Astrograma natală – Calcul Astrogramă

Astrograma Natală (Harta Astrală)

Termenul de Astrogramă Natală devine din ce în ce mai cunoscut în rândul celor interesați să descopere în Astrologie mai mult decât un banal Horoscop al zilei.

Ce este Astrograma Personală?

Denumită și Hartă Astrală, Astrograma Natală sau Astrograma Personală este o reprezentare grafică a cerului din momentul nașterii noastre. Altfel spus, dacă am putea opri timpul în loc la un anumit moment dat, și într-un anumit punct geografic, și am putea realiza o fotografie sau o hartă a planetelor și a stelelor, această fotografie ar constitui elementele din Astrograma noastră natală.

Din punctul în care ne aflăm noi pe Pământ, cerul pare a fi într-o perpetuă schimbare, motiv pentru care suntem atât de asemănători, și totuși atât de diferiți chiar dacă ne-am născut în aceeași zi. Chiar și fraâii gemeni pot avea personalități și experiențe de viață diferite, tocmai pentru că există diferențe de câteva minute între momentul nașterii lor, deși bagajul genetic și condițiile de viață sunt adesea extrem de similare pentru ei.Calculul Astrogramei Online

Cum ne putem calcula Astrograma Natală? Se poate realiza foarte ușor astrograma online folosind orice site gratuit care care include un calculator online al astrogramei. Pentru a calcula poziția corectă a planetelor din momentul nașterii noastre, este nevoie să avem următoarele date:

  • Data nașterii
  • Ora exactă a nașterii* atenție la ora de vară!
  • Locul nașterii (sau coordonatele geografice)

Cum arată o Astrogramă?

Astrogramă - Exemplu
Astrogramă – Exemplu de pe https://astro.cafeastrology.com/

Componentele Astrogramei

Fiecare Astrogramă este unică, existând diferențe între reprezentările persoanelor născute la doar câteva minute distanță, sau la doar câțiva kilometri distanță.

Harta cerului este reprezentată printr-un cerc, care conține mai multe secțiuni, împărțiri și puncte importante, precum și conexiunile și interacțiunile dintre aceste puncte.

Imaginea alăturată este exemplificarea unei Astrograme Natale a unei persoane născute în data de 1 Aprilie 1988 în județul Bistrița, orașul Bistrița-Năsăud, la ora 11 dimineața, după fusul orar din România.

 

Zodiile

Cele 12 semne zodiacale sunt sitate pe exteriorul cercului Astrogramei. Acestea sunt așezate în ordine, începând cu Berbecul, și finalizând cu Peștii.

 

Casele

Cele 12 case zodiacale reprezintă diviziuni ale cerului din momentul nașterii, bazate pe orbita Soarelui văzută din punctul nașterii de pe Pământ. Acestea sunt numerotate de la I la XII de la stânga la dreapta, în sensul invers acelor de ceasornic. Fiecare dintre aceste case este în corespondență cu o anumită arie din viața noastră. Spre exemplu, Casa I corespunde Ascendentului, iar casa a VII-a Descendentului (planul relațiilor amoroase).

Planetele

Fiecare planetă din sistemul, solar, incluzând Soarele și Luna, este prezentă în fiecare Astrogramă natală. Ficare planetă are o semnificație în legătură cu o anumită trăsătură a persoanei. Spre exemplu, Soarele este în legătură cu sufletul persoanei, dar și relația cu tatăl. Luna semnifică planul emoțional, dar și relația cu mama.

În Astrograma Natală, planetele se interpretează în contextul zodiilor în dreptul cărora sunt poziționate. Spre exemplu, Mercur este planeta comunicării. În exemplul ilustrat mai sus, Mercur se află în zodia Pești, motiv pentru care nativii cu această poziție se vor naște cu o predispoziție spre a fi mai tăcuți, sau a comunica mai emoțional, mai intuitiv, mai vaporos. Una din lecțiile lor de viață poate fi să învețe să comunice mai frecvent, mai deschis, mai asertiv.

De asemenea, interpretarea caselor trebuie să țină cont de planetele care există în casa respectivă. Nu toate casele au tot timpul o planetă guvernantă, unele case au una, altele au mai multe planete. În exemplul ilustrat mai sus, planeta Marte – a pasiunii și a conflictelor – se află în casa a VII-a, casa care corespunde relației de cuplu. Acest lucru se poate interpeta pentru nativ ca având relații foarte pasionale, dar și foarte conflictuale. Lecția de viață poate fi să identifice din timp tendința spre conflicte, și să aleagă armonia în locul războiului.Aspectele Astrologice

Conjuncțiile, trigoane, sextile, quadraturi – aceste aspecte astrologice apar atunci când două sau mai multe planete se află la anumite distanțe sau unghiuri una față de cealaltă, motiv pentru care energia acestor planete interacționează între ele. În exemplul din ilustrația noastră, planetele Saturn și Uranus se află la mai puțin de 10 grade distanță, formând o conjuncție. Aceasta poate fi interpretată ca conștiință de sine a nativului, dar poate duce și la mult consum interior pentru nativii cu această poziție.

Alte simboluri

Există diferite alte puncte și simboluri care pot fi prezente pe Astrograma Natală și calculate de anumite programe informatice. Se poate merge în extrem de multe detalii, în funcție de nivelul de analiză la care se dorește să se ajungă. Unul dintre cele mai cunoscute simboluri este cel al lui Lilith – Luna Neagră – care reprezintă tot ce este întunecat și înșelător în viața noastră. În modelul de mai sus, Lilith în a Doua Casă poate oferi nativului iluzii legate de finanțe, de posesiunile materiale, aducându-i provocări în această arie.

Există multiple alte puncte – precum Nodul Nord și Nodul Sud, care pot fi interpretate în Astrograma fiecăruia.

Interpretarea Astrogramei – Ce spune Astrograma mea despre mine?

Direcția în viață

Poziția Ascendentului ne arată cum se manifestă acest nativ. Mijlocul Cerului poate arăta direcția de urmat ca menire, carieră, profesie.

Suflet, personalitate, abilități, puncte forte, puncte slabe

Prin interpretartea poziției Soarelui, putem înțelege principalele trăsături sufletești pe care le are nativul. Putem descoperi punctele forte și punctele slabe, putem înțelege care sunt abilitățile și darurile pe care nativul le poate amplifica, precum și unde mai are de lucru pentru a se îmbunătăți și a deveni cea mai bună versiune a sa.

Relațiile

Relațiile de iubire pot fi interpretate cu ajutorul casei a VII-a. Relațiile cu familia se regăsesc în casa a IV-a. Relațiile de muncă, relațiile cu prietenii, relațiile de orice tip își găsesc fiecare înțelesul prin interpretarea caselor.

Predispoziții karmice

Poziția planetei Saturn arată predispozițiile karmice cu care ne naștem. Aceasta se poate interpreta în zodie, în casa în care se află, dar și cum afectează celelalte planete cu care se află în conjuncție sau alt aspect, dacă este cazul. Citiți mai multe în articolul nostru despre Astrograma Karmică.Pot interpreta Astrograma Natală dacă nu cunosc ora exactă a nașterii?

Pentru o interpretare cât mai exactă a Astrogramei, este nevoie de a avea ora exactă a nașterii (pe lângă data exactă și orașul nașterii). Poziția caselor, Ascendentul, Descendentul și punctele matematice sunt calculate în funcție de ora exactă, iar rezultatele vor fi foarte diferite la o persoană născută la ora 4 diminața față de o persoană născută la ora 23 seara.

Totuși, există anumite elemente care pot fi calculate chiar dacă nu știți ora exactă. Poziția planetelor este puțin probabil să fie difrită (excepție făcând Soarele și Luna, care sunt aliniate ciclicității zi-noapte).

 

Ce este Astrograma Relațională?

Pentru o bună înțelegere a compatibilității între două persoane, se poate realiza o Astrogramă Relațională. Aceasta reprezintă o hartă natală suprapusă a celor două persoane, din care se poate studia poziția anumitor planete (dacă există aspecte astrologice între ele) precum și compatibilitatea și diferitele incompatibilități. De obicei, majoritatea persoanelor sunt interesate de astfel de interpretări în relația de cuplu, dar se poate realiza o interpretare pentru orice alt tip de relație – cu un membru al familiei, un prieten sau un cunoscut.

 

Cărți Recomandate: 

Notă: Linkul de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Imagine de copertă: Astrograma Natala imagine de Ксения Вохминцева: via Pexels.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *