Calculul Ascendentului Zodiacal – Ce înseamnă Ascendentul şi cum se calculează?

Pe lângă zodia propriu-zisă şi pe lângă compatibilitatea între zodii, Ascendentul Zodiacal (notat ASC) este cel mai popular subiect de interes pentru pasionaţii de astrologie. El este în legătură cu prima dintre casele astrologice, şi se află sub influenţa primei zodii din cele 12 – zodia Berbecului.

Cuprins

Ce înseamnă Ascendentul Zodiacal în Astrologie?

Ascendentul reprezintă punctul din zona de Est a astrogramei natale, şi se referă la personalitatea şi tot ceea ce ţine de planul individual al fiecărei persoane. Semnificaţia termenului de ascendent vine de la ascensiune, punctul în care începe să iasă la lumină personalitatea individului.

Calculul Ascendentului Zodiacal – Cum se calculează Ascendentul?

După cum spuneam, Ascendentul reprezintă punctul matematic cel mai estic din astrograma natală a unei persoane. Prin analogie cu un ceas, am putea spune că punctul ascendentului se află în dreptul orei 9 de pe un ceas mecanic. Spre exemplu, dacă acest punct este în dreptul zodiei Scorpion, vom spune că nativul are Ascendentul în zodia Scorpion.

Pentru a vă calcula Ascendentul, puteţi folosi un calculator online cum ar fi acesta, sau puteţi apela la un astrolog pentru a vă calcula şi interpreta întreaga astrogramă natală. Trei elemente sunt foarte importante pentru a vi se putea calcula cât mai exact Ascendentul: data, ora şi locul naşterii. Sau, dacă deja vă cunoaşteti Descendentul zodiacal, vă puteţi afla Ascendentul prin simplul fapt că el se află la capătul opus al axei zodiacale, astfel:

 

Ascendentul Zodiacal

Ascendentul Zodiacal cum apare în Astrograma Natală

Ce înseamnă Ascendentul pentru personalitatea individului?

Semnificaţia Ascendentului este în strânsă legătură cu data, ora şi locul naşterii unei persoane, pentru că, din punct de vedere spiritual, se consideră că exact acela a fost momentul în care sufletul individului a intrat în manifestare, în planul material. Tocmai de aceea, se spune că în funcţie de constelaţia în care se află acest punct matematic, individul va avea anumite tendinţe de a se prezenta lumii, de a se manifesta şi a-şi arăta personalitatea.

Ascendentul serveşte ca un mod de prezentare al persoanei în faţa celorlalţi

Unii spun că este vorba de o mască pe care o afişăm în public, alţii spun că este vorba de atitudinea pe care o adoptăm în funcţie de persoanele cu care interacţionăm. Cert este că Ascendentul se referă la comportamentul pe care îl manifestăm, mai ales de faţă cu alte persoane. Unele persoane chiar iau o atitudine specifică de faţă cu alţii, care poate fi diferită de comportamentul pe care îl manifestă atunci când sunt singuri.

De aceea, se poate spune că Ascendentul este ca un scut, care ne serveşte pentru a ne proteja mai ales în situaţiile în care nu vrem să ne arătăm, sau mai degrabă, Ascendentul reprezintă chiar modul în care vrem să ne arătăm, sau să fim văzuţi. Asta nu înseamnă că manifestarea trăsăturilor Ascendentului ar fi o dovadă de falsitate. Pur şi simplu, este în natura umană să ne dorim să apărem într-un anumit fel, să fim văzuţi într-un anume fel.

Ascendentul şi înfăţişarea

Tot Ascendentul este şi cel care ne dă trăsăturile fizice, aspectul exterior, dar şi anumite aspecte cum ar fi modul în care umblăm, felul în care ne mişcăm corpul, cum gesticulăm, cum ne îmbrăcăm. De asemenea, modul în care ne exprimăm, ţine tot de Ascendent.

Chiar dacă planeta comunicării este Mercur, iar pentru a vedea cum ne situăm la nivelul comunicării, este interesant de văzul poziţia lui Mercur percum şi relaţia dintre aceasta şi celelalte planete şi puncte matematice, totuşi modul  în care efectiv ne exprimăm ţine tot de energia zodiei în care se alfă Ascendentul. De exemplu, dacă avem anumite pasiuni, dacă avem talente artistice, modalitatea în care alegem să ne exprimăm ţine tot de planeta în care se află punctul matematic al Ascendentului.

Ascendentul şi sănătatea

În plus, de Ascendent ţine şi sănătatea noastră. Modul în care ne alimentăm sau facem sport, modul de a ne întreţine sau cauzele pentru care ne îmbolnăvim, pot fi descoperite din predispoziţiile pe care ni le dă energia zodiei în care se află Ascendentul. Chiar dacă suntem sănătoşi în acest moment, poate fi util să vedem ce predispoziţii medicale avem în funcţie de zodia acestui punct matematic, pentru a ne spori atenţia în acele direcţii, şi pentru a ne feri de boală.

Ascendentul şi direcţia în viaţă

Punctul matematic al Ascendentului ne poate ajuta să ştim ce avem de făcut în această viaţă, în sensul că ne dă o anumită direcţie în care să mergem. E important să nu confundăm această direcţie cu menirea corespunzătoare Mijlocului Cerului, pentru că aceasta se referă mai degrabă la scopul existenţei noastre, la motivul pentru care ne-am născut.

În schimb, Ascendentul ne învaţă cum anume să ne îndeplinim menirea, ce fel de energie trebuie să investim în realizarea ei, prin ce modalităţi putem ajunge să ne simţim împliniţi. Mai simplu spus, ideea ar fi că dacă învăţăm să ne urmăm Ascendentul, ne va fi mult mai uşor să evoluăm, şi să ne atingem anumite obiective materiale sau chiar spirituale.

Chiar dacă obiectivul nostru este foarte similar cu cel al unei alte persoane, sunt mari şansele ca dacă parcurgem aceiaşi paşi ca şi cealaltă persoană, să nu obţinem aceleaşi rezultate. Acesta ar putea fi una din consecinţele nerespectării legilor propriului nostru Ascendent. Pentru fiecare dintre noi, respectarea legilor propriului Ascendent este cea mai potrivită, cea care ne va duce spre cele mai bune rezultate, potrivite nouă, şi nimănui altuia.

Ascendentul şi egoul

Dintr-un anumit punct de vedere, se poate face o asociere între Ascendent şi latura egotică a individului. Fie că ne place sau nu, fiecare dintre noi are această latură egotică, care printr-o practică spirituală perseverentă, poate fi stăpânită într-o anumită măsură.

Totuşi, pentru persoanele care nu urmează niciun fel de practică spirituală, egoul se poate manifesta foarte puternic, iar acesta poate imprumuta valenţele inferioare ale guvernatorilor zodiei în care se află Ascendentul. Pentru unele persoane, există şi anumite planete care în momentul naşterii se poziţionau în apropierea Ascendentului. Aceasta nu este o regulă – se poate să nu fi existat nicio planetă în acele zone – dar dacă au existat, şi aceste planete îşi vor pune amprenta asupra personalităţii individului.

Legătura dintre Ascendent şi Soare

Dacă ceea ce numim în mod uzual zodia unei persoane se referă la zodia în care se afla Soarele în momentul naşterii acelei persoane, Ascendentul se referă la modalitatea în care se exprimă, se arată sufletul acelei persoane. Soarele este în strânsă legătură cu propriul suflet, iar Ascendentul se referă la manifestare, la modul de expresie. De aceea, chiar dacă dispunem de liber arbitru, Ascendentul ne oferă premizele, tendinţele înnăscute cu care am venit în viaţă.

Se spune că punctul matematic de răsărit corespunde locului prin care însăşi viaţa a pătruns în corpul nostru în momentul naşterii. Astfel se explică de ce, atunci când beneficiem de energiile guvernatorului zodiei în care se află Ascendentul, avem cele mai mari şanse să ducem la îndeplinire ceea ce ne propunem, simţind că energiile noastre se regenerează în continuu, şi par să nu se epuizeze niciodată. În schimb, dacă încercăm să apelăm la alte energii, nespecifice energiei Ascendentului, s-ar putea să obosim uşor, şi să ne pierdem rapid motivaţia.

Dacă Ascendentul se referă la ceea ce afişăm, la latura noastră publică, exterioară, Soarele se referă la ce avem in înterior, la sufletul nostru, miezul fiinţei noastre. Poziţia Soarelui se referă la un cumul de energii, emoţii, trăiri, ceea ce ne defineşte pe noi ca fiinţă, iar poziţia Ascendentului înseamnă modalitatea prin care noi le putem transpune în planul material, pentru a le da o concreteţe. Spre exemplu, am putea spune că din suflet, în funcţie de poziţia Soarelui, avem anumite stări, emoţii,  care duc la o inspiraţie, iar Ascendentul ne va ajuta să concretizăm acea inspiraţie într-o acţiune, un proiect – ceva concret. Cele două lucrează întotdeauna împreună, iar dacă învăţăm să urmăm aceste predispoziţii, ne vom putea duce acţiunile la bun sfârşit cu succes.Ascendentul şi autocunoaşterea

Autocunoaşterea şi autodezvoltarea au devenit un subiect la modă în zilele noastre, motiv pentru care mulţi dintre noi apelează la psihoterapeuţi, la fel de fel de chestionare şi materiale, pentru a se încadra în diverse tipologii, pentru a înţelege de unde le provin anumite răni, de ce se comportă în modul în care se comportă şi mai ales cum să se schimbe în bine.

O modalitate de autocunoaştere profundă este chiar investigarea propriului Ascendent, şi al planetelor care se află în vecinătatea lui. În momentul în care unei persoane i se interpretează astrograma natală, aceasta poate avea impresia că îi vorbeşte o persoană care o cunoaşte extrem de bine, mai bine chiar decât se cunoaşte ea însăşi. De aceea, cunoaşterea Ascendentului, şi a astrogramei în general, poate fi un act de o intimitate aparte, care ar fi bine să nu fie dezvăluită oricui.

Ascendentul şi modalitatea în care începem ceva nou

Acest punct matematic are o foarte mare corelaţie cu energia începutului (şi, de asemenea, cu energia primei zodii – zodia Berbecului). Altfel spus, de fiecare dată când începem ceva nou, energia investită are legătură cu poziţia Ascendentului. Chiar şi un prim gând, sau un prim impuls, tot cu Ascendentul se corelează.

De aceea, dacă dorim să avem succes în noile acţiuni pe care le întreprindem, trebuie să învăţăm să desfăşurăm aceste acţiuni în acord cu propriul Ascendent. De asemenea, dacă nu ne putem explica comportamentele altor oameni, îi putem analize din perspectiva tipologiei Ascendentului lor, iar astfel am putea empatiza mai mult cu ei, am putea da dovadă de o înţelegere profundă.

Ascendentul în cele Patru Elemente

Cele patru elemente sunt Apa, Focul, Aerul şi Pământul. Practic, dacă punctul matematic al Ascendentului se află în dreptul unei zodii de apă, elementul corespunzator va fi apa.

Ascendentul în semnele de Foc

După cum ştim, semnele de foc sunt Berbecul, Leul şi Săgetătorul, fiind cunoscute ca semnele care dau dovadă de o energie debordantă, cu putere de iniţiativă, curaj, şi care adesea debordează de prietenie, optimism şi chiar entuziasm. De aceea, persoanele născute cu Ascedentul în semne de foc au de cele mai multe ori comportamente de prietenie, şi se întâmplă să iniţieze acţiuni şi colaborări izvorâte tot din relaţii de prietenie. De asemenea, aceste persoane sunt recunoscute ca fiind foarte competente, mai ales în cadrul studiilor sau la locul de muncă, motiv pentru care sunt apreciate şi admirate de colegi.

Ascendentul în semnele de Pământ

Din această categorie fac parte cei cu Ascendentul în Taur, Fecioară şi Capricorn. În general, aceşti nativi sunt recunoscuţi pentru calmul lor înnăscut, dar şi pentru perseverenţa lor. Comportamentul lor este, cum s-ar spune, cu picioarele pe pământ, având grijă de sănătatea lor, de aspectele materiale, fiind firi pragmatice. Din afară, pot părea sobri sau reci, pentru că încearcă să afişeze o personalitate rezervată, evitând să îşi exprime emoţiile – dar asta nu înseamnă, desigur, că nu resimt aceste emoţii. În general sunt persoane organizate, cărora le face plăcere să planifice, să fie atenţi la toate detaliile.

Ascendentul în semnele de Aer

În această categorie intră persoanele cu Ascendentul în Gemeni, Balanţă şi Vărsător. Iar principala caracteristică a semnelor de aer este buna comunicare, însotiţă adesea de o sete de cunoaştere şi continuă învăţare. Nativii cu Ascendentul în semne de aer vor adesea să fie văzuţi ca persoane inteligente, motiv pentru care vor comunica chiar şi cu persoanele noi despre cărţile citite, studiile urmate sau interesele intelectuale. Le este uşor să deschidă subiecte de discuţie cu oricine, dar aceste discuţii arareori vor avea profunzime.

Ascendentul în semnele de Apă

Zodiile de apă sunt Racul, Scorpionul şi Peştii. Nativii cu Ascendentul în aceste zodii sunt cei care îşi arată cel mai adesea emoţiile, iar emoţiile pe care ei le resimt sunt de o profunzime aparte. Introvertiţi, au nevoie să se ascundă, să se protejeze de lumea care îi înconjoară, şi lasă senzaţia că parcă sunt tot timpul în pericol, sau cel puţin că sunt secaţi de energie, dacă sunt înconjuraţi de prea multă lume. Este posibil ca aceşti nativi să afişeze celor din jur o faţă diferită faţă de cum se simt ei de fapt. Asta poate proveni din faptul că într-o oarecare măsură, ei simt că nu aparţin acestei lumi, sau unui anumit grup, şi au o sete mărită de apartenenţă.

Ascendentul în cele trei Moduri

În funcţie de moduri, zodiile se împart în Cardinale, Fixe şi Mutabile. Iată cum se manifestă Ascendentul atunci când acest punct matematic corespunde fiecăruia dintre cele 3 moduri:

ReclamăAscendentul în zodiile Cardinale

Din categoria semnelor cardinale fac parte Berbecul, Racul, Balanţa şi Capricornul. Nativii cu acest Ascendent sunt adesea persoane cu iniţiativă, care au idei şi nu se tem să înceapă proiecte noi, dar care nu neapărat le vor duce la bun sfârşit.

Ascendentul în zodiile Fixe

Persoanele cu Ascendentul în Taur, Leu Scorpion şi Vărsător intră în categoria zodiilor fixe. Aceste persoane sunt adesea stabile, caută şi oferă siguranţă, dar au dificultăţi în a se adapta la nou şi a face schimbări. Pot cădea în capcana de a avea impresia că ei le ştiu pe toate, şi se poate să le fie frică să încerce noi experienţe. În schimb, sunt persoane care atunci când îşi iau angajamente, se ţin de ele.

Ascendentul în zodiile Mutabile

Gemenii, Fecioara, Săgetătorul şi Peştii intră în categoria zodiilor mutabile. Nativii cu Ascendentul în aceste zodii au comportamente de adaptare uşoară la schimbare, fiind flexibili şi deschişi, dar pot avea probleme în a-şi lua angajamente şi a se ţine de promisiuni.

Ascendentul în zodii

Pentru că fiecare zodie este unică, în funcţie de energia manifestată de guvernatorii ei, comportamentul determinat de fiecare Ascendent este diferit. Să luăm pe rând descrierea Ascendentului pentru fiecare dintre zodii:

Ascendentul în Berbec

Persoanele care s-au născut cu Ascendentul în zodia Berbec dau adesea dovadă de iniţiativă în comportamentul lor, punând multă pasiune în ceea ce fac. Au o predispoziţie pentru un comportament coleric, ceea ce îi poate determina să fie spontani în cele mai bune cazuri, sau pripiţi şi repeziţi în cele mai rele cazuri. Sunt persoane directe şi rapide. Berbecul este o zodie de foc, iar primul lor instinct este să acţioneze, chiar inainte să gândească. Aceste persoane nu prea planifică lucrurile din timp, ci preferă să acţioneze direct, dar fără agresivitate. Berbecul este primul semn din zodiac iar acest fapt dă nativilor o alură inocentă, copilărească, de începător sau iniţiator, care dacă vrea ceva, merge să îl ia fără să stea pe gânduri.

Unele persoane cu Ascendnetul în Berbec pot fi competititve, dar pun persiune mai ales pe ele însele, pentru că vor să iasa pe primul loc în tot ceea ce fac. Fac lucrurile cu multă uşurinţă şi rapiditate, se pregătesc repede, merg repede, se mişcă repede, dar se poate să nici nu stea foarte bine la capitolul răbdare, şi se poate ca chiar şi temperamentul lor să fie unul nerăbdator. Nu sunt persoane manipulatoare, sunt persoane care se pot supăra repede – dar le şi trece supărarea destul de repede.

Nativii cu Ascendentul în Berbec iubesc acţiunea, şi sunt tot timpul activi şi încep multe proiecte în acelaşi timp. Dar dacă le încep, nu înseamnă că le şi termină. Sunt persoane independente încă de mici, nu se bazează pe ajutorul primit de la alţii.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Berbec

Fizicul acestor persoane este unul sportiv, robust – pot avea o conformaţie atletică chiar şi cei care nu practică sport, deşi marea majoritate a acestor nativi simt nevoia să practice activităţi sportive. Proporţiile corporale sunt armonioase, iar postura este una dreaptă, ageră, robustă. Pot avea un mers ferm, aproape milităresc, care denotă o siguranţă pe propria persoană, ca şi cum ar fi tot timpul puşi pe fapte. Îmbăcămintea pentru care optează este adesea una sportivă, care le permite să se mişte în voie şi să îşi manifeste efervescenţa.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Berbec

Miscările, acţiunile, reacţiile acestor nativi sunt rapide, spontane, zvelte. Curajoşi, cu spirit de iniţiativă, nu se tem să înceapă ceva nou, să preia conducerea sau să încerce idei îndrăzneţe, pe care nimeni nu le-a mai încercat înaintea lor. Încrederea în propriile forţe le poate aduce admiraţia celor din jur, dar şi dispreţul, dacă afişează atitudini de superioritate. Le place să conducă, să fie urmaţi, şi s-ar putea să nu fie foarte deschişi la sugestiile celor din jur. Pot fi încăpăţânaţi şi plini de sine, dar pot fi şi curajoşi şi încrezători în forţele proprii. Totuşi, acţiunile pe care le încep cu pasiune riscă de multe ori să fie începute dar neterminate, pentru că Berbecul este recunoscut pentru energia lui care îl face să înceapă multe, deodată, dar să nu le ducă la bun sfârşit, mai ales dacă apare vreun obstacol, sau dacă, pur şi simplu îi vine o idee nouă, care îi pare mai incitantă.

Printre defectele acestui nativ se numără tendinţa de a reacţiona impulsiv, chiar agresiv, dacă nu reuşeşte să se controleze. Poate fi reticent în a cere sau a accepta ajutorul celorlalţi, percepând acest ajutor ca o slăbiciune. El vrea să fie întotdeauna primul, întotdeauna pe locul 1, motiv pentru care îi este frică să se arate vulnerabil. Competitivitatea îl caracterizează şi îl poate motiva foarte mult, dar îi poate şi dăuna, mai ales în momentele în care pierde – percepând aceste pierderi ca pe ceva inacceptabil.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Berbec

Aceşti nativi au anumite predispoziţii de a se îmbolnăvi la nivelul capului: migrene sau boli ale craniului, accidente vasculare, sau diverse erupţii cum ar fi acneea. Pentru a le evita, este nevoie să înveţe să se tempereze, să nu se mai aprindă atât de uşor, şi să nu cadă în comportamente colerice, ci să devină cât mai relaxat şi echilibrat cu putinţă.

Ascendentul în Taur

Nativii cu Ascendentul în Taur au simţurile foarte bine dezvoltate, mai ales pe cel al gustului. Sunt cunoscuţi ca mâncăcioşii zodiacului, şi au o mare nevoie de confort şi siguranţă. Se mişcă mai lent, fie mai greoi, fie mai senzual, şi le place să facă lucrurile în tihnă. Temperamentul los este melancolic, având o alură nostalgică, uşor visătoare.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Taur

Fizicul acestor nativi este adesea rezistent, puternic, datorită naturii fixe a zodiei Taur, şi elementului Pâmânt. Pot avea umerii lati, buzele pline, şi pot fi predispuşi spre a se îngrăşa uşor din cauza apetiului lor mare. Pot fi puternici şi rezilienţi, pot avea un mers apăsat, iar alura lor emană forţă dar totodată şi frumuseţe, datorită influenţei planetei Venus. Şi îmbrăcămintea este adesea asortată, aleasă cu gust, aceşti nativi dorind să afişeze laturile lor cele mai frumoase şi îngrijijte.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Taur

Datorită naturii fixe a zodiei Taur, nativii cu acest Ascendent pot fi greu de urnit pentru a face o acţiune. Totuşi, atunci când reuşesc să o înceapă, sunt perseverenţi şi migăloşi, uneori extrem de conştiincioşi. Este important pentru aceşti nativi ca ceea ce fac să aibă aplicabilitate practică, pentru că sunt firi foarte cu picioarele pe pământ. Siguranţa materială şi securitatea stau la baza comportamentelor lor, fiind puţin predispuşi să inoveze, să schimbe sau să rişte. Din exterior, pot fi percepuţi ca fiind materialişti, strângători sau colecţionari de bunuri şi averi. De fapt, ce îi interesează pe ei e să acumuleze suficiente bunuri sau venituri pentru a se simţi mereu în siguranţă.

În acţiunile pe care le desfăşoară şi în comportamentele lor, există întoteauna o doză de frumos, de artitic, de venusian. Sunt slabe şansele ca aceste persoane să înjure, să jignească, sau să se comporte grosier. Adesea sunt foarte calmi şi blânzi, împăciuitori, dar pot fi totuşi fixişti şi conservatori. Ataşamentele puternice sunt o altă caracteristică a acestor nativi. Se ataşează puternic de oameni, de locuri, de funcţii, şi adesea fac schimbări doar dacă sunt forţaţi. Preferă să muncească cu mult efort şi perseverenţă la îndreptatea unei relaţii existente, decât să caute o relaţie nouă.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Taur

Aceşti nativi au predispoziţii spre îmbolnăvire în zona gâtului, fiind predispuşi spre probleme cu glanda tiroidă, amigdalite sau viroze respiratorii. Pentru a evita să se îmbolnăvească, ei trebuie să înveţe să se exprime, să spună ceea ce gândesc, pentru că altfel energia va fi blocată la nivelul gâtului, provocând dezechilibre.

Ascendentul în Gemeni

Tot timpul ocupaţi şi preocupaţi, dar totuşi detaşaţi de ceea ce îi înconjoară, aceşti nativi par să jongleze cu mai multe activităţi în acelaşi timp, cu mai multe persoane şi mai multe idei. Persoane foarte raţionale, caută mereu ceva de citit, ceva de discutat, şi sunt la curent cu ultimele tehnologii din toate domeniile de care sunt pasionaţi. Temperamentul lor este sangvinic, ceea ce îi face buni comunicatori, plini de viaţă, sociabili şi plimbăreţi.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Gemeni

Adesea sunt slabi şi înalţi, sau orarecum vioi în aparenţa fizică şi în gesturi. Pot fi foarte sprinteni, având multe gesturi vii, mişcări alerte, pot gesticula şi vorbi foarte mult. Comunică extrem de mult, şi verbal, şi non-verbal, cu ajutorul corpului. Sunt parcă tot timpul în mişcare, poate fi dificil sau chiar obositor să îi urmăreşti. Pot fi buni oratori, public speakeri, le face plăcere să vorbească mult şi mai ales să fie percepuţi ca persosane inteligente.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Gemeni

Persoanele cu Ascendentul în Gemeni sunt adesea extrem de curioase, datorită energiei emanate de planeta Mercur. Adesea caută să înveţe, să citească, având o permanentă nevoie de a-şi reîmprospăta cunoştinţele. Le place foarte mult şi să fie văzute ca persoane inteligente, să fie admirate pentru intelectul lor. De aceea, e posibil să înceapă conversaţiile pe temele celor mai noi descoperiri, pe subiecte de interes ştiinţific, sau aducând în vorbă cea mai nouă carte citită, cele mai recente studii pe care le-a urmat.

Gemenii sunt o zodie mutabilă, motiv pentru care aceşti nativi sunt flexibili, deschişi la schimbări şi îmbrăţişează cu bucurie noutatea. Ştiu să se exprime, să comunice, se adaptează cu uşurinţă la situaţiile neprevăzute, şi sunt extrem de sociabili, făcându-şi uşor prieteni şi relaţii în toate domeniile vieţii. Sunt de asemenea mari iubitori ai libertăţii, şi nu tolerează să se simtă îngrădiţi.

Printre defectele lor se numără faptul că nu merg în profunzimea lucrurilor, şi pot avea comportamente superficiale, discuţii superficiale, schimbând uşor subiectul discuţiei sau pierzându-şi atenţia şi chair răbdarea legat de discuţiile care nu sunt de interes pentru ei. Chiar dacă au abilităţi de multitasking, putând face mai multe lucruri deodată, autendinţa de a le face pe jumătate, neavând aptitudini precum răbdrea, perseverenţa, fuşărind mai ales acţiunile pe care nu le place să le facă. Personaltiatea lor poate fi extrem de schimbătoare, schimbându-şi gusturile, comportamentele, valorile în funcţie de persoana cu care interacţionează, sau în funcţie de situaţia în care se află. Din acest motiv, unii îi pot percepe ca fiind extrem de deschişi, pe când, pentru alţii, pot părea superficiali şi nestatornici.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Gemeni

Aceşti nativi au predispoziţia de a se îmbolnăvi în zona umerilor şi în partea superioară a corpului – toracele, plămânii , braţele. Gemenii fiind o zodie de aer, pot avea predispoziţii şi spre a se îmbolnăvi în zona aparatului respirator. De asemenea, pentru că au o continuă activitate mentală, pot avea presispoziţii spre tulburări nervoase, iritabilitate sau chiar demenţă.Ascendentul în Rac

Personalităţi flegmatice, nativii cu Ascendentul în Rac sunt adesea introvertiţi, grijulii şi mămoşi, făcându-le o deosebită plăcere să aibă grijă de ceilalţi. Natura lor este influenţată de energia Lunii, care este corpul ceresc responsabil de energia maternităţii şi de lumea emoţională.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în zodia Rac

Aspectul lor poate fi unul plăpând şi visător, blajin, docil. Se poate să aibă statură micuţă sau medie, şi poate avea trăsături rotunjite. Au o aparenţă nesigură, atât în gesturi cât şi la nivelul comportamentelor, a personalităţii. Pentru că sunt persoane extrem de receptive, sunt atente la cei ce îi înconjoară şi vor să se muleze pentru a face pe plac tuturor, dar din această cauză, pot da senzaţia că nu ştiu după cine să se adapteze.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Rac

Comportamentul lor este docil, blând, şi de multe ori se comportă cu multă familiaritate. Adesea sunt timizi şi nu vor să iasă în evidenţă, putând fi chiar introvertiţi. Nu le place să iniţieze discuţii, dar dacă sunt abordaţi, vor răspunde cu candoare.

Sunt extrem de sensibili şi receptivi în ceea ce priveşte mediul înconjurător, şi captează toate energiile care îi înconjoară. Dacă există orice fel de presiune, mai ales presiunea de a se expune în public, se pot intimida uşor. Au o tendinţă de a se proteja în permanenţă, şi de a se retrage. Pentru că Luna este în strânsă legătură cu planul emoţional, nativii cu Ascendentul în Rac sunt adesea extrem de emotivi, dar vor avea tendinţa să îşi ascundă emoţiile, sau chiar să se retragă.

Racul are, de asemena, şi o strânsă legătură cu trecutul. De aceea, aceşti nativi devin adesea nostalgici, visători, gândindu-se la vremuri bune demult apuse. Pentru ei, familia este extrem de importantă, şi prietenii apropiaţi. De aceea, vor face tot ce le stă în putinţă pentru a ţine familia unită şi pentru a răspunde nevoilor membrilor familiei.

Intuiţia şi memoria sunt alte caracteristici ale acestor persoane. Având o receptivitate mărită, sunt sensibile la emoţiile celor din jur, şi pot fi foarte înţelegătoare, pot oferi multă susţinere celor care au nevoie. Trebuie totuşi să înveţe să se protejeze, să nu absoarbă toate emoţiile celor din jur, mai ales cele negative. Pentru că, datorită calităţilor lor de buni ascultători, multă lume apelează la ei să îşi spună oful. Dar Racul este atât de receptiv încât poate prelua aceste puternice trăiri, simţind suferinţa celorlalţi ca pe propria suferinţă.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Rac

Pentru că Luna guvernează zona pieptului, aceşti nativi pot avea tendinţe de îmbolnăvire în aceeaşi zonă – a sânilor, a stomacului. Pot evita aceste probleme de sănătate dacă aleg în mod conştient să se comporte conform regulilor şi valorilor Ascendentului.

Ascendentul în Leu

La fel cum în natură este regele junglei, în astrologie este regele zodiacului. Leul emană încredere în sine, control, având o alură nobilă. De aceea, nativii cu Ascendentul în Leu au o atitudine de rege, având adesea mersul, gesturile şi mimica de-a dreptul spectaculoase, grandioase, dorind să atragă toate privirile.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Leu

Adesea persoane înalte, sau cu poziţie dreaptă. Destul de interesate de imaginea lor, de felul în care sunt percepuţi în public. Şi vestimentaţia, coafura, accesoriile reprezintă aspecte cărora aceşti nativi le acordă o atenţie aparte. Pieptul este larg, sau cel puţin îl măresc atunci când se prezintă în public, parcă pentru a ocupa mai mult loc în spaţiu, şi a impune respect.

Atunci când un nativ cu Ascendentul în Leu intră într-o încăpere, toată lumea în observă. Personalitatea sa radiantă, la care se adaugă bunul gust şi vestimentaţia de calitate, îl fac să atragă multe priviri. Uneori, poate deveni chiar opulent, încărcânsu-se cu haine de lux şi multe accesorii scumpe, doar pentru a atrage atenţia şi a cere un anumit respect social.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Leu

Având un comportament coleric, nativii cu Ascendentul în Leu pot fi optimişti, activi şi binevoitori, dar pot deveni şi impulsivi, neiniştiţi sau chiar agresivi, în anumite situaţii. Natura Leului este prin excelenţă una nobilă, aducând focul necesar activităţii şi acţiunii.

Ceea ce îi stârneşte şi îi incită să acţioneze pe aceşti nativi este perspectiva că s-ar putea face remarcaţi, s-ar putea afirma, ar putea câştiga prestigiu. În general, dau dovadă de multă vitalitate, atât cât priveşte energia fizică, cât şi la nivelul energiei pe care o investesc în activităţi, sport şi muncă.

Simbol al grandorii, al generozităţii şi al puterii, Leul aduce în viaţa nativului dorinţa de a se face cunoscut, de a se afirma. Totuşi, este important ca aceşti nativi să nu investească în egoul propriu, ci să înveţe lecţia nobleţii sufleteşti, a mărinimiei. Le place să conducă, să fie lideri, şi se simt foarte bine când sunt apreciaţi, mai ales în public. Adesea sunt siguri pe sine şi impunători, şi dau dovadă de putere pentru a-i sprijini şi încuraja pe ceilalţi.

Curajul este o caracteristică a zodiei Leului, nativii cu Ascendentul în Leu dând adesea dovadă de curaj şi mărinimie. Totuşi, ei pot deveni şi destul de neliniştiţi, mai ales dacă nu reuşesc să îndeplineacă ceea ce îşi propun. Au înclinaţii spre lux, pot cheltui sume imporante pentru a adăuga garderobei sau posesiunilor personale diverse obiecte care să le confere un anumit statut, care să le aducă admiraţie şi preţuire.

Leul este recunoscut şi pentru mărinimia sa. Iartă uşor, este generos, şi are cel mai mare suflet.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Leu

Pentru că Leul guvernează inima, persoanele cu Ascendentul în Leu riscă să dezvolte afecţiuni la nivelul cordului, dacă nu au grijă de aspectele sufleteşti ale vieţii. De asemena, se poate întâmpla să sufere şi de alte afecţiuni la nivelul toracelui, la nivelul pieptului sau al spatelui, şi al coloanei vertebrale.

Ascendentul în Fecioară

Aceste persoane au o energie și o inteligență mentală, îndreptate spre interior, fiind persoane mai retrase sau rezervate. Sunt persoane mai timide, care analizează extrem de mult fiecare persoană sau aspect pe care îl întâlnesc, înainte de a se deschide sufleteşte. Acest tip de comportament poate fi interpretat de cei care nu le cunosc ca o atitudine rece sau critică, dar de fapt temperamentul lor este unul melancolic, rezervat. Pot fi persoane sobre, indispuse sau chiar pesimiste, sau pot pur şi simplu să prefere să fie retrase.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Fecioară

Persoanele cu Ascendentul în Fecioară sunt foarte conştiente de corpul lor, atât de felul în care arată cât şi de ceea ce fac cu membrele. Pot fi foarte sensibile la orice formă de disconfort fizic, inclusiv temperatură, sau la orice semnal pe care îl transmite corpul. Multe dintre ele sunt foarte preocupate de sănătate, sau de legătura dintre trup şi minte, fiind foarte benefică pentru ei practica yoga. De asemenea, pot fi foarte pretenţioase la mâncare. Adesea sunt înalte, cu fruntea largă, simbol al faptului că au o gândire foarte internsă, mai ales în lumea lor interioară. Pentru că au o mimică foarte expresivă, adesea nu îşi arată vârsta, caracteristică specifică nativilor influenţaţi de Mercur. Privirea scurtează, având o mină analitică.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Fecioară

Fiind o zodie Mercuriană îndreptată înspre interior, nativii au tendinte de a analiza şi de a gândi foarte mult, de a se îngrijora, a-şi face scenarii, despică firul în patru şi pot fi chiar foarte critice, cu alţii şi cu ei înşişi. Pot avea tendințe spre ruminație și obsesii mentale. Pe plan profesional, au o imagine foarte serioasă şi inteligentă.

Când cunosc oameni noi, pot părea reci şi rezervaţi, dar după ce ajungi să îi cunoşti mai bine, se deschid şi devin destul de calzi, arătându-şi afecţiunea mai ales prin lucrurile mărunte şi modeste pe care le fac pentru ceilalţi. Personalitatea lor este caracterizată de spiritul analitic şi de o bună organizare. Au nevoie ca totul să fie perfect organizat, şi au nevoie să fie văzuţi astfel de cei din jur. Analizează tot ce îi înconjoară: oameni, situaţii, şi sunt extrem de calculaţi. Există o tendinţă spre a fi rezervaţi, pentru că întâmpină dificultăţi să arate şi să exprime ceea ce simt.

Se pricep foarte bine la activităţile care implică organizare, sau la taskurile migăloase, care necesită analiză, atenţie la detalii, răbdare şi perseverenţă. Nu le place să fie grăbiţi, şi sunt adesea muncitori sârguincioşi.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Fecioară

Dacă în tinereţe sunt suple şi zvelte, în a doua parte a vieţii pot avea tendinţe spre îngrăşare. Problemele de sănătate pot apărea în zona abdomenului, fiind predispuşi să acumuleze grăsime în această zonă, sau pot avea probleme cu intestinele sau organele interne. Fecioara fiind o zodie de Pământ, aceşti nativi ar trebui să pună mare preţ pe sănătate, pe activitate fizică şi pe o alimentaţie cât mai sănătoasă.

Ascendentul în Balanţă

Persoanele cu Ascendentul în Balanţă au un temperament sangvinic, şi adesea sunt plăcuţi de foarte multă lume. Nu doar că sunt extrem de carismatici, dar sunt şi foarte oneşti. Au o mare putere de atracţie, dată de planeta Venus, care este planeta frumuseţii, deci nu le este dificil să se facă plăcuţi. Totuşi, Balanţa este un semn de aer, deci le este dificil să ajungă în profunzime în aceste relaţii pe care le leagă.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Balanţă

Frumuseţea şi graţia venusiană se vede din plin la nativii cu Ascendentul în zodia Balanţă. Zvelţi, fermecători, frumos proporţionaţi şi echilibraţi, aceşti nativi sunt printre cei mai frumoşi, cei mai atrăgători. Pot avea structuri firave sau slabe, din cauza elementului Aer caracteristic Balanţei. Adesea au o mină prietenoasă, amabilă, plăcută.

La nivel vestimentar, le place tot aşa, să expună frumuseţea venusiană. Se îmbracă şi se aranjează modern, cu gust, şi sunt atenţi la detalii şi la modul în care se prezintă. Prima impresie este adesea extrem de importantă pentru ei, atât atunci când cunosc pe cineva nou, cât şi atunci când se prezintă ei înşişi.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Balanţă

Balanţa este recunoscută pentru faptul că se hrăneşte din relaţiile de iubire pe care le are. Romantici incurabili, cei care au Ascendentul în Balanţă au nevoie de o persoană iubită alături, sau cel puţin de o persoană de care să fie îndrăgostite, pentru a-i scrie scrisori de dragoste, a-i trimite flori sau a visa cu ochiid eschişi la ea. Ei înşişi sunt extrem de şarmanţi, deci atunci când se îndrăgostesc, au mari şanse să îşi aducă alături persoana la care visează. Dimpotrivă, dacă nu sunt iubiţi, simt că viaţa lor nu are rost, şi nu ştiu ce să mai facă, cum să se comporte pe această lume.

Comportamentul lor din viaţa de zi cu zi este şi el în strânsă legătură cu energia venusiană. Aceste persoane se îmbracă frumos, de aranjează, vorbesc frumos şi cu graţie, şi este extrem de rar să auzi o astfel de persoană înjurând sau fiind vulgară. Le este uşor să câştige simpatia şi aprecierea celorlalţi, pentru că îi tratează pe cei din jur cu delicateţe şi blândeţe.

Pot fi persoane extrem de convingătoare, pentru că le place să comunice şi să îşi susţină argumentele. Dar este extrem de important pentru ei totuşi să rămână plăcuţi de ceilalţi, de aceea nu vor încerca să se impună cu forţa.

Diplomaţia este o altă caracteristică a acestor persoane. Uneori joacă rolul de mediatori, încercând  să îi împace pe cei certaţi. Totuşi, nu renunţă la propriile valori şi principii pentru a-i face fericiţi pe ceilaţi.

Aceste persoane pot fi şi destul de aeriene, motiv pentru care nu excelează când vine vorba de organizare, perseverenţă sau asumarea unor angajamente. Li se poate întâmpla şi să fie nehotărâţi, să ia greu decizii, tocmai din cauza faptului că nu vor să îşi asume consecinţele în cazul în care lucrurile nu merg bine.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Balanţă

Problemele de sănătate la care sunt predispuse aceste persoane sunt în zona rinichilor, zona genitală sau zona lombară, zonele asociate în general cu creativitatea. De aceea, pot învăţa să depăşească aceste boli dacă învaţă cum să exprime, să manifeste creativitatea cu care sunt înzestraţi.

ReclamăAscendentul în Scorpion

Persoanele cu Ascendentul în Scorpion au un temperament flegmatic, fiind adesea persoane introvertite sau chiar timide. Calme şi controlate, aceste persoane atrag respectul celor din jur, iar uneori pot stârni chiar frică. În  general, persoanele cu Ascendentul în Scorpion îţi lasă o impresie, nu pot fi neutre. Pot fi la o extremă sau la cealaltă, s-ar putea să le placi foarte mult, sau să le displaci profund. Cert este că, deşi încearcă să se ascundă, nu pot trece neobservate.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Scorpion

Aceşti nativi sunt adesea extrem de misterioşi şi chiar secretoşi, şi încearcă să nu iasă în evidenţă. Pentru că fac parte din categoria semnelor fixe, vor avea adesea un corp puternic, plin de vitalitate, debordând de energia focului planetei Marte. Totuşi, acest foc poate însemna şi agitaţie, mai ales din cauza faptului că Scorpionul este un semn yin, orientat spre interior.

Senzualitatea şi sexualitatea fac parte şi ele din modul în care aceşti nativi se manifestă şi se prezintă, fiind adesea extrem de atrăgători. Sunt recunoscuţi şi pentru faptul că flirtează foarte mult, flirtul fiind, practic, a doua lor natură. Exercită asupra celor din jur o atractivitate aproape magnetică.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Scorpion

Aceşti nativi pot rămâne surprinşi când află de impactul major pe care îl au asupra celor din jur. Au o putere inimaginabilă de a vedea oamenii aşa cum sunt, nelăsându-se influenţaţi de măştile pe care le poartă cei din jur, citesc printre rânduri, intuiesc şi îi intimidează pe cei ce se ascund în spatele unor măşti false. În plus, Scorpionul este simbolul transformării, fiind cel care aduce tranformări majore în vieţile celor cu care interacţionează.
Poate sunt buni ascultători, poate profesează ca psihologi, poate doar fac o remarcă ce poate schimba complet viaţa altcuiva, le pot aduce o turnură de 180 de grade din calea pe care o urmează.

Dar nu se lasă descoperiţi uşor, arătându-şi trăirile şi sentimentele doar persoanelor extrem de apropiate. Pun mare preţ pe intimitate, sunt secretoase şi au o mare nevoie de a controla mediul şi persoanele din jurul lor. Ştiu să aibă multă rădare şi să acţioneze doar la momentul potrivit, fiind un semn fix care intuieşte situaţiile şi oamenii. Totuşi, pot avea parte de multe frământări şi multă agitaţie interioară, mai ales că sunt adesea suspicioşi, nu prea pot avea încredere în alţii, şi nici nu le face plăcere să rişte.

Viaţa acestor nativi este adesea una plină de încercări, şi mai ales de transformări – date de planeta Pluton, cel de-al doilea guvernator al Scorpionului. Se mai spune despre ei şi că folosesc diverse forme de camuflaj, pentru a se ascunde sau a arăta o faţă diferită fiecărei persoane cu care intră în contact.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Scorpion

Pentru că Scorpionul are o relaţie strânsă cu sexualitatea, problemele de sănătate pot apărea mai ales în zona aparatului genital, dar şi la nivel urologic.

Ascendentul în Săgetător

Glumeţi, prietenoşi, nativii cu Ascendentul în Săgetător sunt orientaţi spre învăţare şi predare, dar şi spre tot ceea ce ţine depublic speaking, teatru, scenă. Le face plăcere să se expună, se simt în mediul lor atunci când predau sau când explică ceva în faţa unor învăţăcei. De asemenea, aceşti nativi au o mare iubire pentru spiritualitate, dar şi pentru aventură.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Săgetător

Înalţi, cu membre lungi, adesea supli, nativii cu Ascendentul în Săgetător sunt parcă mereu puşi pe noi aventuri. Cei mai mulţi dintre aceşti nativi au o constituţie atletică, fiind pasionaţi de sport, mişcare. şi orice activităţi care să le consume energia lor de foc.

Corpul lor este mereu activ, mişcându-se cu dinamism, cu foc, şi îi place să se bucure de  o imensă libertate. Nu suportă să se simtă îngrădit, de aceea va prefera şi îmbrăcămintea care să îi fie comodă, şi să îi lase loc să se mişte în voie.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Săgetător

Acestor nativi le place extrem de mult să călătorească şi să experimenteze, fiind spirite aventuriere, mereu puse pe explorat noi pasiuni, noi locuri sau noi persoane. Natura lor mutabilă le face deschise şi receptive la nou, motiv pentru care experiemntează cât de mult se poate. De asemenea, sunt extrem de interesaţi de dezvoltarea personală sau chiar spirituală, şi în general urmează tot felul de studii, de la educaţia formală din facultăţi, la diverse cursuri şi seminarii de pregătire şi îmbunătăţile în domeniile în care activează.

Şansa este specifică acestor nativi, pentru că Săgetătorul este guvernat de marele benefic, planeta Jupiter. Pentru Săgetător, dreptatea şi justiţia sunt extrem de importante, motiv pentru care nu suportă să vadă că se face o nedreptate în jurul său. De aceea, aceşti nativi vor lua adesea apărarea celor nedreptăţiţi.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Săgetător este caracterizat şi prin faptul că nu le face plăcere să acţioneze decât atunci când acţiunile lor sunt strict aliniate cu sistemul lor de valori şi credinţe. Adesea sunt înţelepţi şi iau decizii inspirate, tocmai pentru că sunt destul de bine instruiţi şi şcoliţi. Săgetătorului îi place studiul, atât şcoala formală cât şi orice fel de cursuri de dezvoltare personlă şi spirituală.

Zodia Săgetătorului este şi în strânsă legătură cu Divinul. De aceea, din categoria persoanelor cu Ascendentul în Săgetător, vom regăsi adesea persoane care activează în domeniul spiritual, religios, sau în sisteme similare. Adesea vor avea nevoie de călătorii, schimbare şi varietate, de oameni noi, proiecte noi, aventuri noi.

Unii dintre aceşti nativi sunt foarte buni sportivi, remarcându-se prin performanţele lor, dacă investesc multă muncă şi perseverenţă. Pentru alţii, calea de urmat este cea spirituală. Este foarte important pentru ei ca în tot ceea ce fac, să îşi păstreze libertatea. Nu suportă să fie conduşi, şi mai ales să fie constrânşi să facă acţiuni care nu sunt în conformitate cu propriul sistem de valori.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Săgetător

Unii dintre aceşti nativi pot dezvolta probleme de vedere. Alţii, pot suferi de afecţiuni din diferite zone ale scheletului şi sistemului osos. Natura lor de foc îi face să se consume mult, de aceea trebuie să înveţe să se odihnească mai mult.

Ascendentul în Capricorn

Nativii cu Ascendentul în Capricorn au o alură serioasă, uneori chiar sobră. Dar se poate observa încă din primele interacţiuni că sunt persoane foarte competente, mai ales pe plan profesional. Organizaţi, meticuloşi, perseverenţi, sunt genul de persoane muncitoare, cărora le place să ducă munca la bun sfârşit. Totuşi, temperamentul lor este unul melancolic, fiind adesea introvertiţi sau rezervaţi.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Capricorn

În general, aceşti nativi au o statură medie, dar pot fi foarte puternici. Uneori, pot părea rigizi, lipsiţi de mobilitate, sau încordaţi, din cauza faptului că încearcă să îşi menţină o postură dreaptă tot timpul. Sunt foarte conştienţi de propria lor imagine, şi interesaţi de cum sunt percepuţi. De aceea, adesea se îmbracă simplu dar sobru, clasic dar elegant. Sunt foarte interesaţi de planul material, de carieră şi de succesul la locul de muncă. De aceea, în mediile în care imaginea contează, sunt extrem de atenţi la modul în care se prezintă.

Pot cheltui substanţial pe îmbrăcăminte, saloane de frumuseţe sau anumite accesorii de lux, dar doar în cazul în care acestea le oferă un anumit statut, o anumită aparenţă din care pot trage foloase la locul de muncă, pentru un anumit business, sau pur şi simplu să arate apartenenţa la o anumită categorie socială. Altfel, sunt destul de zgârciţi când vine vorba de a cheltui pentru plăcerea proprie, şi nu consideră oportun să cheltuie decât dacă se poate obţine satisfacerea unui interes ca urmare a acestei cheltuieli, nicidecum satisfacerea unei plăceri.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Capricorn

Extrem de interesaţi de a obţine succesul, aleargă întreaga viaţă să îl atingă. În familia de provenienţă, adesea sunt consideraţi copilul ascultător şi conştiincios, preluând adesea responsabilităţi de adult încă din copilărie. Uneori, li se întâmplă încă din copilărie să aibă în grijă un frate sau un părinte bolnav, iar aceste situaţii de viaţă îi maturizează forţat.

E posibil sa fi fost nevoiti sa fi avut grija de ei singuri inca din copilarie. Pentru ei sunt importante traditiile, familia, responsabilitatea inca de la o varsta frageda. Pot fi ingrijorati de siguranta materiala. Sunt vazuti ca muncitori, competenti, si oameni pe care te poti baza. Nu lasa sa se vada asta din afara, dar de multe ori se framanta, intrebandu-se daca fac suficient de multe sau sunt suficient de buni.

Acest Ascendent este guvernat de Saturn, cea mai serioasă planetă, ceea ce poate însemna şi că debutează printr-o copilările cu multe reponsabilităţi şi seriozitate, dar ajung să îşi dezvolte latura ludică la maturitate. Modul în care îşi trăiesc viaţa este unul ordonat, disciplinat, iar dar pot fi adesea singuratici şi extrem de serioşi, uneori chiar conservatori. Faptul că sunt confruntaţi încă de mici cu diverse responsabilităţi şi greutăţi îi face să devină rezilienţi, şi să facă faţă cu succes multor provocări la maturitate.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Capricorn

Guvernatorul zodiei Capricorn, Saturn, este în legătură cu rigiditatea musculară, a articulaţiilor, a ţesuturilor moi. De asemenea, este posibil ca aceşti nativi să fi avut probleme de sănătate în copilarie, dar la maturitate să devină tot mai robuşti şi sănătoşi. Fiind un semn se pământ, Capricornul are tendinţa de a se îngriji de alimentaţie, activitate fizică şi bunăstarea generală.Ascendentul în Vărsător

Persoanele cu Ascendentul în Vărsător sunt văzute ca fiind printre cele mai originale și inovatoare.  Temperamentul lor este unul sangvinic, ceea ce îi face să pară plini de viaţă, sociabili şi prietenoşi. Elementul Aer specific Vărsătorului îi face pe aceşti nativi buni comunicatori, cărora le este uşor să lege prietenii şi alte feluri de relaţii.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Vărsător

La nivel fizic, majoritatea acestor nativi se remarcă prin modul original, adesea curajos în care se prezintă. Fie au ţinute extravagante, fie au tunsori sau culori de păr originale, ideea e că sunt destul de creativi şi adesea nonconformişti în ceea ce priveşte lookul. Se pot remarca şi prin privirea deschisă pe care o au mai ales atunci când doresc să îi cunoască pe ceilalţi.

Pot avea o constituţie robustă, puternică, care este însoţită de o personalitate plină de energie şi vorbăreaţă. Se mişcă, gesticulează, şi par să comunice cu întregul corp.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Vărsător

Extrem de optimişti şi debordând de fericire, nativii cu Ascendentul în Vărsător se remarcă prin felul lor de a fi, prin îmbrăcămintea şi prin comportamentul lor aparte. Sunt foarte inteligenţi, curioşi şi învăţaţi, şi de multe ori cei din jur apelează la ei pentru a-i ajuta în diversele probleme cu care se confruntă. Sunt extrem de atraşi de progresul din toate domeniile, şi intră repede în astfel de discuţii, cu condiţia ca acestea să nu fie prea monotone.

Deşi prin propriul lor comportament de multe ori impresionează, ei înşişi sunt adesea greu de impresionat. Faptul că sunt atât de curioşi îi determină să investigheze, să citească, să se documenteze, iar de aceea sunt tot timpul la curent cu toate noutăţile, şi este dificil ca cineva să le prezinte ceva cu totul nou, de care să nu fi avut cunoştinţă. Se poate spune chiar că le place să fie ei cei care impresionează, sau chiar şochează, prin subiectele pe care le aduc în conversaţie, sau prin atitudinile şi comportamentele lor.

Iubesc oamenii şi îi văd pe cei din jur ca fiind egalii lor. Adesea luptă pentru apărarea drepturilor celor nedreptăţiţi. Pot să devină extrem de ocrotitori faţă de persoanele care le sunt apropiate. Vărsătorul este o zodie umanitară, interesată de bunăstarea speciei umane, şi care întreprinde adesea acţiuni de binefacere, voluntariat sau donaţii.

Originalitatea şi independenţa se vede la aceste persoane încă din copilărie. Le place să iasă în evidenţă, uneori devenind chiar deranjanţi şi aproape obsceni. Unii dintre ei trăiesc întreaga viaţă cu sentimentul că sunt oarecum speciali, ceea ce îi poate face să se simtă că de fapt nu aparţin întru totul unei categorii sau unui grup.

Pentru că de obicei sunt atât de deschişi la tot ce e nou, interlocutorii lor pot fi surprinşi atunci când le întâlnesc latura încăpăţânată. Totuşi, Vărsătorul este un semn fix, de aceea îi este dificil să facă schimbări, mai ales dacă acestea îi sunt impuse, şi simte că i se îngrădeşte curiozitatea. Pentru nativii cu Ascendentul în Vărsător, cel mai uşor e să facă schimbări dacă descoperă ei însuşi inovaţiile, şi dacă înţeleg că aceste schimbări vor duce la progres şi avansare.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Vărsător

Zodia Vărsătorului este în strânsă legătură cu sistemul circulator, motiv pentru care nativii cu Ascendentul în Vărsător sunt predispuşi la problemele legate de tensiunea arterială, boli ale vaselor de sânge sau ale sistemului limfatic.

Ascendentul în Peşti

Blânzi şi blajini, nativii cu Ascendentul în Peşti  se sacrifică pentru alţii, mai ales pentru cei neajutoraţi sau nedreptăţiţi. Au un temperament flegmatic, ceea ce se traduce prin faptul că sunt calmi, docili şi grijulii faţă de cei din jur, adesea introvertiţi sau timizi.

Sunt persoane de încredere, cărora poţi să le faci confidenţe, şi sunt extrem de atente şi profunde atunci când li se vorbeşte. Emotivi şi intuitivi, aproape sunt capabili să simtă emoţiile celor din jur, şi luptă pentru a-i proteja pe cei care au nevoie.

Aspectul fizic al nativilor cu Ascendentul în Peşti

De obicei, aceşti nativi au o statură mică sau plăpândă, cu ochi mari şi receptivi. Mişcarea lor este în ton cu valurile mării, lăsând impresia mai degrabă că înoată decât că merg. Slăbuţi sau doar cu aparenţă fragilă, nativii cu Ascendentul în Peşti sunt extrem de visători, adesea cu capul în nori, şi par să trăiască în lumea lor, care este departe de planeta Pământ. Printre capcanele lor se numără faptul că pot cădea pradă unor vicii.

Comportamentul nativilor cu Ascendentul în Peşti

Aceşti nativi sunt adesea visători, poate chiar cu capul în nori, şi trăiesc în lumea propriilor fantezii sau idealuri. De multe ori, le lipseşte simţul pragmatic, care să îi ajute să concretizeze ideile pe care le au, şi care, de multe ori sunt minunate. De asemenea, dau dovadă de o deosebită intuiţie, şi sunt extrem de receptivi la mediu, la cei din jur şi la tot ce îi înconjoară.

Guvernatorul Neptun îi face pe aceşti nativi să fie extrem de altruişti şi de atenţi la nevoile celorlalţi. Pot avea o mare putere de sacrificiu, pot fi sensibili şi extrem de empatici.

Fiind fiinţe mutabile, fac schimbări frecvente, şi sunt flexibili în ceea ce priveşte noutatea, necunoscutul sau inovaţia. Totuşi, nu le face plăcere să îşi asume responsabilităţi, să îşi ia angajamente sau să fie cosntrânşi să facă acţiuni extrem de practice.

Zodia Peşti este în legătură cu arta, cu orice formă de exprimare artistică. De aceea, vom vedea din cadrul acestor nativi multe talente, mai ales în domeniul muzicii, dar şi în pictură, literatură sau fotografie.

Pentru că beneficiază şi de energia celui de-al doilea guvernator, planeta Jupiter, aceşti nativi au parte de multă şansă de-a lungul vieţii lor. Trebuie doar să înveţe să aibă deschidere spirituală, să practice şi să asimileze diversele învăţături la care au acces.

Sănătatea nativilor cu Ascendentul în Peşti

Afecţiunile picioarelor sunt adesea întâlnite la aceşti nativi. Unii dintre ei au circulaţia proastă la nivelul picioarelor, alţii ajung să sufere de fracturi sau diferite afecţiuni la nivelul tendoanelor, a ligamentelor.  Pot suferi entorse, meniscopatii, sau alte afecţiuni ale picioarelor. De asemena, pot cădea pradă unor vicii, cum ar fi dulciurile sau alcoolul, dacă nu sunt atenţi la sănătatea lor şi nu învaţă să se controleze.

 

Dacă te interesează să citeşti cărţi de astrologie, îţi recomand câteva titluri:

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Imagine featured de SHAHBAZ ZAMAN via Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *