Compatibilitate Berbec-Leu♈ vs ♌

Puternica energie a focului face ca relația dintre nativii Berbec și Leu să fie extrem de aprinsă. Energia masivă și aspirația spre a-și urma visele îi caracterizează pe ambii nativi, ceea ce îi poate face să fie extrem de compatibili, dacă au suficient discernământ să nu intre în competiție unul cu celălalt. Atât Berbecul cât și Leul au calități înnăscute de lider, deci e important să nu se ajungă într-o dinamică în care fiecare încearcă să îl conducă pe celălalt. Dar dacă ambii parteneri vor avea capacitatea să alterneze între a conduce și a primi, s-ar putea ajunge la un excelent echilibru.

Comunicare ☆☆☆☆☆

Fiind zodii de foc, stilul de comunicare al celor doi poate fi extrem de asemănător. Asta îi poate conduce spre o înțelegere reciprocă deosebită, motiv pentru care comunicarea între Leu și Berbec este adesea excelentă. Prin impuslivitatea sa, Berbecul poate fi cel care inițiază comunicarea, făcându-i o deosebită plăcere să comunice mai ales prin acțiunile sale.

Leul este un lider carismatic, și adoră să fie admirat și prețuit, iar dacă Berbecul știe să își arate admirația – inclusiv prin gesturi – cei doi pot comunica extrem de bine. Berbecul, fiind mai impulsiv, chiar și în comunicare, trebuie să fie atent să nu facă remarci deplasate, care ar putea afecta integritatea sau imaginea Leului (mai ales în public). Totuși, un nativ din zodia Leului echilibrat, are spiritul nobil, mărinimie și capacitate de înțelegere. Deci dacă sentimentele sunt sincere – poate accepta remarcile Berbecului ca fiind niște scăpări, atâta timp cât intre cei doi există sinceritate și devoțiune.

Iubire ☆☆☆☆

Între un nativ din zodia Berbec și un Leu se poate naște una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Compatibilitatea este extrem de ridicată la acest nivel, deoarece ambii parteneri au o predispoziție naturală spre a-și încuraja partenerul și a-și arăta aprecierea continuă. Fiind de obicei extrem de deschiși în a-și comunica și arăta sentimentele, formează de cele mai multe ori perechi entuziaste, gata să ia viața în piept și să trăiască experiențe impreună, sub lumina reflectoarelor.

Ambii parteneri sunt genul de persoane care ar face extrem de multe pentru a-și arăta iubirea și devoțiunea față de partener. Fiind semne de foc, este adesea probabil ca legătura dintre cei doi să se formeze rapid și cu putere, fiind amplificată și constant susținută de energia acestui element.

Singulul lucru la care e bine să fie atenți în permanență cei doi este să nu încerce niciunul să îl controleze pe celălalt. Calitățile înnăscute de conducător pot avea tendința să iasă la suprafață și în relația de cuplu. De aceea, este responsabilitatea amândurora să creeze și să păstreze constant un echilibru în relație.

Pasiune ☆☆☆

Compatibilitate ridicată la nivelul pasiunii între Berbec și Leu, deși nu este la cote maxime. Energia focului îi determină pe ambii parteneri să își amplifice constant pasiunea, iar atracția se naște între cei doi adesea instant. Ce au de învățat cei doi, pentru ca focul pasiunii să nu se stingă, este să îl mențină tot timpul aprins fără a se arde reciproc. Dacă fiecare dintre cei doi aduce extrem de multă pasiune, există riscul să fie neglijate alte aspecte. În plus, dacă energia focului este necontrolată, fiecare dintre cei doi poate încerca – conștient sau nu – să dețină controlul sau să dea direcția, ceea ce poate fi dăunător pentru cealaltă persoană. Manifestările egotice trebuie identificate din timp și conștientizate, pentru a nu le lăsa să conducă la acțiuni necontrolate ireversibile.

Învățare ☆☆☆☆

Nivel ridicat de compatibilitate la acest nivel între cei doi nativi. Pentru că sunt atât de asemănători, și pentru că gradul de comunicare este extrem de înalt, le este ușor să îți transmită cunoștințele și să și le împărtășască reciproc. Primul pas este cel al identificării diferențelor, și acceptării acestora. Leul poate învăța de la Berbec lecția inițiativei, a spontaneității, și curajul de a începe lucruri și acțiuni noi, pe care focul și maturitatea sa le vor putea susține. Berbecul poate învăța de la nativul din Leu lecții ale nobleții sufletești, ale mărinimiei, dar și aprecierea luxului și a calității, aspecte fundamentale ale personalităților nativilor Lei.

Planul Material ☆☆

La nivel material există diferențe destul de mari între cei doi nativi. Impulsivului Berbec nu îi stă în fire să agonisească, și nu este interesat să cheluie nici pentru calitate, nici pentru lux. El preferă să cheltuie urmându-și plăcerile, fără să se gândească prea mult la cum va recupera sumele cheltuite. Leul, pe de altă parte, este extrem de atașat de imaginea pe care o are. Din acest motiv, este atent la cum se prezintă, la vestimentația impecabilă, la bijuteriile sau îmbrăcămintea de lux pe care le afișează. Între cei doi s-ar putea naște conflicte la acest nivel, mai ales dacă folosesc un buget comun.

Planul  Spiritual ☆

Compatibilitate redusă pe plan spiritual datorită faptului că ambii nativi sunt destul de îndepărtați de acest plan. La nivel spiritual Leul ar putea învăța de la Berbec să pună mai mult accent pe visele propii și să le urmeze, în timp ce Berbecul ar putea învăța să se detașeze de propriul ego și să își însușească mărinimia și rolul patern al Leului. Totuși, pentru o evoluție spirituală mai accentuată, ar fi recomantabil ca ambele persoane să caute orientare sau mentori din cadrul altor semne zodiacale.

Parteneriat ☆☆☆☆☆

Compatibilitate foarte mare la nivel de parteneriat – atât în cuplu cât și în prietenii sau afaceri. Buna comunicare dintre cei doi deschide calea către orice tip de relație. Dacă se găsește o pasiune comună – fie că e vorba de relația de cuplu, de o afacere comună, un proiect sau un hobby – ambii nativi își pot canaliza energia în direcția susținerii cauzei comune, rezultând un excelent parteneriat. E important ca Berbecul să nu se implice mult prea mult în alte arii ale vieții – neglijând partenerul. De asemenea, Leul trebuie să își arate constant aprecierea pentru partenerul Berbec, pentru ca acesta să se simtă prețuit, iar acțiunile și implicarea sa în relație să capete sens.

 

Recomandare: dacă ești interesat să citești mai multe despre relații (de cuplu, de familie, de afaceri etc.) îți recomandăm o serie de cărți pe tema compatibilității:

Cum se comportă zodiile în pat

Marte și Venus în dormitor

Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Marte și Venus se iubesc

Marte și Venus la locul de muncă

Notă: Linkurile de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Imagine de Kenny Eliason on Unsplash  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *