Astrograma Karmică

În articolul anterior am prezentat ce reprezintă o Astrogramă Natală, precum și modul de calcul și principalele interpretări pe care le putem face în funcție de pozița astrelor din momentul nașterii noastre.

Articolul de față tratează mai în detaliu un anumit tip de Astrogramă, și anume Astrograma Karmică.

Ce este o Astrogramă Karmică?

Astrograma este Harta Cerească dintr-un anumit moment dat, care poate coincide cu nașterea unei persoane, nașterea unei țări sau pur și simplu un anumit moment, cum este acesta. Fiecare momoment din ficare punct din spațiul de pe planeta noastră are o Astrogramă care îi corespunde.

Despre Karma

Karma este o lege nescrisă după care funcționează viața și Universul, întâlnită în toate culturile și religiile sub diferite forme sau expresii populare. Ce semeni, culegi, Ceea ce oferi vei primi la schimb, Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face sunt doar câteva dintre cele mai întâlnite expresii referitoare la Karma.Unele culturi consideră Karma în strânsă legătură cu viețile multiple, cu încarnări și reîncarnări ale aceluiași suflet. Astfel, o persoană poate face anumite acțiuni daunătoare acumulând Karma, iar în viețile următoare se va naște cu această Karmă de a trăi efectele și consecințele nefaste ale acțiunilor sale din trecut. Va muri și va renaște în mod repetat, până când va învăța toate lecțiile pe care le are de învățat.

Alte culturi nu cred în reîncarnarea sufletului, iar întregul lor focus este pe existența actuală, pe viața de acum. Pentru aceste persoane, Karma este definită în termenii experiențelor din această viață: dacă li se întâmplă ceva rău, se întreabă dacă au existat situații în care și ei au provocat ceva rău altor ființe. Dacă vor să facă anumite acțiuni, le cântăresc pe baza regulilor Justiției Divine, care i-ar putea premia sau pedepsi, în funcțiile de roadele acțiunilor efectuate.

Dar Karma nu se referă doar la lecțiile de viață din existențele trecute, ci ne poate ajuta și să identificăm punctele noastre forte și predispozițiile din naștere. Citiți mai multe despre Karma în articolul nostru despre planeta Saturn.

 

Cum ne ajută Astrograma să ne înțelegem Karma?

Există mai multe puncte-cheie aflate pe Astrograma Natală care sunt în strânsă legătură cu Karma. Dintre acestea sunt cele mai importante:

Poziția Planetei Saturn

Cunoscut ca marele malefic al zodiacului, Saturn este adesea asociat cu evenimente negative din viața noastră. Desigur, aceasta este doar o interpretare, pentru că tranzitul Saturnian ne pune față în față cu situații de viață la limită, care ne pot da oportunitatea de a face progrese majore, și să ne schimbăm complet direcția, în cazul în care eram pe o cale nepotrivită.

Saturn în Case

Poziția lui Saturn este diferită în Astrograma fiecărei persoane. Aceasta se interpretează în case, în zodii, și în asociere cu poziția celorlalte planete din harta noastră natală. Spre exemplu, dacă avem planeta Saturn în Prima Casă, aceasta va fi în legătură cu energia Ascendentului Zodiacal și va avea un impact asupra modului în care ne prezentăm lumii. Aceste persoane sunt adesea extrem de serioase și responsabile, asumându-și responsabilități pentru familie, pentru colegi și prieteni, adesea de la vârste foarte fragede. În schimb, dacă Saturn este în casa a VII-a, el va influența relațiile noastre, în special relația sau relațiile de cuplu. Dacă Saturn este în zona Mijlocului Cerului, va avea o influență asupra menirii noastre sau a carierei, aducând provocări care ne pot duce spre o incredibilă și fulgerătoare creștere.

Saturn în Zodii

Interpretarea lui Saturn în zodii este în legătură cu energia fiecărei zodii. Saturn se simte la el acasă în zodiile sale de domiciliu, Vărsător și Capricorn. Nativii care au poziția lui Saturn în una din cele două zodii se pot simți foarte norocoși, pentru că încercările pe care le vor avea din perspectivă karmică vor fi într-un context extrem de favorabil. Zodiile diametral opuse, Racul și Leul, sunt zodiile corespondente Lunii și respectiv Soarelui, zodii care nu sunt favorabile energiei saturniene, care nu se poate exprima pe deplin. De aceea, persoanele cu aceste poziții ale planetei Saturn pot avea provocări karmice legate de relația cu părinții, cu percepția despre propria persoană sau cu lumea emoțională.

De asemenea, un alt aspect care trebuie luat în calcul este tipul de tranzit al planetei Saturn (dacă în momentul nașterii persoanei tranzitul era direct sau retrograd).

Saturn și alte planete

Apropierea/ distanța și unghiurile formate prin poziținoarea față de celelalte planete are, de asemenea, importanță în interpretarea Astrogramei Karmice. Dacă Saturn se află în conjuncție, trigon, sau alte aspecte matematice, acestea indica și ele diferite influențe energetice între Saturn și celelalte planete. Spre exemplu, Saturn în quadratură cu Mijlocul Cerului aduce provocări legate de raportul dintre muncă și viața personală. Nativii cu acest aspect pot avea o viață familială dificilă, găsindu-și refugiul în muncă. Sau pot rata oportunități în carieră din cauza provocărilor din viața personală. Pot fi persoane care își găsesc liniștea, recunoașterea și împlinirea la muncă – valori pe care nu le găsesc în alte aspecte ale vieții.Natura Zodiei în care se află Soarele

Zodia este termenul generic pe care îl folosim când ne gândim la poziția Soarelui din momentul nașterii noastre.

Karma de Atașament

Zodiile Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) se nasc cu o Karma de atașament datorită naturii lor fixe. Ele trebuie să învețe să renunțe la atașamente, atât la cele materiale, cât și la cele emoționale sau mentale. Capcanele în care cad cel mai adesea sunt că se atașează de anumite obiective, rezultate sau persoane, suferind enorm atunci când le pierd. Lecția pe care o au de învățat este să renunțe la atașamente și să trăiască cât mai mult în prezent, să se bucure de clipă și să acumuleze cât mai puține.

Karma de Violență

Specifică zodiilor cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn) Karma de violență este în legătură cu trăirile intense, emoțiile necontrolate și chiar agresiunea care poate fi revărsată asupra altor persoane și ființe, sau chiar asupra propriei persoane. Aceste persoane pot fi adesea necontrolate, pot acționa impulsiv, pot provoca sau suferi accidente. Ele au nevoie să învețe echilibrul, au nevoie să observe violența și agresiunea pe care au capacitatea să le reverse în lume, dar și obligația să învețe să le stăpânească, să folosească instinctele în favoarea rațiunii, și nu invers.

Karma de Ignoranță

Zodiile mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești) se nasc cu Karma de Ignoranță. Acestea pot avea predispoziții spre a repeta în mod sistematic aceleași greșeli, până își vor învăța lecțiile. De asemenea, pot cădea în capcana de a acumula foarte multe cunoștințe pe care nu le pun în practică, alimentându-și setea asiduuă de cunoaștere dar fără a aplica în viața de zi cu zi acele învățături. Această capcană le poate alimenta un fals ego, simțindu-se superiori prin prisma acestor cunoștințe, dar pot trece cu vederea că le lipsește fix practica de a experimenta ceea ce susțin prin filosofia lor de viață. Poate apărea o lipsa de coerență între credințe, emoții, vise, și experiementarea vieții propriu-zise.

Casa a XII-a

Toate casele sunt importante în Astrograma Natală, dar casa a XII-a este specifică Karmei. Fie că o interpretăm ca vieți trecute, fie că o interpretăm ca efectul acțiunilor noastre asupra vieții celorlalți, Casa a XII-a ne ajută să înțelegem ce energii, ce planete, ce predispoziții karmice putem avea. Fiind ultima dintre case, ea se referă la finaluri – finalul vieții, încheierea unor relații, a unor cicluri, sau orice tip de finalizare.

Anumite planete poziționate în casa a XII-a ne pot arăta anumite provocări de natură karmică. Spre exemplu, dacă avem Marte în casa a XII-a, putem avea predispoziții spre agresivitate, care ne pot împinge spre acțiuni violente care îi pot afecta pe cei din jur. Dacă avem Mercur în casa a XII-a, am putea avea dificultăți legate de comunicare, și așa mai departe.

Din acest motiv, cel mai indicat ar fi ca fiecărei persoane să îi fie interpretată Astrograma de către un astrolog, pentru a putea identifica aspectele unice ale vieții sale.

 

Câteva recomandări de cărți despre Karma:

Karma

Karma iubirii

Karma norocului

Karma și taina reîncarnării

Karma și reîncarnarea

Karma de neam

 

Notă: Linkurile de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Imagine featured de Pavel Danilyuk via Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *