Mijlocul Cerului în Astrologie – Cum ne ajută Mijlocul Cerului să ne îndeplinim menirea?

Ce este menirea (vocaţia) şi cum ne ajută Astrologia să o descoperim?

Vocaţia, sau menirea, se poate defini ca o afinitate puternică, un fel de chemare faţă de un anumit domeniu de activitate, o profesie sau un hobby. Mai simplu spus, menirea unei persoane este domeniul profesional sau vocational care se potriveşte cel mai bine unei anumite persoane.

Deşi de cele mai multe ori, vocaţia este strâns asociată cu profesia, nu este obligatoriu să existe un semn de egalitate între cele două. Vocaţia este ca o definiţie a persoanei, înseamnă mai degrabă ceea ce eşti decât ceea ce faci. Un alt fel de a spune este că de multe ori poate fi mai important modul în care faci o acţiune decât acţiunea propriu-zisă. O persoană poate să simtă că şi-a împlinit menirea doar dacă se implică în acţiuni caritabile de anvergură, în timp ce altă persoană îşi poate împlini vocaţia prin simplul fapt că îi serveşte pe alţii – poate fi vorba chiar de o chelneriţă la o cafenea care se poartă cu mult drag cu clienţii şi le face ziua mai bună.

Cum ştim dacă ne-am găsit adevărata vocaţie?

În cel mai simplu mod spus, un om îşi împlineşte menirea dacă simte că îşi foloseşte potenţialul la maximum. De asemena, atunci când un om face activităţi care sunt aliniate cu motivul pentru care el s-a născut pe acest pământ, el ajunge să facă aceste activităţi aproape fără efort, acestea parcă curg din el, iar el se simte implinit. Atenţie, acest lucru nu înseamnă că nu există obstacole în atingerea menirii. Dimpotrivă, când cineva îşi găseşte calea şi începe să se îndrepte spre ea, s-ar putea să se lovească de mai multe obstacole, care sunt de fapt teste pe care trebuie să le treacă pentru a-şi urma drumul sortit în această existenţă.

Forme în care se manifestă vocaţia

Vocaţia se poate exprima în fel şi fel de forme, la care nici nu ne-am gândi în primă instanţă. Ce este definitoriu pentru vocaţie este faptul că fiinţa umană, prin urmarea vocaţiei, găseşte o formă de expresie, o modalitate prin care dă puţin din ceea ce el este şi celor din jur sau mediului. Câteva exemple ar fi:

 • A scrie şi a publica
 • A citi altora
 • A face traininguri şi a-i învăţa pe ceilalţi
 • A sevi
 • A face voluntariat
 • A picta şi a face o expoziţie de picture
 • A munci în interesul comunităţii etc.

După cum spuneam mai sus, vocaţia are mai degrabă legătură cu modul în care sunt făcute activităţile decât cu specificul activităţilor făcute. De aceea, se poate trăi o existenţă împlinitoare şi dacă ne purtăm extrem de frumos cu copiii sau cei din jur.

Menirea şi vocaţia în planul Astrologic

Fiecare dintre noi vine în această existenţă cu o serie de defecte şi de calităţi. Defectele sunt în general limitările noastre, iar o parte a scopului existenţei noastre este să învăţăm să ne depăşim aceste defecte. Pe de altă parte, ne naştem cu o serie de aspiraţii, de dorinţe sau pasiuni faţă de care simţim o chemare. De aceea, tot în cadrul menirii noastre se regăseşte şi aspiraţia către dorinţele noastre profunde, iar o lecţie pentru noi este să reuşim să identificăm foarte clar care este această menire. Dar în momentul în care vom ajunge să ne trăim vocaţia, vom simţi o stare de satisfacţie şi împlinire de neasemuit.

Un alt aspect legat de menire este faptul că fiecare om poate doar el însuşi să îşi descopere propria cale. Cei din jur îi pot atrage atenţia asupra calităţilor şi defectelor, dar nicidecum nu vor putea să îi descopere calea celui de lângă el. De asemena, o persoană poate şti că şi-a găsit vocaţia atunci când acţiunile sale vin dinăuntrul ei, nu din exterior. Ea creează, nu reacţionează la stimulii proiectaţi de ceilalţi.

Menirea şi Astrologia - imagine de Toa Heftiba @heftiba via Unsplash
Menirea şi Astrologia – imagine de Toa Heftiba @heftiba via UnsplashCum putem să ne dăm seama care este vocaţia noastră principală?

Diverse tehnici de dezvoltare personală propun diverse metode pentru a identifica vocaţia care ne este specifică. Câteva exemple ar cuprinde:

 • Să căutăm activităţile pe care le facem cu foarte multă plăcere, dar şi cu foarte multă uşurinţă. E vorba de activităţile care ne încarcă, ne dau energie, şi nici nu simţim că depunem efort atunci când le facem.
 • Să căutăm activităţile pe care le făceam cu mare plăcere atunci când eram copii. Sau chiar să ne amintim ce răspundeam la întrebarea: ce vrei să devii când o să fii mare? Se spune că în societatea zilelor noastre, părinţii îşi împing copiii la atât de multe activităţi, încât nu îi mai lasă deloc să se plictisească. Între ore de pian şi ore de germană, copiii au arareori ocazia să se joace sau să piardă vremea. Plictiseala este extrem de importantă în viaţa unui copil, petru că în perioadele de plictis, copilul are tendinţa să se îndrepte spre activităţile care i se potrivesc cel mai bine. Fie că ia creionul şi mâzgăleşte pe o hârtie, fie că ia maşinuţa şi o dezasamblează – aceste activităţi stau la fundamentul construirii personalităţii micuţului.
 • Să învăţăm să creem ceva, orice. Să experimentăm cu scrisul. Poate încercăm o scurtă nuvelă sau câteva poezii. Poate experimentăm şi scriem strofele unui cântec. Să experimentăm cu muzica. Să luăm ore de canto sau să învăţăm să cântăm la un instrument. Să învăţăm să desenăm sau să pictăm. Să luăm ore de teatru sau de public speaking. Important este să găsim o formă de exprimare, prin care personalitatea şi eul nostru să se facă auzite.
 • Să extragem tot ce ne-a plăcut din experienţele trecute. Ce ne plăcea să facem la şcoală în mod deosebit? Ce ne-a plăcut la fostul loc de muncă? Care sunt oamenii din jur care ne plac, şi care sunt calităţile pe baza cărora îi alegem? Care sunt personalităţile care ne plac, cei ca şi care vrem să devenim şi noi? Dintre apropiaţii noştri, care sunt oamenii care şi-au găsit menirea? Ce au făcut ei să o găsească?
 • Să combinăm relaţiile pe care le avem cu experienţele de viaţă, şi să le transpunem şi celorlalţi ceea ce reiese din ele. Se spune că creativitatea vine din combinarea a ceea ce am auzit de la alţii cu experienţele proprii. Experienţele noastre sunt unice şi ne definesc. De aceea, doar noi suntem în măsură să le expunem şi să le dăm mai departe.
 • Să apelăm la un astrolog pentru a ne realiza o astrogamă. De asemenea, există programe online, care, pe baza datei naşterii, a orei şi a locului naşterii, pot reda astrograma fiecărei persoane.

Mijlocul Cerului: Menirea din punct de vedere Astrologic

Mijlocul Cerului, cei mai sudic punct al astrogramei noastre, este exact locul care se afla deasupra capului nostru în momentul în care noi ne-am născut. Din punctul de vedere al astrologiei, acest punct cardinal este în rezonanţă cu aspiraţiile individului, cu menirea şi vocaţia lui, fiind aflat la polul opus faţă de Fundul Cerului. De aceea, zodia care se află în dreptul Mijlocului Cerului în momentul naşterii unui copil poate fi un foarte bun reper pentru acesta legat de direcţia în care trebuie ca el să o ia în viaţă pentru a fi împlinit. Întreaga sa evoluţie va fi guvernată de această zodie, iar dacă există şi anumite planete în dreptul Mijlocului Cerului, şi planetele vor influenţa calea copilului.

Menire Spirituala, fotografie de Tobias Cornille @tobiasc via Unsplash

Mai ales în zilele noastre, mulţi îşi pun întrebarea dacă vocaţia şi profesia trebuie să fie unul şi acelaşi lucru. Umblă multe zicale de genul Găseşte-ţi pasiunea şi fructific-o, şi nu vei mai simţi că munceşti nicio zi din viaţa ta. Astfel, se pune întrebarea dacă vocaţia trebuie să fie acelaşi lucru cu profesia, dacă trebuie să devină principala sursă de venit.

Ideal ar fi ca profesia pe care o alegem să fie în concordanţă cu vocaţia noastră, să investim întregul nostru timp şi întreaga energie în aspiraţia noastră profundă. Dar în cazul în care încă nu se întâmplă asta, situaţia nu ar trebui să ne îngrijoreze. Poate exista şi cazul în care să avem un job uzual prin care să ne întreţinem, iar pe lângă el să dezvoltăm un hobby sau o practică prin care simţim că ne împlinim şi menirea. Cu timpul, această nouă practică s-ar putea să devină principala noastră profesie şi să ne asigure şi existenţa pe plan material.

Planul spiritual

Aspiraţiile spirituale ţin de Mijlocul Cerului, şi ele se referă la momentele în care dorim mai mult decât un trai decent şi un job bine plătit. Zodia în care se află Mijlocul Cerului, precum şi celelalte planete care se află acolo, ne vor ghida pentru a găsi direcţia de dezvoltare la nivel spiritual.

Planul material

Planul material merge mână în mână cu profesia la care ne gândim ca principală sursă de venit. De aceea, mijlocul cerului ne ajută să găsim calea prin care să ne asigurăm sursele de venit şi tot ceea ce ţine de planul material, dar şi să ne integrăm pe plan profesional, să obţinem ascensiune în carieră. Mijlocul Cerului este un punct matematic care, în momentul naşterii noastre, se află fie în casa a IX-a, fie în casa a X-a.

Planul profesional şi vocaţional în zodii

Casa a IX-a este Casa lui Dumnezeu, motiv pentru care se spune că cei care au Mijlocul Cerului în casa a IX-a trebuie să îşi găsească menirea în legătură cu Divinitatea. Menirea lor este mai degrabă una spirituală, şi dacă este posibil, şi profesia ar fi bine să fie aleasă tot în domeniul spiritual. Atunci când Mijlocul Cerului este în casa a X-a, vocaţia are mai degrabă legătură cu planul profesional, şi în raport cu relaţiile noastre sociale.

Mijlocul Cerului în Berbec ♈︎

Berbecul fiind primul simbol al zodiacului, este în acelaşi timp şi iniţiatorul şi inovatorul, cel care demarează noi şi noi proiecte. De aceea, cele mai potrivite locuri de muncă pentru nativii cu casa a X-a în Berbec sunt cele din domeniul pionieratului, cele care implică muncă individuală, care să aibă chiar o doză de competitivitate, sau cel puţin spontaneitate. Fiind şi un foarte bun atlet, poate obţine excelente performanţe sportive Berbecul este într-o continuă căutare de nou, de inedit, şi are mare nevoie să fie provocat şi să obţină rezultate măsurabile, să îşi poată cuantifica evoluţia. De aceea, dacă Mijlocul Cerului este în casa a IX-a, menirea lui va fi îndreptată spre a aduce invoaţie în domeniul spiritual, sau poate fi un lider spiritual, un iniţiator sau instructor, care îi învaţă pe alţii despre legile dumnezeieşti.

Curajul este unul din atributele definitorii ale acestei zodii, de aceea este adesea în postura de lider, conducător, şi nu suportă să fie în postură de subaltern. I se potrivesc meseriile de poliţist, jandarm, apărător, dar şi cele din domeniul ştiinţei şi inovaţiei. Ceilalţi îi recunosc calităţile de conducător, şi i se supun cu încredere. Pentru el este mai important să aibă o carieră de succes în care să i se valorifice meritele, decât să primească o sumă fabuloasă de bani.

Mijlocul Cerului în Taur ♉︎

Nativii din zodia Taurului sunt probabil nativii cu cea mai mare putere de muncă şi anduranţă. Pentru că Taurul este extrem de interesat de siguranţă şi de confort, persoanele cu casa a X-a în Taur sunt adesea persoane care îşi iau locul de muncă foarte în serios. Deşi pot fi uşor încăpăţânaţi, cu o dorinţă de a se impune, acestor nativi le face plăcere să execute cu precădere taskuri repetitive, chiar de rutină, şi de cursă lungă. Perseverenţa şi hărnicia sunt printre cele mai importante atribute, de aceea pot ocupa şi posturi care să se solicite aceste calităţi şi la nivel fizic, nu doar mental.

Persoanele cu casa a X-a în zodia Tarului pun mare valoare pe banii câştigaţi şi pe cariera trainică, de lungă durată. Li se potrivesc fie muncile fizice în care să îşi pună în valoare puterea, fie muncile de birou, care nu îi scot foarte tare din zona de confort şi le pot asigura o oarecare repetitivitate sau siguranţă. Contabilitatea şi facturarea sunt meserii foarte potrivite pentru aceşti nativi, dar şi toate activităţile care ţin de planificare, răbdare şi chiar o doză de monotonie. Totuşi, dorinţa lor de a câştiga mulţi bani nu este asociată cu egoismul. Ei vor să fie capabili să asigure bunăstarea şi prosperitatea întregii familii.

Fiind o zodie de Pământ, şi muncile asociate culitvării pământului pot fi foarte potrivite.

Mijlocul Cerului în Gemeni ♊︎

Gemenii sunt o zodie mercuriană, fiind asftel una dintre zodiile raţiunii, alături de Fecioară. Pe lângă raţiunea şi inteligenţa carteziană, Gemenii se remarcă mai ales prin deosebitele abilităţi de comunicare.

Persoanele care se nasc cu casa a X-a în zodia Gemenilor au nevoie de un loc de muncă în care să îşi folosească foarte bine abilităţile intelectuale şi cele de comunicare. Se potrivesc în posturi de relaţii cu publicul, de negociatori sau oratori. Locurile de muncă din vânzări sunt de asemena foarte potrivite pentru aceste persoane, sau jurnalismul, mai ales în ceea ce priveşte munca de teren. Cercetările şi locurile de muncă privind munca în laborator sunt de asemena foarte potrivite acestor persoane. Politica este un alt domeniu în care acest nativ s-ar putea simţi împlinit.

Gemenii sunt o zodie mutabilă, schimbătoare. Din acest motiv, se întâmplă adesea ca persoanele cu casa a X-a în această zodie să schimbe frecvent locul de muncă, şi cu multă uşurinţă.

Mijlocul Cerului în Rac ♋︎

Sub dominaţia guvernatorului său Luna, zodia Racului este cea mai emotivă dintre zodii. Din această cauză, o persoană cu casa a X-a în zodia Racului are o mare nevoie să se simtă bine la locul de muncă, să creeze relaţii armonioase cu colegii şi să se simtă cât mai bine pe plan emoţional la job.

Poate accepta să fie un bun subordonat la nivel tehnic, cu condiţia să nu i se ceară să fie supus din punct de vedere emoţional. Datorită bunei intuiţii a zodiilor de apă, reuşeşte să înţeleagă destul de bine ce are de făcut, fără a i se da prea multe explicaţii. Racul este recunoscut şi pentru tendinţa sa de a merge înapoi, de a privi în trecut. Astfel, pentru el sunt potrivite şi meseriile care au legătură cu arhivarea, memoria, istoria sau arheologia. Şi locurile de muncă în care i se atribuie sarcini de răspundere morală i se potrivesc.

Fiind într-o strânsă legătură cu familia, menirea acestui nativ se poate transforma şi în crearea şi întreţinerea unei familii armonioase.

Mijlocul Cerului în Leu ♌︎

Leul este reprezentat de Soare, de elementul masculin îndreptat spre verticalitate, putere şi generozitate. Persoanele care au casa a X-a în zodia Leu se simt împlinite în poziţii de putere, şi nu suporta sub nicio formă să fie subordonate. Sunt foarte ambiţioase şi perseverente, iar dacă energia Leului este asimilată în mod armonios, vor ajunge să simtă o deosebită împlinire atunci când realizează acţiuni cu o profundă semnificaţie morală.

Are nevoie de independenţă la locul de muncă, vrea să acţioneze conform propriilor sale decizii şi să fie autonom. Pentru el, e important să deţină o anumită funcţie pe o anumită treaptă ierarhică, e important să fie văzut şi să fie apreciat. Adesea, acest nativ va opta pentru o carieră care să îl pună pe scenă, în lumina reflectoarelor, cum ar fi de exemplu teatrul. Are o atracţie pentru bunurile de lux, care să îi pună în evidenţă imaginea.

Acest nativ poate urma o carieră de succes care să îi pună în evidenţă carisma şi şarmul. Ar putea fi un politician foarte bun, un actor sau un artist deosebit.

Mijlocul Cerului în Fecioară ♍︎

Cea de-a doua zodie mercuriană, Fecioara, se manifestă în casa a X-a în sens yin, receptiv. De aceea, caracteristicile legate de raţionament şi comunicare sunt îndreptate spre interiorul individului, conferindu-i abilităţi deosebite ca meticulozitatea, răbdarea, simţul analitic şi chiar perfecţionismul.

Ca şi nativii născuţi cu casa a X-a în Gemeni, cei cu casa a X-a în zodia Fecioară au o atracţie faţă de ştiinţă şi faţă de numere făcându-le plăcere să jongleze cu cifre şi calculele matematice. De obicei aceşti nativi sunt foarte harnici, au o mare putere de muncă şi extrem de multă răbdare.

Sunt cei mai potriviţi pentru a efectua profesii în care îşi poate exercita spiritul analitic. De aceea, poate fi un foarte bun matematician, statistician, un bon contabil sau administrator. Fiind şi foarte bine organizat, poate profesa ca organizator în orice domeniu, sau poate perfoma activiăţi de secretariat. Îi place să consturiască tabele şi să ţină evidenţe.

Fiind o zodie de Pământ, aspectul material îl interesează la nivelul său cel mai pragmatic. Îi place să colecţioneze doar lucurile de care are într-adevăr nevoie, evitând risipa şi cheltuielile pe produse luxoase. Este un adept al eficienţei, şi nu a ceea ce este pompos.

Mijlocul Cerului în Balanţă ♎︎

Balanţa este simbolul dreptăţii şi al echităţii. Persoanele născute cu casa a X-a în Balanţă sunt adesea extrem de oneste la locul de muncă, şi se potrivesc în domenii asociate cu onestitatea. Pentru că cunoaşte şi respectă legile, poate fi un bun legiuitor sau un apărător al cazurilor sociale.

În general aceste persoane se simt împlinite atunci când se implică în cauze sociale, când pot lua apărarea celor defavorizaţi şi se pot implica să facă dreptate. De multe ori, aceste persoane sunt membre în organizaţii non-guvernamentale, şi apără drepturile categoriilor defavorizate sau ale animalelor.

Balanţa este totuşi o zodie Venusiană, fiind definită prin frumos şi prin artistic. Unii nativi cu casa a X-a în zodia Balanţă pot dispune de deosebite talente artistice, pe care le vor pune în aplicare negreşit de-a lungul vieţii. De aceea, domeniul artei este foarte potrivi pentru aceşti nativi, fiind buni scriitori, actori, pictori, esteticieni, designeri vestimentari, muzicieni sau orice alte funcţii în legătură cu artele.

Mijlocul Cerului în Scorpion ♏︎

Cea mai misterioasă zodie, Scorpionul, este în strânsă legătură cu tot ceea ce este ocult. Poate fi atras de ştiinţele oculte, sau de ştiinţele care forează în profunzimea conştiinţei umane, cum este cazul psihologilor. Scorpionul este guvernat de planeta Marte, motiv pentru care una dintre atracţiile principale este amorul, motiv pentru care aceşti nativi pot deveni buni sexologi.

În general, nativii cu casa a X-a în Scorpion nu sunt atraşi de bani, ci, pentru a se simţi împliniţi, trebuie să ajungă la o cunoaştere profundă a minţii sau sufletului uman. De aceea, medicina şi psihologia sunt arii în care s-ar simţi foarte bine pe plan profesional. Şi rolul de detectiv sau investigator li se potriveşte, pentru că îi face să sape, să caute, să facă conexiuni.

Mijlocul Cerului în Săgetător ♐︎

Săgetătorul este zodia aspiraţiei şi a cunoaşterii spirituale. Nativii cu casa a X-a în această zodie au aspiraţii înalte, au dorinţe de afirmare, şi chiar de a schimba lumea. Adesea vin cu idei inovative pe care vor să le insufle şi altora. Unora dintre ei le e sortit să devină conducători, dar nu în sensul clasic al şefului de la birou, ci mai degrabă un iniţiator şi un conducător spiritual, care deschide drumuri spre idei inovatoare.

Nu este un foarte mare muncitor, ci ar prefera prin muncă puţină şi eficientă să câştige sucifient de mult pentru a-şi finanţa plăcerile şi hobbyurile. Asemenea nativilor cu casa a X-a în Balanţă, şi aceşti nativi sunt atraşi de ideea de adevăr şi dreptate, de onestitate şi sinceritate. De aceea sunt buni judecători sau leguitori.

Pentru că au foarte multe cunoştinţe, mai ales pe plan religios sau spiritual, pot deveni buni profesori sau mentori. Şi filosofii se încadrează în această categorie, şi in general persoanele cu aspiraţii înalte.

Mijlocul Cerului în Capricorn ♑︎

Cel mai pragmatic semn al zodiacului, Capricornul este în căutarea dovezilor, a lucrurilor concrete, palpabile, pragmatice. Nativii cu casa a X-a în zodia Capricornului sunt adesea consideraţi zgârciţi. Sunt genul care muncesc mult pentru a acumula cât mai mulţi bani, dar nu îi câştigă pentru a-i cheltui. În general evită să strice banii pentru a-şi satisface plăcerile.

Are nevoie şi de recunoaştere socială, dar nu în acelaşi fel ca şi Leul. Dacă pentru Leu e important să fie bine văzut în societate, să fie asemuit cu luxul şi cu o imagine radiantă, pentru Capricorn e mai important să aibă o carieră de succes care să îi aducă bani şi împlinire. Este extrem de perseverent şi muncitor, şi în general îşi atinge aspiraţiile profesionale prin muncă perseverentă şi susţinută. Printre calităţile sale se numără faptul că ştie face economii, iar la nivel de cheluieli este destul de modest. Dar este important ca modestia lui să nu fie exagerată, pentru a nu cădea în zgârcenie.

Cele mai potrivite profesii pentru nativul cu casa a X-a în Capricorn ar fi domeniul adiministrativ şi orice domeniu legat de gestionarea banilor. Totodată poate fi un bun afacerist, sau poate avea o atracţie pentru tot ce este conservator sau tradiţional.

Mijlocul Cerului în Vărsător ♒︎

Deşi este guvernat de planeta Saturn ca şi Capricornul, Vărsătorul are o latură diferită a acestei planete. În general nativii născuţi cu casa a X-a în Vărsător sunt un soi de avantgardişti, de inovatori şi excentrici. Adesea sunt atraşi de profesii noi, care poate încă nici măcar nu există, pot fi pionierii care ei înşişi inventează joburi sau chiar domenii noi.

Aceşti nativi sunt foarte atraşi de munca pe care o fac, dacă aceasta le oferă împlinire. Iar implinirea se poate descrie prin noutate, inovaţie, cercetare ştiinţifică sau de orice fel. Este extrem de exigent şi pretenţios, iar adesea poate fi perceput ca un rebel, pentru că nu se supune, nu face nimic în mod convenţional. Dimpotrivă, vine cu idei noi, revoluţionare, aduce perspective noi la care alţii nu se gândesc.

Printre meseriile care se potrivesc nativilor cu casa a X-a în Vărsător se numără cele legate de cercetare şi inovaţie, dar şi cele care duc spre ştiinţe mai oculte. Domeniile ştiinţei care presupun cercetare, precum medicina, psihologia, sociologia, informatica sau ariile tehnologice, sunt, de asemena, atrăgătoare pentru aceşti nativi.

Mijlocul Cerulu în Peşti ♓︎

Zodia compasiunii şi a intuiţiei, Peştii sunt un element de mare sensibilitate şi empatie. Menirea nativilor cu casa a X-a în Peşti este adesea legată de pasiunea lor pentru a servi oamenii sau animalele, de compasiunea lor, de dorinţa lor de a ajuta şi chiar de a se sacrifica.

Poate cea mai dezinteresată zodie din punct de vedere material, Peştii preferă ce este cinstit şi onest. Cu puternice înclinaţii spre artă şi frumos, aceste persoane sunt de obicei artişti foarte talentaţi, fie că devin actori sau fotografi, muzicieni sau poeţi. Pentru că dispun de o intuiţie deosebită, şi pentru că ştiu să empatizeze foarte bine, în general devin buni consilieri, sau buni psihologi.

Unul din defectele acestor nativi este că reuşesc să empatizeze atât de puternic încât ajung să uite de ei. De aceea riscă să se consume foarte puternic, să se macine şi să se epuizeze. Trebuie să înveţe să se îngrijească şi să se distanţeze de problemele altora, mai ales dacă lucrează în domenii în care servesc şi îngrijesc alţi oameni.

Poate e nevoie să depunem un efort semnificativ pentru a ne descoperi menirea. Dar odată ce am găsit-o, ea nu poate fi pierdută şi nici înstrăinată de către nimeni.Câteva idei pentru a găsi profesia care ţi se potriveşte

Dacă încă nu ai găsit profesia care să te împlinească, am câteva sugestii pentru tine. În primul rând, este bine să experimentezi şi să te documentezi cât mai mult. Nu înseamnă că dacă ai făcut o anumită şcoală, trebuie neapărat să munceşti în acelaşi domeniu. De asemenea, nu înseamnă că dacă nu ai făcut o anumită şcoală sau facultate, nu poţi avea o profesie onorabilă şi din care chiar să câştigi satisfăcător. Poate cel mai dificil pas este să facem distincţia între ceea ce ne dorim noi cu adevărat să facem, şi ceea ce au proiectat părinţii, profesorii sau întreaga societate asupra a ceea ce ar trebui să muncim.

De exemplu, cineva s-ar putea simţi mizerabil la o muncă de birou, primind taskuri de la mai mulţi manageri, dar s-ar simţi mult mai bine într-un mediu educaţional, în care să predea copiilor sau chiar adulţilor. Pentru alţii e foarte important să facă o carieră într-o companie în care există multă competiţie, iar cei mai buni sunt răsplătiţi prin promovări şi recunoaştere publică. Pe alţii, iar împlini o muncă în domeniul care le place lor cel mai mult, de exemplu bucătărie, turism sau îngrijirea animalelor. Alţii au un stil de muncă mai independent, şi li s-ar potrivi mult mai bine să devină antreprenori.

Mai jos vei găsi o listă de cursuri online, care te pot inspira către câteva domenii despre care poţi învăţa mai mult. Pe lângă acestea, există nenumărate resurse online, unele cursuri sunt gratuite, altele se plătesc, sau poţi citi diferite articole despre reorientre profesională sau poveşti de succes ale oamenilor care au avut curajul să schimbe cariera şi să facă ceea ce le place cu adevărat.

 • Dacă vrei să primeşti consiliere astrologică referitor la menirea ta, poţi apela la Şcoala de Astrologie Helios care oferă consiliere astrologică pe toate planurile: relaţional, financiar, al carierei, personal, sănătate, familie etc.
 • Dacă eşti interesat de dezvoltarea personală prin metode şi tehnici din psihologie şi din spiritualitate, îţi recomand să te înscrii în programul Back to Yourself al lui Zoltan Vereş. Acesta este un program care se desfăşoară pe parcursul mai multor luni, şi adresează diferite aspecte cognitiv-comportamentale cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi. Dacă încă nu eşti familiar cu munca lui Zoltan, îţi recomand să asculţi podcastul său gratuit Refleqt care tratează diferite aspecte din viaţa de cuplu, probleme de familie, relaţia cu părinţii şi multe altele.
 • Cursuri de IT la IT University – vei găsi aici mai multe cursuri din domeniul IT despre Mobile, Hosting, Networks, Testare şi multe altele. Unele cursuri sunt în limba română, altele în limba engleză
 • Cursuri pentru şoferi – urmarea unui curs care conţine atât legislaţie rutieră cât şi o serie de chestionare pentru toate categoriile de permis auto, care te va ajuta să înveţi pentru examenul de la sală, dacă îţi doreşti să obţii permisul de conducere
 • Dacă eşti interesat de domeniul marketingului online, sau ai o afacere pe care vrei să o promovezi online, îţi recomand cursului lui Călin Biriş Online Mastery. Acest curs conţine o serie de lecţii online, precum şi tooluri din domeniul marketingului pe care te va învăţa să le foloseşti, pentru a alege ce ţi se potriveşte mai bine dacă vrei să începi o carieră în marketing digital, sau dacă vrei să înveţi să îţi promovezi singur afacerea. Fie că e vorba de o firmă cu un sediu fizic, sau un mic hobby personal pe care vrei să îl monetizezi, un curs de marketing online te poate ajuta să înveţi să te promovezi.

 

Nu uita, niciodată nu e prea târziu să îţi descoperi adevărata menire, şi calea pentru a duce o viaţă împinită! Explorează cursurile de mai sus, sau alte resurse pe care le găseşti pe internet. Poate există deja activităţi şi locuri de muncă potrivite pentru tine, la care însă nici nu te-ai fi gândit că există.

Notă: unele dintre linkurile de mai sus sunt linkuri de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra un produs prin linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii. Acest lucru nu implică niciun cost suplimentar pentru tine.

Dacă îţi cunoşti deja poziţia Mijlocului Cerului, s-ar putea să te intereseze să citeşti şi despre Fundul Cerului:

 

Mijlocul Cerului în BalanţăFundul Cerului în Berbec
Mijlocul Cerului în ScorpionFundul Cerului în Taur
Mijlocul Cerului în SăgetătorFundul Cerului în Gemeni
Mijlocul Cerului În CapricornFundul Cerului în Rac
Mijlocul Cerului în VărsătorFundul Cerului în Leu
Mijlocul Cerului în PeştiFundul Cerului în Fecioară
Mijlocul Cerului în BerbecFundul Cerului în Balanţă
Mijlocul Cerului în TaurFundul Cerului în Scorpion
Mijlocul Cerului în GemeniFundul Cerului în Săgetător
Mijlocul Cerului în RacFundul Cerului În Capricorn
Mijlocul Cerului în LeuFundul Cerului în Vărsător
Mijlocul Cerului în FecioarăFundul Cerului în PeştiImagine de copertă de William Farlow@frozen_warmth via Unsplash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *