Bărbatul Leu Îndrăgostit – În Relaţii, în Dragoste, Personalitate

Zodia Leului, zodia guvernată de Soare, este a cincea dintre cele doisprezece semne zodiacale, şi al doilea dintre semnele de foc. E greu să nu remarci un nativ al acestei zodii deoarece, asemenea regelui junglei, el se prezintă plin de fast și de entuziasm, cu o energie debordantă, și este de obicei centrul atenției și sufletul petrecerii.

Asemenea Femeii Leu, bărbatul Leu prezintă încă de la naștere calității înnăscute de lider. Fie că ajunge într-o funcție de conducere, fie că va fi un lider informal pe care cei din jur aleg să îl urmeze, el va avea, mai devreme sau mai târziu, un grup de persoane care să îi recunoască aceste calități. Ce este important pentru Leii care ajung în roluri de conducere este să nu se lase cuprinși de orgoliu, și să nu înceapă să se simtă superiori celor pe care îi conduc. Un bărbat Leu care este dezvoltat armonios în energia Solară care îl reprezintă va fi un bărbat de care subordonații se vor lăsa conduși de bunăvoie, prin încrederea pe care i-o acordă și prin carisma pe care i-o recunosc în mod automat.Fiind un semn de foc, la fel ca bărbatul Săgetător, bărbatul Leu este însuflețit și plin de entuziasm, trăindu-și viața cu pasiune și inspirându-i pe cei din jur să îl urmeze. Dacă își pune în cap să îndeplinească ceva, va găsi toate resursele și va atrage toate energiile pentru a obține ceea ce și-a propus. Spre deosebire de bărbatul Berbec,  un alt semn de foc înzestrat cu pasiune și inițiativă din naștere, bărbatul Leu reușește să ducă la bun sfârșit acțiunle pe care le începe, spre deosebire de Berbec care are tendința să înceapă multe lucruri deodată, și să nu finalizeze niciunul, lăsându-se furat de o nouă idee și o nouă inițiativă care pare mai atrăgătoare decât cea curentă.

Personalitatea și caracterul Bărbatului Leu

Ca tipologie a personalității, bărbarul Leu se încadrează la temperamentul coleric, asemenea nativilor din celelalte zodii de foc, Berbec și Săgetător. În general, un bărbat din această zodie este remarcat și datorită trăsăturilor sale fizice, având adesea o statură înaltă sau în alt fel impunătoare, spatele drept, constituție atletică și îmbrăcăminte impecabilă. De obicei se poate observa la acest bărbat doar din postura corporală că are abilități de conducător, iar comportamentul său se aseamănă cu cel al unui rege, exprimând eleganța și grandoarea regală.Acest bărbat este motivat să se implice într-o activitate dacă știe că va primi laude și apreciere, sau dacă poate primi o promovare sau orice altă formă de recunoaștere din partea celorlalți. Dacă spre exemplu un nativ al zodiilor de apă, cum este bărbatul Pești, se simte motivat de acțiuni legate de idealurile sale, bărbatul Leu este mai degrabă atras de recunoașterea pe care i-o pot oferi cei din jur, simțindu-se împlinit atunci când ceilalți îl percep așa cum se percepe el însuși, ca un rege.

Menirea bărbatului Leu este aceea de a învăța lecția bunăvoinței, de a-și exprima voința și iubirea fără a cădea în capcanele egoului, care riscă să fie mai accentuat decât în cazul celorlalte zodii. Asemenea celorlalte zodii de foc, riscurile pe care le prezintă bărbații Leu se referă la accidente legate de șocuri sau eventuale accidente.

Bărbatul Leu – ce femei preferă?

Provocarea este ceea ce incită nativii din zodiile de foc, și implicit bărbații născuți în zodia Leului. Bărbatul Leu este

Bărbatul din Zodia Leului, imagine de Keyur Nandaniya@keyursphotography 
Bărbatul din Zodia Leului, imagine Keyur Nandaniya@keyursphotography

cel mai extrovertit bărbat al zodiacului, iar pentru că viața socială, și mai ales modul în care este perceput în societate, are o importanță majoră pentru el, e important și ca femeia de lângă el să fie pe măsura imaginii pe care dorește să o afișeze.

Fiind un semn fix, asemenea Taurului, bărbatul Leu poate fi uneori încăpățânat și riscă să nu lase prea mult de la el. Un astfel de comportament dus la extrem îi poate provoca neplăceri în relația de cuplu, mai ales dacă femeia de lângă el face parte din semnele mutabile, schimbătoare.

Spre exemplu, o femeie Pești are nevoie de varietate, vrea să experimenteze cât mai multe lucruri, și se poate răzgândi de la un moment la altul, comportament dictat de natura mutabilă a zodiei sale. Acest comportament poate fi neplăcut pentru un Leu, care are nevoie de stabilitate și statornicie în relații, și poate percepe o astfel de femeie ca fiind instabilă.

Femeile atrăgătoare și îngrijite

Pentru că imaginea sa în societate este extrem de importantă, și femeia cu care se prezintă trebuie să arate impecabil. Bărbatul Leu este de-a dreptul dezgustat de o femeie neîngrijită, și se lasă pe loc atras de o femeie cu bun gust, care știe să arate eleganță și rafinament.

Nici femeile extrem de fardate sau îmbrăcate sumar nu sunt femei lângă care să se simtă confortabil. Femeia admirată de bărbatul Leu trebuie să aibă o manichiură și o coafură impecabilă, și să emane elegantă și lux. Regula e simplă: femeia de la brațul regelui trebuie să arate ca o regină.

Femeile care îl adoră

Leul are nevoie să se simtă adorat de toată lumea, dar mai ales de către regina de lângă el. Pentru Leu, cel mai bun afrodisiac este o femeie care îl soarbe din priviri și îl ascultă și urmărește cu curiozitate și atenție extremă. Îl place să fie plăcut, și iubește să vadă când o femeie îi acordă întreaga sa atenție.

Femeile respectuoase

Respectul este de asemenea o calitate de bază pe care o caută la femeia de lângă el: dorește ca aceasta să îl respecte, dar să se respecte și pe sine. Prin asta el înțelege ca femeia respectivă să aibă activiăți și un anturaj cu care să se poată mândri. Spre exemplu, apreciază o femeie care citește și are prieteni intelectuali, și se poate simți respins de o femeie care chefuiește mult, posteză fotografii cu pahare de alcool pe canalele de socializare sau are o atitudine necivilizată de orice fel.

Spre exemplu, un bărbat Leu se poate simți incitat de o femeie Gemeni, datorită inclinației acesteia spre lectură și educație, și anturajului pe care o femeie cu astfel de activități îl poate avea. Totuși, femeia Gemeni este adesea extrem de socială și vorbăreață, iar ea ar trebui să aibă grijă să nu acapareze întreaga atenție, punându-l într-un con de umbră pe bărbatul Leu.

Femeile submisive

Leul are nevoie să conducă, și are nevoie ca cei din jur să știe cine este conducătorul. De aceea, el nu va arăta bine lângă o femeie extrem de puternică și independentă. De exemplu, femeia Berbec ar putea fi compatibilă cu bărbatul Leu pentru că ambii sunt semne de foc, dar dacă această femeie încearcă să îl controleze pe bărbatul de lângă ea, sau să le arate alotora că ea e șefa, Leul își va pierde interesul și se va îndepărta.

Femeile extrem de afectuoase

Cum unul din punctele forte ale Leului este mărinimia, el are un mare potențial de a iubi, și o mare dorință de a fi iubit. O femeie caldă, cu mare deschidere sufletească, îl va face să se topească pe bărbatul Leu, care se va simți dorit și complimentat de această afecțiune. Deschiderea sufletească pe care o are femeia față de el pune bazele întemeierii unei relații autentice, el dorind lângă el o persoană iubitoare în toate aspectele vieții: să îl iubească pe el, să se iubească pe sine, și să iubească în general viața și oamenii.

Ce femei respinge bărbatul Leu?

Printre aspectele care îl fac să se îndepărteze, se numără cele legate de lipsa se bunătate, de îndepărtarea de iubire sau de orice i-ar putea afecta imaginea bărbatului Leu atunci când se afișează în public cu o anumită femeie.

Femeile care îl umilesc în public

Desigur, nu își doresc să fie umiliți nici în privat, dar umilința publică îi doare cel mai tare pe acești bărbați. De fapt, indiferent de zodie, există o regulă de aur atunci când dăm feedback cuiva: prețuirea se face în public, iar critica se face în privat. Acest comportament este apreciat cu atât mai mult de nativii din zodia Leu, care sunt cel mai tare impactați de imaginea publică și de respectul sau lipsa de respect a celorlați.

De asemenea, o femeie care nu se comportă neapărat urât cu el, dar are un comportament jignitor față de chelner, bârfește sau vorbește pe alții de rău, se îmbată sau face scandal, va fi curând părăsită de bărbatul Leu.

Femeile neîngrijite

Tot în strânsă legătură cu imaginea de sine și imaginea din public, aspectul exterior este extrem de important pentru Leu. Pentru acest bărbat ar fi crunt să iasă într-un locat select la costum, iar femeia cu care se întâlnește să se prezinte în blugi și adidași. Chiar și atunci când merge la sală, se așteaptă de la femeie să fie îmbrăcată cu cele mai noi haine sportive de firmă, să aibă părul și manichiura perfect aranjate și să fie agreabilă și prezentabilă.

A fi îngrijită se referă nu doar la aspect, ci și la comportament. Mai mult decât oricare alt bărbat, un bărbat Leu va fi dezgustat de o femeie care înjură, pleoscăie la masă sau mănâncă cu mâna, care nu are maniere sau se comportă necivilizat.

Femeile crude și răutăcioase

Cum bunăvoința și generozitatea stau la baza personalității Leilor, acești bărbați se simt cel mai bine în contexte în care pot să ofere și pot să fie apreciați pentru latura lor altruistă. Aceste atribute le caută și în femeia care le este alături, iar o femeie care îi critică sau îi judecă pei cei sărmani, care nu dorește să lase bacșiș chelnerului sau care ironizează actele de caritate, îl va face curând să își piardă interesul.

Femeia lipsită de caracter

Prin lipsă de caracter se poate înțelege fie că minte verbal sau este nesinceră în comportament, fie că face promisiuni și nu se ține de cuvânt, fie că îi vorbește de rău pe cei ce nu sunt prezenți, că încearcă să înșele sau să manipuleze. Onestitatea este importantă pentru bărbatul Leu, și nu va putea construi o relație cu o femeie care să nu îi înspire încredere. De asemenea, îi este extrem de greu să refacă o relație cu o femeie care l-a înșelat. Poate ierta, pentru că este extrem de mărinimos, dar să i se câștige din nou încrederea va fi extrem de dificil, dacă nu chiar imposibil.

Bărbatul Leu Îndrăgostit – Cum se comportă?

Se spune că Leul este cel mai iubitor semn al zodiacului, iar iubirea manifestată de un bărbat Leu poate mișca întreaga lume. Atunci când se îndrăgostește, vrea să arate întregii lumi iubirea lui, să își inunde iubita cu atenții și cadouri, și să reverse din plin iubirea case se formează în sufletul său.

Devine extrem de generos

Se spune că atunci când iubim, ne arătăm cea mai frumoasă latură a noastră. Cum una din trăsăturile de bază ale leului este generozitatea, va revărsa din plin atenție, cadouri și afecțiune asupra femeii care îi va fura inima. Își va arăta în mod constant aprecierea și atracția, complimentând fiecare accesoriu, trăsătură de personalitate și comportament nobil al femeii de lângă el. Nu se zgârcește la complimente și, cel mai important, le face din inimă, cu sinceritate.

Își tratează iubita ca pe o regină

De la gesturi galante, romantice, gen deschis ușa sau așezat scaunul, la achitarea notei de plată sau cumpărarea de cadouri, bărbatul Leu se simte cel mai bine atunci când femeia de lângă el se simte ca o regină. Se lasă inspirat de femeia frumoasă de lângă el, și scoate tot ce e mai bun în sine pentru a o flata și a o recompensa. Nu se va zgârci niciodată când vine vorba de aleasa sufletului său, chiar dacă este vorba de cadouri de lux, excursii exotice sau alte extravaganțe.

Se simte încrezător și puternic

Fiind la cel mai înalt nivel al său atunci când iubește, nu se sfiește să își arate sentimentele de față cu lumea întreagă. Prin iubire, el devine mai încrezător în forțele proprii, și poate scoate la lumină cele mai frumoase valențe ale sale. Puterea pe care o manifestă în acest context este una benefică și plină de candoare, devenind un lider pe care alții vor să îl urmeze de bunăvoie, sau o sursă de inspirație pentru cei din jur, care vor o relație la fel de frumoasă ca a sa.

Defectele bărbatului Leu îndrăgostit

La fel ca în cazul nativilor din fiecare zodie, defectele se manifestă atunci când suntem încercați într-un fel sau altul, când nu suntem la cel mai bun nivel al nostru, când suntem stresați, bolnavi, sau pur și simplu nu suntem atenți la calea noastră și la a ne îndeplini menirea. Pentru Leu, a fi lipsit de armonie înseamnă a lăsa egoul să conducă sufletul, iar egoul poate duce la comportamente geloase, posesive sau la acte de egoism și control.

Gelozia și posesivitatea bărbatului Leu

În cazul în care prezintă orice semne de îndoială față de partenera sa, sau în cazul în care el nu se simte bine iar energia Leului nu se manifestă armonios în ființa acestui bărbat, el poate deveni gelos sau chiar extrem de posesiv cu femeia de lângă el. Poate avea un fel de atitudine teritorială în raport cu iubita sa, iar dacă alt bărbat îi acordă atenție, poate considera că îi este încălcat teritoriul, la fel cum consideră un animal.

De altfel, gelozia se poate manifesta și în cazul în care iubita sa nu îi mai acordă suficientă atenție. El are nevoie să se simtă admirat permanent, iar dacă de la un timp nu mai simte acest lucru, va încerca să obțină atenția și admirația cu forța.

Egoismul și controlul

Un bărbat Leu care nu este centrat va cădea foarte ușor sub controlul egoului, care îl va determina să conducă prin forță și nu prin puterea exemplului, să se impună chiar și atunci când nu este dorit, să ia ceea ce crede că i se cuvine, chiar dacă îi face pe alții să sufere. Un Leu extrem de dizarmonios poate ajunge să își controleze excesiv iubita, să îi ceara raportul pentru fiecare convorbire sau fiecare minut petrecut în compania altcuiva, iar un asemenea tratament poate duce la o relație toxică sau la pierderea completă a respectului pe care femeia îl avea pentru el.

Lecția lui de viață este să învețe să facă diferența între natura reală a sufletului său pur și ego, și să identifice ocaziile în care egoul vrea să preia conducerea, și să nu îi dea voie.

Viața amoroasă a bărbatului Leu

Fiind extrem de pasional în general, pasiunea sa se revarsă și în dormitor. Bărbatul Leu iubește să facă amor, și uneori ia actul amoros ca o provocare pentru o nouă performanță. Pentru că iubește femeile submisive, folosește și atul amoros ca o nouă oportunitate de a-și arăta puterea și masculinitatea, motiv pentru care oferă experiențe de neuitat femeii de lângă el.

Îl atrag situațiile și jocurile în care își poate exprima potența, și este incitat de situațiile în care trebuie să ajute o femeie sau aceasta cere să fie dominată. Cea mai importantă zonă erogenă a corpului său este pieptul, inima fiind organul său cel mai sensibil.

 

Dacă vrei să afli mai multe despre relaţiile de cuplu, îţi recomand cartea Marte şi Venus Împreună pentru Totdeauna, scrisă de autorul celebrei cărţi Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, John Gray.

Disclaimer: linkul de mai sus este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra această carte folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

 

Imagine featured de Yogendra Singh@yogendras31 via UnsplashLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *