Descendentul Zodiacal – Calcul Descendent şi Semnificaţie

Dacă te pasionează astrologia, probabil ai citit deja nenumărate articole despre compatibilitate zodiacală, dragoste şi zodii, ce zodie se potiveşte cu cine, şi aşa mai departe. În schimb, prea puţin se scrie şi se vorbeşte despre descendent, şi despre importanţa acestui punct matematic în modul în care relaţionăm, atât în cuplu cât şi în cadrul celorlalte relaţii din viaţa noastră.

Descendentul Zodiacal – Ce este acesta?

Descendentul zodiacal este acel punct matematic din astrograma natală opus Ascendentului, care simbolizează latura noastră relaţională, modul în care interacţionăm cu cei din jur şi importanţa pe care o au oamenii în viaţa noastră. Dacă Ascendentul corespunde punctului de răsărit al astrogramei natale, Descendetului îi corespunde latura vestică a orizontului – punctul din care soarele a coborât sub linia orizontului în momentul naşterii noastre.

Pentru că coincide cu casa a VII-a, descendentul este guvernat de zodia Balanţei deci implicit de planeta Venus, planeta iubirii şi a romantismului. Descendentul astrologic ne arată modul în care noi construim relaţiile, atât pe cele amoroase cât şi celelate relaţii cu cei din jur, cu colegii de la locul de muncă, prietenii sau orice fel de parteneri – aceste caracteristici fiind  în legătură cu guvernatorul zodiei în care se află punctul descendentului în momentul naşterii noastre. Pentru a fi fericiţi în relaţii, ne ajută foarte mult să ne descoperim Descendentul, şi să învăţăm să ne comportăm în funcţie de calităţile specifice acestuia.

Totodată, vom putea înţelege mai bine de ce ne comportăm în felul în care ne comportăm în relaţii, de ce anumite comportamente ale partenerului ne atrag sau ne provoacă repulsie, şi cum putem deveni mai impliniţi în dragoste şi în toate celelalte relaţii.

Calculul Descendentului Zodiacal

Dacă îţi cunoşti deja Ascendentul, poţi deduce care este Descendentul prin simplul fapt că este zodia diametral opusă (spre exemplu, dacă Ascendentul tău este în zodia Fecioarei, Descendentul va fi în zodia Peşti). Dacă nu ai încă această informaţie, poţi folosi un calculator online cum ar fi acesta – ai nevoie de locul naşterii, data şi ora exactă a naşterii, pentru a se putea determina exact poziţia punctelor matematice în momentul naşterii tale.

 

Descendentul Zodiacal în Astrograma Natală
Descendentul Zodiacal în Astrograma Natală

Descendentul şi Compatibilitatea Zodiacală

În primul rând, e nevoie să distingem semnificaţia Descendentului într-o zodie de zodia cu care suntem compatibili. Nu înseamnă că dacă avem Descendentul în zodia Taur suntem compatibili doar cu persoane din zodia Taur. De fapt, Descenentul revelează modul în care noi ne comportăm în relaţii, ceea ce noi avem nevoie de la partenerii noştri.

De asemena, pe baza Descendentul ne putem da seama de ce relaţiile nu funcţionează. Atunci când noi nu ne comportăm conform caracteristicilor descendentale, sau atunci când dimpotrivă ne comportăm conform Descendentului dar partenerul nostru nu agreează acest comportament, încep să apară fie conflictele cu ceilalţi, fie conflictele interioare, care pot duce chiar la somatizarea unor boli (mai ales în zona sistemului reproducător – care este în relaţia cu Svadhisthana chakra – chakra iubirii şi a relaţiilor sociale. Foarte extrem spus, am putea trage concluzia că pe baza Descendentul ne putem analiza comportamentele faţă de persoanele iubite şi faţă de duşmani.

Să luăm pe rând caracteristicile Descendentului în fiecare din cele 12 zodii:

ReclamăDescendentul în Berbec ♈️

Caracteristicile Berbecului sunt date de guvernatorul său, planeta Marte, în aspectul său emisiv, yang. Marte este planeta războiului, dar totodată şi planeta pasiunii amoroase, a sexualităţii şi a aspectelor misterioase şi secrete. La nivel amoros, persoanele care au descendentul în zodia Berbecului sunt persoane care stabilesc relaţii pe baza unor pasiuni aprinse, pe baza magnetismului şi atracţiei puternice. Pe celelalte planuri relaţionale, aceste persoane au tendinţa de a lega relaţii bazate pe competitivitate, concurenţă sau chiar diverse forme de luptă. De exemplu, în mediul de la locul de muncă aceste persoane pot deveni extrem de competitive, ceea ce poate fi foarte bine văzut de şefi dar foarte prost văzut de colegi.

Cei cu Descendentul în zodia Berbecului corespunt tipologiei amantului secret, dar nu în sensul său romantic, ci în sensul sexual, chiar ascuns, al amorului secret, interzis, care trebuie ascuns. Acest iubit se poate înflăcăra foarte rapid, dar la fel de repede se poate şi stinge flacăra amoroasă. De aceea, partenerul sau partenera are misiunea de a-l provoca în mod continuu, de a-l stârni şi a-l atâţa pe plan amoros, pentru a nu-l lăsa să se plictisească. Ceea ce trebuie să înveţe acest nativ este să nu între în conflicte şi lupte cu partenerul de viaţă sau cu celelalte persoane din anturaj, Totuşi, dacă ei nu se manifestă conform caracteristicilor descedentale, nu se vor simţi împliniţi, şi mai devreme sau mai târziu vor apărea conflicte sau chiar despărţirea.

Pentru a evita să se ajugnă la aceste situaţii, acest nativ ar putea încerca să îşi manifeste aceste nevoi în alte planuri. De exemplu, dacă este extrem de competitiv şi are probleme la locul de muncă din acest motiv, se poate înscrie la sporturi de echipă unde îşi poate înfrânge adversarii – sau poate fi el însuşi înfrânt – doar în joacă. În relaţia de cuplu sau cu prietenii, competitivitatea se poate transforma în diverse jocuri – cine dansează mai bine primeşte un premiu, cine termină primul din farfurie sau cine aleargă mai multe ture in jurul blocului. Cu astfel de mici provocări, mintea şi personalitatea sa va fi mereu provocată, şi nu va apuca să se plictisească. De asemena, îi vor fi satisfăcute nevoile cerute de Descendent, şi conflictele vor apărea mai rar, doar în cazul unor probleme serioase.

Descendentul în Taur ♉

Persoanele care în momentul naşterii au Descendentul în zodia Taurului, au pe plan relaţional caracteristici venusiene, în sens receptiv, yin. Venus este planeta iubirii şi a romantismului, a artei şi a frumosului. De aceea, aceste persoane au un comportament romantic atât în relaţia de cuplu cât şi în alte relaţii din jurul lor. Pentru că Taurul este o zodie receptivă, acestor nativi le place să primească daruri şi gesturi romantice, obişnuitele acţiuni siropoase din poezii şi filmele de dragoste sunt întocmai pe placul lor.

Aceşti nativi se încadrează în tipologia romanticului, dar un este vorba de aceeaşi tipologie ca în cazul Berbecului – a amantului secret, pe plan amoros. În cazul venusienilor este vorba mai degrabă de romanticii care visează cu ochii deschişi, şi care au o capacitate imensă de a dărui şi a primi iubire, o iubire aproape transfiguratoare. Pentru că Venus este planeta frumuseţii, ei văd relaţiile de dragoste ca pe o artă, şi sunt adesea atraşi de persoane foarte frumoase. Pentru că Taurul este unul dintre semnele fixe, pe plan amoros el doreşte stabilitate, cere şi oferă fidelitate, şi foarte rar este dispus să rupă o relaţie, la care a construit şi în care s-a implicat pe termen lung. Îi vine foarte natural să simtă şi să arate iubirea, iar din momentul în care se implică într-o relaţie, se oferă trup şi suflet.

Poate cea mai mare sensibilitate a acestui nativ în relaţia de cuplu – şi în restul relaţiilor – este sensibilitatea la critică. Pentru că el iubeşte atât de natural tot ceea ce îl înconjoară, el evită să critice, alegând să observe mai degrabă părţile bune şi frumosul din cei din jur. Dar atunci când este criticat, primeste acest feedback în mod foarte dur, şi se poate simţi chiar dărâmat. Desigur, asta nu înseamnă că partenerul ar trebui să îi ascundă anumite aspecte. Important e să i se comunice sincer când este cazul, dar această comunicare să fie făcută cât mai frumos posibil, cu multă diplomaţie şi tact, pentru a nu-i răni sentimentele.

Descendentul în Gemeni ♊

Nativii cu Descendentul în zodiile mercuriene sunt cunoscuţi ca având tipologia fraternă sau prietenească în relaţiile amoroase şi celelalte relaţii inter-personale. Altfel spus, aceste persoane au nevoie să lege mai întâi o relaţie de prietenie, care să evolueze ulterior în dragoste. Spre deosebire de nativii cu Descendentul în Berbec, care se aprind rapid mai ales pe plan sexual, sau nativii cu Descendentul în Taur, care se îndrăgostesc spontan şi nebuneşte, nativii cu Descendentul în Gemeni sunt extrem de curioşi să cunoască toate detaliile legate de cealaltă persoană înainte de a se aventura într-o relaţie de iubire.

Dacă ieşi la o întâlnire cu un astfel de nativ, s-ar putea să ai senzaţia că eşti la un interogatoriu. Natura lor curioasă îi face să pună foarte multe întrebări, să caute, să descopere, să încerce să înţeleagă. Zodia Gemenilor este o zodie a educaţiei şi a învăţării, a setei de cunoaştere. De aceea, aceşti nativi au nevoie tot timpul să înveţe, în fiecare zi să mai sape şi să mai descopere ceva în plus. De asemenea, le face plăcere să li se pună întrebări, şi abia aşteaptă să li se dea ocazia să vobească, să exprime ceea ce gândesc şi ce simt. În schimb, dacă nu li se răspunde întrebărilor, sau dacă partenerul spune că se simte interogat, ei se pot inhiba, şi nu se vor mai simţi în largul lor. Au mare nevoie de feedback, şi simt o mare nevoie să acorde feedback. Dacă această persoană se închide şi nu vorbeşte, este un semn foarte rău, acest comportament relaţional fiind împotriva naturii sale.

Aceşti nativi sunt genul de persoane care trăiesc relaţii de dragoste jucăuşe, aproape adolescentine. Pentru că au un umor deosebit, au nevoie să îşi exprime această latură, şi chiar să o regăsească în cei din jur. Fiind extrem de glumeţi, le place să fie apreciaţi pentru umorul contagios pe care îl împrăştie în jur. Adesea fac parte din trupe de stand up sau improvizaţie, au prieteni actori sau le place să iasă la filme de comedie sau chiar să participe la diverse jocuri. Pentru că emană o energie a prieteniei, relaţiile lor sunt aproape fraterne, bazate pe o afectivitate prietenească. Nu le este teamă să se ia singuri la mişto, să se ridiculizeze, atâta vreme cât îi fac pe ceilalţi să râdă. Chiar şi în situaţiile dificile apelează la glume, ceea ce îi poate scoate din sărite pe cei cu tendinţe saturniene, care au nevoie de mai multă seriozitate în relaţii. Ce au aceste persoane de învăţat este să îşi exprime în permanenţă atât curiozitatea cât şi latura plină de umor de faţă cu cei din jur, pentru a se simţi cu adevărat împliniţi.

Descendentul în Rac ♋️

Luna este guvernatorul zodiei Rac, iar din acest motiv, cei ce s-au născut cu Descendentul în Rac intră în tipologia relaţională maternă. Aceasta pentru că energia maternă este energia pe care o propagă Luna, motiv pentru care aceşti nativi simt nevoia să ocrotească, să protejeze, să aibă grijă de iubit, sau chiar de celelalte persoane din jur. Dacă cunoşti o persoană care tot timpul aduce de mâncare şi îşi hrăneşte colegii, care le poartă de grijă fraţilor mai mici, ducându-i la şcoală sau pregătindu-le pachetele, cel mai probabil ai de-a face cu o persoană cu Descendentul în zodia Racului. Dar atenţie, este vorba de persoanele care manifestă predominat această energie, pentru că fiecare din noi manifestăm o energie similară în situaţiile de zi cu zi, doar că unii mai frecvent decât alţii. De exemplu, atunci când suntem mici şi mama ne găteşte, ea este cea care revarsă asupra noastră energie maternă. În schimb, când mama îmbătrâneşte sau devine chiar bolnavă, dacă noi suntem cei care o îngrijim sau îi preparăm masa, noi manifestăm o energie maternă faţă de ea.

Acest comportament poate fi cu două tăişuri mai ales în relaţiile de dragoste. Unii iubiţi se pot simţi foarte confortabil în această dinamică, făcându-le mare plăcere să fie cocoloşiţi şi inundaţi cu afecţiune. În schimb, altor persoane nu le place un asemenea tratament din partea partenerului de cuplu, şi pot simţi o respingere pentru această manifestare maternă a afecţiunii. Dar dacă aceşti nativi nu sunt lăsaţi să îi poarte de grijă iubitului, ei se vor simţi inutili în relaţie, sau chiar neîmpliniţi.

Totodată, se ştie că Luna este cea care guvernează planul nostru emoţional. Dacă fiinţa este frumos armonizată şi echilibrată, atunci ea va şti să manifeste cele mai frumoase emoţii şi să le reverse asupra celor din jur. În schimb, dacă fiinţa are dificultăţi şi nu se simte echilibrată, ea poate avea fluctuaţii emoţionale, izbucniri sau alte dezechilibre, se poate închide în sine şi să nu îşi manifeste emoţiile deloc. Aceste manifestări sunt foarte nesănătoase pentru aceşti nativi, de aceea ei trebuie lăsaţi să îşi manifeste energia şi afecţiunea maternă.

Descendentul în Leu ♌️

Pentru că zodia Leului are ca guvernator Soarele, persoanele cu Descendentul în Leu au o tipologie specifică energiei acestuia: paternă, protectoare, generoasă şi plină de bunăvoinţă. La nivelul relaţiilor, nativii cu acest Descendent care sunt armonios dezvoltaţi îi vor ghida pe ceilalţi prin puterea exemplului propriu, vor fi genul de persoane care îi vor învăţa cum să facă anumite lucruri, vor emana fermitate, direcţie şi toate atributele energiei solare. Pentru că Leul este un arhetip mândru, remarcabil, chiar nobil, are nevoie alături de o perspoană care apreciază aceste valori, care să îl admire şi să îl preţuiască. La fel va face şi el cu persoana iubită, precum şi cu celelalte persoanel din preajma sa. În general, Leul excelează la orice tip de parteneriate.

Una dintre lecţiile pe care trebuie să le înveţe acest nativ este să nu cadă în mândrie sau vanitate. Chiar dacă se îndrăgosteşte de persoane care arată foarte bine, cu care se simt într-un fel aparte când sunt împreună în societate, trebuie să se asigure că au alături  o persoană pe care să o iubească, şi nu una aleasă doar pentru aparenţe, un partener-trofeu de arătat lumii. E nevoie ca acest cuplu să fie admirat, să iasă în evidenţă şi să se facă remarcat, dar această strălucire poate fi atribuită iubirii lor deosebite, profunde şi autentice.

Leul prin natura sa, la fel ca Soarele, emană căldură, dragoste bunăvoinţă. De asemenea, are nevoie să ofere protecţie partenerului, pentru a-şi manifesta energia paternă. Dacă nu este lăsat să se manifeste astfel, el nu se va simţi împlinit în relaţia de cuplu. De asemenea, el trebuie să înveţe să nu alunece în valenţele joase ale energiei solare. Trebuie să evite să controleze, să se impună sau să îşi domine partenerii, ci să înveţe să îşi manifeste nobleţea sufletească inegalabilă de care este capabil.

Descendentul în Fecioară ♍️

La fel ca persoanele cu Descendentul în Gemeni, şi persoanale cu Descendentul în Fecioară au guvernator planeta Mercur. Dar spre deosebire de cei cu Descendentul în Gemeni, aceşti nativi percep energia mercuriană în sens yin, receptiv, orientată spre interior. Şi în cazul lor se poate observa o curiozitate înnăscută, mai ales legat de interesele lor romantice. Dar dacă în cazul Gemenilor, curiozitatea este manifestată pe faţă, punându-se întrebări directe, în cazul celor cu Descendentul în Fecioară de multe ori aceste întrebări sunt adresate propriei persoane: Este această persoană potrivită pentru mine? Aş putea trece peste acest defect? Oare este interesată de mine?

Dacă energia Fecioarei nu este armonios dezboltată, acest nativ ar putea deveni cicălitor sau pisălog faţă de partener. Din dorinţa sa de a afla răspunsuri, şi din setea sa de cunoaştere, s-ar putea ca iubitul să se simtă cicălit sau chiar sufocat. Dar pentru ca această persoană să fie fericită în relaţii, e nevoie ca partenerul să îi lase loc să îşi exprime întrebările şi curiozităţile, pentru că altfel se va simţi neîmplinită.

Pentru că Fecioara este un semn de Pământ, în relaţii şi mai ales în familie, este interesată de aspecte pragmatice, cum ar fi: sănătatea, asigurarea hranei, chiar de siguranţa materială. De aceea, s-ar putea bucura mai degrabă de un partener care ştie să facă economii decât de unul care cheltuie averi întregi pe cadouri scumpe. Pentru că iubeşte natura şi pentru că în general Fecioara emană puritate şi simplitate, poate prefera o ieşire la iarbă verde în defavoarea unei ieşiri la un restaurant fiţos. Iar pentru că are o latură pragmatică, chiar materialistă, poate avea relaţii foarte bune la locul de muncă, creând parteneriate de durată pe plan profesional.

Descendentul în Balanţă ♎️

La fel ca Taurul, şi Balanţa este guvernată de planeta iubirii, Venus. Nativii cu Descendentul în Balanţă au o capacitate deosebită de a iubi, această iubire având chiar valenţe transfiguratoare. Pentru că Balanţa este şi un semn emisiv, yang, aceasta se îndrăgosteşte şi îşi manifestă iubirea foarte spontan, nefiindu-i frică să o afişeze. De poate deschide pe plan afectiv foarte rapid, ceea ce pentru unii ar putea părea surprinzător. Acest nativ este genul care trăieşte din plin iubirea romantică, făcându-i o deosebită plăcere să îşi scalde partenerul în cadouri şi gesturi romantice, de la flori la lumânări, de la poezii la declaraţii de dragoste. De asemenea, apreciază foarte mult complimentele şi reafirmările sentimentelor partenerului, având chiar nevoie să audă în mod repetat cât este de iubit şi apreciat.

Printre calităţile pe care le manifestă acest nativ pe plan relaţional se numără şi sociabilitatea. Balanţei îi place să fie înconjurată de oameni, să fie apreciată şi să i se arate acest lucru. De multe ori se întâmplă chiar să îşi calce pe propria personalitate doar de teamă să nu fie criticat. Dar pentru ca e imposibil ca niciodată să nu deranjeze pe nimeni, oricât de mult s-ar strădui, va primi inevitabil şi critică de la partener sau celelalte persoane din jur. Aceştia trebuie să dea dovată de o deosebită diplomaţie când îi fac astfel de remarci, să împacheteze foarte frumos mesajul şi să se asigure că nu provoacă nicio supărare. Altfel, nativul cu Descendentul în Balanţă şi-ar putea pierde încrederea în sine şi s-ar putea retrage sau închide sufleteşte. Pentru că este foarte mare iubitor de frumos, nu ar putea accepta niciodată un limbaj dur sau chiar vulgar.

Tipologia acestui nativ este cea a Iubitului, a Îndrăgostitului. Iubirea pe care o poate oferi, atunci când fiinţa este frumos armonizată, este o iubire ca în poveşti, deplină, altruistă, cu putere chiar de transfigurare. De asemenea, pe plan profesional, această persoană poate avea bune colaborări în relaţiile de muncă.  Trebuie doar să aibă contextul în care să exprime frumosul de care sunt capabili, să îşi manifeste iubirea şi să îşi exprime talentul artistic şi dragostea pentru frumos.

Descendentul în Scorpion ♏️

Al doilea nativ cu Descendentul guvernat de Marte, pe lângă Berbec, este nativul cu Descendentul în Scorpion. Reprezentând tipologia amantului secret, acest nativ se îndrăgosteşte când resimte o puternică atracţie sexuală şi multă senzualitate. Pe lângă planeta Marte, şi planeta Pluto guvernează zodia Scorpionului. De aceea, aceşti nativi resimt un deosebit magnetism şi o polarizare puternică atunci când are loc ceva misterios, ocult, secret. De aceea, li se par extrem de incitante relaţiile amoroase oculte, secrete, chiar interzise. În schimb, dacă partenerul se dezvăluie complet şi nu lasă loc imaginaţiei acestui nativ, acesta se va plictisi destul de curând, iar flacăra pasiuniid se va stinge. E bine ca partenerul să înveţe să nu se dezvăluie niciodată în totalitate, să lase loc fanteziei, să îl lase pe nativul cu Descendentul în Scorpion să şi imagineze ceea ce nu ştie, să umple goluri, să ghicească.

Pentru că Marte este şi planeta conflictelor şi a războiului, este uşor pentru aceşti nativi să cadă în conflicte şi certuri pe plan relaţional. Având o mare nevoie de competitivitate, ei pot manifesta această tendinţă şi în relaţia de cuplu, ceea ce inevitabil va dăuna relaţiei. Pentru a evita astfel de situaţii, ca şi în cazul nativului cu Descendentul în Berbec, cuplul se poate angrena în diverse jocuri sau alte activităţi competitive, care să rămână la stadiul de joc. Faptul că unul sau celălalt câştigă sau pierde nu ar trebui să aibă repercusiuni asupra relaţiei de cuplu.

Scorpionul este şi zodia transformării, a sufletului care moare şi renaşte din propria cenuşă. De aceea, o relaţie cu adevărat împlinitoate pentru acest nativ ar fi una în care simte că au loc transformări, că se poate dezvolta, că poate atinge praguri care înainte nu îi erau accesibile. Dacă în relaţia de cuplu nu va găsi senzualitatea de care are nevoie, va fi extrem de neîmplinit şi pot fii tentaţi să îşi caute amanţi. Pentru că aceste persoane preţuiesc foarte mult intimitatea, dacă partenerul dezvăluie şi altora aspecte din viaţa de cuplu, se pot simţi trădaţi.

Descendentul în Săgetător ♐️

Jupiter, planeta guvernatoare a zodiei Săgetătorului, emană energia dreptăţii, a justiţiei, dar şi a legăturii cu Divinitatea. Totodată, zodia Săgetătorului este însetată de o cunoaştere elevată, dorind să ofere cunoaştere dar şi să primească. Astfel, nativii cu Descendentul în această zodie se comportă ca nişte învăţători în relaţiile din viaţa lor, atât în relaţia de cuplu cât şi în celelalte relaţii. Atunci când oferă sfaturi, îndrumare, sau când îi învaţa ceva nou pe cei din jur, aceşti nativi manifestă energia Jupiteriană a Săgetătorului. Dar ei au nevoie în relaţia de cuplu ca partenerul nu doar să primească învăţături, ci să şi ofere. Simt o atracţie puternică faţă de persoanele de la care au de învăţat, plictisindu-se repede de cei de la care simt că nu învaţă şi nu pot progresa.

Săgetătorul are de asemenea ca şi caracteristică o continuă căutare a Divinităţii. Pentru nativul cu Descendentul în acest semn, un partener ideal poate fi unul extrem de spiritual, care să îi deschidă căi noi de cunoaştere a Divinului, cu care să poată avea conversaţii pe această temă. Nu doar în relaţia de cuplu, ci şi în cele de prietenie, se simte atras de persoanele pe care le percepe ca ghizi spirituali, de la care are ceva de învăţat pentru a-şi urma evoluţia.

Pentru că adevărul şi sinceritatea stau la baza energiei Jupiteriene, acestor nativi le este foarte greu să ieste atunci când sunt înşelaţi sau minţiţi. Fiind persoane deschise, preferă să li se spună în mod direct dacă cineva a greşti, decât să afle din alte surse că au fost minţiţi. Nu suportă falsitatea şi lipsa de corectitudine, şi îi taxează pe cei ce dau dovadă de astfel de comportamente. Chiar şi la locul de muncă, dacă observă relaţii preferenţiale, favoritisme sau atitudini incorecte, preferă să plece decât să lucreze într-un mediu pe care îl consideră injust. Fiind o zodie mutabilă, nu îi este foarte dificil să facă schimbări, dar tocmai din acelaşi motiv poate fi şi libertin în relaţia de cuplu, sau îndrăgostit de mai multe persoane în acelaşi timp.

Descendentul în Capricorn ♑️

Prima dintre zodiile guvernate de planeta Saturn este Capricornul. Energia saturniată este una a responsabilităţii, a răbdării, fiind în strânsă legătură cu timpul. De aceea, aceşti nativi în relaţiile de cuplu se comportă adesea cu multă maturitate, preluând responsabilităţile şi poverile familiei sau uneori chiar şi ale celor din jur. De obicei, dau mare dovadă de răbdare faţă de partenerul romantic, îl pot susţine pentru o foarte lungă perioadă de timp, pot aştepta ca el să se schimbe, să se transforme. Capricornul fiind un semn de Pământ, aceşti nativi caută stabilitate, relaţii pe termen lung.

Capricornul poate avea un sistem de valori foarte tradiţional, motiv pentru care în familia lui s-ar putea să impună anumite roluri, şi să nu se simtă deloc confortabil dacă rolurile clasice ale membrilor familiei nu sunt respectate. Pun mare preţ de ordinea din viaţa lor şi a celor din jur, de aceea s-ar putea să încerce să ordoneze şi vieţile celorlalţi. Acesta poate fi un real ajutor pentru persoanele care nu au această abilitate, şi au nevoie de cineva pe care să se bazeze. Pe de altă parte, persoanele cărora le face plăcere să se simtă libere, s-ar putea simţi chiar agresate de un astfel de comportament.

Pentru că simţul datoriei este puternic impregnat în zodiile saturniene, dacă o persoană cu Descendentul în Capricorn îşi ia angajamente în relaţia de cuplu, le va duce la bun sfârşit. Chiar dacă vor apărea conflicte sau neînţelegeri, va încerca să le rezolve prin perseverenţă şi răbdare, îşi va asuma angajamentele pe care le-a făcut faţă de partener sau faţă de cei dragi. O importannţă aparte în relaţia de cuplu are aspectul material, el făcând tot posibilul să asigure un trai decent membrilor familiei. Unii vor spune despre aceşti nativi că sunt materialişti sau zgârciţi. Aceste comportamente apar doar în momentele în care fiinţa nu este armonios dezvoltată, ducând la extrem nevoia lor de siguranţă materială.

Descendentul în Vărsător ♒️

Cea de-a doua zodie saturniană este zodia Vărsătorului, care este şi ea guvernată de energia reponsabilităţii şi a răbdării. Dar Vărsătorul este o zodie emisivă, yang, fiind una dintre zodiile de aer. De aceea, deşi pentru nativii cu Descendentul în Vărsător este importantă responsabilizarea şi asumarea, planul material nu este la fel de important ca şi în cazul celor cu Descendentul în Capricorn. Aceşti nativi au mai degrabă o nevoie de comunicare specifică zodiilor de aer, nevoie de oferi şi a primi feedback, de a îmbunătăţi în permanenţă comunicarea în relaţia de cuplu.

În general, aceste persoane sunt prietenoase şi dezvoltă relaţiile amoroase tot pornind de la prietenii, care pe parcurs de dezvoltă şi ajung la ceva mai mult. Răbdarea saturniană îi face pe aceşti nativi să nu se grăbească atunci când iau decizii pe plan amoros, motiv pentru care e posibil să se căsătorească destul de târziu. Nativul cu Descendentul în Vărsător este o persoană pe care partenerul se poate baza, care se responsabilizează chiar pentru problemele celorlalţi şi face tot posibilul să îi ajute şi să îi susţină. Poate fi extrem de perseverent în relaţiile de la locul de muncă, mai ales dacă are un anumit interes sau urmăreşte o promovare.

Datorită influenţei energiei planetei Uranus, Vărsătorul fiind avangardistul zodiacului, nativul cu Descendentul în această zodie poate avea viziuni moderne sau nonconformiste asupra relaţiilor de cuplu. Poate că el este cel care chiar a inventat relaţiile la distanţă, pe baza comunicării online, sau poate fi interesat de tipuri de relaţii neconvenţionale – de exemplu un acord pax poate fi preferat în defavoarea unei căsătorii. El nu este la fel de rigid ca şi Capricornul în legătură cu rolurile din relaţia de cuplu, dar în cazul în care apar dispute la acest nivel, preia repsonsabilitatea şi caută soluţii.

Descendentul în Peşti ♓️

La fel ca nativii cu Descendentul în Săgetător, şi cei cu Descendentul în Peşti sunt guvernaţi de planeta Jupiter, la care se adaguă energia transpersonală a planetei Neptun. Astfel, şi în cazul acestor nativi, învăţarea reciprocă este una dintre pietrele de temelie pe care se construieşte relaţia, la care se adaugă nevoia deosebită de a avea sinceritate şi deschidere onestă din partea partenerului. Dar nativii cu Descendentul în Peşti sunt guvernaţi şi de planeta Neptun, o planetă care revarsă asupra lor energia compasiunii, a empatiei şi o sensibilitate deosebită, motiv pentru care aceşti nativi se pot simţi extrem de atraşi de persoanele foarte sufletiste, care fac acte de cartiate, care au grijă de copii sau animale. Sensibilitatea acestor nativi îi determină să nu poată face faţă unui partener dur sau ostil, pentru că acesta i-ar putea chiar dărâma sufleteşte.

Energia neptuniană mai aduce în sfera acestor fiinţe şi spiritul de sacrificiu şi generozitatea nemărginită. De aceea, persoanele cu Descendentul în Peşti sunt adesea cele care se sacrifică pentru cei dragi, care fac tot posibilul ca celorlalţi să le fie bine, chiar dacă asta înseamnă să îşi ofere le însele sufletul pe tavă. Trebuie să aibă mare grijă să intre în relaţii doar cu persoane care pot aprecia în mod real acest spirit de sacrificiu, şi să evite persoanele care ar putea profita de ele doar pentru interesul personal. Aceşti nativi pot avea o predispoziţie spre a atrage parteneri care au anumite vicii sau dependenţe, care au nevoie de cineva care să îi salveze. Angrenarea în astfel de relaţii, chiar dacă la început ar părea ca un gest eroic, va duce inevitabil la suferinţă pentru acest nativ. Pentru că după ce parteneul se va folosi de el şi se va simţi din nou bine, sunt mari şansele să îl părăsească.

La fel ca în cazul nativului cu Descendentul în Săgetător, şi cel cu Descendentul în Peşti este compatibil cu persoanele de la care poate învăţa, mai ales dacă este vorba de o învăţare pe calea spirituală, care le deschide portiţe către Divin. Onestitatea şi francheţea sunt valori pe care le caută în relaţii, de aceea, când va fi minţit, se va simţi profund trădat. Pentru că zodiile de apă sunt şi extrem de intuitive, este extrem de dificil ca minciuna sau trădarea să le fie ascunse acestor nativi.

De reţinut ar mai fi faptul că fiecare dintre noi, în funcţie de momentul naşterii, manifestăm o predispoziţie către una dintre tipologiile de mai sus. Totuşi, relaţia de cuplu şi celelalte relaţii din jur au tocmai rolul de a ne învăţa să asimilăm câte puţin şi din celelalte arhetipuri. Dar îaninte de toate, primul pas este să ne înţelegem fiecare tipologia şi tendinţele din naştere, şi să învăţăm să le armonizăm pentru a avea relaţii împlinitoare.

Dacă doreşti să citeşti mai multe despre relaţii, îţi recomand câteva cărţi care te-ar putea interesa:

Dacă te interesează să citeşti şi perspectivele altor autori asupra relaţiilor de cuplu din perspectiva astrologică, îţi recomand alte titluri:

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Imagine featured de Sebastian Voortman via Pexels

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *