Femeia Berbec – Personalitate, trăsături de caracter, psihologie, dragoste

Femeia născută în zodia Berbec este o luptătoare pasională, o iniţiatoare şi o inovatoare. Este genul de femeie care te farmecă cu pasiunea pe care o pune în lucrurile pe care le face, iar pentru că îi place să iniţieze şi să experimenteze mereu lucruri noi, sunt slabe şansele să te plictiseşti lângă o astfel de femeie. Totuşi, pentru un bărbat mai docil sau liniştit, cum este spre exemplu bărbatul născut în zodia Peşti, o astfel de femeie ar putea fi o provocare prea mare, iar încercarea de a o cuceri l-ar putea epuiza.

Femeia născută în zodia Berbecului

La fel ca şi bărbatul Berbec, femeia născută în zodia Berbecului are viaţa guvernată de planeta Marte. Se spune despre Marte că este zeul războiului şi al pasiunii, de aceea nu ar trebui să fie de mirare pentru nimeni faptul că aceste native sunt focoase atât la nivel fizic cât şi la temperament. Pasiunea care le ghidează în viaţă este dată de faptul că Berbecul este un semn cardinal al zodiacului, ceea ce poate conduce spre impulsuri puternice, dar şi spre multe iniţiative.Personalitatea Femeii Berbec

Fiind primul semn al zodiacului, Berbecul este cunoscut ca iniţiatorul, dar şi ca bebeluşul zodiacului. De aceea femeile Berbec se definesc prin calitatea de a începe foarte multe proiecte, de a avea iniţiativa, de a încerca, de a experimenta. Se pot plictisi destul de repede de lucrurile şi activităţile pe care le fac, şi par a fi într-o continuă mişcare. Dinamismul lor poate fi extrem de incitant pentru unii, dar poate deveni obositor pentru alţii. Totusi, se spune despre femeile Berbec că încep multe lucruri pe care nu le duc la bun sfârşit, iar acţiunile începute de ele sunt continuate de femeile Taur.

Femeia Berbec Trasaturi
Femeia Berbec, imagine de Pablo Merchán Montes @pablomerchanm via Unsplash

La nivel fizic, multe din nativele din zodia Berbec vor fi foarte uşor remarcare pentru aspectul lor fizic seducător şi incitant. Alte native au mai degrabă un aer angelic, de copil, şi o alură inocentă.

Toate nativele din semne de foc sunt definite prin pasiune. Pe lângă femeia Săgetător şi femeia Leu, şi femeia Berbec este una dintre focoasele zodiacului Focul pasiunii defineşte puternic personalitatea acestor native, şi este foarte important modul în care ele îl gestionează şi îl tranformă. Dacă ştiu să îl folosească cât mai corect, vor avea rezultate benefice, acest foc întreţinând iubirea pe care femeia o nutreşte, alimentând proiectele la care lucrează şi fiind în general o sursă de energie pentru întreaga sa viaţă. În schimb, dacă nativa Berbec stă mai prost la capitolul inteligenţă emoţională, există riscul să se înfurie uşor, să işte conflicte pe care să le alimenteze cu pasiune, şi poate ajunge chiar în situaţii în care spune lucruri pe care ulterior le regretă.

Calităţi ale femeii Berbec

Atât calităţile cât şi defectele acestei native sunt date în special de către guvernatorul zodiei, planeta Marte. Iată câteva din cele mai importante calităţi ale femeii Berbec:

Femeia Berbec este o femeie independentă

Puternică şi independentă, femeia Berbec nu are nevoie de alţii pentru a fi împlinită şi fericită. Deşi apreciază compania celor din jur, femeia Berbec se poate descurca şi singură, şi chiar îi face plăcere să procedeze astfel. Nu e deloc rar să întâlneşti femei născute în această zodie care sunt independente fianciar, care au o carieră de succes, care şi-au cumpărat propriul apartament sau îşi conduc propria afacere. Atunci când se loveşte de un eşec, această femeie are capacitatea de a se ridica de jos şi a merge mai departe. Se spune despre femeile Berbec că luptă cot la cot cu bărbaţii, fără probleme. Acest stil de viaţă poate fi extrem de incitant pentru un bărbat care iubeste dinamismul, cum ar fi bărbatul Leu sau bărbatul Săgetător, dar poate fi intimidant pentru un bărbat care îşi doreşte o relaţie mai aşezată, cum sunt Bărbaţii Rac sau Bărbaţii Taur.

Personalitatea Femeii Berbec
Personalitatea Femeii Berbec, imagine de Allef Vinicius@seteph via Unsplash

Femeia Berbec e aventuroasă şi iniţiatoare

Caracteristicile guvernatorului Marte se oglindesc în trăsăturile de personalitate ale femeii Berbec prin spiritul de aventură şi iniţiativa care le caracterizează. Curiozitatea le determină pe femeile Berbec să înceapă proiecte noi, să cunoască oameni noi, să viziteze locuri noi. Se pot plictisi uşor, de aceea au nevoie de o nouă şi încă o nouă aventură. Vei vedea aceste femei la activităţi gen zbor cu parapanta, înot cu delfinii sau parc de aventuri. S-ar putea plictisi la activităţi ca plimbările romantice, vizionarea unui film sau un club de lectură, activităţi care o încântă mai degrabă pe femeia Peşti sau pe romantica femeie Balanţă.

Activă şi sportivă

Focul planetei Marte activează întreaga fiinţă a femeii Berbec, făcând-o foarte activă, aproape efervescentă. De aceea, cele mai multe femei născute în această zodie, se simt cel mai bine atunci când practică sport, sau când sunt active fizic în general. Unele devin chiar sportive de performanţă, altele alearga sau merg la sală în mod regulat. Dacă întâlneşti o femeie care întreaga zi aleargă dintr-o parte în alta, fără să pară ca ar obosi, sunt şanse mari ca acea femeie să fie născută în zodia Berbec.

Femeia Berbec şi dorinţa de aventură
Femeia Berbec şi dorinţa de aventură, imagine de Andrea Piacquadio via Pexels

Defecte ale femeii Berbec

În funcţie de cum este internalizată şi procesată energia planetei Marte, femeile născute în zodia Berbec pot manifesta şi anumite trăsături negative. Dar, dacă învaţă să le identifice, le pot transforma în aspecte benefice.

Încăpăţânarea

Dacă ambiţia şi independenţa, calităţile naturale ale acestei femei, nu sunt exprimate în mod armonios, se poate ajunge foarte uşor la încăpăţânare. Energia lui Marte, planeta războiului, poate duce la comportamente competitive, şi poate determina nativele din această zodie să ţină cu dinţii de propria opinie, de un proiect care nu merge sau de o relaţie în care nu sunt fericite, doar pentru că nu ştiu să renunţe. E important ca nativele guvernate de Marte să înveţe când e cazul să renunţe, şi mai ales să înveţe că faptul de a renunţa nu înseamnă neapărat un eşec.

Impulsivitatea

Faptul că acţionează adesea pe baza impulsurilor de moment le determină pe aceste femei să nu ia în calcul toate aspectele unei probleme, să nu se gândească la consecinţele acţiunilor lor, şi asta le poate cauza probleme. Spontaneitatea e o calitatate în majoritatea situaţiilor, dar aceste femei trebuie să îşi dezvolte abilitatea de a gândi pe termen lung, de a planifica şi a urma paşii unui plan, pentru a nu lua decizii pripite cu consecinţe care nu pot fi anticipate.

Uneori, femeile din zodia Berbec se aprind uşor, iar natura lor fiind emisivă, ele îşi şi exprimă mai uşor furia decât alte femei. Din acest motiv, sunt adesea etichetate, mai ales că societatea condamnă atât de vehement exprimarea emoţiilor negative, mai ales de către femei – catalogând aceste emoţii ca fiind nepotrivite pentru o domană sau domnişoară. Totuşi, atunci când aceste emoţii apar, ascunderea lor sub preş nu este o soluţie, iar nativele guvernate de Marte trebuie să înveţe cum să trăiască cu furia şi cum să o gestioneze mai bine. O carte recomandată pentru gestionarea acestei emoţii este Dansul furiei al lui HARRIET LERNER – carte care se autodescrie ca fiind un ghid pentru femeile care vor să schimbe tiparul propriilor relaţii.

Disclaimer: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Femeia Berbec
Femeia Berbec, imagine de Bruno Salvadori via Pexels

Nu duce la bun sfârşit acţiunile începute

Berbecii, atât femeile cât şi bărbaţii, sunt recunoscuţi pentru spiritul lor de iniţiativă. Se înscriu la multe cursuri, încep mai multe proiecte, cunosc mai mulţi oameni. Dar adesea nu continuă ceea ce încep, nu ajung să lege relaţii profunde, ci sunt tot timpul curioşi şi atraşi de altceva nou şi de altcineva nou. O lecţie importantă pentru ei este să devină perseverenţi în acţiunile lor, şi să înveţe să construiască. E important să conştientizeze că ispite noi vor exista mereu, şi de aceea e bine să finalizeze ceea ce încep înainte de a se muta mai departe.

Recomandare: dacă eşti o femeie născută în zodia Berbec şi îţi doreşti să îţi îmbunătăţeşti capacitatea de a reduce complexitatea acţiunilor şi de a duce la bun sfârşit acţiunile început, îţi recomand cartea despre gândirea simplă a lui Richard Gerver.

Disclaimer: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Dacă doreşti să citeşti mai multe despre trăsăturile de personalitate, te invit să citeşti şi articolul despre Ascendentul Zodiacal. Pentru că, aşa cum Soarele arată anumite predispoziţii sufleteşti, Ascendentul arată anumite predispoziţii comportamentale, şi legate de modul în care ne afişăm în lume, sau vrem să fim văzuţi de ceilalţi.

Femeia Berbec în Pat şi în Relaţii

Corpul este extrem de important pentru femeile Berbec, atât propriul corp, pe care îl întreţin prin sport şi nutriţie, cât şi aspectul fizic al partenerului. De aceea, o femeie Berbec care este îndrăgostită şi vrea să sucească minţile unui bărbat, va fi atât de fermecătoare încât nimeni nu îi va putea rezista. Nu le plac emoţiile prea profunde şi conflictele emoţionale, preferă emoţiile simple şi spontaneitatea. Pentru că nu le place foarte mult să plănuiască în avans, preferă să trăiască viaţa cât mai simplu, atât la nivel personal cât şi în relaţia de cuplu.

Femeia Berbec in Relatiile de Dragoste
Femeia Berbec in Relatii, imagine de Nihal Demirci @nihaldemirci via Unsplash

Femeia Berbec în dragoste

Pentru femeia Berbec este foarte important prezentul, ceea ce se întâmplă în momentul de faţă. Poate părea nerăbdătoare, mai ales pentru că îi place să înceapă în permanenţă ceva nou. Asta poate însemna că se poate plictisi uşor de bărbaţii pe care îi întâlneşte, dacă aceştia nu ştiu cum să inoveze în relaţie şi să aducă în permanenţă prospeţime şi noutate.

Pentru că ştie foarte bine ce vrea, când îşi pune în cap să obţină ceva, nu se lasă până nu reuşeşte. Acel ceva poate fi inima unui bărbat care i-a atras atenţia. Chiar şi nativele care sunt mai timide sau mai retrase, au totuşi foarte mult curaj, şi nu se sfiesc chiar să iniţieze ele o conversaţie cu un bărbat de care se simt atrase. Subtilităţile şi substraturile nu caracterizează deloc aceste femei, ele fiind destul de directe în abordare, şi preferând să fie abordate în mod direct.

Femeii Berbec îi place să flirteze şi să i se răspundă la flirt, dar dacă nu este incitant, se va plictisi repede. Deşi se îngrăgosteşte cu pasiune şi iubeşte cu întreaga sa fiinţă, este important ca partenerul să înţeleagă nevoia ei de independenţă şi să ştie să îi lase spaţiu pentru ea.

Femeia Berbec în Pat

Planeta Marte este şi planeta amorului, motiv pentru care femeile Berbec şi femeile Scorpion sunt cele mai senzuale zodii. Femeia Berbec are un apetit amoros crescut, iar pentru ca o relaţie de dragoste să o împlinească, este absolut necesar să existe împlinire şi compatibilitate şi pe plan amoros.

Se aprinde repede, dar are nevoie de varietate şi inovaţie pentru a nu se plictisi. Asta nu înseamnă ca va fi infidelă. Partenerul său ideal va fi şi el inovator, cu un apetit amoros crescut, căruia să nu îi fie teamă să experimenteze locuri noi, poziţii noi, lenjerii şi jucării, uleiuri pentru masaj, sau să fie deschis spre a viziona împreună filme erotice.

femeia berbec in pat
Femeia Berbec senzuală, imagine de Michael McAuliffe @usmcmcauliffe via Unsplash

Cum cucereşti femeia Berbec

Femeilor Berbec le plac provocările, şi sunt cele mai împlinite când sunt active şi evoluează. Au o atitudine copilăroasă în modul lor de a activa şi de a accepta provocările, care le face fermecătoare. De aceea, pentru un bărbat îndrăgostit de o femeie Berbec, arta de a o cuceri va fi bazată pe o serie de provocări. Extrem de important va fi să aducă noutate şi aventură în viaţa ei. Întâlnirile romantice pentru această femeie pot însemna o activitate sportivă sau un parc de aventură.

Fiind competitive, le vor plăcea jocurile în care să se lupte cot la cot cu bărbaţii, dar trebuie respectată şi apreciată natura lor feminină. Foarte important pentru bărbatul care vrea să o cucerească este şi modul în care se îmbracă şi se prezintă. Aceste femei atrăgătoare se simt atrase de bărbaţi îngrijiţi, care au grijă de corpul lor, care fac sport şi se îmbracă cu stil. Nimic nu o dezgustă mai mult pe o femeie Berbec decât un bărbat neîngrijit. Nu în ultimul rând, această femeie are nevoie să îi fie respectate limitele şi independenţa. Dacă va şti să o respecte şi să o lase să fie ea însăşi, bărbatul va avea mari şanse să o cucerească şi să îi fie alături toată viaţa.

Femeia Berbec - Recomandări
Femeia Berbec – Recomandări, imagine de Matheus Bertelli via Pexels

Dacă eşti o femeie născută în zodia Berbec şi eşti interesată de dezvoltare personală, sau doar să te cunoşti mai bine, îţi recomand câteva cărţi care s-ar putea să te ajute sau să îţi placă:

  • Cartea comorilor mele sublime a Loredanei Pulpan,, o carte despre eros şi spiritualitate, menită să trezească pasiunea dar şi latura spirituală a femeilor;
  • Draga mea iubită a lui David Deida, autorul celebrei cărţi Calea Bărbatului Superior.

 

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.Imagine featured de Michael Dam@michaeldam via Unsplash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *