisi. Ar face totul pentru bărbatul pe care îl iubeşte, fiind o sursă de inspiraţie şi putere pentru el. Romantică, visează cu ochii deschişi la o relaţie de dragoste ca în filme. Totuşi, fiind un semn mutabil, poate să facă schimbări bruşte, mai ales în cazul în care consideră că relaţia în care se află nu mai face parte din menirea sau planul ei ideal.

Femeia din Zodia Peşti

Misterioasa zodiacului, femeia Peşti este un cocktail de emoţii, îmbinat cu senzualitate şi romantism. Totuşi, fiind o zodie jupiteriană, este extrem de interesată şi de latura ei spiritual, fiind empatică şi intuitivă. Majoritatea nativelor din zodia Peşti au abilităţi aproape telepatice, şi uneori au vise premonitorii sau foarte lucide.Pentru nativele din zodia Peşti, o importanţă crucială o are menirea lor pe această lume, şi să descopere semnificaţia profundă a lucrurilor. Conversaţiile pe teme mărunte le plictisesc, la fel ca şi relaţiile superficiale. Ele vor să pătrundă în adâncurile personalităţii celorlalţi, să le descopere tainele şi misterele. Totuşi, preferă să rămână misterioase în ochii celorlaţi, şi se lasă văzute doar de persoanele în care au încredere sau cărora simt că vor să li se dezvăluie.

Personalitatea Femeii Peşti

Această făptură minionă şi delicată poate părea de-a dreptul magică sau mistică în ochii unora, şi acest lucru nu este departe de adevăr. Fiind în strânsă legătură cu guvernatorii Jupiter şi Neptun, femeile născute sub constelaţia Peştilor par să nu se fi născut pe planeta Pământ, ci mai degrabă printre stele, sau în adâncurile oceanelor.

Cum semnul Peştilor este ultimul semn al zodiacului, femeia Peşti înglobează întreaga înţelepciune culeasă din experienţa tuturor celorlalte semne predecesoare. Fire escapistă, nu este foarte legată de lumea materială, şi preferă să se refugieze în alte lumi în loc să se confrunte cu problemele din viaţa de zi cu zi.

La fel ca şi celelalte semne de apă, nativa din zodia Peşti este extrem de emoţională, dar şi senzuală, trăindu-şi emoţiile în valuri, la fel ca întreaga existenţă. Se simte la ea acasă în lumea fanteziei şi a viselor, având trăiri foarte profunde şi lumi interioare bogate. Preferă să fie misterioasă cu cei din jur, dar dacă vei şti să arăţi interes pentru lumea ei interioară, îi vei câştiga inima şi va începe să se deschidă în faţa ta.

Calităţile şi Defectele Femeii Peşti
Calităţile şi Defectele Femeii Peşti, imagine de Phan Trinh via Pexels

Calităţile Femeii Peşti

Fascinanta femeie născută în zodia Peşti are o serie de calităţi care o fac să se distingă, dar are şi o serie de defecte, care i-ar putea supăra pe ceilalţi. La fel ca Bărbatul Peşti, femeia neptuniană are multe calităţi legate de empatie, compasiune, intuiţie şi tot ce i-ar putea servi pentru a-şi împlini menirea pe Pământ.

Intuiţia

Fiind în strânsă corelaţie cu guvernatorul Neptun, intuiţia femeii Peşti este remarcabilă. Aproape că citeşte gândurile, aproape rosteşte cuvintele tale înainte să le rosteşti tu. Arareori se ghidează în viaţă după hărţi sau reţete, ea fiind capabilă să intuiască ce e de făcut, sau ce ingredient să adauge în reţetă. Cum simţul practic îi lipseşte aproape cu desăvârşire, intuiţia este punctul ei forte care o ajută să se ghideze în viaţă.

Generozitatea

La fel cum bărbatul Peşti este extrem de generos, şi femeia Peşti oferă până uită de ea. Milostiva zodiacului, şi-ar pune sufletul pe tavă pentru a-i ajuta pe ceilalţi, chiar dacă riscă să rămână fără nimic. Doar că e imposibil să rămână fără nimic, pentru că acţiunile ei caritabile o împlinesc sufleteşte şi îi aduc mai multă bogăţie decât poate acumula oricine. Şi alte femei ale zodiacului au această calitate. Spre exemplu, femeia Leu este şi ea extrem de generoasă, dar generozitatea acesteia se manifestă în mod diferit. Dacă Leoaica oferă dintr-o formă de nobleţe sufletească, asemenea unei regine care vrea să îi ridice pe oamenii din jurul său, femeia Peşti oferă daruindu-se cu întreaga fiinţă, chiar dacă prin această dăruire ei nu îi mai rămâne nimic.

Femeia Peşti visătoare
Femeia Peşti visătoare, imagine de Tuấn Kiệt Jr. via Pexels

Altruismul

Mână în mână cu generozitatea merge altuismul peştioaicelor. Ele se regăsesc adesea în postura celor care îi apără pe cei slabi. Fiind extrem de emotive, sunt puternic sensibilizate de durerea pe care o resimt cei din jur, şi ar fi în stare să poarte pe umerii lor povara întregii suferinţe umane doar pentru a-i alina pe ceilalţi.

Creativitatea şi simţul artistic

Fie că se exprimă prin dans, pictură sau muzică, sau orice altă formă de artă, femeia Peşti se poate simţi împlinită doar dacă îşi cultivă creativitatea pe întreg parcursul vieţii. Talentate din naştere, femeile născute sub guvernatorul Neptun au capacitatea deosebită de a crea şi a transmite emoţie prin felurite căi artistice. O femeie născută în zodia Peşti care nu îşi va găsi metoda de exprimare artistică va începe să se ofilească precum o floare care nu este udată.

Femeia Peşti – Defecte

Pe lângă lista de calităţi care o fac să fie atât de înfloritoare, femeia Peşti are desigur si o listă de defecte.

Lipsa de pragmatism

Sau, cum s-ar spune, e cu capul în nori şi deloc cu picioarele pe Pământ. Desigur, aceasta este doar o predispoziţie cu care femeia Peşti se naşte, iar în urma experienţelor de viaţă, ea poate învăţa să devină pragmatică şi conştientă, sau poate să rămână pe tărâmul fanteziilor şi al viselor. Totuşi, în cazul Peştilor, este mai dificil să se orienteze spre acţiuni pragmatice decât, spre exemplu, în cazul zodiilor de Pământ.

Recomandare: pentru femeile născute în zodia Peşti care întâmpină dificultăţi la capitolul pragmtism, este recomandat să citească cartea lui Steven R Covey: Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace. Pot găsi în această carte câteva sfaturi care să le ajute să revină puţin cu picioarele pe pământ şi să devină mai pragmatice la locul de muncă sau in viaţa de zi cu zi.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei comanda cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Escapismul

Pe de o parte, Peştioaicele sunt creative şi excelente artiste, dar pe de altă parte, riscă să evadeze în lumea fanteziilor şi atunci când se cere să fie prezente şi să rezolve probleme. Dacă există situaţii deranjante, nativele din zodia Peşti au tendinţa să se izolele în turnul lor de fildeş imaginar, şi să îşi închipuie o lume fără probleme, fără conflicte, în care totul se revolvă de la sine. Această atitudine le poate fi foarte nocivă în momentele în care realitatea le loveşte în faţă.

Emoţiile extrem de puternice

Dacă sunt frumos exprimate pe cale artistică, emoţiile sunt un categoric plus pentru femeile Peşti. Dar dacă nu ştiu să le gestioneze, femeile Peşti pot avea grave probleme cauzate de emoţiile exacerbate şi de sensibilitatea lor crescută. Ceva ce un Capricorn ar uita peste 5 minute poate provoca durere pentru luni de zile, sau chiar ani pentru un Peşte. De aceea, este foarte important să înveţe inteligenţa emoţională şi să îşi gestioneze emoţiile atunci când apar. Dar e extrem de important şi să nu îşi suprime emoţiile, ci să le înţeleagă importanţa şi să înveţe să trăiască cu ele.

Femeia Peşti
Femeia Peşti, imagine de Ramy Kabalan@ramykabalan via Unsplash

Pentru a afla mai multe despre personalitatea Femeii Peşti, sau trăsăturile de personalitate ale oricărei alte zodii, te invit să citeşti şi articolul despre Ascendentul Zodiacal. Dacă poziţia Soarelui din momentul naşterii noastre ne dă anumite predispoziţii sufleteşti, poziţia Ascendentului este cea care ne arată cum ne vom comporta, cum ne vom prezenta în lume, şi în general, ce personalitate vom arăta.

Femeia Peşti în Pat şi în Relaţii

Mai mult decât oricare din reprezentantele celorlalte zodii, femeia Peşti are o foarte mare nevoie de a fi iubită şi protejată. Se poate simţi rănită atunci când este neglijată, dat fiind faptul că este extrem de sensibilă. Femeia născută în zodia Peşti atrage destul de uşor bărbaţii prin feminitatea  care se revarsă din înfăţişarea şi gesturile ei blânde. Ea este o maestră în arta iubirii, putând fi cea care îşi învată bărbatul cum să iubească.

Femeia Peşti în relaţiile de dragoste

Unul din aspectele negative legat de modul în care relaţionează femeia Peşti cu iubitul se referă la faptul că ea poate deveni dependentă emoţional de bărbatul pe care îl iubeşte. Unii bărbaţi, cum sunt bărbatul Berbec sau bărbatul Săgetator, fug cât pot de departe de această dependenţă emoţională. Mai ales în cazul în care dragostea nu îi este împărtăşită, suferinţa pe care o resimte devine extrem de profundă. Poate chiar să considere că nu are nicio valoare dacă bărbatul pe care îl iubeşte nu îi returnează sentimentele, şi se poate recupera destul de anevoios după ce inima i-a fost frântă.

O altă greşeală pe care o fac adesea peştioaicele e să se îndrăgostească de bărbaţi nepotriviţi. Fie că e vorba de bărbaţi care sunt deja în alte relaţii, fie că e vorba de bărbaţi care nu îşi doresc să se implice emoţional, femeile Peşti se regăsesc adesea în situaţia de a se îndrăgosti de bărbaţi cu care nu vor ajunge niciodată într-o relaţie. Poate natura lor romantică atrage aceste scenarii, ele visând cu ochii deschişi la Feţi Frumoşi care să le salveze, sau la scenarii hollywoodiene în care bărbatul se va întoarce în final la ele şi le va decoperi frumuseţea interioară şi iubirea nemărginită de care sunt capabile. Desigur, în viaţa reală, lucrurile stau diferit.

Femeia Peşti Îndrăgostită
Femeia Peşti Îndrăgostită, imagine de Min An via Pexels

Femeile Peşti detestă conflictele şi confruntările de orice fel. Din această cauză, ele riscă să nu adreseze problemele care apar în viaţa de cuplu, şi preferă să viseze la relaţii mai  bune, deconectându-se de probleme. De aceea, ele pot fi surprinse când află ca iubitul le părăseşte dintr-o dată, sau că şi-a găsit o amantă, când de fapt semnalele de alarmă au fost tot timpul acolo, dar ele au ales să nu le vadă.

Prin frumuseţea şi feminitatea pe care le manifestă, femeia Peşti este recunoscută că frânge multe inimi, îmbătând bărbaţii cu şarmul şi carisma ei. Are o alură care parcă transmite că vrea să fie salvată, şi în mod magnetic atrage bărbaţii cavaleri care vor să o salveze. De exemplu, bărbaţii Taur sau bărbaţii Capricorn sunt extrem de atraşi de ea din acest motiv.

Femeia Peşti în Pat

Pentru a ajunge în dormitor cu această femeie, e nevoie ca înainte de toate să ajungi în sufletul ei. Pentru zodia Peşti, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, amorul este strâns conectat cu iubirea. Fiind altruistă şi empatică, femeia Peşti va fi interesată să îşi satisfacă partenerul, punând nevoile lui înaintea nevoilor ei. Ea mai degrabă se lasă dominată, purtată, iar atunci când are ea iniţiativa, iniţiază atrăgând bărbatul, nu sărind pe el.

Pentru femeia Peşti amorul este o adevărată artă. Atunci când se dăruieşte unui bărbat, se dăruieşte trup şi suflet, mental şi spiritual. Îşi doreşte să fie una cu partenerul, îşi doreşte să nu mai existe o linie care să îi demarcheze pe cei doi.

Femeia Peşti în Pat - Senzualitatea Femeii Peşti
Femeia Peşti în Pat – Senzualitatea Femeii Peşti, imagine de Владимир Васильев via Pexels

Fiind un semn mutabil, la fel ca femeile Gemeni, Fecioară şi Săgetător, femeia Peşti îmbrăţişează schimbarea, ceea ce o face să fie întotdeauna deschisă să experimenteze, să încerce lucruri noi. Aceasta poate însemna şi că este atrasă de persoane noi pe care le întâlneşte, dar simpla atracţie nu va duce la infidelitate. Pentru femeia Peşti, unul din motivele pentru care s-a născut pe Pământ este să trăiască o relaţie de cuplu împlinitoare. Dacă îşi va găsi sufletul-pereche, care sa o iubească şi să o împlinească pe toate planurile, cu care va crea o conexiune inedită, ea îi va arăta devotament cu întreaga sa fiinţă.

Fiind cea mai creativă dintre femeile zodiacului, femeia născută în zodia Peşti îşi va folosi creativitatea şi în dormitor. Va experimenta poziţii de kama sutra, va testa uleiuri de masaj senzual, va testa efectul diferitelor muzici sau filme, va aduce în dormitor gustări afrodisiace, va îmbrăca măsături şi lenjerie senzuală pentru a scoate din minţi orice bărbat. Este deschisă să experimenteze jocuri şi schimburi de roluri, jucării, poziţii noi.

Dar e important de menţionat că, pentu a se deschide atât de mult, ea are o mare nevoie de confort emoţional. Ea trebuie să se simtă iubită, iar toate nevoile ei emoţionale trebuie să fie satisfăcute. Altfel, se va închide iar creativitatea ei va rămâne într-o cutiuţă.

Cum să cucereşti femeia Peşti?

Spre deosebire de Femeia Berbec, spre exemplu, femeii Peşti nu îi place deloc să facă pe vânătorul, aşa că, dacă ţi s-au aprins călcâiele după această femeie va fi nevoie să o vânezi tu pe ea. Visează la un cavaler care să o salveze, la relaţii romantice ca în filme. Aşa ca va fi nevoie să o inviţi la seri romantice, să o scoţi la dans sau la un concert, să o duci la o galerie de artă, să îi pregăteşti o baie cu petale de trandafiri şi muzică romantică. Tot ceea ce ţi s-ar părea un clişeu de film romantic, s-ar putea să funcţioneze pentru a cuceri această femeie.

Însă să nu cazi în capcana de a crede că peştioaicele sunt femei slabe. Ele de fapt sunt femei puternice, care îşi cunosc şi ştiu să îşi îmbrăţişeze feminitatea şi vulnerabilitatea. Visează să fie salvate, dar în realitate, se salveaza ele singure.

Oferă-i flori. Oferă-i ajutorul când are nevoie. Priveşte-o şi admiră-i frumuseţea. Fă-i complimente sincere şi unice. Dar nu uita de capacităţile aproape telepatice ale acestei femei. Dacă vorbele tale nu sunt sincere, va vedea direct în sufletul tău. Întreab-o de pasiunile ei. Arată-ţi latura spirituală, dacă eşti interesat de acest aspect. Arată-ţi latura justiţiară, şi setea de dreptate. Fă-o să se simtă ca o Julieta, iar inima ei va fi a ta.

Cum cucereşti femeia Peşti
Cum cucereşti femeia Peşti, imagine de Matheus Bertelli via Pexels

Pentru că zodia Peştilor este într-o continuă căutare a conexiunii divine, îţi recomand să citeşti cartea Viaţa după moarte a lui Deepak Chopra. Aceasta vorbeşte despre ce se întâmplă cu sufletul după moarte, şi despre toate nivelurile de conştiinţă pe care fiinţele care încă nu sunt trezite nu reuşesc să le perceapă.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei comanda cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.Fotografie featured de Roksolana Zasiadko@cieloadentro via Unsplash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *