Bărbatul Berbec Îndrăgostit – În Relaţii, în Dragoste, Personalitate

Născut sub primul semn al Zodiacului, bărbatul Berbec este însuşi Bărbatul Alfa, reprezentantul masculinităţii pure. Fiind guvernat de planeta Marte, Berbecul este una dintre cele mai focoase zodii, în ambele sensuri ale cuvântului: se aprinde repede şi la mânie, dar şi pe plan amoros, pasional. La prima impresie, poate părea chiar dur, dintr-o bucată, tocmai pentru că este guvernat de pasiune, de flacăra sa interioară.

Pentru că planeta Marte este guvernatorul acestei zodii, se spune adesea despre Berbeci că sunt cea mai luptătoare zodie. Berbecii, atât bărbaţii cât şi femeile Berbec, se angrenează uşor în conflicte şi pot fi percepuţi chiar ca agresivi, mai ales de către reprezentaţii zodiilor de apă, care sunt de obicei mai blânzi. Fiind iniţiatorul zodiacului, are tendinţa să înceapă multe proiecte noi, studii noi, să cunoască oameni noi. Dar asta nu înseamnă că va şi duce la bun sfârşit ceea ce începe.

Bărbatul din zodia Berbec – Personalitate şi Dragoste

Caracteristicile nativului din zodia Berbec sunt date tot de guvernatorul zodiei, planeta Marte. Iată câteva din cele mai importante trăsături de personalitate:Cel mai ambiţios bărbat din Zodiac

Berbecul este unul dintre semnele zodiacale cardinale. Altfel spus, dus la extrem, poate părea chiar un vulcan când vine vorba de ceva ce îl pasionează sau îl motivează. Dacă este interesat de o femeie, va merge până în pânzele albe să o cucerească. Dacă vrea să obţină un anumit job, va învăţa zi şi noapte, va acumula toată experienţa necesară şi se va bate cu oricine îi stă în cale, pentru a-l obţine. Ambiţia este unul dintre punctele sale forte, denotând faptul că atunci când îşi pune ceva în cap, mai mult ca sigur va obţine.

Competitivitatea la bărbatul Berbec

Izvorâtă din dorinţa de a-şi atinge obiectivele, competitivitatea bărbatului Berbec este extrem de accentuată şi poate fi greu de controlat. E foarte important ca Berbecul să conştientizeze natura sa competitivă, şi să o alimenteze într-o direcţie în care să îi aducă beneficii. Competiţia poate fi foarte bună, pentru că ea este cea care duce la evoluţie. Atunci când există un singur produs pe piaţă, nu există motivaţie pentru a-l îmbunătăţi. Dar în momentul în care apare un competitor, fiecare din cei doi actori de pe piaţă va fi nevoit să îmbunătăţească permanent produsul, pentru a atrage sau a-şi păstra clientela.

Dacă se orientează spre rezultate, Berbecul se poate folosi de natura lui competitivă pentru a-şi atinge ţelurile şi obiectivele

În schimb, competiţia poate fi şi foarte nocivă, dacă Berbecul şi-o însuşeşte într-un mod negativ. Există riscul ca el să se identifice cu obiectivul pe care şi-l propune. Asta înseamnă ca atunci când câştigă, se va considera un supererou, iar egoul lui va creşte nemărginit, iar atunci când va pierde, se va identifica cu propriul eşec, iar stima lui de sine va scădea.

De asemenea, are de învăţat lecţia orientării spre oameni. Bărbatul Pești poate fi un foarte bun exemplu pentru el în acest sens. În momentul în care vrea să îşi atingă obiectivul, devine genul de persoană care calcă pe cadavre, pentru care scopul scuză mijloacele. O astfel de atitudine riscă să îi rănească pe cei din jur, iar de aceea, lecţia pe care Berbecul o are de învăţat este lecţia empatiei.

Barbatul Berbec Competitiv
Fotografie de Serghei Trofimov via Unsplash @sergeytrofimov

E important pentru Berbeci să găsească un domeniu în care să îşi poată manifesta latura competitivă fără a face rău celor din jur. Sportul ar fi o soluţie foarte bună – atunci când alergi la maraton poţi ajunge pe primul loc fără să răneşti pe nimeni. Tocmai acesta este şi motivul pentru care mulţi sportivi cu performanţe bune sunt nativi ai acestei zodii. Un alt exemplu de manifestare constructivă a competitivităţii ar fi jocurile de societate.

Pentru că aceşti nativi au nevoie să îşi exercite latura competitivă, este extrem de important pentru ei să găsească situaţii în care să se poată lupta şi să aibă posibilitatea să câştige sau să piardă. Altfel, îşi vor duce latura combativă şi conflictuală în relaţii, şi riscă să se certe constant cu cei apropiaţi şi să îi îndepărteze din această cauză.

Berbecul – printre cei mai pasionali bărbaţi

Nativii din zodia Berbecului pun pasiune în tot ceea ce fac. La fel ca ceilalți nativi din zodiile de foc (bărbatul Leu și bărbatul Săgetător), fie că este vorba de proiecte sau de iubire, focul pasiunii este cel care îi angrenează şi îi motivează.

În cazul bărbatului Scorpion, caz în care planeta Marte se manifestă în semn minus, yin, pentru Berbec manifestarea lui Marte este în semn plus, yang, îndemnând nativul la acţiune, determinându-l să pună lucrurile în mişcare. Berbecul este şi Iniţiatorul zodiacului, acest lucru manifestându-se mai ales la nivel de proiecte şi de acţiuni concrete.

Mulţi bărbaţi din această zodie vor începe proiecte noi, sunt foarte buni la a genera idei, motiv pentru care sunt un mare plus în sesiunile de brainstorming. Se gândesc adesea la aspecte noi, care nici nu le trec prin minte altora, deschid firme noi, încep să înveţe lucruri noi,  să deprindă abilităţi noi.

Dar această pasiune si atracţie pentru noutate trebuie în mod permanent reînnoită, motiv pentru care, de cele mai multe ori, nu îşi duc proiectele la bun sfârşit. Vor începe alte şi alte proiecte noi, vor căuta atracţii şi pasiuni noi, şi vor lăsa Bărbaţii Taur să finalizeze proiectele începute de ei.

Bărbatul Berbec în Dragoste

Ca şi în celelalte aspecte ale vieţii, în dragoste Berbecul este guvernat de pasiune, de focul interior care îl mistuie. Acest foc îl poate determina să doboare orice îi stă în cale pentru a ajunge la femeia pe care o doreşte, dar îl poate face să i se aprindă inima după fiecare femeie nouă care apare în viaţa lui. Având o natură solară, Berbecul are şi nevoie de libertate, fiind adesea pus în impas când iubeşte o femeie, dacă relaţia îl face să simtă riscul de a-şi pierde libertatea.

Pentru că este primul semn zodiacal, poate avea porniri copilăreşti, mai ales în ceea ce priveşte curiozitatea lui continuă şi deschiderea către noutate. Dar şarmul lui plin de entuziasm te poate vrăji foarte uşor. Bărbatul Berbec este adesea cel care te poate scoate dintr-o stare proastă. El poate smulge cu uşurinţă zâmbete, te poate face să te simţi ca o regină în compania lui.

Barbatul Berbec Indragostit
Imagine de Manuel Meurisse @manuelmeurisse via Unsplash

Berbecul în Relaţia de Cuplu

O relaţie de dragoste cu un Berbec e o eternă aventură, chiar dacă relaţia durează de ani de zile. Berbecului îi plac acţiunea şi noutatea, îi place să se distreze, îi place să se lanseze în noi şi noi aventuri. El are nevoie constant de noutate şi iniţiativă în viaţa de zi cu zi. Asta nu înseamnă neapărat că va avea mai multe iubite, că va înşela sau că se va plictisi. Totuşi, pentru a fi fericit într-o relaţie de cuplu, are nevoie nu doar de o iubită lângă el, ci de o parteneră pentru aventurile sale, o femeie focoasă cum ar putea fi, spre exemplu, Femeia Leu. Fie că e vorba de a practica sporturi împreună, de a încerca lucruri noi, de a vizita noi tărâmuri, setea lui de curiozitate şi de explorare are nevoie să fie satisfăcută, şi e mult mai plăcut dacă o face în doi. Lângă o femeie mai blajină, cum e Femeia Taur, s-ar putea să se plictisească. De asemenea, nu este genul foarte romantic, deci i-ar fi dificil să fie Romeo pe care îl visează Femeia Balanţă.

Bărbatul Berbec pe plan amoros

Se spune despre erosul Berbecilor că este la una din cele două extreme: fie au relaţii cu multe femei, căutând în permanenţă noutatea, fie sunt extrem de devotaţi unei singure femei pe care o venerează. Bărbatul Berbec este foarte conştient de sex appealul lui, dar şi de apetitul său amoros.

Dorinţa lor de explorare şi curiozitatea îi poate determina pe Berbeci să aibă mai multe aventuri, să exploreze cu cât mai multe femei. Fiind un semn cardinal, la fel ca Bărbatul Capricorn, Rac şi Balanţă, Berbecul este adesea impulsiv, şi se poate să nu îşi poată controla puternicul instinct amoros când este atras de o femeie. De aceea, mulţi Berbeci îşi atrag reputaţia de Don Juan, pentru că au multe partenere cu care întreţin relaţii dar pe care apoi le părăsesc.

Totuşi, când se întâmplă să se îndrăgostească, ei devin extrem de devotaţi femeii pe care o iubesc. Ajung aproape să o idolatrizeze, iar pasiunea pe care o simt pentru ea se manifestă şi pe plan erotic, fiind unii dintre cei mai pasionali şi focoşi iubiţi ai zodiacului. Relaţiie lor amoroase sunt intense, chiar vulcanice, şi sunt adesea interesaţi nu doar de plăcerea proprie, ci şi de satisfacerea partenerei. Pentru că sunt extrem de competitivi şi vor să fie mereu pe primul loc, au dorinţa de a lăsa partenerelor lor amintirea celui mai focos amant şi a unor clipe de neuitat.

Zonele erogene ale Bărbatului Berbec

Dacă vrei să îi trezeşti pasiunea, atinge-l în zona capului. Fie că e vorba de mângâieri ale părului sau ale feţei, fie că îi faci un masaj al scalpului, Berbecul va aprecia aceste atingeri care îi stârnesc dorinţa erotică. După mângâierile de la nivelul capului, poţi continua cu săruturi în zona gâtului. Gâtul conţine mulţi receptori care îi vor da fiori şi îl vor aprinde. Şi urechile sunt o altă zonă de unde porneşte plăcerea pentru Berbeci. Atât prin atingere şi săruturi cât şi prin şoapte dulci, joacă-te cu urechile lui pentru a-i trezi interesul pentru o partidă amoroasă.

Cum seduci un Bărbat născut în Zodia Berbec?

Pentru Berbec, noutatea şi aventura sunt extrem de importante. De aceea, ieşirile la plimbare sau ceainăriile şi cluburile de lectură s-ar putea să îl plictisească.

Fii partenera lui în aventurile în care se lansează

O femeie compatibilă cu el ar trebui să fie şi ea o aventurieră. Pentru o relaţie de cuplu reuşită, cei doi trebuie să fie pasionaţi de călătorii aventuroase, parcuri de distracţie care să ridice nivelul de adrenalină, activităţi în aer liber, jocuri de societate sau sporturi competitive. Are nevoie lângă el nu doar de o femeie frumoasă pe care să o admire, ci de o reală parteneră cu care să poată participa la activităţi palpitante şi să exploreze lumea împreună. De aceea, ar face o echipă bună cu o Femeie din zodia Săgetătorului, focoasă ca şi el, decât, spre exemplu, cu o Femeie din zodiile de apă – Femeia Rac, Femeia Scorpion sau Femeia Peşti.

Ai grijă de aspectul tău fizic

Dintre toate simţurile, văzul este cel mai important pentru Berbeci. De aceea bărbatul Berbec se simte atras mai ales de femeile îngrijite, cu o constituţie atletică, care sunt atente la modul în care se îmbracă şi se machiază. Imaginea este importantă pentru acest nativ, atât imaginea lui cât şi imaginea partenerei de lângă el. De aceea, vrea lângă el o femeie frumoasă, atrăgătoare, pe care să o şi admire, dar cu care să se şi laude.

Lasă-l pe el să fie Bărbatul

Deşi îi place atât de mult noutatea şi iniţiativa, preferă să o aibă el, nu femeia de lângă el. Îi place să se simtă Masculul Alfa, şi chiar dacă apreciază femeile cu personalitate puternică, vrea să fie el cel care face alegerile importante, să fie stâlpul din temeliile relaţiei şi să asigure verticalitatea şi direcţia din cuplu.

Fiind un bărbat solar, printre caracteristicile lui se numără voinţa, controlul emoţional, capacitatea de a se auto-motiva şi puterea de iniţiativă. Aceste caracteristici trebuie să fie admirate şi chiar încurajate de femeia de lângă el, pentru ca el să ajungă la potenţialul lui deosebit şi a-şi împlini menirea pe Pământ.

Admiră-l şi oferă-i complimente

Berbecului îi place să fie admirat şi preţuit, şi vrea ca pentru femeia de lângă el, el să fie cel mai bun bărbat pe care ea şi l-ar putea imagina. De aceea, arată-i apreciere şi admiraţie pentru lucrurile pe care le face pentru tine, dar şi pentru personaliatea şi caracteristicile pe care le iubeşti la el. Atenţie! Spune doar lucruri în care crezi cu adevărat. Nu încerca doar să îl flatezi, pentru că se va prinde. Arată-i aprecierea şi mulţumirea reală după care tânjeşte, apreciază-l şi vei avea lângă tine un iubit devotat.

Fii atentă la criticile pe care i le adresezi

Pentru că vede viaţa în termeni de câştig şi eşec, de câştigători şi looseri, acest bărbat se identifică cu reuşita sau cu insuccesul lui. De aceea, va fi nevoie să fii diplomată atunci când greşeşte, şi să eviţi să îl critici foarte mult. Ţine minte că el deja se critică foarte dur pentru fiecare greşeală, iar dacă îl critici şi tu, vei pune şi mai multe paie pe foc şi riscă să devină defensiv, poate chiar conflictual. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să aduni frustrări şi să nu îi spui ceea ce simţi. Dimpotrivă, este indicat să îi atragi atenţia asupra a ceea ce te nemulţumeşte, dar important e să îi comunici asertiv, şi cu multă blândeţe.

Nu îi îngrădi libertatea

Tuturor bărbaţilor le este teamă că o căsătorie, sau chiar o simplă relaţie serioasă, îi va priva de libertatea care le este atât de dragă. În special Berbecii au această frică. Se tem că dacă vor intra într-o relaţie serioasă, vor fi legaţi, nu vor mai putea face ce îşi doresc şi se vor irosi. Arată-i Berbecului de lângă tine că îi apreciezi şi chiar îi încurajezi libertatea. Nu te împotrivi ieşirilor lui cu băieţii, nu te opune proietelor în care se lansează, chiar dacă a dat deja cu capul de zeci de ori. Natura lui este să dea cu capul, să se ia în coarne cu viaţa sau cu alţii, şi nu va mai simţi că trăieşte dacă renunţă la aceste trăsături definitorii ale sale.

Dacă doreşti să afli mai multe despre comportamentul în relaţiile amoroase, te invit să citeşti un articol despre Descendentul Zodiacal.

Defecte ale Bărbatului Berbec

Pentru că sunt atât de ambiţioşi şi motivaţi, dar şi competitivi, Berbecii preferă să facă totul singuri. Această strategie îi ajută ca atunci când câştigă, să îşi atribuie meritele, dar atunci când pierd, îi fac să resimtă eşecul la un nivel personal. E important pentru aceşti nativi să înţeleagă că este perfect normal să avem şi eşecuri din când în când, şi că nu a trebui să ne scadă stima de sine atunci când acestea apar.

Din aceeaşi dorinţă de a face totul de unul singur, Berbecului îi poate fi dificil să se conecteze la alte persoane. Această dificultate îi poate pune probleme atât în relaţiile interpersonale cât şi în relaţia de cuplu. Are nevoie să înveţe să se deschisă şi să aibă încredere în oameni, pentru că doar asftel va înţelege că nu totul se limitează la competiţie şi la cine câştigă şi cine pierde.

Dacă eşti un nativ din zodia Berbecului, s-ar putea să ţi se pare interesante următoarele cărţi:

 

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Imagine de  cihan soysakal@cihansoysakal via UnsplashLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *