Planetele în Astrologie

Dintotdeauna a existat o dezbatere între Astrologie și Astronomie, Astronomia fiind mai degrabă o cale ezoterică în timp ce Astronomia este o știință care studiază corpurile cerești din afara Pământului. Dacă astronomii studiază corpurile cerești, poziția lor, din ce sunt compuse sau cum se mișcă, astrologii sunt mai degrabă influențați de modul în care poziția planetelor ne influențează pe noi, oamenii.

Există mai multe ramuri ale astrologiei, care studiază diverse aspecte ale vieților noastre. Astrologia natală, prin intermediul Astrogramei, determină poziția în care se afla fiecare constelație în momentul nașterii noastre.  Aceasta ne poate ajuta să realizăm o introspecție extrem de profundă, să ne dăm seama de ce ne-am născut cu anumite calități sau neajunsuri, și cum să determinăm care este menirea noastră, și sensul venirii noastre pe acest Pământ.Astrologia previzională se referă la modul în care evenimentele viitoare ne vor afecta, precum celebrul Mercur Retrograd de care se ferește toată lumea, și pe baza căruia se fac atâtea bancuri. Această latură a Astrologiei este numită în mod curent Horoscop, și se referă la așa-zisa citire a stelelor.  Deși multe publicații sau siteuri publică în mod regulat Horoscopul, bazat adesea pe imaginația autorilor articolelor, acestea sunt greu de crezut pentru ca de cele mai multe ori nu reflectă realitatea. În schimb, cei ce studiază realmente Astrologia, pot înțelege că anumite energii ale planetelor pot avea impact asupra noastră, în funcție de sensibilitatea pe care o manifestăm.

La fel cum cel mai apropiat corp ceresc de planeta noastră – Luna – produce evenimente vizibile cu ochiul – cum sunt mareele, așa și celelalte corpuri cerești ne pot influența într-o mai mică sau mai mare măsură. Efectele subtile ale Lunii pline sunt resimțite de persoanele cu o sensibilitate crescută la anumite energii – care nu pot dormi în nopțile în care Luna este în faza sa de Lună Plină.

Există și alte ramuri ale Astrologiei care se studiază, precum  Astrologia Relațională – prin care cuplurile își pot studia compatibilitatea, sau individul poate înțelege de ce atrage anumite persoane în viața sa, atât viața de cuplu cât și celelalte tipuri de relații interumane. Astrologia poate aduce mai multă lumină asupra conflictelor cu alte persoane, în familie, cu părinții sau copiii, cu frații sau colegii de muncă, cu prietenii sau foștii iubiți.

Semnificația Planetelor în Astrologie

Astrologia are origini mai străvechi decât știința modernă, astronomia. Încă din vremuri străvechi, strămoșii noștri studiau corpurile cerești pe care le puteau vedea cu ochiul liber, pentru a se ghida și a se orienta în spațiu. Aceștia puteau doar face diferența între ceea ce numeau ei atunci stele cu poziție fixă, și stele care se mișcă pe parcusul anului (care își schimbă poziția). Chiar dacă nu foloseau o terminologie foarte exactă, și nu știau dacă să numească corpurile cerești planete sau stele, grecii și alți astronomi timpurii studiau corpurile luminoase pe care le puteau vedea pe cerul nopții.

Interpretările din acele perioade făceau referile la corpurile cerești ca la dorința divină, a zeilor, dar în ziua de azi interpretarea este cu totul diferită. Astrologia modernă face referire la cele 12 Zodii și cele 12 Case Astrologice. Planetele sunt numite Guvernatorii celor 12 semne zodiacale, fiind împărțite în diferite categorii, în funcție de influența pe care o exercită asupra semnelor zodiacale. Cele 12 semne zodiacale arhi-cunoscute sunt:

În Astrograma Natală, nativul poate vedea nu doar poziția în care se aflau planetele în momentul nașterii sale, ci și interacțiunea dintre planete, bazată pe distanța dintre ele la momentul respectiv. Astrograma se poate determina pe baza unor informații precum data, locul și ora nașterii. Există planete care, dacă sunt aprioate, au o corelație bună. Alte planete, dacă sunt apropiate, au o influență negativă una asupra alteia. Se spune că influența pe care o au asupra noastră se datorează puterii de gravitație pe care o exercită planetele.

Cei 12 Guvernatori în Astrologie

Este inpropriu spus că cei 12 Guvernatori sunt toți planete. Se știe că Soarele este o stea, Luna este satelitul natural al Pământului, iar unele corpuri cerești sunt clasificate și reclasificate ca planete sau alte tipuri de corpuri, în funcție de descoperirile făcute de astronomi. Nu este atât de relevant dacă aceste corpuri se numesc sau nu planete, ci importantă este apropierea lor de Planeta Pământ și influența pe care ele o exercită.

Soarele

Simbol: Sol

Zeități asociate: Helios, Ra, Surya

Semnificație: lumină supremă, vitalitate, sens și ego, relația cu tatăl

Timp de revoluție: un an

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată pe lună

 

Luna

Simbol: First quarter moon

Zeități asociate: Diana, Selena, Chandra

Semnificație: lumea emoțională, relația cu mama

Timp de revoluție: 28 de zile

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată la două zile și jumătate

 

Planetele personale:

Planetele personale sunt cele care au o mișcare de rotație suficient de rapidă încât să poată avea un impact la nivel personal asupra vieții individului.

Mercur

Simbol: Mercury

Zeități asociate: Mercur, Hermes, Budha

Semnificație: inteligență carteziană, ludic, comunicare

Timp de revoluție: 88 de zile

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată la 3-4 săptămâni

 

Venus

Simbol: Venus

Zeități asociate: Venus, Aphrodita

Semnificație: frumusețe, artă, iubire și romantism

Timp de revoluție: 225 zile

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată la 4-5 săptămâni

 

Marte

Simbol: Mars

Zeități asociate: Ares, Marte

Semnificație: război, eros, foc, energie

Timp de revoluție: 1 an şi 322 zile

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată la 6-7 săptămâni

 

Jupiter

Simbol: Jupiter

Zeități asociate: Jupiter

Semnificație: mentor, spiritualitate, dreptate, justiție

Timp de revoluție: 11 ani şi 315 zile

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată la 12-13 săptămâni

 

Saturn

Simbol: Saturn

Zeități asociate: Saturn, Cronos

Semnificație: timp, disciplină, dificultăți, karma

Timp de revoluție: 29 ani şi 167 zile

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată la 2,8 ani

 

Planetele transpersonale:

Planetele transpersonale au o mișcare de rotație de așa natură încât omul nu reușește să cuprinsă în viața sa o mișcare de rotație completă. Aceste planete au mai degrabă influență asupra unor generații decât la nivel  individual.

Uranus

Simbol: Uranus

Zeități asociate: Uranus

Semnificație: schimbare, originalitate, excentricitate

Timp de revoluție: 84 ani şi 7 zile

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată la 7 ani

Neptun

Simbol: Neptune

Zeități asociate: Neptun, Poseidon

Semnificație: profunzime, vise, inconștient, iluzii, decepție

Timp de revoluție: 164 ani şi 280 zile

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată la 10-12 ani

 

Pluton

Simbol: Pluto's astrological symbol.svg

Zeități asociate: Pluto, Hades

Semnificație: moarte și reîncarnare, subconștient, tot ce e profund

Timp de revoluție: 249 ani şi 3 zile

Frecvența de schimbare a zodiei: o dată la 12-15 ani. 

Dacă doreşti să afli mai multe despre cele 12 zodii şi despre planetele care le influenţează, îţi recomand să citeşti cartea Astrologie. Aici vei putea citi mai multe despre influenţa pe care astrele o au asupra fiinţei umane, şi modul în care energia lor influenţează evoluţia fiinţelor umane.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Imagine featured de David Menidrey@cazault via Unsplash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *