Femeia Rac – Personalitate, Trăsături de Caracter, Psihologie, Dragoste

Femeia născută sub semnul Racului este femeia guvernată de Lună, satelitul natural al Pământului care influenţează în special emoţiile pe care le simţim şi legătura cu energia maternă. Energia Lunii se manifestă în persoana nativei din Zodia Racului, la fel cum se manifestă asupra Bărbatului Rac, prin intensitatea şi profunzimea emoţiilor pe care le simte. În plus, energia lunară o ajută pe femeia Rac să devină extrem de intuitivă, fiind nu doar empatică cu cei din jur, dar având abilităţi aproape supranaturale de a-i citi şi a-i înţelege pe apropiaţii săi. Se întâmplă adesea ca această femeie să aibă chiar premoniţii, vise legate de întâmplări viitoare, sau pur şi simplu să aibă aptitudinea de a-i citi pe cei din jur prin prisma emoţiilor pe care le manifestă, uneori fiind capabilă să desluşească mai bine emoţiile celorlalţi decât sunt ei înşişi capabili să o facă.

Femeia din zodia Rac

Iubitoare, familistă, emotivă – aşa ar putea fi descrisă pe scurt această femeie cu deosebite abilităţi materne. Asemenea femeii Scorpion şi femeii Peşti, femeia Rac face parte din categoria nativelor din semnele de apă, femei care manifestă o deosebită creativitate şi imaginaţie debordantă. Făcând parte din zodiile Yin, receptivitatea acestei femei este sporită, această receptivitate putându-se manifesta în diferite feluri. Într-o stare de armonie şi echilibru, femeia născută sub zodia Racului are capacitatea de a citi şi înţelege foarte bine persoanele din jurul ei, dând dovată de o inteligenţă emoţională înnăscută, dar şi de o atenţie sporită faţă de cei din jur.Femeia Rac
Femeia Rac, imagine de Anthony Tran@anthonytran

Totuşi, dacă această femeie nu se află în armonie cu ea însăşi, sau dacă pur şi simplu trece printr-o perioadă mai dificilă, se confruntă cu stres sau cu o boală, receptivitatea pe care o manifestă poate să îi fie nocivă. De exemplu, pentru că este un bun ascultător şi îşi oferă adesea sprijinul celor care trec prin dificultăţi, ea poate deveni prea receptivă la problemele lor şi să sufere alături de ei ca şi cum ea însăşi ar avea problemele respective. De aceea este important să îşi stabilească nişte limite, şi să înveţe să le fie alături celor din jur fără a prelua asupra sa din problemele lor sau energia lor negativă.

Personalitatea Femeii Rac

Întreaga personalitate a femeii Rac este clădită pe energia lunară care o guvernează, făcând din această femeie o fiinţă altruistă, docilă, receptivă, cu deosebite abilităţi materne. Emotivitatea este unul din aspectele definitorii ale acestei native, care se manifestă în mare măsură şi la bărbaţii născuţi în zodia Racului.

Un alt aspect important care stă la baza personalităţii femeii Rac este natura cardinală a zodiei. Alături de zodiile Berbec, Balanţă şi Capricorn, Racul este unul din semnele cardinale – primele semne parcurse de Soare în cele patru anotimpuri. De aceea, semnele cardinale sunt asociate cu un începutul, cu iniţiativa, cu inovaţia şi cu pionieratul. Semnele cardinale şi-au primit numele de la punctele cardinale (Nord,  Vest, Sud, Est) iar Racul este asociat cu începutul anotimpului verii.

Un aspect specific zodiilor cardinale este faptul că deşi au iniţiativă şi aduc o mare doză de inovaţie în lumea în care trăiesc, după ce lansează noile idei nu sunt neapărat perseverenţi şi nu muncesc pentru a le duce la bun sfârşit, din cauză că le vin noi şi noi idei pe care le îmbrăţişează cu entuziasm, uitând de cele anterioare.

Calităţile Femeii Rac

Atât calităţile cât şi defectele nativelor din zodia Racului sunt în strânsă legătură cu energia lunară care se manifestă în viaţa acestor femei. De fapt, mai corect ar fi să le numim atribute decât calităţi sau defecte, pentru că adesea acelaşi atribut poate fi interpretat ca ceva frumos, dacă femeia se află în armonie cu ea însăşi, sau defect, dacă manifestarea atributului este dizarmonioasă.

Emoţiile Femeii Rac

Probabil cea mai importantă trăsătură de personalitate a femeii Rac este emotivitatea crescută pe care o resimte şi o manifestă. Ca o influenţă directă a energiei Lunii, emoţiile resimţite de femeile Rac sunt extrem de puternice şi de profunde. Se poate spune că o femeie Rac îşi trăieşte viaţa prin simţuri mai degrabă decât prin gândire, ea acţionând din trăiri, emoţii şi inteligenţă emoţională mai degrabă decât din inteligenţă carteziană. Şi culmea e că de multe ori emoţiile ei au dreptate acolo unde ştiinţa sau explicaţiile logice nu mai au argumente.

Pe lângă faptul că femeia Rac trăieşte şi manifestă emoţiile cel mai plenar cu putinţă, ea are abilitatea de a citi şi înţelege şi emoţiile celor din jur. De aceea este recunoscută pentru empatia sa, pentru compasiunea şi actele de cartiate pe care le face în mod repetat. Tot prin abilitatea de a interpreta emoţiile celor din jur reuşeşte să creeze conexiuni aproape telepatice, şi chiar să simtă pe pielea ei experienţele trăite de persoanele dragi.

Femeia Rac
Femeia Rac şi emoţiile, imagine de Victor Hughes@bigvicmedia

Familistă convinsă şi loială

Fiind genul de persoană pentru care familia este una din valorile fundamentale ale vieţii, femeia Rac îşi clădeşte întreaga viaţă în jurul familiei şi în favoarea sa. O vom vedea ca fiind o mamă şi soţie extrem de dedicată, sau poate o fiică extrem de dedicată părinţilor săi şi familiei din care provine. De obicei, o femei Rac nu ne simte împlinită dacă nu îşi întemeiază o familie în care să se simtă iubită şi în siguranţă, şi în sânul căreia să îşi poată manifesta iubirea şi abilităţile materne. Ea nu s-ar simţi împlinită de o viaţă trăită independent, axată pe carieră sau pe a deveni o femeie puternică, un gen de viaţă care ar împlini-o de exemplu pe femeia Berbec.

Pentru că preţuieşte atât de mult familia şi persoana iubită, această femeie este una dintre cele mai loiale. Asemenea femeii Taur, ţine foarte mult la soţul pe care l-a ales, din acest motiv fiind extrem de rare cazurile în care o femeie Rac să îşi înşele partenerul. Loilalitatea sa se manifestă nu doar în relaţia de cuplu, ci şi în relaţiile cu ceilalţi membrii ai familiei sau faţă de prieteni. Ea e persoana care ţine minte toate zilele de naştere ale celor apropiaţi şi se asigură că toată lumea primeşte felicitările la timp. Cei care o cunosc şi o consideră apropiată ştiu că se pot baza pe ea la nevoie, şi că este o prietenă pe viaţă.

Femeia Rac

Femeia Rac – imagine de Kelly Sikkema@kellysikkema via Unsplash

Creativă şi extrem de talentată

Creativitatea este în strânsă legătură cu apa, motiv pentru care zodiile de apă sunt cele mai creative semne. De aceea, nativele zodiei Rac se nasc cu o înclinaţie spre artă şi cu un simţ creativ deosebit. Unele din ele devin scriitoare sau muziciene, altele îşi manifestă latura creativă în activităţile de zi cu zi. Spre deosebire de alte femei ale zodiacului, cum ar fi spre exemplu Femeia Leu, care urmăreşte să aibă o ţinută elegantă impecabilă, femeia Rac urmăreşte mai degrabă să îşi exprime personalitatea prin felul în care se îmbracă şi se prezintă. Fie au un mod creativ de a se îmbrăca, asociind în mod inedit culorile sau acesoriile, fie ornează cu bun gust mâncărurile pe care le prepară sau casa în care locuiesc, fie îşi manifestă creativitatea în modul în cadourile pe care le oferă sau fel şi fel de moduri. Cert este că această abilitate este înnăscută pentru nativele din zodia Rac, şi pot lua naştere aspecte minunate dacă îşi dă frâu liber imaginaţiei.

Defectele Femeii Rac

După cum spuneam, defectele sunt adesea atribute care nu sunt manifestate armonios, motiv pentru care, dacă nativele le pot identifica, le pot corecta foarte uşor, axându-se pe a găsi latura pozitivă a acesor atribute şi îmbunătăţirea lor.

Fluctuaţiile emoţionale ale Femeii Rac

Fiind o femeie extrem de emotivă, există situaţii în care această femeie este copleşită de emoţiile pe care le resimte, şi nu le poate ţine în frâu. Mai ales în cazul în care trece printr-o perioadă dificilă, sau dacă se adună mai multe situaţii neplăcute, ea poate acumula o doză mare de sentimente, pe care le simte cu putere, şi poate genera explozii emoţionale.

Astfel de izbucniri îi pot aduce sitaţii problematice, în funcţie de mediul şi de modul în care le manifestă. Spre exemplu, s-ar putea să dorească să creeze o relaţie bună cu şefa sau o colegă de birou, şi să îi aducă o prăjitură la muncă. Emoţia pozitivă resimţită va fi una pozitivă şi extrem de intensă, cu speranţa unei viitoare conexiuni cu persoana respectivă. Să presupunem că colega sau şefa îi răspunde expeditiv că este la dietă, şi să nici nu privească spre prăjitură, sau să nu acorde deloc atenţie gestului frumos. În această situaţie, emoţiile puternice pozitive ale femeii Rac ar putea lua o turnura de 180 de grade, devenind dintr-o dată profunde emoţii negative. În plus, astfel de emoţii pot antrena gânduri nocive (De ce nu îmi acordă atenţie? Oare mă displace? Oare i-am greşit cu ceva? Oare nu vom avea niciodată o relaţie bună?)

Femeia Rac Caracter
Femeia Rac Caracter, imagine de Allef Vinicius@seteph via Unsplash

Negativismul Femeii Rac

Ar fi incorect să spunem că toate femeile Rac sunt negativiste, dar mai corect ar fi să spunem că aceste femei pot aluneca destul de uşor în negativism. Această alunecare poate surveni mai ales din cauza ruminaţiei, a gândurilor negative pe care şi le fac adesea aceste femei şi care le fac rău. De multe ori se poate întâmpla ca aceste gânduri să nu aibă neapărat legătură cu realitatea, şi să survină ca urmare a unor interpretari ale acţiunilor şi gândurilor celor din jur. De aceea femeile Rac au nevoie să verifice de mai multe ori informaţiile pe care le procesează, şi să poată evalua cât mai corect ce s-a întâmplat concret şi ce a fost doar un rezultat al propriei interpretări.

Şi alte native ale zodiacului pot avea această trăsătură, doar că este exprimată şi afişată diferit. Spre exemplu, şi în personalitatea Femeii Gemeni se regăseşte negativismul ca posibilă trăsătură în anumite aspecte. Dar zodia Gemeni este una emisivă, de aceea persoanele născute în Gemeni şi vor orienta gândurile şi trăirile negative înspre exterior, le vor împărtăşi şi altora, în timp ce în cazul Racilor aceste trăiri se orientează cu precădere spre interior, luând forma unor gânduri chinuitoare, ruminaţii, stari neplăcute.

Deci dacă în cazul unei persoane dintr-o zodie emisivă, imapactul negativismului este că îi poate indispune pe cei din jur, în cazul Racilor şi negativismul se răsfrânge asupra propriei persoane, iar dacă este exagerat şi scăpat de sub control, poate duce la îmbolnăvirea acestei persoane. De aceea, Femeia Rac are nevoie să recurgă la diverse tehnici de îmbunătăţire a stării de spirit, care poate varia de la a face activităţi plăcute, a face sport (se ştie că endorfinele eliberate în timpul mişcării îmbunătăţesc starea de spirit), a medita, sau a se ruga, dacă este o persoană credincioasă, a căuta în mod conştient să găsească tot ce e mai bun şi mai frumos în oameni, tehnici de dezvoltare personală, inteligenţă emoţională, relaxare, practicarea unor hobbyuri şi multe altele similare.

Femeia Rac - Calitati şi defecte
Femeia Rac – Calitati şi defecte, imagine de Dima Valkov via Pexels

Nostalgia şi trăitul în trecut

Racul, fiinţa care şi simbolizează această zodie, se deplasează diferit faţă de restul vieţuitoarelor, mişcându-se înapoi. Se spune că de aici se trage şi tendinţa nativilor de a fi nostalgici şi a-şi dori să trăiască în trecut.

Nostalgia per se nu este propriu-zis un defect, adesea fiind frumos să ne amintim momentele plăcute din trecut, sau chiar să rememorăm greşelile pe care le-am făcut pentru a ne da seama ce avem de învăţat din ele şi pentru a nu le repeta. Totuşi, femeile născute în zodia Rac au tendinţa să privească înspre trecut mai mult decât alţii, şi chiar să trăiască în trecut în anumite situaţii, ceea ce le poate face să rateze momentul prezent şi să nu se orienteze spre viitor. Acestor femei le poate fi adesea mai dificil decât altora să treacă peste o despărţire amoroasă, şi chiar să ierte persoanele care le-au greşit într-un fel sau altul. De aceea, duc aceste poveri cu ele de-a lungul anilor, fiindu-le dificil să se distanţeze de ele.

Dacă eşti o nativă din zodia Racului, îţi recomand bine cunoscuta carte despre Puterea Prezentului scrisă de Eckhart Tolle.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Este important totuşi să facem distincţia între trăsăturile sufleteşti, date de poziţia Soarelui – ceea ce noi numim în mod uzual zodie – şi trăsăturile de personalitate, date de poziţia Ascendentul Zodiacal.

Femeia Rac - Calităţi şi Defecte
Femeia Rac – Calităţi şi Defecte – imagine de Jon Ly@jonatron via Unsplash

Femeia Rac în Relaţiile de Dragoste

Atunci când se îndrăgosteşte, femeia Rac simte emoţii extrem de puternice, pe care adesea nu le poate controla. E important pentru ea să reuşească să manifeste şi să exprime aceste emoţii cât de cât gradat, pentru că altfel se poate ca un bărbat să se simtă copleşti de la început şi să se sperie. Dacă unui bărbat născut în zodia Peşti s-ar putea să îi placă manifestarea deschisă a unor emoţii profunde, un bărbat din zodia Gemeni s-ar putea îndepărta dacă aceste emoţii sunt exprimate încă de la început.

Femeia Rac îndrăgostită

Având un puternic instinct matern survenit din energia lunară, femeia Rac are tendinţa de a-şi cocoloşi şi dădăci bărbatul. Un astfel de comportament s-ar putea să îi convină unui bărbat cum este de exemplu Taurul, dar s-ar putea să îi displacă unui bărbat care se vrea independent, cum este bărbatul Berbec sau Bărbatul Leu.

Femeia Rac Indragostita
Femeia Rac Indragostita, imagine de Anthony Tran@anthonytran

Ea este foarte sufletistă şi oferă dragoste cu multă dăruire, motiv pentru care se poate simţi rănită foarte profund atunci când oferă această dragoste persoanei nepotrivite. Fiind extrem de emotivă, emoţiile sunt fundaţia care constituie orice relaţie de dragoste. De aceea, femeia Rac are nevoie de un partener care să ţină la ea extrem de mult, care să îşi arate sensibilitatea faţă de iubita lui şi care să îi permită şi ei să îşi arate şi manifeste latura sensibilă şi vulnerabilă.

Are mare nevoie de un bărbat care, mai presus de orice, să îi înţeleagă emoţiile şi să le accepte, sau chiar să le manifeste şi să le exprime el însuşi. Nu va rezista lângă un bărbat superficial, atras mai mult de aspectul fizic decât de lumea ei interioară, şi îşi doreşte să creeze o conexiune puternică, profundă cu persoana iubită, cu care să comunice aproape din priviri şi să îşi înţeleagă şi gândurile. Are nevoie să se simtă în siguranţă, iubită şi apreciată de bărbatul de lângă ea. De asemenea, loialitatea este extrem de importantă în relaţia de cuplu.

Una din problemele cu care se poate confrunta această femeie în relaţia de cuplu vine tocmai din loialitatea pe care o manifestă şi din dorinţa de a ţine familia unită. Se poate întâmpla ca partenerul său să nu îi fie loial, să îşi schimbe comportamentul faţă de ea sau faţă de familie sau să se poarte urât, şi totuşi ea să facă compromisul de a-i tolera toate comportamentele nocive, de dragul familie. Are o deosebită putere de sacrificiu, ceea ce o ajută să ţină familia unită, dar trebuie să înveţe care sunt limitele acestor sacrificii, şi când e nevoie, să se pună pe ea pe primul loc.

O altă acţiune negativă pe care o poate face femeia Rac când se îndrăgosteşte este că începe să îşi neglijeze celelalte relaţii. Deşi este normal pentru orice persoană care începe o nouă relaţie de cuplu să aloce mai mult timp partenerei sau partenerului la început, femeia Rac poate avea acest comportament pe termen lung, motiv pentru care prietenii se pot simţi daţi la o parte, iar relaţia de cuplu sau familia devenind punctul central pentru femeia Rac. Pe lângă faptul că riscă să piardă persoane care i-au fost apropiate, femeia Rac riscă şi să devină sufocantă pentru partenerul ei, în cazul în care întreaga sa viaţa se va desfăşura doar în jurul lui.

Femeia Rac pe planul amoros

În semnul Racului, planeta Marte, planeta erosului, este în cădere, motiv pentru care amorul poate să nu fie punctul forte pentru nativii din această zodie. Relaţiile romantice ale Racilor se formează cu precădere în jurul emoţiilor pe care le simt, erotismul având doar un plan secund din punctul lor de vedere.

Desigur, faptul că se nasc cu o anumită stângăcie legată de amor nu înseamnă că nu sunt aspecte pe care să nu le poată învăţa. Ce este extrem de important pentru femeia Rac, pentru a-şi putea exprima latura senzuală, este să găsească un bărbat cu care să creeze o conexiune reală înainte de toate, să se simtă în siguranţă şi într-o intimitate deplină. Nu este deloc amatoarea relaţiilor de ocazie.

Cum cucereşti Femeia Rac?

Femeile Rac au o natura aproape conservatoare, mai ales când vine vorba de relaţiile romantice şi întemeierea unei familii. Fiind extrem de emotive, se îndrăgostesc destul de uşor, cu pasiune şi cu sentimente puternice.

Având această latură conservatoare în abordarea romantismului, preferă bărbaţii cu iniţiativă pe plan romantic şi amoros, şi este rar întâlnit ca aceste femei să facă primul pas pentru a cuceri un bărbat. Este atrasă în special de bărbaţii care ştiu să o curteze, să fie galanţi în stil clasic şi să o trateze ca pe o prinţesă.

Are nevoie de un partener loial, care să se deschidă emoţional faţă de ea şi să îi ofere un mediu sigur în care ea să îşi poată manifesta emoţiile.

Recomandări cărţi pentru femeia Rac
Recomandări cărţi pentru femeia Rac, imagine de Ryanniel Masucol via Pexels

Dacă eşti o femeie născută în zodia Racului, sau dacă ai o astfel de femeie în preajmă şi vrei să o cunoşti mai bine, îţi recomand câteva cărţi potrivite pentru această femeie:

  • Înţelepciunea nesiguranţei de Alan Watts, o carte care studiază filosofia nesiguranţei în această perioadă în care avem atât de mare nevoie de siguranţă;
  • Emoţii date pe faţă, de Paul Ekman, un ghid care ne ajută să desluşim emoţiile pe care le exprimă ceilalţi chiar şi atunci când încearcă să ascundă ceea ce simt;
  • Emoţii vindecătoare, o serie de dialoguri cu Dalai Lama despre raţiune, emoţii şi sănătate;
  • Emoţiile de Osho, o carte despre emoţiile pozitive şi negative, despre intensitatea emoţiilor, despre modul în care acestea ne afectează viaţa;
  • Lucrând cu emoţia, o carte scrisă de mai mulţi psihoterapeuţi privind terapia cognitiv-comportamentală şi teoria centrată pe emoţii;
  • Teoria ataşamentului, o carte dedicată în special femeilor care au tendinţa să se ataşeze în mod exagerat în relaţia de cuplu sau şi în celelalte relaţii.

 

Menţiune: linkul către cărţile de mai sus sunt linkuri de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra una din cărţi folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Imagine featured de Bart LaRue@bartlarueeppler via Unsplash
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *