Saturn în Gemeni – Semnificaţia Karmei de Ignoranţă

Denumită şi Seniorul Karmei, planeta Saturn ne poate ajuata să înţelegem cu ce karma am venit în această viaţă, şi ce avem de făcut pentru a nu repeta greşelile trecutului, din existenţele anterioare. Dacă nu aţi citit încă articolul nostru despre Saturn în Astrologie, vă recomandăm să îl citiţi, pentru a avea o înţelegere de ansamblu a simbolisticii energiei acestei planete. Iar mai apoi, puteţi continua cu lectura acestui articol.

Articolul de faţă este mai specific, tratând în detaliu semnificaţia energiei saturniene în zodia Gemenilor, care se aplică persoanelor cu această poziţie a lui Saturn în Astrograma lor natală.

Saturn în Gemeni (♄ in♊)

Ce înseamnă Saturn în Gemeni? Înseamnă perioada în care planeta Saturn traversează constelaţia Gemenilor din sistemul nostru solar. Tranzitul planetei Saturn în fiecare zodie are loc cam o dată la 28-29 de ani, şi durează cam 2 ani şi jumătate. Uneori, există şi perioade de retrogradaţie – adică de pe planeta Pământ, avem senzaţia că planeta Saturn se mişcă în sens invers. Dar aceasta este doar o iluzie optică, fiind vorba doar de o percepţie datorată poziţiei noastre.

Calculul perioadei tranzitului lui Saturn în Gemeni

Consultaţi tabelul de mai jos pentru a afla perioadele în care planeta Saturn a traversat constelaţia Gemenilor. În funcţie de data la care v-aţi născut, vă puteţi da seama dacă vă încadraţi în această perioadă. Iar dacă nu vă încadraţi, consultaţi articolul Saturn în Astrologie unde veţi găsi un tabel cu tranzitul saturnian în toate zodiile.

Poziţie Început Final
Saturn în Gemeni 08 Mai 1942 19 Iunie 1944
Saturn în Gemeni 18 Iunie 1971 09 Ianuarie 1972
Saturn în Gemeni 22 Februarie 1972 31 Iulie 1973
Saturn în Gemeni Retrograd 08 Ianuarie 1974 18 Aprilie 1974
Saturn în Gemeni 10 August 2000 15 Octombrie 2000
Saturn în Gemeni 21 Aprilie 2001 03 Iunie 2003

Saturn în Gemeni şi Karma de Ignoranţă

Persoanele născute cu Saturn în una din cele 4 zodii mutabile, se nasc cu o Karma de ignoranţă. În mod specific, în cazul celor cu Saturn în Gemeni, este vorba de Karma de igoranţă în strânsă legătură cu comunicarea, planul social, studiul, inteligenţa carteziană. Explicaţia acestei moşteniri karmice este că în trecut, în vieţile anterioare, aceşti nativi au făcut abuz sau au folosit în mod egoist înzestrările cu care s-au născut în legătură cu planeta Mercur, planeta care guvernează zodia Gemenilor.

Karma de ignoranţă a acestor nativi vine din modul necorespunzător în care au folosit energia planetei Mercur în existenţele anterioare

Planeta Mercur, guvernatorul zodiei Gemeni, aduce în fiinţa noastră energiile specifice comunicării, relaţionării cu cei din jur, dar şi ale învăţării, ale studiului, analizei şi gândirii. De aceea, o posibilă interpretare a Karmei acestor nativi este că în vieţile trecute au fost înzestraţi cu deosebite calităţi de comunicatori, oratori, dar pe care nu le-au folosit în scopuri altruiste, care să ajute omenirii, ci s-au folosit de ele în interes personal. Poate pentru că erau oratori cunoscuţi, au minţit şi au manipulat masele de oameni. Poate au avut menirea să comunice mesaje importante, dar s-au temut şi nu le-au comunicat, iar acum au de suferit din această cauză.

Poate au fost înzestraţi cu o inteligenţă sclipitoate, şi nu au folosit-o, lăsând să se irosească, sau au folosit-o pentru a urmări anumite interese egoiste sau chiar meschine. Este posibil chiar să fi intrat în posesiua unor informaţii extrem de valoroase pentru umanitate, dar pe care ei nu le-au împărtăşit, ci le-au ţinut ascunse pentru folosul propriu.Situaţii pe care Saturn le aduce în vieţile acestor nativi

De multe ori, multă lume susţine sau consideră că planeta Saturn este un mare malefic, care aduce în viaţa noastră tragedii sau situaţii foarte dificile. La prima vedere, putem considera asta, deoarece energia planetei Saturn este de aşa natură încât ne pune faţă în faţă cu situaţii dificile, pe care noi trebuie să le înfruntăm, pentru a evolua. Unele situaţii sunt dureroase, cu încărcătură emoţională foarte mare, sau pur şi simplu atrag dificultăţi atât de mari încât putem avea senzaţia că sunt obstacole care nu pot fi trecute.

Lecţiile de viaţă – cum putem arde Karma indicată de Saturn

Totuşi această percepţie este doar o iluzie. Fiecare dintre noi este praf de stele, este esenţă dumnezeiască cu puteri inimaginabile. Dar existenţa materială ne dă senzaţia că suntem limitaţi, că avem anumite limitări care nu ne permit să depăşim încercările foarte grele. Şi totuşi, avem puterea şi resursele necesare pentru a le depăşi. Iar planeta Saturn apare în viaţa noastră exact pentru a ne pune faţă în faţă cu aceste greutăţi, pentru ca noi să descoperim resursele noastre interioare nebănuite. Astfel, avem capacitatea să evoluăm.

De aceea, nu trebuie să ne lăsăm doborâti de dificultăţi, ci să le primim în viaţa noastră, să le analizăm şi să înţelegem care este mesajul pe care aceste situaţii ni-l transmit. Şi trebuie să ne înţelegem lecţiile de viaţă atunci când Saturn le aduce cu el. Pentru că ceea ce nu înţelegem la vârsta de 28-30 de ani, la prima venire a lui Satun în viaţa noastră, va reveni peste alţi 28-30 de ani, cu următorul său tranzit, iar poate atunci lecţiile vor fi şi mai dure, pentru ca lecţiile să fie asimilate şi mai rapid.

Să vedem în continuare cum se manifestă Karma de ignoranţă în vieţile acestor nativi, şi ce lecţii de viaţă au de tras, precum şi cum pot depăşi aceste limitări.

Agresivitatea verbală

Una dintre problemele din viaţa de zi cu zi cu care se pot confrunta aceşti nativi este agresivitatea verbală. Acesta este un rezultat direct al acţiunilor egoiste din vieţile precendente, când aceşti nativi au avut un deosebit dar oratoric pe care l-au folosit în scopuri meschine, nedrepte sau egoiste. Se poate ca ei să fi folosit adunările publice sau abilitatea lor de a comunica pentru a manipula oamenii. Poate le-au folosit pentru interese politice, sau pentru a conduce negocieri nedrepte, care i-au avantajat doar pe ei şi i-au dezavantajat pe ceilalţi, şi exemplele pot continua.

În această viaţă, acestor persoane le este dificil să comunice în mod corespunzător, pentru că ceea ce au primit prea mult în vieţile trecute, acum le lipseşte. Ei s-au născut cu o lipsă de abilitate de a comunica, iar din acest motiv de multe ori nu reuşesc să transmită mesajul atunci când vorbesc cu cineva. Sunt neînţeleşi, sau sunt înţeleşi greşit, iar asta le produce frustrate şi îi face să devină agresivi sau chiar violenţi atunci când devin emoţionali. Pot ajunge să îi insulte pe cei cu care vorbesc, sau pot folosi un ton foarte ridicat, pot avea izbucniri de injurii sau tentative de a-i domina pe ceilalţi în conversaţii.

Desigur, efectele agresivităţii verbale sunt multiple, şi sunt de fiecare dată negative. Pot apărea diverse probleme dacă se comunică violent, de la litigii în cuplu şi familie, la despărţiri, la ruperea unor prietenii, la pierderea locului de muncă şi aşa mai departe.

Lecţia de viaţă

Persoanele care vin cu a astfel de Karma au de învăţat lecţia unei comunicări blânde şi altruiste. Cel mai dificil pas este să îşi concentreze atenţia asupra propriei persoane, şi să identifice acele momente în care se exprimă agresiv şi violent. Atunci când suntem prinşi în activităţile de zi cu zi, poate fi dificil să ne dăm seama când şi unde greşim, când şi cu ce îi supărăm sau îi alungăm pe cei din jur. Tocmai de aceea, energia planetei Saturn, atunci când este în tranzit în zodia în care era şi în momentul naşterii noastre, ne amplifică aceste defecte, care inevitabil ajung să ne creeze probleme.

Pentru nativii cu Saturn în Gemeni, poate fi vorba de izbucniri verbale violente care duc la ruperea unei prietenii, a unei relaţii de cuplu, la pierderea locului de muncă sau alte situaţii iremediabile. Atunci aceşti nativi învaţă că au mari neajunsuri la nivel de comunicare, şi că este nevoie să înveţe să comunice frumos, diplomat, cu asertivitate sau chiar cu blândeţe. Totuşi, este important să nu cadă nici în extrema cealaltă, şi anume să vorbească doar pentru a le face pe plac celorlalţi, devenind nesinceri. Pentru cei cărora li se reproşează că au un stil de comunicare violent, recomandăm lectura cărţii Dansul Furiei. Iar pentru antrenarea asertivităţii, recomandăm cartea Când spun nu, mă simt vinovat.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă veţi cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de Dvs.

Probleme de comunicare şi relaţionare

Mână în mână cu agresivitatea verbală merg şi problemele de comunicare şi relaţionare. De fapt, cele mai multe probleme din relaţii, fie ele relaţii de cuplu, de familie, de colegialitate sau de prietenie, apar din cauza unei comunicări defectuase.

Comunicarea violentă nu se rezumă doar la ţipete şi injurii. O altă metodă de comunicare agresivă este şi una aparent politicoasă, făcută pe un ton calm, dar în care nu se contruieşte şi nu se lasă loc interlocutorului să vorbească. Poate fi o încercare de a-l manipula sau a-l domina pe celălalt. Cert este că aceste tipuri de comunicare pot funcţiona doar pe termen foarte scurt, dar pe termen lung interlocutorii vor evita aceste persoane.

Multe persoane cred că dacă reduc tonul atunci când se ceartă, comunicarea lor nu mai este violentă. Dar există şi comunicarea pasiv-agresivă, care este doar o formă de a ascunde şi a masca agresivitatea. La fel, pasivitatea poate duce la ruperea unei relaţii, pentru că adesea lipsa de implicare este mai dureroasă decât o ceartă care totuşi arată că celuilalt îi pasă. În general, nativii care vin cu acest tip de Karma, au avut în trecut relaţii foarte frumose de care au profitat sau au abuzat în interes propriu.

Lecţia de viaţă

Saturn vine în viaţa acestor persoane pentru a-i învăţa importanţa construirii unor relaţii autentice. Acestea pot fi relaţii bazate pe prietenie, pe respect reciproc, pe colegialitate sau chiar pe iubire. Mai întâi, aceşti nativi trebuie să identifice toate relaţiile pe care le au în viaţa lor, şi să înţeleagă ce rol are fiecare dintre aceste relaţii. Un exerciţiu bun ar fi să se facă o listă cu fiecare persoană, şi să se descrie în amănunt relaţia respectivă.

Aceşti nativi vor avea poate surpriza să observe fie că nu au prea multe relaţii, fie că relaţiile lor nu sunt autentice, valoroase, împlinitoare. Poate există anumite relaţii contextuale, cum ar fi de exemplu o gaşcă de persoane cu care se iese ocazional, care sunt numiţi prieteni. Sau poate există un grup de persoane cu care nativul împarte biroul şi pe care îi numeşte colegi. Dar sunt aceste relaţii împlinitoare? Aduc valoare de ambele părţi? Sau sunt doar nişte relaţii cauzate de conjunctură, poate nişte persoane care ne pot satisface anumite interese?

E de la sine înţeles că lecţia de viaţă a acestor persoane este să construiască relaţii autentice, valoroase, bazate pe aprecierea celorlalţi. O relaţie poate fi o relaţie prin simplul fapt că cele două persoane se bucură de compania reciprocă. Nimeni nu are nimic de câştigat sau de pierdut, de demonstrat. Doar două persoane care se simt bine împreună.

Dacă întâmpinaţi dificultăţi de relaţionare, şi nu ştiţi cum să procedaţi pentru a vă face plăcut, vă recomandăm cartea lui Dale Carnegie cu numele Secretele succesului: cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent. De asemenea, v-ar putea fi utilă o carte de Exerciţii de comunicare non-violentă.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă veţi cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de Dvs.

Dificultatea în a înţelege sau de a învăţa

Pentru că în existenţele anterioare, aceşti nativi au beneficiat de multe informaţii preţioase pe care nu le-au folosit în practică, în această viaţă se pot lovi de multe situaţii legate de dificultăţi intelectuale, de înţelegere, lipsă de intuiţie, dificultatea de a învăţa. Pur şi simplu există situaţii în care se derulează anumite lucruri în faţa ochilor lor, iar ei nu le înţeleg. Poate au primit anumite învăţături pe care nu le-au dat mai departe. Poate au avut informaţii, dar nu le-au pus în practică. Ideea este că informaţii valoroase au fost risipite pe ei în trecut, şi s-au pierdut.

Lecţia de viaţă

Ceea ce pot face acum este să o ia de la zero pentru redobândirea acestor informaţii, şi să pună în practică ceea ce au învăţat, pentru a arde această karma acumulată. Există un fel de trend în ziua de azi, în care tot mai multă lume participă la diverse cursuri, citeşte diverse cărţi şi acumulează mormane de informaţii pe care nu le pune în practică. Cu toţii ştim că rugăciunea sau meditaţia ne fac foarte bine, că posturile corporale de yoga ajută atât psihic cât şi fizic, că stresul ne dăunează sau că alimentaţia ne decide starea de sănătate.

Totuşi, de multe ori, ignorăm aceste informaţii pe care le deţinem, şi alegem să acţionăm după obiceiurile nesănătoase care sunt îndărăcinate în personalitatea noastră. Adesea, acumulăm doar mormane de cărţi sau cursuri pe care nu avem vreme să le citim, dar faptul că participăm la atât de multe cursuri ne face să ne simţim speciali, ne umflă de fapt egoul.

Ceea ce avem de făcut în aceste situaţii este să practicăm în mod perseverent ceea ce am învăţat. Nu trebuie să fie ceva complicat. Concret, este mai bine să citim o singură tehnică de meditaţie, şi să efectuăm zilnic 20 de minute de meditaţie cu acea tehnică, decât să citim zilnic câte o carte nouă despre meditaţie, dar să nu practicăm decât foarte rar, sau chiar niciodată.

Practica este o foarte bună carte care vă poate ajuta să combateţi stresul şi să găsiţi liniştea de care aveţi nevoie. De asemenea, celebra carte Secretul vă poate ajuta să înţelegi mai uşor simplitatea cu care lucrează Universul în aspectele care sunt aparent atât de complicate.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă veţi cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de Dvs.

Agitaţie mentală, ruminaţie

Un ultim aspect cu care se confruntă nativii cu Saturn în Gemeni se referă la o agitaţie mentală greu de stăpânit, care poate duce la ruminaţie şi alte disfuncţii psihologice. Dacă aceste afecţiuni nu sunt identificate şi tratate la timp, ele pot conduce spre grave probleme mentale, cum sunt depresia, anxietatea, sau chiar diverse boli cu sunt Alzheimer sau Parkinson.

Motivul pentru care unele persoane se nasc cu o astfel de Karma sunt legate tot de inteligenţa folosită necorespunzător în alte existenţe. Poate în alte vieţi aceste persoane au fost adevărate genii, dar nu şi-au pus în practică înzestrările minţii lor deosebite, spre a da unmanităţii cunoştinţele care să ajute la progres. Aceste cunoştinţe sau capacităţi mentale s-au tot acumulat, ducând aceste persoane poate chiar în pragul nebuniei, care se răsfrânge în viaţa de acum.

Lecţia de viaţă

Ceea ce au de învăţat aceste persoane, până nu e prea târziu, este să nu fie sclavii propriei minţi, ci să înveţe să o stăpânească. Diferite tehnici de mindfulness, meditaţia sau practicile de respiraţie ne pot ajuta să ne controlăm mai uşor mintea, mai ales atunci când o ia razna şi merge de una singură, ca o placă stricată, obsedată fiind de anumite idei.

Desigur, şi în acest caz, primul pas este conştientizarea problemei. Atunci când nativii cu Saturn în Gemeni conştientizeză dificultăţile pe care ruminaţia le aduce în viaţa lor, au facut deja primul pas spre arderea Karmei negative. Următorul pas este să găsească diferite tehnici prin care pot arde această Karma, şi anume prin liniştirea minţii. Cu timpul, şi mai ales cu practică perseverentă, mintea va putea fi stăpânită.

O carte cu numele Mintea tulburată face un sumar a ceea ce spun ciudăţeniile noastre despre creierul nostru. Iar pentru cei care vor să înveţe să îşi liniştească gândurile obsesive, recomandăm cartea lui Osho, Seara la culcare, care conţine tehnicile care pot fi folosite în fiecare seară, pe parcursul unui întreg an de zile.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă veţi cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de Dvs. 

V-ar putea interesa şi aceste lecturi despre Karma:

Karma iubirii

Karma şi reîncarnarea

Karma relaţiilor

Karma Sănătăţii

Karma Norocului

Karma de Neam

Karma şi taina reîncarnarii

Karma Yoga

Iniţiere în iubirea karmică

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă veţi cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de Dvs.

Imagine featured Rachel Claire via PexelsLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *