Bărbatul Rac Îndrăgostit – În Relații, în Dragoste, Personalitate

Pentru că Zodia Racului este sub influenţa directă a Lunii, guvernatorul acestei zodii, este cea mai receptivă zodie. Alături de zodiile Scorpion și Pești, face parte din categoria zodiilor de apă, ceea ce adaugă o adaptabilitate deosebită caracterului nativilor, dar și  un puternic ataşament faţă de trecut, faţă de evenimentele care au avut o influență asupra vieții acestor persoane, fie ea pozitivă sau negativă.

Personalitatea Bărbatului Rac

Racul, animalul care reprezintă această zodie, are un mers aparte față de celelalte viețuitoare, deoarece se deplasează cu spatele. La fel se spune și despre bărbații născuți sub semnul Racului, asemenea Femeilor Rac, că au tendința să meargă înapoi, sau cel puțin să privească constant în trecut și să se lase cuprinși de nostalgie și melancolie. Luna are un impact deosebit asupra acestor bărbați, iar modul în care ei manifestă energia lunară îi poate ghida în direcții pozitive sau negative. Dacă se lasă copleșiți de energia lunară, în momente în care ei nu se simt foarte bine, pot deveni foarte ușor obsedați, fie conștient, fie la nivel subconștient, pot avea frici și fobii necontrolate sau dezechilibre emoționale care îi impactează la toate nivelurile.Pentru a deveni mai conştienţi de emoţiil pe care le au, sau pentru a deveni mai fermi în masculinitatea lor, este recomandat acestor bărbaţi să îşi armonizeze latura masculină, să se echilibreze mai mult la nivelul energiei yang. O carte recomandată, care îi poate ajuta pe aceşti bărbaţi să înţeleagă mai bine ce este masculinitatea autentică, este Calea Bărbatului Superior a lui David Deida. Această carte este un fel de ghid pentru bărbaţi, care îi ajută să devină mai conştienţi de propria lor masculinitate, şi să se lepede de preconcepţiile prin care societatea de azi măsoară cât de bărbat este cineva, în funcţie de statut social, material sau alte aspecte care de fapt nu sunt deloc împlinitoare.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Spre deosebire de bărbaţii născuţi în zodiile emisive, cum este Bărbatul Gemeni sau Bărbatul Săgetător, Racul este adesea mult mai introvertit sau mai timid, şi se lasă descoperit mai greu, se afişează mai greu. Spre exemplu, bărbatul Rac şi bărbatul Gemeni au o calitate comună: simţul umorului, doar că aceasta se manifestă complet diferit la cei doi. Spre exemplu, pe bărbatul Gemeni l-am putea vedea într-un show de stand up comedy, sau făcând glume generale despre mediul politic, despre situaţii generice, sau bancuri. Dacă Geamănul este de obicei sufletul petrecerii, care face glume cu toată lumea, întră în vorbă uşor cu necunoscuţii şi are tot timpul o expresie jovială, bărbatul Rac are un stil mai timid şi introvertit. El îşi permite să facă glume doar cu cei apropiaţi, care îl cunosc şi pe care ştie că nu îi va supăra, iar glumele lui au adesea înţelesuri aparte pentru cei apropiaţi, pe care poate cei din afară nu le-ar cunoaşte (cum se spune în engleză inside jokes). Ar putea pune porecle drăgălaşe celor apropiaţi,  şi-ar putea tachina iubita sau membrii ai familiei, sau ar face referiri la exprienţe comune, filme văzute împreună, glume cu o anumită semnificaţie pentru persoanele apropiate de sufletul său.

Dacă, în schimb, bărbatul Rac este în armonie cu el însuși, energia lunară îi va fi foarte benefică, el își va dezvolta o intuiție și o emaptie de care niciun alt bărbat nu este capabil, și va putea deveni extrem de conștient și dezvoltat emoțional. Toate zodiile de apă se nasc înzestrate cu capacități intuitive deosebite (la fel şi Bărbatul Peşti sau Bărbatul Scorpion), dar bărbatul Rac fiind și sub influența directă a Lunii, poate avea o înțelegere mai profundă a emoțiilor proprii și ale celor din jur.

Bărbații Rac – Ce femei preferă?

Tot datorită energiei manifestate de lună, bărbații născuți sub semnul Racului au o legătură profundă cu valențele materne, fiind genul de bărbați cărora le place să cocoloșească și să fie cocoloșiți. Le place foarte mult să se îngrijească de membrii familiei și de cei apropiați, și apreciază mai mult decât oricine momentele în care cineva are grijă de ei și îi fac să se simtă în siguranță.

Mai ales la femeia ideală, ei caută aceste trăsături materne, plăcându-le în mod deosebit să fie protejați și susținuți. De exemplu, se pot simți foarte în siguranță în preajma unei femei calde și intuitive cum ar fi Femeia Pești, sau pot aprecia căldura unui cămin oferită de femeia Taur. În schimb, viața independentă și plină de foc a unei Femei Berbec sau a unei Femei din zodia Leului i-ar putea îndepărta. La fel, s-ar putea să nu se simtă în largul lor lângă o femeie Gemeni, care are în permanență nevoie de un grup și de socializare, activități pe care bărbatul Rac le-ar putea considera obositoare sau chiar superficiale.

Femeia în care poate avea încredere

Pentru nativii din zodia Rac, atât pentru femei cât și pentru bărbați, încrederea este unul din aspectele cruciale care stau la baza stabilirii unei relații de cuplu. Racul detestă relațiile superficiale, și are nevoie să aibă alături o persoană căreia să i se poată dedica 100%, trup și suflet.

Mai ales datorită influenței Lunii, bărbatul Rac poate avea foarte uor tendința de a trăi și retrăi eșecurile din trecut, de a se evalua și a lua decizii în funcție de trăirile și experiențele pe care le-a simțit anterior. Cum poate avea și o tendință spre ruminație, este extrem de neplăcut pentru acest bărbat să aibă lângă el o femeie care să îl critice constant, sau care să îi facă reproșuri.

Femeia familistă, care să îi ofere un cămin

Fiind un familist convins, adesea face eforturi deosebite pentru a asigura familiei tot ceea ce are nevoie fiecare membru, și se simte neîmplinit dacă membrii familiei sunt nefericiți. Este extrem de loial, și așteaptă același lucru de la femeia de lângă el. De aceea, s-ar putea să îl atragă o femeie aşezată, cum e femeia Fecioară. Pentru că manifestă o sensibilitate rară, se poate simți extrem de rănit atunci când femeia iubită îl trădează, iar încrederea nu îi va mai putea fi câștigată prea ușor, de aceea o relaţie cu o femeie dintr-o zodie mutabilă, cum e femeia Săgetător, ar putea fi mai dificilă.

Femeia sensibilă, cu care să creeze o conexiune profundă

Fiind el însuși extrem de sensibil, Racul are nevoie lângă el de o femeie cel puțin la fel de sensibilă. Se poate simți rănit destul de ușor, motiv pentru care o femeie cu o abordare directă sau dură îl poate face să se simtă extem de inconfortabil.

Pe de altă parte, superficialitatea și relațiile de suprafață îi displac acestui bărbat. El dorește să aibă alături o femeie profundă, sinceră și blândă, cu care să poată explora împreună profunzimile emoțiilor și trăirilor pe care le simte. Are profunde legături cu familia sa de origine, de aceea e important pentru el ca și femeia pe care o alege să se integreze în acea familie, și să nu încerce să îl îndepărteze de ea.

Dacă se simte rănit de femeia iubită, bărbatul Rac poate reacționa fie închizându-se în propria cochilie, fie devenind manipulator. Pentru că nu îi place confruntarea directă, evită pe cât posibil conflictele, iar pentru a obține ceea ce își dorește, poate deveni chiar manipulator. Acest lucru nu îi este extrem de dificil, mai ales pentru că are o abilitate deosebită de a citi oamenii, atât emoțiile cât și gândurile acestora, și poate fi cu un pas înaintea lor anticipând ce își doresc să audă.

Ce femei le displac Bărbaților Rac?

Există anumite trăsături de caracter sau comportamente ale unor femei care îi alungă pe bărbații Raci, făcând parte din categoria aspectelor care lor li se par inacceptabile la o femeie. Iată câteva din caracteristicile pe care Racii nu le pot tolera la o femeie:

Femeia detașată emoțional

Pentru că latura emoțională are o importanță crucială pentru Bărbatul Rac, o femeie detașată emoțional nu îl va atrage niciodată. El are nevoie să creeze o conexiune reală, și să se simtă în siguranță lângă o femeie față de care să își poată exprima liber sentimentele, așteptare pe care o va avea și de la ea.

Consideră drăgute gesturile de afecțiune și mărunțișurile romantice, și nu va fi niciodată atras de femeile care joacă jocuri de a fi seduse și care se lasă cucerite greu. Deși îi place să cucerească o femeie mai ales datorită laturii lui romantice, nu îi place când o femeie face intenționat anumite acțiuni pentru a-l manipula, cum ar fi să nu răspundă la telefon la anumite ore, să se prefacă că nu îi pasă etc.

Femeia lipsită de altruism și compasiune

Racul fiind una dintre cele mai altruiste zodii, nu poate concepe ca jumătatea sa să fie lipsită de altruism și dăruire. El însuși se implică adesea în acte de caritate, fie pentru necunoscuți, fie pentru a-i ajuta pe cei apropiați la nevoie. De aceea, o femeie care consideră că nu trebuie să ofere sau să dăruiască, sau o femeie care nu vrea să îi ajute pe cei din jur, judecându-i pentru situația în care au ajuns, îl va lăsa total neimpresionat și va încerca chiar să o evite.

Femeia care flirtează cu alții

Desigur, niciunui bărbat, indiferent de zodie, nu îi face plăcere să își vadă iubita flirtând cu alți bărbați, dar pentru Rac o astfel de acțiune este deosebit de gravă, pentru că îi știrbește încrederea în parteneră. Unele femei flirtează cu alți bărbați doar pentru a arăta că sunt râvnite, pentru a-și face partenerii conștienți de valoarea lor. Cu unii bărbați mai competitivi, cum ar fi Bărbatul Berbec sau Bărbatul Capricorn, astfel de strategii funcționează, deosarece ațâță în ei focul competitivității. În schimb, pentru bărbații mai sensibili cum este bărbatul Rac, un astfel de comportament nu este de dorit, pentru el însemnând că nu trebuie să mai aibă încredere în femeia de lângă el. De aceea, o femeie care flirtează mult, cum e femeia Balanţă, l-ar putea face să se simtă nesigur pe relaţie şi chiar pe propria masculinitate, chiar dacă aceste flirturi sunt inocente.

Bărbatul Rac Îndrăgostit – cum se comportă?

Poate ți-a atras atenția un nativ din zodia Racului și ai vrea să știi dacă te place, sau dacă ai șanse de compatibilitate lângă un astfel de bărbat. Sau dacă ieșiți deja împreună, poate ai vrea să știi cât sunt de puternice și de profunde sentimentele pe care le are pentru tine. Îți poți da seama dacă te consideră aleasa lui, sau dacă vrea să ducă relația înspre una de durată, urmărindu-i câteva din comportamente.

Te prezintă familiei și apropiaților

La fel ca în cazul Bărbatului născut în zodia Taur, şi pentru Rac familia este un punct central de sprijin pentru bărbatul Rac, și își prețuiește extrem de mult membrii familiei. De asemenea, prietenii pe care îi consideră foarte apropiați sunt și ei considerați ca familie de către bărbatul Rac. De aceea, din momentul în care începe să te prezinte familiei și prietenilor, acesta este un semn că își dorește o relație de durată cu tine. În schimb, dacă ieșiți deja de mai mult timp și evită sau ezită să îți facă cunoștință cu cei apropiați lui, s-ar putea să se întrebe dacă ești femeia potriviă pentru a o prezenta ca pe partenera lui romantică.

Spre deosebire de bărbatul Leu, care atunci când este îndrăgosit, își prezintă iubita tuturor pentru a se mândri cu ea, bărbatul Rac o prezintă pentru a verifica dacă se încadrează armonios în cadrul familiei sale de proveniență, și dacă va fi acceptată și iubită de familia lui.

Îți dedică tot mai mult timp

Bărbatul Rac este adesea un bărbat timid, căruia nu îi este ușor să își arate sau să își exprime sentimentele. Chiar dacă are sentimente profunde, poate întâmpina dificultăți atunci când își dorește să verbalizeze ce simte. De aceea, va recurge adesea la acțiuni din care femeia de lângă el mai degrabă poate deduce ce simte el decât să i se spună pe față. Un aspect extrem de important este faptul că dorește să petreacă tot mai mult timp cu tine. Dacă va faceți planuri din ce în ce mai des, dacă renunță la alte planuri pentru a petrece timp cu tine, acesta e un semn că începe să te vadă ca pe o parteneră de durată.

Racii sunt cunoscuți pentru faptul că au tendința ca atunci când intră într-o relație amoroasă, tind să uite de prietenii lor și să acorde tot timpul iubitei.

Devine extrem de protector, și uneori chiar gelos sau posesiv

Bărbatul Rac își apără femeia iubită, pentru că vrea ca ea să fie în siguranță și să nu i se întâmple nimic rău. Totodată, dacă ține într-adevăr la ea, o apără de teamă să nu îi fie furată de altcineva. Din acest motiv, el poate aluneca spre acte de gelozie și posesivitate, dar acestea sunt născute din teama de a nu pierde femeia iubită. El trebuie să învețe care este limita dintre a-i arăta iubire și siguranță, fără a o sufoca sau a face crize de gelozie.

Cum cucerești bărbatul Rac?

Bărbatul din zodia Racului preferă o viață care să aibă un grad de rutină și predictibilitate, tocmai din nevoia sa de a se simți în siguranță, și de a oferi siguranță femeii iubite. De aceea, Racilor nu le prea plac schimbările, iar unul din aspectele esențiale pe care vor să le vadă la o femeie este stabilitatea. Iată câteva aspecte pe care i le poți arăta bărbatului Rac pentru a-l determina să te placă:

Arată-ți dragostea pentru familie

Pentru că femeia de lângă el este persoana cu care va construi o familie, este foarte important să vadă dacă și ea are printre valorile fundamentale familia. De aceea este bine ca încă de la primele întâlniri să îi menționezi pe cei dragi, și să exprimi importanța pe care familia o are în viața ta.

În cazul în care relațiile din familia ta de proveniență nu sunt tocmai roz, nu trebuie să minți, mai ales că Racul poate citi foarte ușor lipsa de sinceritate. În schimb, poți să îi vorbești despre neajunsurile din familia ta și despre dorința ta de a întemeia o familie în care să existe aromnia și sentimentele frumoase la care visezi.

Ascultă-l și arată-i că îl înțelegi

O conexiune reală și profundă cu femeia de lângă el este unul din aspectele de bază la care tânjește bărbatul Rac. Iar o astfel de conexiune se poate forma doar prin ascultarea reală și deschiderea totală față de partener. Așa că fii prezentă atunci când începe să ți se destăinuie, ascultă-l și arată-i că îl susții. Nu suportă discuțiile superficiale și lipsite de sens. Dar nu uita că Racul nu se deschide ușor, așa că ar fi bine să ai tu inițiativa unor discuții pe subiecte mai profunde și să-i dai spațiu să se deschidă atunci când se simte în largul lui.

Ajută-l să se simtă în siguranță alături de tine

Pentru bărbatul Rac, iubita sau soția lui este sinonim cu acasă. El are nevoie să se simtă în siguranță lângă ea, oricunde s-ar afla. Indiferent dacă sunt aproape sau departe, trebuie să se simtă sigur că femeia de lângă el îl iubește, este prezentă și nu va pleca cu un altul. De aceea și loialitatea este una din caracteristicile pe care le caută la o femeie.

Siguranța pe care o așteaptă de la o femeie se referă și la acceptarea pe care o așteaptă de la ea. Bărbatul Rac poate fi adesea neîncrezător în forțele proprii, de aceea o femeie care să îl susțină și să îl încurajeze este ceea ce își dorește alături. O femeie critică, sau dură, îl va determina să își pună constant întrebări legate de propria persoană și de capacitățile proprii.

Bărbatul Rac în planul Amoros

Bărbatul Rac are adesea nevoie de confirmări și reconfirmări de la partenera lui pe toate planurile, inclusiv cel amoros. El vede viața amoroasă în strânsă legătură cu cea emoțională, și se poate descătușa pe plan amoros doar în cazul în care se simte extrem de bine lângă partenera sa pe plan afectiv.

Evită relațiile de scurtă durată pentru că se atașează destul de repede de femeile care îi plac. Pentru el, preludiul este la fel de important ca pentru majoritatea femeilor, pentru că îi dă siguranța unui spațiu și context stabil, în care actul amoros poate fi desfășurat pe îndelete, pas cu pas.

Principala sa dorință în dormitor este să își satisfacă iubita, punând satisfacția proprie pe plan secund. De aceea el poate deveni unul dintre cei mai buni amanți, dar doar într-o companie potrivită. Se poate simți inhibat de unele femei cu prea multă inițiativă, care îl iau prea tare, și preferă abordările mai romantice, în care el joacă rolul unui cavaler.

Satisfacția partenerei este ajutată și de memoria lui foarte bună. De aceea, într-o relație de lungă durată, el va ține minte lucrurile care i-au plăcut partenerei în trecut, și își va aminti de ele cu fiecare nou act amoros.

Zonele sensibile ale bărbatului Rac

Pieptul este una dintre zonele erogene ale Racului, motiv pentru care îl poți incita cu un masaj senzual în zona pieptului. Poți folosi uleiuri aromatice, și poți insista pe zona sfârcurilor, care sunt în strânsă legătură cu energia sa maternă.

Bărbații Rac nu sunt extrem de pretențioși nici la nivel erotic, nici la nivel romantic. Ei preferă o abordare clasică, conservatoare a relațiilor, iar cele mai mărunte gesturi de iubire îi pot face extrem de fericiți.

Dacă ai vrea să citeşti mai multe despre relaţiile de cuplu din, îţi recomand să citeşti cartea Marte şi Venus se iubesc, scrisă de autorul celebrei cărţi Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus. Mai jos găseşti şi alte lecturi recomandate bărbaţilor născuţi în zodia Rac, în special în legătură cu em0ţiile din perspective psihologice, comportamentale sau chiar spirituale:

 

  • Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti, de Alan Watts, o carte despre percepţia propriei noastre existenţe;
  • Emoţii date pe faţă, de Paul Ekman, un ghid care ne ajută să înţelegem emoţiile celorlalţi chiar şi atunci când ei le ascund;
  • Creierul şi inteligenţa emoţională, o carte de Daniel Goleman despre formarea şi dezvoltarea abilităţilor ce ţin de inteligenţa emoţională;
  • Emoţiile de Osho, o carte despre emoţiil, despre intensitatea emoţiilor, despre modul în care acestea ne afectează viaţa;
  • Lucrând cu emoţia, o carte scrisă de trei psihoterapeuţi privind terapia cognitiv-comportamentală şi emoţiile ;
  • Stilurile de ataşament, o carte care descrie cele trei tipuri de ataşament: anxios, evitant şi securizant, recomandată în special bărbaţilor care au probleme de ataşament în relaţiile de cuplu şi nu numai.

Disclaimer: linkurile către cărţile de mai sus sunt linkuri de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra una din cărţi folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Imagine featured de Irene Strong@leirenestrong via UnsplashLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *