Compatibilitate Berbec-Gemeni ♈ vs ♈

Zodiile de foc și zodiile de aer sunt printre cele mai compatibile. De aceea, nu e de mirare să întâlnim nativi din zodia Berbec care au excelente relații de iubire, de familie, de prietenie, sau profesionale cu nativi din zodia Gemeni.

Comunicare ☆☆☆☆☆

Între are si foc se poate naște o comunicare de 5 stele. Forța și pasiunea pe care Berbecul le pune în comunicare sunt întețite de aerul pe care îl aduce nativul din Gemeni. Gemenii sunt excelenți comunicatori, fiind Guvernați de Mercur, și au o predispoziție naturală spre a se exprima și forma legături prin puterea cuvintelor. Ei sunt pe aceeași lungime de undă cu Berbecii, îi înțeleg intuitiv, și adesea se exprimă folosind cuvinte și expresii similare. Imaturitatea Berbecilor care adesea nu se știu exprima poate fi compensată prin incredibilele instrumente de comunicare pe care Gemenii le cunosc pe de rost, și prin care îi pot învăța pe Berbeci, chiar și folosind doar puterea exemplului.

Iubire ☆☆☆☆

Berbecii și Gemenii au șanse foarte bune să formeze o pereche de invidiat, cu puțină muncă din partea fiecăruia. Adesea Berbecii sunt atrași de inteligența și jucăușenia Gemenilor, de modul lor glumeț de a aborda viața, în timp ce Gemenii sunt atrași de puterea Berbecilor, de pasiunea și de abilitățile lor de leader. Relația dintre cele două semne este una plină de joacă și spontaneitate, Berbecul aducând noutatea și inițiativa, în timp ce Gemenii răspund cu deschidere și umor. Ambivalența Gemenilor – care este un semn mutabil – nu le dă Berbecilor timp să se plictiseasă de relație.

Un punct sensibil în acest cuplu este faptul că niciunul din parteneri nu are o predispoziție înnăscută spre statornicie, sau spre a finaliza ce este început. Berbecul începe mai multe lucruri și nu termină nicinul, iar Gemenii au o deschidere spre foarte multe direcții în același timp. Ambii parteneri au nevoie să învețe puțină statornicie și direcție, iar dacă reușesc acest lucru, relația lor poate fi una excelentă.

Pasiune ☆☆☆

Aerul întețește focul, iar focul susține arderea, așa că pe plan pasional, cei doi pot avea o relație destul de bună. Cel puțin la începutul relației, chimia poate apărea instant, iar focul pasiunii se poate aprinde destul de ușor. Problemele pot să apară în relațiile pe termen lung, deoarece Berbecii pot avea tendințe de posesivitate asupra partenerului. Gemenii sunt un semn mutabil, căutând în permanență persoane noi, pasiuni noi, noi surse care să le aprindă pasiunea. Dacă vor ști să aducă această dorință a noutății în relație, vor putea construi o pasiune de durată. Dar există și riscul ca Berbecii, prin impulsivitatea lor, să încheie brusc relația, sau să fugă după o nouă flacără.

Învățare ☆☆☆☆

Planul intelectual este domeniul în care Gemenii se simt la ei acasă. Ei învață în mod constant, și sunt și excelenți comunicatori, având darul de a-i învăța ușor pe ceilalți. Din acest motiv, Berbecii pot fi un foarte bun discipol, care are multe de învățat de la partener, iar compatibilitatea la acest nivel poate fi chiar foarte bună. De asemenea, Gemenii pot învăța de la Berbeci tot ce ține de inițiere, noi începuturi, și să privescă cu ochi noi. Singurele dificultăți care ar putea apărea în calea învățării ar putea fi datorate încăpățânării Berbecilor care nu acceptă ca ei să fie învățați de alții, sau împrăștierea mentală a Gemenilor, care pot avea tendința de a se concentra în prea multe direcții în același timp.

Planul Material ☆☆

La nivel material, compatibilitatea între cei doi este destul de scăzută. Berbecii tind să cheltuie impulsiv pe plăceri, satisfacții sau pe pasiunile lor, în timp ce Gemenii au tendința să cheluie mai degrabă pe cursuri, pe cărți, sau pe activități intelectuale. Punctul comun ar putea fi un interes spre a investii în noi tehnologii sau chiar jocuri. Punctul slab ar fi că niciunul dintre cei doi nu are abilități înnăscute de a gestiona banii și de a economisi sau a face investiții pe termen lung.

Planul  Spiritual ☆

Pe planul spiritual, compatibilitatea dintre Berbec și Gemeni este cea mai scăzută, mai ales pentru că niciunul dintre cei doi nativi nu are o predispoziție înnăscută spre spiritualitate. Berbecul e ghidat de foc și pasiune. Vrea să experimenteze, să trăiască din plin. Gemenii sunt ghidați de cunoașterea rațională, carteziană, care fără o înaltă înțelepciune, se poate îndepărta de cunoștințele spirituale. De aceea, cei doi nativi se pot influența unul pe celălalt – conștient sau inconștient – să se indepărteze de spiritualitate.

Parteneriat ☆☆☆☆

Parteneriatul – de afaceri, de prietenie, sau chiar de iubire – între nativii din cele două semne poate fi unul de invidiat. Cu o bună comunicare și interese comune, cei doi pot forma o pereche care să se înțeleagă și să se susțină reciproc, în relația sau în proiectul la care lucrează împreună. Ambii parteneri au nevoie de libertate și o anumită doză de impredictibil, ceea ce îi poate face să se înțeleagă reciproc și să se respecte. Berbecii trebuie să învețe să privească cu deschidere ambivalența Gemenilor, iar Gemenii trebuie să învețe să tolereze micile deficiențe de comunicare ale Berbecilor, iar dacă amii pun osul, relația dintre ei poate fi chiar excelentă.

 

Recomandare: dacă ești interesat să citești mai multe despre relații (de cuplu, de familie, de afaceri etc.) îți recomandăm o serie de cărți pe tema compatibilității:

Marte și Venus în dormitor

Despre Comunicare

Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Inteligența emoțională

Marte și Venus la locul de muncă

Notă: Linkurile de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Imagine de Tara Bazille on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *