Compatibilitate Berbec-Rac♈ vs ♋

În această pereche, flăcările Berbecului vin în întâmpinarea apei zodiei Rac, iar de cele mai multe ori, această întâlnire nu este cea mai fericită. Fie focul evaporă apa, fie apa stinge focul. Dar totuși, dacă fiecare din cei doi este suficient de atent și conștient încât să îl accepte pe celălalt așa cum este, ar putea să își dozeze energia în așa fel încât relația să funcționeze. Dar nu este una dintre cele mai ușoare relații, iar ambii parteneri ar avea constant de lucru, în mod susținut, pentru a păstra tot timpul fragilul echilibru.

Comunicare ☆☆

Personalitatea puternică a Berbecului îi dă imboldul de a se exprima prin cuvinte și acțiuni la nivelul tăriei sale de caracter. Acesta se poate manifesta printr-un stil de comunicare tranșantă, care îl poate inhiba pe sensibilul nativ al zodiei Rac, acesta fiind cel mai sensibil emoțional dintre toate semnele zodiacale. Pe de altă parte, prin intermediul acestei relații, cei doi ar putea avea oportunitatea să învețe unul de la celălalt, dacă au deschiderea necesară. Berbecul ar putea învăța de la Rac comunicarea emoțională, iar nativul din Rac ar putea învăța să aibă mai mult curaj și să se exprime, fără să se teamă că ar putea supăra pe cineva. Dar pentru a se ajunge la acest nivel de comuicare, e nevoie de efort susținut din partea ambelor părți.

Iubire ☆☆

Atât Berbecul cât și Racul fac parte din categoria semnelor cardinale. Asta vine cu o anumită doză de impulsivitate, pe partea Berbecului la nivel de acțiune, iar pe partea Racului la nivel de emoție. Într-un scenariu ideal, asta ar putea însemna ca cei doi parteneri să se poată înțelege și accepta mai ușor, fiind conștienți că neajunsurile unuia se regăsesc și se oglindesc și în celălalt. Totuși, șansele ca o relație de iubire împlinitoare să înlorească între cei doi sunt destul de scăzute. Berbecul tânjește după pasiune și experiențe noi, în timp ce Racul se simte mult mai bine în sânul și protecția unui parteneriat de durată, sau chiar al unei familii. Nu este imposibil ca cei doi să ajungă la un punct comun, dar șansele sunt totuși destul de mici, și ar fi nevoie de o muncă de cuplu asiduă.

Pasiune ☆☆☆☆

Pentru că contrariile se atrag, pasiunea inițială dintre un semn de foc și unul de apă poate fi la cote foarte ridicate. Berbecul poate fi ademenit de vaporosul și emoționalul Rac, iar pasiunea Racului poate fi aprinsă de focosul Berbec. Întâlnirile ocazionale între acești doi nativi pot fi pline de pasiune, dar de cele mai multe ori, șansele sunt mici să evolueze într-o relație de iubire. Sentimentele și planul emoțional al Racului nu vor fi satisfăcute de ingenuul Berbec, iar pentru Berbec emoțiile profunde ale Racului ar putea părea dramatice și plictisitoare. În general Berbecii fug de lacrimi sau de declarațiile de dragoste siropoase, iar Racii nu se simt împliniți cu relațiile exclusiv de natură fizică, motiv pentru care pasiunea dintre cei doi, chiar dacă începe exponențial, se va stinge la fel de repede precum s-a aprins.

Învățare ☆☆

Dacă Berbecul este realmente interesat de persoana născută în zodia Rac, ar avea multe de învățat, mai ales la nivel emoțional. Guvernatorul zodiei Rac este Luna, care guvernează emoțiile tuturor. Berbecul fiind primul semn din zodiac, poate fi destul de imatur emoțional, iar printr-o relație cu un nativ din zodia Rac, ar avea oportunitatea să acceseze o varietate mare de emoții, să înțeleagă ce simte în profunzime, și să numească cu exactitate emoțiile pe care nici nu le știe recunoaște. Racul are multă profunzime, dar îi lipsește curajul, spiritul de aventură, inițiativa și încercarea experiențelor noi. Printr-o relație cu un nativ din Berbec și-ar putea deschide orizonturile învățând în aceste direcții, dacă Berbecul are răbdarea necesară să predea în ritmul în care Racul poate asimila.

Planul Material ☆

Compatibilitate extrem de scăzută la nivel material între cele două semne. Berbecul investește oarecum egoist, cu precădere în noi experiențe, în călătorii, în pasiunile sale, sau în sumedenia de proiecte pe care le începe fără a le duce la bun sfârșit. Racul se află la polul opus, gândindu-se întotdeauna la bunăstarea familiei înainte de propria bunăstare. Putem avea aici persoane care fac credite pentru apartamente și case ale familie, pentru o mașină de familie, sau pentru educația copiilor, în timp ce Berbecii vor prefera să locuiască într-o chirie din care să se poată muta ușor, vor cheltui pe o vacanță exotică sau vor prefera un model nou de motocicletă sau un nou gadget tehnologic.

Planul  Spiritual ☆☆

Berbecul fiind primul semn al zodiacului are o experiență spirituală înnăscută destul de scăzută. Mulți nativi din această zodie se consideră atei și nici măcar un își doresc să studieze prea mult religia sau spiritualitatea. Racii, fiind o zodie de apă, sunt mult mai deschiși către aspectele spirituale, oculte, religioase sau mistice. Racii le-ar putea trezi interesul Berbecilor spre asftel de aspecte, dar i-ar putea și îndepărta vorbindu-le despre ele. În unele situații, e posibil ca Berbecii chiar să ia in derâdere acest aspect important pentru Raci, provocându-le acestora supărare și închidere în sine.

Parteneriat ☆☆

Compatibilitate generală destul de redusă între aceste două semne. Șanse ridicate ca cei doi să se dezamăgească reciproc, mai ales în relațiile sau parteneriatele de durată. E important ca la început de drum, fie că e vorba de un parteneriat de afaceri, o prietenie sau o relație de cuplu, fiecare din parteneri să joace cu cărțile pe față, să își arate clar intențiile și să fie transparent. În acest caz, o relație acceptabilă ar putea lua naștere între cei doi. Totuși, va fi necesar ca în permanență ambii parteneri să fie conșienți de diferențele dintre ei, și să comunice clar și franc despre orice fel de așteptare sau dezamăgire. E nevoie, de asemenea, de multă răbdare și empatie, pentru ca o relație între cei doi să funcționeze pe termen lung.

 

Recomandare: dacă ești interesat să citești mai multe despre relații (de cuplu, de familie, de afaceri etc.) îți recomandăm o serie de cărți pe tema compatibilității:

Cele 5 limbaje ale iubirii

Emoții vindecătoare

Marte și Venus în dormitor

Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Marte și Venus la locul de muncă

Notă: Linkurile de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Imagine de Joel Overbeck on Unsplash  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *