Saturn în Balanţă şi explicaţia Karmei de Agresivitate

Denumit şi marele malefic al astrogramei, Saturn este guvernatorul Karmei, care ne pune faţă în faţă cu bagajul spiritual din vieţile anterioare, dar ne şi învaţă cum să ardem acest bagaj, şi să ne trăim viaţa fără povara greşelilor trecute. Vă invităm să citiţi şi articolul Saturn în Astrologie, iar apoi prezentul articol, care tratează perspectiva astrologică pentru persoanele născute cu Saturn în zodia Balanţă.

Saturn în Balanţă (♄ în ♎)

La fel ca zodia Taur, zodia Balanţei are guvernator planeta Venus. Venus este planeta iubirii romantice, dar şi a iubiri faţă de artă şi a talentului pentru tot ce înseamnă frumuseţe. Spre deosebire de Taur, unde energia venusiană se manifestă spre interior, în cazul Balanţei energia este una yang, manifestându-se spre exterior.

Calculul perioadei tranzitului lui Saturn în Balanţă

Saturn trece prin fiecare constelaţie o dată la 28 de ani şi jumătate, şi stă în fiecare dintre ele aproximativ câte doi ani şi jumătate. Tranzitul poate fi unul direct sau unul retrograd. Dacă în  perioada în care v-aţi născut, Saturn traversa zodia Balanţei, vom spune că aveţi Saturn în Banaţă. Verificaţi în tabelul de mai jos dacă data naşterii Dumneavoastră se află în una din perioadele în care Saturn tranzita Balanţa. În cazul în care nu este cazul, vă recomandăm să vă întoarceţi la articolul Saturn în Astrologie pentru a afla în ce zodie se afla Saturn în Astrograma Dumneavoastră natală.

 

PoziţieÎnceputFinal
Saturn în Balanţă20 Noiembrie 195006 Martie 1951
Saturn în Balanţă13 August 195121 Octombrie 1953
Saturn în Balanţă21 Septembrie 198028 Noiembrie 1982
Saturn în Balanţă Retrograd07 Mai 198323 August 1983
Saturn în Balanţă30 Octombrie 200907 Aprilie 2010
Saturn în Balanţă22 Iulie 201005 Octombrie 2012

Saturn în Balanţă este într-o poziţie de exaltare

Poziţia de exaltare este o poziţie foarte bună pentru o planetă, fiind o poziţie în care zodia are posibilitatea să îşi exprime cele mai bune laturi ale energiei cu ajutorul planetei. În cazul de faţă, zodia Balanţei are posibilitatea să îşi manifeste aspectele cele mai armonioase datorită planetei Saturn care o tranzitează. Poziţia de exaltare este extrem de benefică, facilitând persoanelor cu această poziţie să evolueze, să îşi depăşească limitările şi să aibă susţinerea de care au nevoie atunci când sunt confruntaţi cu diverse provocări.

Pe nativii cu Saturn în Balanţă îi ajută această poziţie de exaltare în sensul că le va fi mult mai uşor să acceseze resursele interioare necesare depăşirii diverselor dificultăţi pe care Saturn le scoate la iveală. După cum spuneam, Saturn este văzut ca o planetă malefică, din cauza faptului că aduce în viaţa noastră situaţii dificile, pe care trebuie să le depăşim. Este doar o percepţie a noastră, pentru că avem limitări care ne dau impresia greşită că nu vom putea trece orice piedici ne pune viaţa. Dar de fapt avem toate resursele necesare, iar mai ales nativii cu Saturn în Balanţă, pot accesa foarte uşor aceste resurse, de care poate nici măcar nu sunt conştienţi.

Partea cea mai interesantă a exaltării se referă la faptul că energia fiinţei creşte în mod exponenţial, ca o funcţie matematică. Atunci când persoana în cauză începe să îşi acceseze această energie, ea creşte, ajutând la progresul spiritual. Pe măsură ce persoana evoluează spiritual, enregia se amplifică, şi creşte din ce în ce mai mult, ajutând la un progres spiritual şi mai accelerat. Între cele duoă etape există o corelare puternică, putând duce la un salt spiritual rapid pentru persoana în cauză, dacă are deschiderea şi nivelul de aspiraţie necesare.Saturn în Balanţă şi Karma de Violenţă

Zodia Balanţei este una din zodiile cardinale, în timp ce Saturn este planeta Karmei şi a Timpului. Dacă nativii cu această poziţie trăiesc conform lecţiilor saturniene (vor deveni responsabili, organizaţi, riguroşi etc.) ei vor ajunge să aibă împliniri pe planul romantic, sau recunoaştere pe plan artistic, sau orice fel de evoluţie la nivel venusian spre care aspiră.

Totuşi, Balanţa este una dintre zodiile cardinale, motiv pentru care Karma adusă din existenţele anterioare este una de agresivitate, de violenţă. De asemenea, dacă nu se urmează o cale spirituală, dacă nativul nu îşi însuşeşte cunoştinţe spirituale şi mai ales practica, el riscă să acumuleze în continuare Karma şi în viaţa actuală şi în cele viitoare. Acesta este încă un motiv în plus să nu ne speriem de puternica energie transformatoare a lui Saturn, ci să primim cu braţele deschise provocările pe care le aduce. Încercând să le depăşim, vom putea arde Karma şi evolua spiritual.

Utilizarea inadecvată a energiei planetei Venus în vieţile anterioare

Poziţia planetei Saturn ne ajută să identificăm ce greşeli am făcut în vieţile trecute. Iar cu Saturn în Balanţă, greşelile trecute sunt în legătută cu dragostea romantică, cu planul artistic, cu echilibrul sau alte atribute venusiene. Ne putem gândi aici la dragostea cu sacrificii din Romeo şi Julieta, finalizată cu moarte violentă. Dar pot fi foarte multe versiuni şi variante de manifestări similare.

Spre exemplu, este posibil ca nativul să fi întâlnit o foarte mare iubire, dar să nu fi dat curs sentimentelor sale. Poate iubea puternic pe cineva care era considerat nepotrivit social, şi a ales să se căsătorească cu altcineva, frângând inima iubitului sau iubitei. Sau poate a existat o persoană care îl/o iubea foarte mult, şi a profitat de aceasta în mod egoist, pentru a obţine diverse avantaje, fără să ofere dragoste la schimb.

Un alt exemplu ar fi un pictor, poet, cântăreţ sau orice alt artist foarte talentat, care nu a dat frâu liber talentului pe care l-a avut. Poate a venit cu un talent deosebit pe această lume şi nu a fructificat marele dar pe care l-a avut, preferând o carieră bănoasă în loc să se ocupe să îşi cultive talentul. Sau poate şi-a pus în aplicare talentul, dar a muncit pentru un interes meschin, făcând rău altora, iar în această viaţă are de plătit un preţ pentru acţiunile sale trecute.

Situaţii pe care Saturn le aduce în viaţa acestor nativi

În această existenţă, repercursiunile Karmei acumulate se pot revărsa în diverse moduri. Acestea sunt impactate de tipul zodiei Balanţă, care este una cardinală, şi implicit aduce cu sine o Karma de violenţă şi agresivitate. Iar planul în care se vor manifesta este cel relaţional, sau cel al talentului artistic.

Spre exemplu, persoanele cu Saturn în Balanţă pot manifesta ataşamente exagerate, chiar violente faţă de persoana iubită. Vor dori să o posede, să o controleze, ceea ce va ucide iubirea şi va putea degenera într-o relaţie abuzivă. Partenerul ar putea pleca, ceea ce îi va confirma persoanei în cauză că în relaţia următoare trebuie să îşi controleze şi mai mult persoana iubită. Acest ataşament violent se manifestă cu precădere în relaţiile de cuplu, dar se poate manifesta şi în relaţiile cu familia, cu colegii şi prietenii, sau chiar ataşamente faţă de anumite situaţii.

Lecţiile de viaţă – cum putem arde Karma indicată de poziţia lui Saturn

Ce avem de făcut acum că ştim la ce suntem predispuşi este să ne învăţăm anumite lecţii, pentru a depăşi aceste limitări şi a arde Karma specifică lui Saturn în Balanţă. Ca şi în orice altă călătorie spre transformare, primul pas este conştientizarea. Conştientizarea că avem anumite predispoziţii, şi idenfiticarea momentelor în care aceste situaţii de viaţă apar. Atunci când le recunoaştem, putem începe să acţionăm concret asupra lor, şi să realizăm anumite practici care să ne ajute să ne tranformăm. Putem apela chiar la ajutorul cuiva din exterior, care să ne ajute să ne obiectivăm. Doar să fim atenţi să ne sfătuim cu o persoană de încredere, pentru că acestea sunt aspecte care ţin de fiinţa noastră cea mai profundă, cea mai intimă. Mai jos găsiţi câteva lecţii de viaţă care se pot aplica persoanelor cu Saturn în Balanţă, şi mesajul pe care aceste situaţii vor să îl transmită.

Relaţii amoroase cu ataşamente puternice, chiar violente

Este posibil ca aceste persoane, în trecut, să fi suferit teribil ca urmare a unui abandon. Din acest motiv, ele pot deveni exagerat de posesive faţă de actualul partener de viaţă, dorind să îl domine, să îl controleze. Şi vice-versa este valabilă, deci este posibil ca în trecut cineva să fi iubit foarte puternic aceste persoane, iar ele să le fi părăsit, sau să le fi provocat suferinţă profundă, motiv pentru care în această existenţă au de trăit pe propria piele suferinţa provocată persoanei iubite.

Este firesc să ne ataşăm într-o oarecare măsură de persoana iubită, prieteni sau alţi apropiaţi. Dar în cazul nativilor cu Saturn în Balanţă, aceste ataşamente sunt excesive, scăpate de sub control, persoana în cauză crezând chiar că propria viaţă nu are valoare dacă nu capătă sensul prin relaţia de iubire. Acest stil de ataşament violent nu se limitează doar la iubirea romantică şi relaţională, ci uneori poate fi vorba chiar te ataşament faţă de obiecte, locuri, situaţii, Spre exemplu, s-ar putea ca aceste persoane să fie foarte ataşate de locul de muncă şi să nu caute un alt job, chiar dacă sunt tratate necorespunzător, dacă nu au posibilităţi de a progresa, sau orice alte motive ar exista. Motivul: pentru că se simt dependente, chiar legate de acel loc, de acele persoane, identificându-se cu ele.

Lecţiile de viaţă

Primul pas este identificarea acestor tipare şi conştientizarea lor. O persoană cu această poziţie a lui Saturn ar putea lua la rând toate relaţiile pe care le are, pornind de la relaţia de cuplu şi trecând prin relaţiile de familie, de prietenie, de colegialitate. Iar cu un pix şi hârtie la îndemână, ar ajuta să analizeze toate aceste relaţii, pentru a identifica dacă manifestă o formă de ataşament violent, exagerat. Pentru ele poate fi dificil acest lucru în prima fază, pentru că poate consideră că stilul lor de ataşament este firesc. Dar pe măsură ce citesc anumite cărţi sau alte materiale, pe măsură ce discută cu persoane din afară, cum ar fi un consilier, sau un prieten obiectiv, îşi pot da seama că anumite gânduri sau comportamente din relaţie sunt dincolo de limita firescului.

În acest context, lecţia pe care o au de învăţat aceste persoane este ca înainte de toate, să se iubească pe sine, şi să înveţe să trăiască fără dependenţa de alte persoane. Atenţie însă, nu e cazul să cadă în egoism! Important este să înveţe să se iubească, să aibă grijă de propria persoană, pentru că doar atunci când se vor simţi ca fiind fiinţe complete, vor avea de unde să dăruiască iubire şi altora.

Recomandări:

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

 

Relaţiile abuzive sau postura de victimă

O altă situaţie care apare adesea în viaţa celor cu Saturn în Balanţă se referă la relaţiile abuzive – atât cele amoroase cât şi orice alte relaţii interpersonale. În vieţile anterioare, aceste persoane şi-au abuzat partenerii din diversele relaţii prin dominare, prin intimidare, prin şantaj sau chiar prin abuz fizic şi emoţional. Iar în această viaţă, trăiesc pe propria piele suferinţa pricinuită celorlalţi, dar din postura victimei. Dar există şi persoane care continuă să fie abuzatori în relaţiile de acum, sau jonglează între cele două ipostaze – abuzat şi abuzator – în diferite contexte.

Lecţiile de viaţă

Ce au de făcut aceste persoane este să conştientizeze dacă se încadrează în categoria celor care abuzează sau sunt abuzaţi în relaţia de cuplu. Nu trebuie să ne gândim direct la situaţii extreme violenţă fizică. Abuzul poate fi şi unul verbal sau emoţional. De multe ori, suntem atât de obişnuiţi cu anumite forme de abuz, încât nici nu realizăm că este vorba de abuz.

De asemenea, este posibil ca cineva să îi fi iubit teribil de mult în trecut, dar persoana în cauză să fi abuzat de această iubire pentru a obţine beneficii egoiste. Din acest motiv, în viaţa actuală ar putea să aibă de plătit Karma acumulată, şi să fie ei înşişi în postura abuzatului, a celui înşelat, trădat, neiubit.

Vă recomandăm lectura cărţilor de mai jos, pentru a identifica dacă vă confruntaţi cu astfel de situaţii, sau dacă manifestaţi chiar Dumneavoastră comportamente abuzive în relaţia de cuplu:

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

 

Ignorarea propriilor sentimente. Incapactiatea de a recunoaşte emoţiile celorlalţi

Altfel spus, imaturitatea emoţională – acea atitudine, acele comportamente întâlnite la persoanele adulte care sunt mature pe multe alte planuri, dar nu s-au maturizat şi pe planul emoţional. Unii autori susţin chiar că rămânem la nivelul emoţional din perioada în care am suferit cel mai mult, pentru că nu am ştiut să înţelegem acele emoţii simţite în acea perioadă, şi ne blocăm în acel punct.

Persoanele cu Saturn în Balanţă sunt îndeosebi predispuse spre imaturitatea emoţională, atât în ceea ce priveşte proprţiile emoţii şi sentimente, cât şi pe ale celor din jur. Dar fiind vorba de zodia Balanţă, este mai ales vorba de sentimentele amoroase. Aceste persoane pot să nu îşi dea seama când sunt îndrăgostite, când iubesc, când a trecut iubirea. Pot să nu înţeleagă când altcineva îi iubeşte sau nu îi iubeşte. Pot întâmpina grave dificultăţi în a identifica iubrea şi a o diferenţia de alte sentimente şi emoţii, cum ar fi aprecierea, simpatia sau ataşamentul. Acesastă imaturitate le poate aduce probleme relaţionale, confuzii şi neînţelegere.

Lecţiile de viaţă

În primul rând, trebuie să sape adânc în experienţele de viaţă, şi să identifice acel punct, sau acele puncte, în care s-au blocat pe plan emoţional. Doar vindecând acele răni vor avea posibilitatea să treacă mai departe şi să evolueze. Apoi, trebuie să se cunoască şi să se armonizeze pe plan emoţional şi sentimental. Ar putea recurge la un psihoterapeut pentru consiliere, sau la o persoană foarte apropiată şi de încredere. Ideal ar fi ca chiar partenerul de cuplu să ofere suportul emoţional necesar, şi să ajute această persoană să crească, dacă este şi el la un nivel mai avansat pe plan emoţional.

Nu în cele din urmă, trebuie să înveţe lecţia empatiei. Asta înseamnă să identifice emoţiile şi sentimenele celor din jur, să le înţeleagă şi să le respecte. Mai jos veţi găsi câteva recomandări de lecturi care ar putea fi de folos în această direcţie.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine. 

Te-ar putea interesa şi aceste lecturi despre Karma:

Karma iubirii

Karma şi reîncarnarea

Karma relaţiilor

Karma Sănătăţii

Karma Norocului

Karma de Neam

Karma şi taina reîncarnarii

Karma Yoga

Iniţiere în iubirea karmică

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Fotografie featured de  Jordan Benton via Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *