Lilith Luna Neagră în Casele Astrologice

Acest articol este o continuare a articolului Lilith în Zodii.

Lilith în Casele Astrologice

În articolul precedent, am explicat cum se manifestă Lilith, Luna Neagră, în Zodii. Dar, pentru a avea o înţelegere complexă şi completă a influenţei Lunii Negre, este util să facem o interpretare şi la nivelul Caselor Astrologice.

Calculul lui Lilith în Case

Pentru a calcula exact în ce casă se afla Lilith în momentul naşterii tale, ai nevoie să cunoşti exact data, ora şi localitatea naşteri, şi apoi să introduci aceste date într-un calculator online cum ar fi acesta. Pe harta ta natală (Astrogramă) vei găsi simbolul lui Lilith ⚸ în dreptul zodiei şi a casei în care se află. De exemplu, în imaginea de mai jos, simbolul lui Lilith ⚸ este în dreptul casei a X-a.

Exemplu Lilith în Casa a Xa
Exemplu Lilith în Casa a Xa, sursa: astralia.ro

Să vedem în continuare ce semnificaţie are poziţia lui Lilith în fiecare dintre cele 12 case astrologice:Lilith (Luna Neagră) în Prima Casă

Lilith în Casa I are o influenţă asupra modului în care nativul se percepe pe el însuşi, şi a modului în care el se arată şi se afişează în lume. Pentru că Lilith are o influenţă nefastă, ea ne face să ne înşelăm asupra aspectelor pe care le influenţează. Fiind în Prima Casă, ne poate face să avem o percepţie greşită asupra propriei persoane. Modul în care noi ne arătăm lumii va fi diferit de modul în care lumea ne percepe.

Nativii cu Lilith în acest punct pot avea o tendinţă de a se ascunde de lume, pentru că nu le place să fie văzuţi. Fie că obişnuiesc să se ascundă în negru, fie că vorbesc puţin sau interacţionează puţin, dorinţa lor este să nu fie prea mult băgaţi în seamă, să nu fie văzuţi, pentru că, într-un fel, le este ruşine cu propria persoană. De asemenea, aceste persoane pot fi provocate foarte uşor, sau se pot simţi provocate, izbucnind de la cel mai mic cuvânt pe care îl pot percepe ca fiind ofensator.

Ceea ce au de făcut este să îşi cultive o stimă de sine sănătoasă, şi să nu se teamă să se expună. Dar această stimă de sine nu trebuie să fie una artificială, ci trebuie de fapt să îşi descopere adevăratul suflet, autentic, şi să trăiască în armonie cu el. În plus, trebuie să înveţe să se relaxeze şi să se detaşeze, să nu se mai aprindă de la orice scânteie să să nu mai reacţioneze violent de fiecare dată când se simt atacaţi.

Recomandare: pentru persoanele cu Lilith în Prima Casă, s-ar putea să fie de interes cartea Metauman scrisă de Deepak Chopra. Această carte explică cu sinele, mintea, creierul, corpul şi Universul fac parte din creaţiile conştiinţei.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Lilith (Luna Neagră) în Casa a 2-a

Lilith în cea de-a Doua Casă poate impacta posesiunile materiale şi finanţele, precum şi modul în care noi le percepem şi ne raportăm la ele. Nativii cu Luna Neagră în Casa a Doua se pot lupta întreaga viaţă cu dificultăţi materiale. Acestea pot fi dificultăţi reale, dar mai adesea, sunt dificultăţi închipuite. Aceşti nativi pot avea tendinţa să creadă că niciodată nu câştigă suficient, că nu au siguranţa financiară, ceea ce le poate provoca multă anxietate şi nelinişte.

Ceea ce trebuie ei să înveţe este că Dumnezeu are grijă de fiecare dintre noi pentru a nu duce lipsuri, şi ne va da exact ceea ce avem nevoie, dacă ştim să cerem. După cum spunea Iisus, păsările cerului şi florile câmpului nu se îngrijorează şi nu se preocupă pentru că nu vor avea ce mânca a doua zi, pentru că ele ştiu că Dumnezeu le va oferi hrana de care au nevoie, aşa încât ele să se poată bucura de viaţă. La fel şi aceşti nativi trebuie să se rupă de problemele fiananciare, să nu mai fie centrul lor de interes, şi să îşi orienteze atenţia spre ceea ce este cu adevărat important în viaţă.

Recomandare: Pentru nativii cu Luna Neagră în Casa a Doua, ar putea fi interes o carte cu titlul Legea Compensaţiei Divine, o carte care prezintă învăţături inspirate în domeniul profesional şi financiar.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Lilith (Luna Neagră) în Casa a 3-a

Casa a 3-a este în legătură cu Zodia Gemenilor, zodia curiozităţii, a inteligenţei şi a planului social. De aceea, nativi cu această poziţie a Lunii Negre se pot teme că viaţa nu este suficient de interesantă, că nu le oferă suficiente curiozităţi, sau pot avea dificultăţi de relaţionare în situaţiile sociale. De asemenea, natura lor curioasă şi dorinţa de a învăţa poate fi exact motivul pentru care sunt persecutaţi sau nu sunt acceptaţi în societate. Este posibil ca cei din jur să le reproşeze că sunt prea curioşi, că pun prea multe întrebări, sau că au aere de superioritate atunci când aduc în discuţie subiectele lor de interes pe care le studiază.

Ce au de făcut aceşti nativi pentru a avea o viaţă echilibrată este să îşi accepte natura lor curioasă, şi să nu lase această abilitate a lor să devină o armă a celor din jur. Dacă sunt deranjaţi, trebuie să înveţe să îşi cultive alte abilităţi sociale, pentru ca cei din jur să nu se simtă interogaţi. De asemenea, ei pot să nu le mai împărtăşească celor din jur curiozităţile lor şi aspectele pe care le studiază. Dar asta nu înseamnă nicidecum că ar trebui să renunţe la ele! Ce este important este să urmeze calea sufletului lor, şi să nu îi intereseze atât de mult percepţiile pe care le au alţii asupra lor. Dar totuşi, nici să nu le ignore complet! Important este să găsească un echilibru pentru a trăi în armonie cu cei din jur.

Recomandare: pentru aceşti nativi ar putea fi de interes o carte intitulată Chipului lui Dumnezeu, un stiudiu astronomic la graniţa cu spiritualitatea, care le-ar putea trezi curiozitatea pentru anumite întrebări mai profunde ale vieţii.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Lilith, simboluri
Lilith, Luna Întunecată, imagine de Erik Mclean via Pexels

Lilith (Luna Neagră) în Casa a 4-a

Casa a Patra este casa relaţiei cu sinele autentic, dar şi a relaţiei cu tatăl. Lilith în această poziţie le dă adesea nativilor îndoieli cu privire la posibilitatea de a-şi descoperi propriul sine, sau le poate da o relaţie deficitară cu tatăl (sau cu oricarea altă persoană care a reprezentat o autoritate paternă în momentul creşterii acestui copil, ca de exemplu bunicul, un profesor, un preot).

Lilith în acestă poziţie poate da trăiri egotice intense, şi îş poate pune pe nativ în dificultate, în sensul că acesta s-ar putea să nu poată face diferenţa între acţiunile sale egoiste şi cele provenite din adâncul sufletului său. Chiar dacă toţi putem avea adesea astfel de dubii, pentru aceşti nativi în acest segment se produc cele mai multe şi mai grele încercări. La fel şi în relaţia cu tatăl (sau figura paternă), pot exista dezechilibre din cauza faptului că tatăl nu a ştiut învăţa copilul de mic ce este adevărata iubire, ce înseamnă altruismul şi nobleţea şi cum ă se comporte cu proprii copii.

Din acest motiv, aceşti nativi pot duce în cârcă această povară. Dar ei vor reuşi să găsească echilibrul şi armonia atunci când vor învăţa din greşelile tatălui, şi vor şti să îşi formeze un nou sistem de valori, bazate pe atributele frumoase sufleteşti, pe nobleţe, mărinimie şi bunăvoinţă.

Dacă ai poziţia lui Lilith în Casa a 4-a, s-ar putea să te intereseze o carte intitulată Mai bun decât părinţii tăi. Deşi este o carte de parenting, nu este adresată doar părinţilor. Ea te poate ajuta să conştientizezi de unde vin anumite blocaje sau dificultăţi învăţate de la persoanele care ţi-au oferit educaţia, şi despre relaţia cu părinţii, în general.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Lilith (Luna Neagră) în Casa a 5-a

În Casa a 5-a, Lilith influenţează relaţia cu mama, sau cu persoana care a reprezentat o figură maternă, fie ea o bunică, o profesoară, sau poate o soră mai mare. Din cauza acestei relaţii care a fost cumva deficitară, nativul nu a reuşit să înveţe adevăratele valori ale maternităţii, şi a dezvoltat anumite blocaje emoţionale, lipsuri sau chiar tulburări care îi afectează viaţa de adult. Aceşti nativi, dacă decid să aibă copii, pot perpetua aceste probleme şi în relaţia pe care o vor avea cu copiii, indiferent dacă sunt femei sau bărbaţi. De asemenea, pot întâmpina dificultăţi în ceea ce priveşte relaţia cu orice alte persoane sau fiinţe cărora ar trebui să le ofere protecţie, cum ar fi noii angajaţi la locul de muncă, studenţi veniţi în practică sau animăluţele de companie adaptate.

Pentru a trata aceste probleme generate de Luna Neagră, aceşti nativi au nevoie să înveţe care sunt adevăratele valori curate ale maternităţii. Ei trebuie să înţeleagă ce înseamnă protecţia, iubirea maternă, sau creaţia de orice fel. Dacă a existat un conflict cu mama, iertarea este cea mai bună soluţie. Chiar dacă mama nu mai este prin preajmă, iertarea poate fi făcută în suflet, nu trebuie să existe neapărat o conversaţie cu aceasta.

În plus, nativii trebuie să găsească o metodă să rupă cordonul ombilical cu mama, chiar şi dacă acesta este doar unul metaforic, şi să trăiască independent.

Recomandare: pentru aceşti nativi ar putea fi utilă lectura cărţii Simbioză şi autonomie, o carte care explică apariţia anexietăţilor şi altor comportamente inadecvate în cazul în care copilul nu a primit dragostea aşteptată de la mamă.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Iată o animaţie care ironizează ce poate însemna o relaţie cu mama în care cordonul ombilical (desigur, metaforic) nu este tăiat.

 

Lilith (Luna Neagră) în Casa a 6-a

Casa a 6-a influenţează două dintre aspectele cele mai importante ale vieţii, locul de muncă şi starea de sănătate. Poziţia Lunii Negre în Casa a 6-a poate da nativilor dificultăţi şi diverse probleme de sănătate. Desigur, oricine poate avea probleme de sănătate mai devreme sau mai târziu, indiferent de poziţia lui Lilith. Ce este însă perfid în legătură cu această poziţie a lui Lilith este că de cele mai multe ori, pacienţii prezintă simptome care nu sunt prezentate de obicei pentru respectiva boală, şi pot primi un diagnostic eronat, primind astfel tratamente neadecvate şi suferind cumplit ani la rând, până când au şansa ca cineva să le descopere adevărata cauză a bolii.

De asemenea, ei pot întâmpina diverse dificultăţi legate de locul de muncă. Acestea pot fi de multe tipuri: fie le este dificil să găsească sau să păstreze un loc de muncă, fie au probleme sociale la locul de muncă, fie sunt desconsideraţi, fie primesc colegii lor creditul pentru munca depusă, fie au probleme cu managerii etc. În general, este vorba despre o distorsiune a realităţii, aceşti nativi percepându-se diferit faţă de cum sunt percepuţi de manageri şi colegi. Ei pot fi foarte muncitori şi harnici, dar din anumite motive, munca şi rezultatele lor să nu fie apreciate şi observate cum se cuvine.

Pentru a depăşi provocările date de problemele de sănătate, este important ca aceşti nativi să descopere cauzele spirituale ale bolilor de care suferă. Există adesea multe tratamente care ne pot ajuta să ne învingem bolile, de la tratamentele alopate la tratamentele naturiste, sau la efectuarea anumitor posturi corporale sau alte tehnici care să echilibreze centrii energetici (chakrele) la nivelul cărora s-a instalat boala. Totuşi, este important să descoperim şi cauza bolii, pentru a o putea trata din rădăcină.

La locul de muncă, este important ca aceşti nativi să întâlnească mentori sau colegi în care să nu se reflecte caracteristicile lui Lilith. Aceste persoane ar trebui să nu se simtă ameninţate de nativ, şi să le lase loc să de exprime şi să înflorească din punct de vedere profesional.

Recomandare: Pentru că aceşti nativi au adesea probleme de sănătate, le-ar putea fi utilă lectura cărţii Cum poate mintea să vindece corpul.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Lilith în zodii
Lilith în zodii, imagine de Dima Valkov via Pexels

Lilith (Luna Neagră) în Casa a 7-a

Casa a 7-a este casa relaţiilor de cuplu, casa Descendentului, dar şi casa relaţiilor 1 la 1 (nu neapărat în ceea ce priveşte cuplurile amoroase, ci interacţiunile între două persoane). Din acest motiv, persoanele cu Lilith în Casa a 7-a vor avea multe provocări în ceea ce priveşte relaţiile de cuplu, şi relaţiile 1-1. Ei se pot simţi stingheri, ruşinaţi atunci când întâlesc pe cineva pentru care nutresc un interes romantic, şi pot avea dificultăţi în a-şi exprima sentimentele amoroase. De asemenea, Luna Neagră aduce ambiguitate, neînţelegeri şi false interpretări. Din acest motiv, aceşti nativi pot avea dificultăţi în a înţelege cine îi iubeşte cu adevărat, îşi pot face iluzii că cineva i-ar iubi, chiar dacă nu este adevărat, sau pot avea impresia că îşi arată suficient de mult dragostea, că se manifestă romantic, dar patenerul sau partenera să perceapă cu totul altceva. De asemenea, pot exista iluzii şi neînţelegeri în căsătorie.

Ceea ce trebuie să facă aceşti nativi este să studieze şi să înţeleagă cu adevărat ce este iubirea, ce este intimitatea şi care sunt valorile fundamentale pe care ar trebui să se construiască o relaţie de cuplu. Dacă ajung să îşi studieze Astrograma Natală şi să înţeleagă ce distorsiuni le poate aduce Lilith în legătură cu iubirea, ele pot să fie tot timpul vigilente în acest sector al vieţii, şi să caute răspunsuri legat de cum ar trebui să se simtă şi să se manifeste iubirea adevărată. Pot cere ajutorul cuiva din afară pentru a-i obiectiva, dar trebuie să aibă grijă ca partenerul sau partenera să nu îi manipuleze. În acest caz, poate fi bine ca prietenii foarte apropiaţi sau familia să îşi dea cu părerea legat de alegerea partenerului de viaţă, pentru că aceştia pot avea o vedere mai obiectivă, remarcând aspecte pe care nativul cu Lilith în Casa a 7-a să nu le remarce sau să nu le înţeleagă.

Recomandare: Dacă poziţia lui Lilith în Astrograma ta natală este în casa a 7-a, s-ar putea să îţi fie util să citeşti această carte numită Intimitate Zbuciumată.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Lilith (Luna Neagră) în Casa a 8-a

Nativii cu Luna Neagră în Casa a 8-a pot întâmpina dificultăţi în ceea ce priveşte intimitatea sau viaţa amoroasă. Dacă pentru cei cu Lilith în Caasa a 7-a, ambiguitatea apare în ceea ce priveşte iubirea, pentru cei cu Lilith în Casa a 8-a ambiguitatea se referă la planul erotic. Lilith în această casă poate crea obsesii, fixaţii, sau poate da nativilor dificultăţi în intimitate. Ei pot fi cei mai sociabili, cei mai fericiţi şi extrovertiţi atunci când sunt înconjuraţi de lume, dar atunci când se află în intimitate cu iubitul sau iubita să nu ştie să se comporte. De asemenea, le poate fi foarte dificil să se deschidă, preferând să arate nişte faţade sau să poate nişte măşti, fiindu-le frică să meargă în profunzimea propriei fiinţe şi să îşi arate vulnerabilităţile faţă de partener sau parteneră.

De asemenea, nativii cu Lilith în Casa a 8-a au adesea instincte primare foarte bine dezvoltate, după care se ghidează şi acţionează. Ei pot deveni chiar manipulatori, pot exercitate putere şi control obsesiv asupra altora, sau pot ascunde secrete, fiind foarte închişi. Dar dacă învaţă să se armonizeze şi să trăiască la valenţele cele mai înalte ale sufletului lor, ei pot avea o foarte frumoasă conexiune cu Dumnezeu, şi pot dobândi abilităţi transformatoare asupra celor din jur. De asemenea, pot deveni chiar vindecători, pentru probleme fizice, psihice sau sufleteşti, atunci când ştiu să îşi dezvolte abilitatea de buni confidenţi.

Recomandare: Dacă Luna Neagră se află în Casa a 8-a, s-ar putea să îţi prindă bine lectura acestei cărţi: Iluminarea instantanee, o carte care te poate ajuta să răzbaţi în cele mai întunecate momente în care psihicul tău pare să cedeze.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Lilith (Luna Neagră) în Casa a 9-a

Cea de-a noua casă este casa lui Dumnezeu, dar şi casa dreptăţii, a învăţăturilor spirituale şi a călătoriilor. Nativii cu Lilith în această poziţie pot întâmpina dificultăţi legate de religie şi filosofie, de călătorii sau de învăţământul superior. Se întâmplă adesea ca aceşti nativi să îşi piardă încrederea în Divinitate, din cauza unor figuri religioase care manifestă comportament inadecvat, cu care interacţionează nativii. Sau, se poate întâmpla ca ei înşişi să ocupe o funcţie în Biserică, şi în loc să se ocupe de propăvădurirea compasiunii sau a iubirii, să manifeste comportament autoritar, abuziv sau corupt. În general, aceşti nativi îşi pot pune multe întrebări legate de principii şi valori, şi nu se limitează doar la nivelul religios sau spiritual. Pot deveni chiar atei, sau pot chestiona existenţa lui Dumnezeu sau a orice fel de entitate sau inteligenţă superioară.

Ceea ce au de făcut aceşti nativi pentru a se echilibra este să găsească o cale de comuniune cu Divinitatea autentică. Această cale trebuie să fie adaptată nevoilor şi credinţelor lor, şi să fie cât mai sinceră cu putinţă. Ei nu trebuie neapărat să fie adepţii unei religii anume. Pot fi şi doar practicanţi spirituali. Dacă li se potriveşte rugăciunea, pot să se afunde în rugăciune. Dacă, în schimb, este mai potrivită meditaţia pentru ei, pot aprofunda mai mult tehnicile de meditaţie. Important este ca legătura cu Dumnezeu să fie deschisă şi autentică, şi să creadă cu sinceritate în această relaţie cu Divinitatea. În plus, este util ca nativul să înţeleagă şi să facă clar diferenţa între ce înseamnă un maestru spiritual şi un şarlatan. Trebuie să se depărteze de orice fel de importor care se foloseşte de religie sau spiritualitate pentru a-i controla sau abuza pe alţii. Astfel, aspectele înşelătoate ale lui Lilith vor fi îndepărtate.

Recomandare: Dacă ai Lilith în Casa a 9-a, s-ar putea să îţi placă această carte: Cum ne schimbă Dumnezeu creierul.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Simbolistica Lunii Negre
Simbolistica Lunii Negre, imagine de Saeeed Karimi via Pexels

 

Lilith (Luna Neagră) în Casa a 10-a

Pentru că cea de-a X-a Casă este casa menirii şi a carierei, nativii cu Lilith în această poziţie pot întâmpina cele mai mari provocări şi multă ambiguitate în acest domeniu. Nu trebuie să confundăm casa a VI-a, cea a locului de muncă, cu Casa a X-a, cea a menirii şi a carierei. În Casa a VI-a întâlnim cu precădere problemele şi dificultăţile întâmpinate la locul de muncă de zi cu zi, cele în care ne exercităm profesia şi pentru care ne primim salariul. În schimb, Casa a X-a se referă la menire, la profunda noastră aspiraţie spirituală, la motivul pentru care ne-am născut. Atunci când ne întrebăm care este rostul nostru pe lume, de ce ne-am născut şi cu ce scop, răspunsul în găsim în Casa a X-a, în poziţia în care se află Mijlocul Cerului.

Luna Neagră în Casa a X-a dă adesea nativilor multă ambiguitate în legătură cu motivul pentru care s-au născut pe acest Pământ. Fie se întreabă întreaga viaţă care este acest scop, fie trăiesc cu iuluzia că nu au niciun scop, şi au un imens gol sufletesc din acest motiv. Ceea ce au de făcut, în cazul în care nu şi-au descoperit încă menirea, este să studieze poziţia Mijlocului Cerului din Astrograma Natală. Dacă există vreo planetă în apropierea acestui punct, este important de ştiut că planeta respectivă va da direcţia către menirea acestui nativ. Dacă nu există nicio planetă, atunci trebuie investigat în ce zodie se află Mijlocul Cerului, iar menirea va putea fi împlinită în direcţia energiei acelei zodii.

Recomandare: Dacă ai Lilith în Casa a 10-a, s-ar putea să îţi fie utilă lectura cărţii Reinventează-ţi viaţa profesională, un ghid practic care te poate ajuta să găseşti satisfacţia în muncă.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Lilith (Luna Neagră) în Casa a 11-a

Casa a XI-a este casa Văsătorului, care este zodia prieteniei, dar şi a revoluţiei şi inovaţiei. Nativii cu Lilith în această poziţie pot manifesta ambiguitate şi confuziile în relaţiile de prietenie. Ei se pot întreba adesea dacă au prieteni adevăraţi, sau dacă sunt doar înconjuraţi de cunoştinţe. De asemenea, pot avea dificultăţi în a lega noi prietenii. Se poate întâmpla să facă parte din diverse grupuri care să îi facă rău. Pot avea prieteni total nepotriviţi, cu influenţe nefaste. Sau pot avea prieteni care să îi manipuleze, să îi exploateze pentru a obţine bani sau orice alte beneficii,

Ceea ce au de învăţat aceşti nativi este să îşi definească un set de valori în ceea ce priveşte relaţiile de prietenie, şi să găsească acei oameni care să corespundă sistemului de valori. E important pentru fiecare dintre noi să avem prieteni, pentru că omul este o fiinţă socială, dar e important ca acei oameni să fie buni, sinceri, iar relaţia de prietenie să se bazeze pe reciprocitate, şi nu pe abuz şi manipulare. Frica acestor nativi este că dacă vor deveni foarte fermi în pretenţiile lor, vor rămâne fără prieteni. Poate fi neintuitiv, dar de fapt nu se întâmplă asta. Atunci când noi nu ne respectăm, nici ceilalţi nu ne respectă. Dar atunci când începem să arătăm celor din jur că noi ne cunoaştem propria valoare şi că ne respectăm, se va întâmpla unul din cele două scenarii: fie vor fi surprinşi şi vor începe şi ei să ne respecte, fie vor pleca din viaţa noastră, lăsând loc altor oameni să vină, unor oameni care ne ştiu aprecia la adevărata noastră valoare.

Recomandare: Pentru nativii cu Luna Neagră în Casa a 11-a, ar fi recomandată lectura cărţii Viitorul lui Dumnezeu, o abordare a credinţei în zilele noastre.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Lilith (Luna Neagră) în Casa a 12-a

Ultima Casă, cea de-a 12-a, este casa Peştilor. Peştii sunt zodia compasiunii şi a iubirii necondiţionate, dar şi a viselor şi a fanteziilor. În diverse texte ezoterice, se fac analogii între atributele caracteristice zodiei Peştilor şi atributele şi calităţile pe care le propăvăduia Iisus.

Poziţia lui Lilith în Casa a Doisprezecea influenţează modul în care nativii percep viaţa şi lumea înconjurătoare. Pot deveni atât de visători, încât să aibă dificultăţi între a discerne realul de imaginar. Sau, dimpotrivă, pot fi atât de crispaţi încât să nu reuşească să dea drumul imaginaţiei, nelăsând loc visării. De asemenea, zodia Peşti este caracterizată prin conexiunea la alte tărâmuri, iar nativii cu Lilith în această poziţie pot fi în situaţia de a lua legătura cu astfel de fiinţe fără să vrea, sau aceste fiinţe să apară altfel decât sunt ele de fapt.

Un alt aspect specific Lunii Negre în Casa a XII-a este legătura cu spitalele de psihiatrie. Din cauza reveriilor şi a contactelor cu alte tărâmuri, aceşti nativi pot primi diagnorice de probleme psihice şi pot ajunge să fie spitalizaţi în astfel de instituţii. Dacă ei descriu ceea ce pot percepe, şi ce nu este perceptibil pentru omul de rând, vor risca să fie catalogaţi ca fiind nebuni.

Ei trebuie să înveţe să nu facă oricui confidenţe legate de astfel de trăiri. Ar trebui să găsească persoane foarte apropiate, intime, cu care să discute, sau poate chiar un preot sau un maestru spiritual. Dacă aceste întâlniri sunt nefaste, pot practica diverse tehnici, rugăciuni sau meditaţie, pentru a nu se lăsa influenţate de ele. Dacă sunt întâlniri benefice, se pot bucura de aceste experienţe, fără să fie nevoie să spună tututor.

De asemenea, pot întâmpina dificultăţi legate de compasiune şi milă. Fie devin foarte miloşi, şi alţii ajung să îi manipuleze pentru a profita de ei, fie nu ştiu să arate deloc compasiune şi îi judecă pe cei care au diverse lipsuri. Ceea ce au de făcut este să înveţe echilibrul şi măsura, să dea şi să primească atât cât este  potrivit, fără a deveni ţinta unor profitori.

Recomandare: Dacă ai Lilith în Casa a 12-a, te-ar putea interesa o carte inedită intitulată Al Treilea Iisus, o abordare inedită asupra vieţii şi învăţăturilor Mântuitorului.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Dacă vrei să afli mai multe despre Lilith, îţi recomand câteva cărţi care aprofundează această temă:

Lilith

Manipularea sexului opus

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Întrebări frecvente

Ce semnifică Lilith în Prima Casă?

Lilith în Prima Casă impactează propria noastră percepţie sau eventuale pericole legate de aspectul fizic şi modul în care ne prezentăm în societate, comportamentul, temperamentul nostru.

Ce semnifică Lilith în Casa a 2-a?

În Casa a Doua, Lilith semnalează pericole legate de posesiunile materiale, de casă, de finanţe, sau dificultăţi legate de alimentaţie.

Ce semnifică Lilith în Casa a 3-a?

În Casa a Treia, Lilith semnifică probleme în relaţiile cu fraţii (fie ataşamente prea puternice, fie certuri şi neînţelegeri).

Ce semnifică Lilith în Casa a 4-a?

În Casa a Patra, Lilith înseamnă pericole legate de părinţi, posibil abandon, divorţ, sau probleme în relaţia de cuplu a părinţilor, în special probleme legate de relaţia cu tatăl.

Ce semnifică Lilith în Casa a 5-a?

În Casa a 5-a, Lilith arată probleme în relaţia cu mama sau cu propria maternitate, probleme reproductive pentru femei, pierderi de sarcină sau lipsa dorinţei de a avea copii.

Ce semnifică Lilith în Casa a 6-a?

În Casa a 6-a, Lilith semnifică probleme de sănătate, sau probleme şi neînţelegeri legate de locul de muncă.

Ce semnifică Lilith în Casa a 7-a?

În Casa a 7-a, Lilith semnifică pericole legate de relaţia de cuplu, şi percepţiile deficitare asupra iubirii.

Ce semnifică Lilith în Casa a 8-a?

În Casa a 8-a, Lilith înseamnă pericole legate de planul amoros şi senzual, dificultăţi legate de intimitata în cuplu.

Ce semnifică Lilith în Casa a 9-a?

În Casa a 9-a, Lilith semnifică pericole legate de studiu, posibilitate de abandon a şcolii, şi probleme legate de călătorii sau relaţia cu spiritualitatea.

Ce semnifică Lilith în Casa a 10-a?

În Casa a 10-a, Lilith indică obsesii pentru putere şi pentru a-i controla pe ceilalţi, posibilitate de a face abuz de putere în caieră.

Ce semnifică Lilith în Casa a 11-a?

Lilith în Casa a 11-a poate crea pericole şi probleme în relaţiile de prietenie, sau poate aduce dificultăţi cauzate de inovaţie şi noutate.

Ce semnifică Lilith în Casa a 12-a?

În Casa a 12-a, Lilith poate semnala probleme cu somnul, coşmaruri, dificultăţi de a duce la bună îndeplinire a visurilor şi idealurilor.Imagine cover de Dima Valkov via Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *