Fundul Cerului în Astrologie. Fundul Cerului în Zodii

Ai auzit vreodată vorbindu-se despre semnificaţia Fundului Cerului în Astrologie? Probabil că doar în cazul în care ţi-ai făcut deja interpretarea Astrogramei Natale, sau dacă ai avut un interes particular despre viaţa de familie şi impactul Astrologiei asupra acesteia.

Semnificaţia Astrologică a Fundului Cerului

Fundul Cerului (IC, Imum Coeli după denumirea sa latină, semnificând punctul cel mai jos) este punctul matematic din Astrograma Natală care se situează diametral opus Mijlocului Cerului în momentul naşterii noastre. Am putea spune că acesta corespunde Nadirului, fiind asociat şi cu cel mai nordic punct. În general, este marcat în Astrogramă sau IC.

Acest punct matematic este în legătură cu familia – atât familia de provenienţă, cât şi familia pe care nativul o va forma în această viaţă. De asemenea, tot ceea ce ţine de rădăcini, arborele genealogic, apartenenţă şi provenenţă se poate studia tot referitor la Fundul Cerului. De cele mai multe ori, Fundul Cerului se află în casa a IV-a, dar există uneori şi mici excepţii. Iar dacă Mijlocul Cerului, punctul diametral opus, are legătură cu modul în care suntem văzuţi sau ne expunem în societate, Fundul Cerului este în legătură cu intimitatea, cu modul în care ne vedem noi pe noi înşine, cu relaţia intimă pe care fiecare o are cu el însuşi.

Anumite teorii susţin că Fundul Cerului este locul în care se acumulează anumite sedimentări ale karmei care nu a fost arsă în totalitate în vieţile anterioare, cumva dând o motivaţie pentru încarnarea curentă. Astfel, orice nativ, săpând în înţelesurile zodiei din IC, poate înţelege şi ce anume l-a motivat să se nască în familia în care s-a născut, şi care este rolul său.

Fundul Cerului şi Originile

Fundul Cerului se referă la rădăcinile noaste, la arborele genealoic extins, dar şi la părinţii care ne-au dat viaţă. La scală mai largă, se referă chiar la originile umanităţii pe Pământ, şi la ceea ce noi am moştenit de la părinţi, bunici sau strămoşii noştri mai îndepărtaţi. Poate avea legătură şi cu circumstanţele în care vom pleca din această viaţă.

La fel ca Mijlocul Cerului, şi Fundul Cerului are legătură cu copilăria, şi mai ales cu persoanele care ne-au crescut, fie ele părinţi, fraţi mai mari, profesori sau orice altă figură a autorităţii din copilărie. Rudele, profesorii, preoţii sunt persoanele de la care am învăţat principii de viaţă şi valori, comportamente şi o mare parte din ceea ce ştim să facem în viaţa de adult. Nu doar lucrurile pe care le-am învăţat de la ei sunt importante, ci şi modalitatea prin care am fost învăţaţi. Am fost învăţaţi cu răbdare şi empatie? Cu mânie şi pedepse? Cu aşteptări şi reproşuri? Am fost tot timpul obişnuiţi să primi apreciere pentru ceea ce facem, sau critică pentru ceea ce nu facem bine? Iată câteva exemple de predispoziţii comportamentale şi chiar seturi de valori care pot fi înţelese mai bine prin aprofundarea zodiei în care se află IC. 

Dacă vrei să citeşti mai multe legat de figurile de autoritate din copilărie şi cum ne pot impacta diferite comportamente legate de felul în care am fost crescuţi, îţi recomand cartea Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înşine, o carte care ne poate ajuta să identificăm anumite răni ale copilăriei, şi ne învaţă cum să pansăm aceste răni pentru ca ele să nu ne mai afecteze viaţa de adult.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Putem spune într-o oarecare măsură că Mijlocul Cerului este ca un fel de personalitate proiectată, pe care o construim pentru că aşa vrem să fim văzuţi, în timp ce Fundul Cerului reflectă cum suntem noi cu adevărat. Această personalitate o vom afişa doar dacă ne simţim în siguranţă, vulnerabili şi considerăm că cei din jur sunt persoane de încredere.

Fundul Cerului şi Familia

Familia, prietenii din copilărie, sau orice alte persoane cu care am crescut ne vor vedea şi ne vor cunoaşte comportându-ne conform specificului IC. Pe măsură ce creştem şi ne maturizăm, urmăm diverse studii sau pregătiri şi ne formăm o anumită personalitate, sau diferite comportamente învăţate, ne îndepărtăm oarecum de acest specific.



Adesea se spune că ne este mai dificil la maturitate să legăm noi prietenii, şi aceasta vine tocmai din faptul că atunci când cunoaştem persoane noi în diferite contexte, avem tendinţa să afişăm anumite comportamente învăţate mai degrabă decât ceea ce suntem cu adevărat. Spre exemplu, la şcoală vom vrea ca profesorii să ne vadă ca fiind silitori, iar colegii să ne considere prietenoşi şi de gaşcă. La locul de muncă vom respecta normele impuse de conducere, iar în trafic vom respecta regulile de circulaţie. De aceea, cu timpul acumulăm un comportament împrumutat peste altul, o mască peste alta, iar atunci când cunoaştem pe cineva de care dorim să ne apropiem, din reflex proiectăm aceste măşti mai degrabă decât să ne arătăm aşa cum suntem noi.

Majoritatea oamenilor ajung să aibă chiar crize de identitate, fie la anumite vârte cheie, fie după ce îndeplinesc anumite realizări pe plan social, familial sau profesional, şi se trezesc la un moment dat că parcă nu mai ştiu cine sunt cu adevărat. Unii pot începe să exploreze foarte multe domenii, pentru a afla ceea ce le place cu adevărat. Alţii pot da chiar în depresie, dacă simt că nu au un simţ al sinelui, că nu ştiu cine sunt. Nu degeaba, una dintre recomandările pe care le fac psihoterapeuţii, atunci când trecem printr-o criză, sau nu ştim ce avem de făcut, este să ne întoarcem la plăcerile şi fericirile din copilărie.

Dacă ne plăcea să colorăm, să cumpărăm o carte de colorat pentru adulţi şi să ne punem pe treabă. Dacă ne plăcea să citim, să recitim cărţile copilăriei, sau altele care ne sunt pe plac acum. Să jucăm fotbal sau să revedem desenele animate preferate din copilărie. Să avem grijă de un căţel sau o pisică, sau să luăm din nou legătura cu prietenii uitaţi din copilărie sau foşti colegi de şcoală. Astfel de activităţi ne pot reaminti cine suntem, sau cine eram la origine. Dacă ne plăcea cine eram mai demult, putem avea o senzaţie de regăsire. Dacă nu ne plăcea cum eram mai demult, poate fi un exerciţiu bun pentru a ne da seama şi a conştientiza la ce nivel am fost şi la cel nivel am ajuns, şi ce avem de făcut pentru a nu mai ajunge din nou în acelaşi stadiu.

Fundul Cerului şi Casa a IV-a

Casa a IV-a în Astrologie are legătură cu casa, şi cu tot ceea ce o persoană asociază cu propria casă, fie că este vorba de casa familiei de provenienţă, fie că se referă la noul său cămin în care locuieşte ca adult. De aceea, în legăcură cu Casa a IV-a sunt situaţia familială, istoricul familial, moştenirea, tradiţiile şi obiceiurile, rudele şi rădăcinile unei persoane. Este şi spaţiul în care fiecare nativ a trăit şi a crescut, copil fiind, motiv pentru care se face frecvent această analogie între Casa a IV-a si Fundul Cerului. În majoritatea sistemelor astrologice, de cele mai multe ori se întâmplă ca IC să fie poziţionat în Casa a IV-a.

IC este extrem de important în acest context, întrucât ne poate ajuta să înţelegem de ce ne comportăm într-un anumit fel în cadrul familiei, şi ce avem de făcut pentru a corecta anumite comportamente care ne displac. Într-o primă fază, cel mai probabil vom căuta un spaţiu exterior în care să ne găsim refugiul, un partener sau un prieten alături de care să simţim intimitatea, o activitate care ne face plăcere, pentru a putea spune că e a noastră şi ne reprezintă. Dar în momentul în care ne aflăm în stadii mai avansate pe scara evoluţiei, ne putem da seama că avem nevoie de o aprofundare mai adâncă a intimităţii, să ajungem să săpăm în adâncurile minţii, să fim într-o bună armonie cu propria persoană, şi să nu avem, în permanenţă, nevoie de o persoană sau o activitate exterioară pentru a ne simţi bine.

Fundul Cerului şi Zodia Racului

Unele interpretări astrologice asociază Fundul Cerului cu zodia Racului, tocmai datorită corespondenţei cu Casa a IV-a, care este Casa Racului. Zodia Racului fiind guvernată de Lună, este de la sine înţeles de ce acest punct matematic are o atât de importantă legătură cu planul nostru emoţional, cu intimitatea, dar şi cu copilăria şi familia.

Familia reprezintă în primul rând mama şi tata care ne-au făcut, apoi fraţii, verişorii, bunicii şi rudele mai îndepărtate. Cu timpul, familia începe să devină cea pe care noi o construim, alături de un partener, eventual copii. Dar familia poate fi şi una spirituală, dacă vom avea aproape persoane cu care să împărtăşim aceeaşi religie, sau aceleaşi aspiraţii spirituale, cu care să practicăm împreună meditaţie sau diverse tehnici care ne ajută să progresăm. Putem considera că din acest sector al familiei vor face parte persoanele pe care le lăsăm să ne vadă în intimitatea noastră, aşa cum suntem cu adevărat, pe care le considerăm suficient de apropiate pentru a ne permite să ne arătăm vulnerabilităţile.

Fundul Cerului. Regasirea de Sine
Fundul Cerului. Regasirea de Sine, imagine de Max@notquitemax via Unsplash

Fundul Cerului şi Regăsirea de Sine

Se spune adesea despre Fundul Cerului că reprezintă locul în care ne încărcăm bateriile, locul în care ne regenerăm sau ne reamintim cine suntem. Poate fi un loc de refugiu, un spaţiu în care ne odihnim, sau un loc pentru meditaţie, regăsire de sine. Sudiind acest punct matematic, am putea înţelege mai bine care este motivul pentru care ne-am născut, să ne înţelegem mai bine motivaţiile şi intenţiile, dar şi predispoziţiile şi modul în care ne este mai bine să acţionăm. În funcţie de zodia în care se află Fundul Cerului, ne putem da seama ce avem de făcut pentru a reintra în legătură cu noi înşine, atunci când ne simţim pierduţi.

De asemenea, tot zodia în case se află acest punct matematic ne poate da indicii despre ce trebuie să facem pentru a avea acces la propriile energii regeneratoare. IC fiind cel mai jos punct din Astrogramă este asociat cu ceea ce suntem noi în miez de noapte, atunci când nu este nimeni în jur, nu ne vede nimeni, şi suntem cât mai autentici cu putinţă. Este punctul cel mai liniştit, cel mai tăcut, dar şi cel mai întunecat şi mai intim pe care îl avem.

De aceea, zodia în care se află IC reflectă modul în care gândin, simţim sau acţionăm atunci când suntem singuri şi nu ne vede nimeni. Atunci când suntem rătăciţi printre gânduri, manifestăm specificul IC. Atunci când ţinem un jurnal pe care nu îl va citi nimeni, când notăm nişte gânduri sau desenăm nişte forme, iar acţiunile noastre sunt făcute în intimitate şi pentru noi, nu pentru a fi văzute de ceilalţi, acţionăm conform IC. 



Planetele situate pe Fundul Cerului

Dacă vrem să înţelegem mai multe legat de legăturile de familie, de originile noastre sau modalităţi prin care să ne regenerăm atunci când suntem epuizaţi, ne va ajuta şi studierea oricăror planete se află în vecinătatea Fundului Cerului. Se poate să nu existe nicio planetă în acest sector, se poate să existe una sau mai multe. Depinde de la Astrogramă la Astrogramă. Însă dacă acestea există, trebuie luate în considerare atunci când se face interpretarea unei Astrograme Natale.

Pentru a înţelege mai multe despre energia specifică fiecărei planete, recomandăm lectura articolului nostru despre Planete în Astrologie.

Fundul Cerului în Zodii

Fiecare zodie are o energie specifică, conform energiei guvernatorului acelei zodii, dar şi datorită polarităţii şi elementului din care face parte fiecare zodie. De aceea, şi Fundul Cerului va fi influenţat de această energie specifică. Iată câteva detalii despre cum este influenţat acest punct matematic de zodia în care se situează.

Fundul Cerului în Berbec ♈︎

Persoanele care au Fundul Cerului în Berbec au Mijlocul Cerului în Balanţă. De aceea, ele sunt adesea văzute de cei din jur ca fiind frumoase sau iubitoare de frumos, dar şi într-o perpetuă căutare a dreptăţii şi a echilibrului. Dar în ceea ce priveşte intimitatea şi planul familial, care sunt legate de Fundul Cerului, aceşti nativi pot avea o atitudine dominantă, vulcanică sau chiar agresivă, datorită energiei guvernatorului Marte al zodiei Berbecului. Pot avea un temperament chiar agresiv, puternic dinamizat, şi se pot angrena în conflicte şi lupte de putere cu ceilalţi membri ai familiei, sau orice persoane pe care le consideră ca făcând parte din cercul apropiat.

S-ar putea să aibă tendinţa să se impună cu forţa, să folosească chiar cuvinte dure sau să ridice tonul la membrii familiei, pentru a se putea impune. Puseurile de furie nu sunt un lucru neobişnuit la aceste persoane, iar adesea li se întâmplă să vorbească sau să acţioneze înainte să gândească, creând astfel probleme sau supărări în cadrul familiei. Adesea, sunt persoane care au fost destul de independente încă din copilărie, poate chiar din cauza faptului să au crescut într-un mediu în care existau conflicte şi agresivitate. Pot avea anumite rămăşit karmice, din alte vieţi, legate de agresivitate şi violenţă, sau poate de activităţi curajoase, participare la războaie sau alte acţiuni militare.

Ceea ce au de făcut aceste persoane în această viaţă este să înveţe să se folosească de energia planetei Marte în scop benefic, cât mai pozitiv cu putinţă. O pot direcţiona spre dinamism, iniţiativă. activitate intensă, pot face acţiuni curajoase. De asemenea, pentru a se regenera, aceste persoane au nevoie de activităţi care să le facă plăcere. Nu le este deloc prielnic să stea închişi în casă să se odihnească cu zilele, pentru că ceea ce îi face să se simtă cu adevărat bine sunt pasiunea, mişcarea şi angrenarea în diverse activităţi.

S-ar putea să te intereseze o carte despre Traumă şi suflet, scrisă de Donald Kalsched.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Taur ♉︎

Persoanele cu Fundul Cerului în Taur au Mijlocul Cerului În Scorpion, ceea ce îi face să fie văzuţi de cei din jur ca fiind misterioşi, engimatici şi uneori chiar senzuali. Dar Scorpionului nu îi face plăcere să fie văzut de public, preferând să arate doar cât doreşte el şi apoi să se retragă, ceea ce înseamnă ca atenţia este adesea nedorită pentru aceşti nativi. Iar Fundul Cerului în Taur are legătură cu o dorinţă de a se retrage în casă, poate chiar o tendinţă spre comoditate şi lejer.

Taurul este o zodie de Pământ, de aceea aceşti nativi, pentru a se regenera, au nevoie de activităţi legate de natură. Fie că este vorba de a merge undeva la ţară, la aer curat, fie de a lucra efectiv cu pământul, a planta sau a avea grijă de grădină. De asemenea, pentru aceşti nativi este foarte plăcut să se retragă acasă, să stea izolaţi pentru a-şi reîncărca bateriile. Dar casa trebuie neapărat să fie cu calităţi venusiene, frumoasă, plină de lucruri sentimentale, care să ofere un confort sufletesc. Nu le place ca membrii familiei să le umble printre lucruri, să le rearanjeze sau să ia decizii pentru ei. Au nevoie de o anumită stabilitate şi rutină pentru a se putea simţi confortabil în propria casă şi în sânul familiei.

Totuşi, aceşti nativi pot să se comporte în mediul familial cu destul de multă încăpăţânare, şi să fie destul de fixişti. Taurul este totuşi o zodie fixă, şi acceptă cu greu schimbările, se deschide cu greu. Rămăşiţele karmice ale acestor nativi se referă mai ales la ataşamentul faţă de posesiunile materiale din alte vieţi, pe care trebuie să înveţe să le depăşească în această viaţă cu ajutorul menirii date de Mijlocul Cerului în Scorpion, care le poate facilita transformarea spre o persoană mai spirituală, dar cu aspiraţii spre ocultism, ezoterism, şi totodată spre eros.

Carte recomandată: Taina copilăriei.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Gemeni ♊︎

Pentru nativii cu Fundul Cerului în Gemeni, Mijlocul Cerului este în Săgetător. Astfel, menirea acestora este legată de găsirea unei căi spirituale, sau de atribuţiile de profesor, învăţător, poate chiar călător. Aceasta este imaginea pe care nativii vor să o proiecteze, şi calea prin care pot ajunge să îşi împlinească menirea. Dar atuci când se află singuri, sau în intimitatea unei relaţii sau a familiei, nativii cu Fundul Cerului în Gemeni devin extrem de comunicatori, gânditori, sau li se deschide un mare apetit pentru cunoaştere.

Gemenii sunt o zodie mutabilă, ceea ce poate însemna că în copilărie, aceşti nativi au avut parte de multe schimbări. Fie au fost schimbări legate de membrii familiei, fie familia s-a mutat şi a trăit în mai multe locuri, fie alte asemenea situaţii, care au dus la o senzaţie că nu există prea multă stabilitate în viaţa de familie. Un stil de viaţă în continuă schimbare pe perioada în care un copil creşte poate duce la situaţia în care el nu ajunge să se simtă că este într-un anumit fel sau altul, părându-i-se tot timpul că nu are o identitate anumte sau un anumit sistem de valori constant şi permanent. Poate avea senzaţia că nu are un anumit loc pe care să îl considere acasă.

Rămăşiţele karmice din vieţile trecute se referă adesea la probleme de comunicare, sau la anumite abilităţi de orator sau scriitor care nu au fost fructificate atunci când acest dar a fost primit. Pentru a-şi reîncărca bateriile, aceşti nativi au nevoie de un mediu în care să poată citi, să poată comunica, iar menirea şi-o pot împlini prin urmarea unei căi spirituale sau religioase specifice Săgetătorului, sau prin practicarea unei meserii de profesor sau învăţător, prin care ar putea da şi altora din cunoştinţele acumulate în această viaţă şi, de ce nu, în alte vieţi.

Carte recomandată: Mintea absorbantă.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Rac ♋︎

Nativii cu Fundul Cerului în Rac au Mijlocul Cerului în Capricorn, zodia materialismului şi a carierei, dar şi a seriozităţii şi a responsabilităţii. Din acest motiv, ei sunt adesea văzuţi ca fiind carierişti, sau persoane foarte responsabile, punctuale, pe care se poate baza oricine. Dar în intimitatea lor, le place cel mai mult şi mai mult să petreacă timp alături de familie. Fie că e vorba de familia de provenienţă sau noua familie formată alături de soţ şi copii, fie că e vorba de o familie a prietenilor sau o familie spirituală. Cert este că în familie se simte cel mai bine, pentru că familia este una dintre valorile cele mai importante ale zodiei Racului.

Zodia Racului este guvernată de Lună, astrul care aduce energia emoţiilor, a sensibilităţii şi a ataşamentelor faţă de cei dragi, dar chiar şi faţă de obiecte. Nativilor cu ceastă poziţie a Funului Cerului le place să aibă o atitudine maternă faţă de ceilalţi membrii ai familiei, dar şi faţă de prieteni: le place să îi îngrijească, să le gătească, să se ocupe de educaţia lor şi uneori chiar să îi supravegheze. Iar cel mai bine se pot regenera retrăgându-se din societate, petrecând timp singur şi având activităţi proprii desfăşurate în solitudine şi linişte. Adesea, aceste persoane sunt introvertite sau foarte liniştite, şi pot proveni din familii în care în copilărie s-au manifestat emoţii puternice, fie pozitive, fie negative.

Rămăşiţele karmice sunt adesea în legătură cu lumea emoţională, cu emoţiile trăite în vieţile anterioare, a căror karmă încă nu s-a ars în totalitate. De asemenea, pot exista rămăşite karmice legate de viaţa de familie, posibil din cauza unor relaţii de familie disfuncţionale, sau din cauza faptului că nativul nu s-a purtat bine cu familia pe care a avut-o în trecut. De aceea, cea mai profundă aspiraţie a acestor nativi este să pună bazele unei noi familii cât mai armonioase, în care emoţiile şi sentimentele să fie manifestate din abundenţă, dar în mod pozitiv.

Recomandare lectură: Corpul nu uită niciodată.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Leu ♌︎

Pentru aceşti nativi, Mijlocul Cerului este în zodia Vărsător, zodia revoluţiei şi a inovaţiei, aflată sub energia saturniană dar şi cea uraniană. Modul în care aceste persoane sunt percepute de public este adesea unul inovator, independent dar şi sociabil şi prietenos. În schimb, în intimitate, aceşti nativi vor să fie asemenea Soarelui, astrul care guvernează zodia Leului. Pot fi absorbiţi de propria persoană, uneori ajungând chiar în extremă la manifestări egotice. Pot avea apucături imature sau chiar copilăroase, pe care le dau în vileag în intimitate şi în sânul familiei. Nativii cu Funul Cerului în Leu pot adesea să se manifeste ca nişte copii răzgâiaţi, care cerşesc atenţie şi strigă în magazine dacă nu li se face pe plac.

Dar zodia Leului este în rezonanţă şi cu nobleţea sufletească şi altruismul. De aceea, aceşti nativi sunt adesea generoşi cu membrii familiei, şi le face plăcere să le facă cadouri de lux sau să îşi arate în orice fel mărinimia. Este posibil ca în familia de provenienţă, în copilărie, acestor copii să li se fi spus că erau extrem de preţioşi şi speciali, deosebiţi şi mai merituoşi decât alţi copii. Dacă au existat şi fraţi, e posibil ca copilul cu Fundul Cerului în Leu să fi fost favoritul părinţilor. Pentru a se regenera şi a-şi reîncărca bateriile, aceste fiinţe au nevoie să dea dovadă de generozitate sau mărinimie, putând să îşi arate astfel marele suflet şi făcând bine semnenilor lor. Dar aceste gesturi grandioase le servesc în primul rând lor, facându-i să aibă o impresie bună despre propria persoană.

În vieţile anterioare, cel mai probabil au fost regi sau au avut alte funcţii în poziţii de putere, în care s-au comportat oarecum abuziv, motiv pentru care pot căra după ei această karmă. Iar în această viaţă trebuie să renunţe complet la egoism, să fie cât mai altruişti cu putinţă şi să ducă la împlinire misiunea lor prin menirea manifestată prin energia zodiei Vărsătorului.

Recomandare carte: Povestea ta a început demult.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Fecioară ♍︎

Fundul Cerului în Fecioară înseamnă că Mijlocul Cerului este în Peşti. Iar zodia Peştilor este o zodie a compasiunii şi a visării, dar şi a aspiraţiilor artistice, caracteristici care se alipesc reputaţiei acestor nativi. Dar zodia Peştilor poate da şi impresia unui stil de viaţă dezorganizat, Peştii părând adesea că se duc unde îi duce valul, şi că nu au parte de prea mult concret sau materialism în viaţa lor. Iar zodia Fecioarei este în legătură cu raţiunea, gândirea, dar şi cu critica şi negtivismul, ceea ce înseamnă că adesea, aceşti nativi, au crescut într-un mediu în care exista multă critică, descurajare sau se dorea perfecţionism de la copii sau chiar şi între soţi.

Dacă au existat tensiuni de acest gen, este posibil ca copiii să se fi refugiat într-o lume a cărţilor, a lecturii şi a studiului. E posibil ca în căminul acestor nativi să fi existat multe tensiuni, abuz de alcool, sau pur şi simplu să nu fi fost un mediu propice pentru creşterea unui copil. Iar din aceste cauze, acest copil se poate să fi fost nevoit să se dedice studiului, şi în general să se închidă în sine. Uneori, copii care cresc în astfel de medii, consideră că conflictele din familie sunt din cauza lor, de aceea pot încerca toată viaţa să devină perfecţi, şi ajung să se pedepsească aspru de fiecare dată când ceva nu le iese aşa cum au plănuit.

Aceşti nativi se regenerează prin studiu într-o bilbliotecă sau în intimitatea camerei lor. De asemenea, Fecioara fiind o zodie de pământ, le poate face mare plăcere să lucreze în grădină, să îngrijească plante, sau să facă ieşiri în natură şi drumeţii. Rămăşiţele karmice pot fi în legătură cu obsesia pentru curăţenie sau pentru orice altă formă de perfecţiune, în legătură cu critica propriei persoane sau a altora, sau în legătură cu anumite abilităţi intelectuale sau cunoştinţe care au fost acumulate de-a lungul vieţilor trecute dar nu au fost folosite. În acestă viaţă, prin menirea dată de Mijlocul Cerului în zodia Peştilor, trebuie să înveţe să ardă această rămăşite karmatice, prin fructificare acestor cunoştinţe cu ajutorul compasiunii, a visării şi a celorlalte cartacteristici neptuniene definitorii pentru zodia Peştilor.

Carte recomandată: Copilul Interior.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.



Fundul Cerului în Balanţă ♎︎

Mijlocul Cerului pentru aceşti nativi este în prima zodie, a Berbecului, ceea ce înseamnă că au o reputaţie de persoană activă, implicată, cu iniţiativă, dar poate şi de persoană conflictuală şi luptătoare. De aceea, ar putea fi o surpriză pentru cei care ajung să îi cunoască mai bine, să observe că în cercuri restrânse şi în intimitate manifestă calităţile venusiene ale zodiei Balanţă, legate de artă, iubire, frumos şi echilibru. Adesea, aceşti nativi au crescut într-o familie iubitoare, unde a existat un interes deosebit pentru frumos şi pentru romantism. Din acelaşi motiv, aceşti nativi în această viaţă, când au dificultăţi sau când sunt obosiţi, caută să se regenereze fie în relaţia de cuplu, fie făcând diverse activităţi artistice precum desen, pictură, poezie sau muzică.

Acasă, în familie sau lângă cei dragi, aceste persoane caută armonie şi un cămin călduros şi plăcut, ceea ce poate părea destul de contrastant, pentru că în public adesea au porniri competitive sau uneori chiar violente. Comunicarea este un alt punct cheie în legătură cu zodia Balanţei, care este o zodie de Aer. În căminul în care aceste persoane au crescut, s-a pus mare accent pe comunicare, şi acelaşi lucru în doresc şi în noua familie pe care ei o întemeiază la maturitate. Nu le place să nu existe respect între membrii familiei, nu le place să existe niciun fel de competiţie, şi nici nedreptate.

Rămăşiţele karmice ale acestor persoane sunt adesea legate de relaţia de cuplu, de căsătorie, sau de anumite abilităţi artistice pe care nativii le-au primit în decursul vieţilor trecute, dar nu le-au fructificat şi le-au irosit. Iar menirea lor în această viaţă poate fi să ardă această karmă, prin puterea şi acţiunea energiilor planetei Marte care se manifestă în Mijlocul Cerului Astrogramei acestor nativi. Ei trebuie să înveţe să fie curajoşi şi să iniţieze acţiuni, uneori chiar poate fi nevoie să înveţe să se lupte, pentru a-şi face dreptate în cazul în care au fost nedreptăţiţi chiar şi în alte vieţi.

Citeşte mai multe despre Mijlocul Cerului în zodia Berbec.

Recomandare: O educaţie emoţională

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Scorpion ♏︎

Aceşti nativi au Mijlocul Cerului în Taur, ceea ce înseamnă că au o reputaţie de oameni frumoşi, iubitori, dar şi comozi şi încăpăţânaţi. În plus, de multe ori sunt consideraţi materialişti, şi nu sunt văzuţi ca persoane care să accepte prea uşor schimbarea. Dar în intimitatea lor, manifestă energiile marţiene şi plutoniene ale zodiei Scorpionului. Scorpionul dă nativilor o mare dorinţă pentru intimitate şi mister. Ei nu vor cu nici un preţ să se ştie ceea ce ei fac în intimitate, nu vor să se divulge către străini lucrurile pe care ei le-au spus în relaţia de cuplu, sau persoanelor foarte apropiate. În plus, Scorpionul este într-o puternică legătură cu amorul şi erosul, ceea ce înseamnă că în intimitatea lor, aceste persoane au o mare nevoie de eros şi senzualite, acesta fiind şi unul dintre modurile în care se regenerează cel mai bine.

Fundul Cerului în Scorpion poate semnifica că acest nativ a crescut într-o familie în care au existat multe secrete, multe lucruri ascunse şi mult mister. E posibil ca în familia în care au crescut, să fi exista diverse dependenţe, alcoolism sau forme de abuz. E posibil ca părinţii să se fi înşelat, să se fi minţit sau să se fi manipulat unul pe celălalt, sau să fi manifestat astfel de comportamente faţă de copii. E posibil să fi existat chiar rupturi în familie, iar copilul să fi fost pus în postura de a alege sau a ţine partea unuia din părinţi. Scorpionul este şi în asociere cu moartea, de aceea e posibil ca un părinte sau o altă persoană faţă de care exista un ataşament puternic, să fi murit în copilărie.

Karma pe care aceste persoane o aduc din alte vieţi se referă adesea la sexualitatea folosită în mod necorespunzător, pentru a atrage diverse beneficii şi nu pentru a manifesta iubire şi uniunea cu o altă persoană. E posibil ca în vieţile anterioare aceşti nativi să fi fost implicaţi în moarte altor persoane, sau să fi avut o moarte neaşteptată sau chiar violentă. Au nevoie ca în această existenţă să îşi descopere menirea în energia benefică a Taurului, iar prin plăcut şi frumos, să se echilibreze şi să descopere armonia vieţii şi iubirea, pentru a arde rămăşiţele karmice din alte existenţe.

Recomandare: Vindecarea copilului interior.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Săgetător ♐︎

Mijlocul Cerului în zodia Gemenilor îi face pe nativi să aibă o reputaţie de oameni sociabili, vorbăreţi, dar şi inteligenţi şi iubitori de studiu. Iar Fundul Cerului în Săgetător semnifică provenienţa nativilor dintr-o familie în care spiritualitatea sau religia au avut o foarte mare importanţă. Fie că a fost vorba de o familie cu mare credinţă în Dumnezeu sau în alte divinităţi, fie că e vorba de un mediu în care a fost impusă abuziv dogma şi respectarea unor ritualuri, această provenienţă pune bazele în care copilul a crescut şi şi-a format un sistem de valori.

Nativilor cu Fundul Cerului în Săgetător le place foarte mult să se retragă în fiinţa lor şi să practice anumite activităţi spirituale, cum ar fi rugăciunea sau meditaţia. Au mare nevoie de spiritualitate în intimitatea şi în familia lor, şi totodată au o mare sete de învăţare. Fie că urmează studii superioare, fie că lecturează cărţi şi studii legate de diferite domenii de activitate, acestea sunt modalităţile prin care ei simt că se pot reîncărca, şi îşi pot recăpăta energia. Totuşi, Săgetătorul este o zodie de foc, deci şi prin practicarea diferitelor pasiuni, el se poate simţi împlinit şi regenerat.

Rămăşiţele din alte vieţi se referă, în cazul acestor nativi, la abuzurile pe care le-au făcut în situaţiile în care au obţinut extrem de multă independenţă sau libertate. De asemenea, e posibil să fi deţinut anumite funcţii religioase, şi să fi abuzat de această putere, impunând dogme sau solicitând practici spirituale abuzive pentru cei care le-au fost supuşi. Ce au de învăţat în această existenţă este să urmeze menirea dată de energia Gemenilor, devenind deschişi, comunicativi şi stimulându-şi în permanenţă intelectul, pe care îl pot orienta chiar spre filosofie sau spiritualitate, sau într-o direcţie în care să poată aduce justiţie şi dreptate.

Carte recomandată: Drama copilului interior.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Capricorn ♑︎

Cei ce s-au născut cu Fundul Cerului în Capricorn au Mjilocul Cerului în Rac, ceea ce îi face să aibă o reputaţie de buni familişti, dar şi de persoane foarte emotive, mămoase, care îi protejează pe cei din jur. În schimb, atunci când sunt în intimitate sau în sânul familiei, aceste persoane fac fix opusul, şi anume, nu le place să îşi arate prea mult emoţiile, şi pot chiar să îi considere pe cei apropiaţi care se manifestă afectiv ca fiind prea ataşaţi, lipicioşi sau chiar dependenţi. Capricornul este zodia saturniană a seriozităţii şi a responsabilităţii, de aceea este posibil ca aceşti nativi să fi crescut într-un cămin în care au fost forţaţi să se maturizeze prematur şi să aibă de mici grijă de un alt membru al familie, sau să aibă dificultăţi materiale. De asemenea, în multe cazuri, în familia de provenienţă au existat extrem de multe reguli impuse.

De asemenea, este posibil ca în casa în care au crescut, să existe un mare interes pentru aspectele materiale, pentru muncă şi rigoare. Iar partea afectivă se poate să fi fost redusă sau chiar să lipsească, acest nativ simţindu-se lipsit de iubire atunci când a crescut. Ca mecanism de apărare, e posibil să fi dezvoltat o disciplină foarte severă asupra propriei persoane, şi o atenţie sporită pentru munca grea şi perseverentă. Tocmai acesta este şi motivul pentru care, aceşti nativ, atunci când se simt obosiţi sau copleşiţi, se regugiază tot în muncă. Există şi situaţii în care, în sânul familie, încep să manifeste comportamente de conducător, şi uneori chiar să impună anumite reguli care pot fi conservatoare sau chiar depăşite.

Rămăşiţele karmice ale acestor persoane pot indica faptul că în vieţile anterioare au ocupat poziţii de conducere în care au avut atitudini abuzive, sau au controlat excesiv alte persoane. De asemenea, este posibil să existe o karmă legată de materialism sau de zgârcenie. De aceea, în această viaţă, lecţia pe care au au de învăţat nativii cu Fundul Cerului în Capricorn este să renunţe la rigoare şi la zgârcenie, şi să îşi urmeze menirea dată de energia zodiei Racului, deschizându-se afectiv, iubind şi preocupându-se de familie.

Recomandare lectură: Împacă-te cu trecutul.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Vărsător ♒︎

Nativii cu Fundul Cerului în Vărsător au Mijlocul Cerului în Leu, având reputaţia unor persoane care vor să fie tot timpul în centrul atenţiei, să primească iubire şi apreciere, dar şi să fie înconjurate de lux şi fast. Dar atunci când se află în intimitatea familiei sau a prietenilor apropiaţi, aceştia nu sunt deloc egoişi sau centraţi pe propria persoană, pentru că manifestă energia specifică zodiei Vărsătorului. Vărsătorul este inovatorul zodiacului, dar şi cel mai prietenos dintre semne. Aceasta semnifică faptul că în copilărie, în casa acestei persoane a existat noutate, deschidere spre inovaţie, dar şi prietenie şi voie bună.

Concepţiile liberale formează personalitatea acestor nativi, care acceptă cu braţele deschise orice manifestări sau preferinţe ale celor dragi care sunt ieşite din comun. Le place şi lor să fie apreciaţi pentru unicitatea lor, şi se tem adesea să nu fie consideraţi prea banali sau mediocri. Energia zodiei Leului, care lipseşte cel mai mult din intimitatea şi familia acestor nativi, este asociată cu figura paternă, dar şi cu generozitatea şi mărinimia. Aceasta înseamnă că în copilărie, este posibil să fi existat o relaţie defectuoasă cu tatăl, acesta să fi plecat devreme de acasă, sau pur şi simplu să nu fi existat o relaţie bună cu el. Iar pentru a se regenera, aceşti nativi au nevoie ca faţă de apropiaţi şi cei dragi, să îşi manifeste independeţa sau chiar rebeliunea, dar şi să devină prietenoşi şi să îi susţină pe cei dragi.

Rămăşiţele karmice din vieţi trecute se pot referi la acte de rebeliune sau revoluţii pornite de aceste persoane. De asemenea, este posibil ca în alte vieţi, aceştia să fi avut idei foarte inovatoare pe care nu le-au pus în practică, risipind astfel înzestrările cu care s-au născut. De asemenea, au putut exista situaţii dificile în trecut legate de fraţi sau de grupurile din care acest nativ aparţinea. Iar lecţia de viaţă pentru această viaţă este în legătură cu energia Leului. Trebuie fie să găsească o modalitate de a repara relaţia cu tatăl, fie să devină o figură paternă îndrăgită. Trebuie şi să înveţe să aibă mai mare grijă de sine, şi să nu îşi risipească toată energia în folosul celorlalţi. Iar tot ceea ce face, trebuie să facă prin iubire, o iubire pe care o are un rege faţă de poporul pe care îl guvernează.

Carte recomandată: Gata cu fricile!

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fundul Cerului în Peşti ♓︎

Mijlocul Cerului în Fecioară creează reputaţia unei persoane bine organizate, ordonate, dar şi extrem de analitice şi gânditoare. Ceea ce este în contrast cu modul în care aceşti nativi se comportă în familie sau în intimitate, zodia Peştilor fiind una a visării, a împrăştierii şi a fanteziilor. Aceşti nativi au tendinţa ca atunci când sunt în sânul familiei să devină leneşi, să viseze cu ochii deschişi, sau să se ocupe de acte de caritate sau de creaţii artistice. În familie, dacă au avut noroc, au crescut înconjuraţi de creativitate şi manifestări artistice, sau au existat preocupări spirituale sau religioase. Dacă nu au avut noroc, au crescut cel mai probabil într-un mediu în care exista consum de alcool sau alte vicii ale părinţilor, iar copiii au găsit strategii de a evada din realitatea neplăcută prin intermediul visării cu ochii deschişi şi a fanteziei.

Totuşi, părinţii sau celelalte rude au încercat cel mai probabil să îi protejeze pe cei mici în acest cămin, spunându-le poveşti frumoase şi încurajându-i să viseze. De aceea, şi la maturitate, nativii cu Fundul Cerului în Peşti, atunci când dau de dificultăţi, au tendinţa să evite confruntările şi rezolvarea problemelor, şi să se refugieze în lumea viselor lor. Îşi încarcă bateriile ocupându-se de activităţi artistice, la care sunt chiar foarte talentaţi, sau implicându-se în acte de caritate, voluntariat, sau orice fel de muncă în folosul altora.

Rămăşiţele karmice din alte vieţi pentru aceste persoane sunt în legătură cu potenţialul artistic cu care au fost înzestraţi şi pe care nu l-au manifestat, sau cu oportunităţile care li s-au ivit pentru a-i ajuta pe alţii, pe care nu le-au fructificat. De asemenea, zodia Peştilor este strâns legată de spiritualitate şi divinitate, deci este posibil să fi existat şi slujbe religioase sau anumite înzestrări spirituale care nu au fost fructificate corespunzător. De aceea, aceşti nativi, în această viaţă, au menirea de arde aceste rămăşiţe karmice, folosindu-se de capacităţile analitice şi rigoarea date de zodia Fecioarei.

Îţi recomandăm să citeşti: Cartea pe care v-aţi fi dorit să o citească părinţii voştri.

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Dacă te interesează să afli mai multe despre subconştient şi despre traumele din copilărie, îţi recomandăm să studiezi şi partea întunecată a astrogramei, care se poate face prin studierea poziţiei Lunii Negre, Lilith.

 

Sugestie: Carte de colorat pentru adulţi

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.



Fotografie featured de Kylo@kylo8 via Unsplash

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *