Femeia Leu – Personalitate, Psihologie, Dragoste, Caracter

Regina zodiacului, Leoaica este o femeie pe care este greu să nu o remarci. Întreaga sa personalitate are o natură regală, de la modul în care se îmbracă, la comportament sau felul în care pășește. Având ca guvernator chiar Soarele, această femeie are în sânge independența și tăria de caracter, fiind o fire expresivă, care are încredere în ea, și care emană putere și noblețe.

Femeia din Zodia Leu

Leul este un semn de foc. De aceea, pasiunea este una din caracteristicile de bază ale nativei din această zodie. Leoaicele pun suflet în tot ceea ce fac, iar simpla lor prezenţă emană altruism şi loialitate. Fiind un semn Yang, Leul este cu preponderenţă emisiv, ceea ce înseamnă că nativele din acest semn au multe de oferit, şi sunt orientate în spre exteriorul lor, spre cei din jur, spre ceea ce le înconjorară. Generozitatea şi bunăvoinţa sunt printre principalele trăsături de caracter ale acestor native, iar o leoaică frumor armonizată în energia sa solară va căuta ca în jurul ei să existe armonie şi să îi ajute pe ceilalţi.Totuşi, dacă această femeie nu se simte foarte bine în pielea ei şi încă nu şi-a învăţat lecţiile de viaţă, poate cădea uşor în capcanele egoului şi ale orgoliului care sunt specifice acestei zodii. Dacă o astfel de femeie se supără, poate rupe foarte uşor şi definitiv legătura cu persoanele care îi erau apropiate, şi îi va fi extrem de dificil să îşi ceară scuze sau să facă ea primul pas spre împăcare, dacă se lasă controlată de ego.

Personalitatea femeii Leu
Personalitatea femeii Leu, imgine de cottonbro via Pexels

Personalitatea Femeii Leu

Când o întâlneşti pentru prima dată, vei avea senzaţia că te afli în faţa unei regine. Imaginea este extrem de importantă pentru Regina Zodiacului, de aceea ea are grijă să arate impecabil cu fiecare ocazie. Poate fi pasionată de modă, poate fi atrasă de accesoriile de lux, poate prefera o tinută clasică dar elegantă – indiferent de stilul personal, Leoaica emană rafinament şi bun gust, atât prin ţinută cât şi prin comportament.

Poate avea tendinţa să îi domine pei cei din jur, fie chiar şi involuntar sau inconştient. Este genul de femeie care nu acceptă să nu fie respectată, iar dacă este insultată nu va tolera acest comportament. Adesea îi face să regrete pe cei care nu se poartă bine cu ea.

Pentru a afla mai multe despre personalitatea femeii Leu – şi a oricărei zodii – este important să facem distincţia dintre trăsăturile sufleteşti date de poziţia Soarelui, şi trăsăturile de pesonalitate date de poziţia Ascendentul Zodiacal. Te invit să citeşti mai multe în articolul despre Ascendent.

Calităţile Femeii Leu

La fel ca în cazul Bărbatului Leu, şi Femeia Leu are trăsăturile de personalitate date de guvernatorul zodiei, Soarele.

Entuziasmul debordant

La fel ca în cazul femeii Săgetător, focul din semnul Leului îi dă nativei o poftă de viaţă, dar şi o putere de muncă, greu de egalat. Ea îşi aduce aportul de entuziasm în tot ceea ce face, fie că e vorba de hobbyuri, de muncă, de pregătirea cinei sau de activităţi mărunte: are calitatea de a insufla şi celor din jur entuziasmul vieţii şi plăcerea de a trăi. La fel cum Soarele ne dă chef de viaţă, ne face să dorim să ieşim din casă, la fel si prezenta unei native din Zodia Leului ne poate face să ieşim din starea de inerţie, sau ne poate inspira să ne punem pe treabă atunci când ne lipseşte vlaga.

Entuziasmul său poate fi asemănat cu o doză de nebunie, mai ales dacă femeia îşi dă drumul şi se arată şi se exprimă exact aşa cum simte. Exuberanţa ei poate fi asemănată chiar cu o doză de sălbăticie, pentru că nu se lasă supusă sau dominată.

Femeia Leu şi Luxul
Femeia Leu şi Luxul, imagine de Pixabay via Pexels

Autonomia şi independenţa

Sigură pe ea, mereu cu capul sus, Femeia Leu nu se lasă uşor doborâtă. Îi place să fie independentă, să facă lucrurile aşa cum le simte ea, şi nu suportă să fie controlată sau manipulată. Detestă ca cineva să îi spună ce are de făcut, şi are impresia că ştie mai bine decât alţii. Şi uneori aşa este. Leoaica este de multe ori un lider înnăscut, iar multe asfel de femei ajung să fie lideri ai unor grupări, fie formali, fie informali.

Nu este genul care să se ia după turmă sau după cum bate vântul. Se simte cel mai bine atunci când îşi urmează sufletul, şi când are curajul să facă ceea ce simte. Curajul este şi el unul din atributele caracteristice zodiei Leu. Asta nu înseamnă că toate leoaicele sunt neînfricate. Până la urmă, curajul nu înseamnă să nu îţi fie frică de nimic ci tocmai, atunci când îţi este frică, să îţi iei inima în dinţi şi să faci totuşi acea acţiune de care te fereai.

Rezilienţa şi puterea de muncă

Leoaicele sunt muncitoare, muncesc cu ardoare şi încrâncenare. Sunt genul de femei care nu se lasă de un task până nu îl văd terminat. Fiind un semn de foc, au şi multă forţă şi perseverenţă şi mai ales iniţiativă, nefiindu-le nici ruşine, nici teamă să se expună în faţa tuturor, să îşi facă auzite ideile. Ba mai mult, dacă cred cu tărie în aceste idei, se şi luptă cu oricine se opune, şi nu renunţă uşor la ceea ce reprezintă pentru ele valorile de bază.

Mai ales la locul de muncă, li se potrivesc funcţiile de lideri, iar dacă nu au funcţia de lider formal, sunt mari şansele să devină lideri informali. Femeile născute sub zodia leului sunt genul de femei pe care alte femei abia aşteaptă să le urmeze, femei care câştigă încrederea celor din jur prin acţiunile proprii, prin puterea exemplului. Din această cauză se întâmplă adesea ca ele să se trezească înconjurate de oameni care cred în ele, sau care îi cer ajutorul şi susţinerea.

Femeia Leu - Calităţi şi Defecte
Femeia Leu – Calităţi şi Defecte, imagine de chris howard via Pexels

Deschiderea şi francheţea

O femeie Leu care este împlinită, care are încredere în sine şi îşi trăieşte viaţa în mod autentic, nu va fi niciodată prefăcută, nu va ascunde lucruri. Va spune ceea ce simte, ceea ce gândeşte. Francheţea este una din caracteristicile unei femei Leu armonios dezvoltate, ceea ce pentru cei din jur poate fi un dar divin sau un blestem. Din cauza atitudinii ei deschise şi din curajul de a spune ceea ce simte cu adevărat, va atrage în preajma ei persoane care apreciază critica contrsuctivă, care vor să se transforme.

Totodată, cei din jurul ei se vor cerne de la sine. Vor dispărea cei interesaţi de aparenţe, cei cărora nu le convine să li se spună adevărul în vaţă, cei ce vor să manipuleze sau să îşi înşele semenii. Poate tocmai acesta este motivul pentru care femeile Leu pot fi foarte buni avocaţi, dacă aleg această profesie.

Defectele Femeii Leu

Atunci când femeia din zodia Leului trăieşte o viaţă care nu este împlinitoare pentru ea, când nu şi-a descoperit adevăratele valori şi când nu trăieşte în mod autentic, la

suprafaţă pot să iasă anumite comportamtente care să îi înlăture pe cei din jur, să îi determine să o respingă. Iată câteva din cele mai specifice defecte pe care femeia Leu le poate manifesta:

Lipsa de felxibilitate

Fiind un semn fix, este şi firesc pentru orice nativ din zodia Leului să fie uşor inflexibil. În viaţa de zi cu zi a Leoaicei, inflexibilitatea se poate manifesta în mai multe forme. Spre exemplu, dacă a luat o decizie care se dovedeşte a fi neinspirată, s-ar putea să continue cu ea, să o ducă la capăt deşi conştientizează că nu îi va aduce avantaje. Îi poate fi dificil să facă schimbări, cum ar fi schimbarea locuinţei a oraşului sau a locului de muncă, chiar dacă alte oportunităţi mai promiţătoare se ivesc. De asemenea, îi poate fi dificil să facă compromisuri.

Una din lecţiile pe care Leoaica trebuie să le înveţe este să se deschidă şi să fie mai maleabilă. Desigur, este important pentru ea să fie autentică în continuare şi să îşi recunoască natura uşor rigidă. Totuşi, are nevoie să identifice situaţiile care nu îi fac bine, şi de care trebuie să se debaraseze. Uneori sunt chiar oamenii cei la care trebuie să renunţe. Sau, dimpotrivă, dacă ţine cu dinţii la o situaţie tensionată din trecut, poate că trebuie chiar să înveţe să renunţe la vechile regrete, şi să înveţe să ierte.

Orgoliul

Orice rege şi orice regină pot foarte uşor cădea în capcana orgoliului. Şi e lesne de înţeles de ce. Atunci când ai o poziţie înaltă, atunci când ceilalţi te recunosc ca pe conducătorul lor, trufia poate apărea fără să-ţi dai seama. De aceea, Leoaica, la fel ca Nativul din zodia Leului, are de învăţat lecţia modestiei. Iar primul pas spre învăţarea acestei lecţii este momentul de conştientizare a sentimentelor de trufie şi orgoliu. Spre deosebire de femeia Rac sau femeia Peşti, care au din naştere un sentiment de modestie, care poate merge chiar spre devalorizare a propriei persoane, femeia Leu se află la extrema opusă. Asemenea femeii Berbec, Leoaicei îi este uşor să cadă pradă trufiei, şi greu să se dezveţe.

Dacă eşti o femeie născută în zodia Leului şi eşti interesată să înveţi să îţi depăşeşti limitările impuse de orgoliu şi ego, îţi recomand cartea Vindecare prin Iubire şi Iertare.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Femeia Leu şi tendinţa de a domina
Femeia Leu şi tendinţa de a domina, imagine de Pixabay prin Pexels

Tendinţa de a domina

Chiar dacă uneori avem nevoie de îndrumare şi susţinere, să fim dominaţi nu ne prea place, asta datorită liberului arbitru cu care ne-a născut şi în lipsa căruia ne simţim sufocaţi. Iar o femeie Leu poate comite păcatul de a-i supune pe cei din jur. Dacă deţine o funcţie de conducere, ea îi poate subjuga pe subalternii săi, îi poate încărca cu mult prea multe cerinţe, îi poate evalua dur sau îi poate determina să spuna ceea ce vrea ea să audă, nu şi ce vor ei cu adevărat să comunice.

În relaţiile personale, dominaţia se poate manifesta la nivel psihologic. Mai ales în cazul persoanelor mai moi, ea poate avea tendinţa să nu le înţeleagă, să nu empatizeze cu ele, şi să le slabe sau leneşe. O Leoaică frumor armonizată nu cade în această capcană. Tot prin învăţarea aspectelor sale nobile, ale generozităţii şi altruismului, ea poate depăşi aceste porniri şi tendinţe spre a domina, şi va înţelege necesitatea fiecăruia de a se exprima liber şi de a fi independent.

Femeia Leu în Relaţiile de Dragoste

Focoasă şi pasionala sau geloasă şi competitivă? Care dintre trăsăturile zodiei se aplică în relaţiile de dragoste? Ei bine toate, pe rând, sau în funcţie de cum alege Leoaica.

Pasiunea focului se citeşte în ochii Leoaicei îndrăgostite, ea trăind cu ardoare şi momentele în care se îndrăgosteşte, şi iubirea pe care o poartă după ani şi ani. Focul iubirii ei nu se rezumă doar la partenerul său amoros, ci şi la afecţiunea pe care o revarsă în celelalte relaţii pe care le formează. O mamă născută în zodia Leu îşi iubeşte copiii cu extrem de multă ardoade, fiind capabilă să se dedice creşterii lor prin sacrificii până când uită de sine. O prietenă Leu poate lua instinctiv rolul de mamă asupra grupului de prieteni, îi poate ocroti, îi poate îndruma, cu la fel de multă pasiune.

Femeia Leu Îndrăgostită

Fiind ea însăşi extrem de atentă la propria ei înfăţişare, Leoaica este interesată de eleganţa şi modul în care se prezintă un potenţial partener. Chiar dacă poate fi atrasă de accesoriile de lux sau de costumele moderne, acestea nu sunt neapărat punctul central al interesului său. Pe dea de fapt o interesează ca bărbatul de lângă ea să se ridice la nivelul gusurilor şi rafinamentului propriu. Nu e nevoie ca un bărbat să se îmbrace doar de la Armani pentru a fi de interes pentru o Leoaică, dar cu siguranţă un bărbat neîngrijit, sau îmbrăcat kitschos, nu va avea nicio şansă la o astfel de femeie.

Femeia Leu aduce o notă de impuslivitate şi de energie în relaţiile de dragoste, datorită temperamentului său sangvinic. Ea se hrăneşte din dragostea pe care o primeşte de la partener, şi are nevoie, la un anumit nivel, să se simtă râvnită şi adorată. De asemenea, îi place să se simtă urcată pe un piedestal. Vrea să ştie că bărbatul de lângă ea o consideră o regină, că o vede neasemuită, caă nu există competiţie sau nici măcare asemănare între ea şi o altă femeie în ochii lui.

Una din provocările cu care se poate ea confrunta în relaţii este cea dată de faptul că nu suportă să fie supusă. În general bărbaţii au tendinţa de a conduce relaţia, nu neapărat de a o domina, dar de a reprezenta stabilitatea şi direcţia, punctul de susţinere al relaţiei amoroase. Iar o femeie e cea care dă voie iubirii să curgă, hrăneşte dragostea din cuplu şi îl învaţă pe bărbat cum să iubească, cum să simtă şi să trăiască prin iubire. Iar Leoaicei îi poate deveni dificil să joace acest rol. Nu îi e dificil să iubească – ea prin însăşi natura ei este menită să iubească cu pasiunie – ci să se lase moale, relaxată, în braţele unui bărbat, pentru a-l lăsa pe el să conducă.

Femeia Leu Regina Zodiacului, imagine via Unsplash de Alice Alinari @alicealinari
Femeia Leu Regina Zodiacului, imagine via Unsplash de Alice Alinari @alicealinari

Are tendinţa de a lua ea frâiele relaţiei, ceea ce îl poate face pe bărbatul de lângă ea să se simtă lovit direct în masculinitatea sa. O astfel de atitudine poate fi binevenită în situaţiile de criză. Spre exemplu, dacă bărbatul de lângă ea se îmbolnăveşte, dacă ajung într-o situaţie materială dificilă, dacă copiii au nevoie de ajutor – o astfel de femeie este o eroină care poate duce în spate întreaga familie. Dar atunci când bărbatul este sănătos şi în putere, atunci când ar avea posibilitatea şi dorinţa să fie el stâlpul relaţiei sau al familiei, se poate simţi de-a dreptul castrat dacă femeia de lâgnă el nu îi dă voie să îşi exprime energia masculină.

Fiind un semn fix, Leoaicei nu îi place să schimbe prea mult partenerii. De obicei, cel pe care îl alege va fi regele ei pe viaţă. Iar din această cauză, s-ar putea să dureze destul de mult până îşi triază pretendenţii şi îl alege pe cel pe care îl consideră cel mai potrivit. Tocmai de aceea, cel ales trebuie să se simtă privilegiat.

Leoaica pe plan amoros

Chiar şi în dormitor, femeia Leu îşi poate considera partenerul ca fiind prada sa. Îi place să fie tratată ca o regină, de aceea s-ar putea să o măgulească un tratament pe măsură, fiind servită cu fructe sau frişcă la pat, în dormitor. Francheţea şi deschiderea îi permit să exprime ceea ce îşi doreşte în dormitor, precum şi ceea ce o face să se simtă inconfortabil, ceea ce nu îşi doreşte. Tocmai datorită curajului de a spune ce îi place şi ce nu, este adesea destul de satisfăcută în dormitor.

 

Fotografie featured de Ayo Ogunseinde@armedshutter via Unsplash

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *