Femeia Gemeni – Personalitate, Caracter, Relaţii, Dragoste

Zodia Gemenilor este, alături de Peşti, Fecioară şi Săgetător, una dintre zodiile mutabile. Caracterul mutabil al zodiei se manifestă la nivelul nativului printr-o personalitate schimbătoare. Această caracteristică de personalitate poate fi atât una pozitivă, denotând caracterul adaptabil al femeii Gemeni, cât şi negativă, în cazul în care celor din jur li se poate da impresia că este o persoană pe care nu te poţi baza. De exemplu, un bărbat născut în zodia Taurului poate fi iritat de o femeie Gemeni tocmai din cauza nestatorniciei pe care o percepe la aceasta, el având nevoie mai degrabă de stabilitate şi de siguranţă. În schimb, un bărbat din zodia Peşti ar putea înţelege mai bine natura flexibilă şi adaptivă a femeii Gemeni, fiind el însuşi un resprezentant al zodiilor mutabile.

Femeia Gemeni

Gemenii sunt guvernaţi de planeta Mercur, motiv pentru care nativele din această zodie dau dovadă de o inteligenţă înnăscută. Mercur reprezintă inteligenţa noastră carteziană, raţională, şi are foarte mare influenţă şi asupra modului în care noi comunicăm. Din acest motiv, femeile născute sub zodia Gemenilor, la fel ca și bărbații Gemeni, au adesea foarte bune abilităţi de comunicare, iar dacă sunt extrovertite, pot fi catalogate ca mari vorbăreţe.Şi zodia fecioarei este guvernată tot de planeta Mercur. Dar dacă Fecioarele folosesc energia mercuriană în sens yin, spre interior, Gemenii folosesc această energie spre exterior, împărtăşind celor din jur ceea ce gândesc cu voce tare. Fecioarele sunt adesea mai mentale, şi, având o tendinţă spre introversie, se pot pierde uşor în propriile gânduri. În schimb, nativele din zodia Gemeni, deşi sunt şi ele extrem de mentale, sunt mult mai volubile şi reuşesc să orienteze spre exterior ceea ce gândesc şi simt, mai ales prin actul vorbirii.

Femeia Gemeni şi Inteligenţa Carteziană
Femeia Gemeni şi Inteligenţa Carteziană, imagine de Cleyder Duque via Pexels

Personalitatea Femeii Gemeni

Făcând parte din categoria zodiilor mutabile, una din principalele caracteristici ale femeii Gemeni este adaptabilitatea. Acestei femei îi place să încerce tot ce este nou, cel puțin o dată, pentru a experimenta cum se simte. Îi place aventura, îi plac provocările și, mai ales, îi place să povestească despre tot ce a trăit. Adesea este sufletul petrecerii, pentru că este foarte comunicativă și intră ușor în vorbă, chiar și cu necunoscuții. Și nu e plictisitoare deloc, comunicarea este unul dintre punctele ei forte, deci te va vrăji prin modul ei de a povesti. În plus, planeta Mercur este caracterizată și de mult umor. De aceea, prezența nativelor din Gemeni este atât de plăcută, pentru că reușesc să transforme și cea mai banală întâmplare într-un banc. Totuși, fiind o fire comunicativă și inteligentă, ea riscă să intre ușor în conflicte, mai ales în dezbaterile pe teme cu care nu este de acord. Mai jos vei găsi câteva dintre principalele calități și defecte ale nativei din Gemeni.

Calitățile Femeii Gemeni

Datorită guvernatorului care influențează această zodie, femeia Gemeni este inteligentă, adaptabilă și comunicativă. Constelația Gemenilor ne reamintește faptul că există întotdeauna două fețe ale unei monede, două versiuni ale unei povești și, în general, ne ajută să ieșim din idei fixe și să avem deschidere față de alte perspective.

Femeia Gemeni și inteligența sa nativă

După cum am mai spus, planeta Mercur a înzestrat această femeie cu o inteligență carteziană nativă. Acest tip de inteligență se diferențiază de cea a zodiilor mai spirituale, cum ar fi zodia Săgetător sau Pești, prin latura rațională care este extrem de dezvoltată. Dacă, spre exemplu, Femeia Pești dă dovadă de o inteligență pe care nu o poate explica, având idei care nu știe exact de unde au venit, pentru Femeia Gemeni inteligența este legată de învățare, de rațiune, de tot ceea ce a citit și a analizat. Fiind profund analitică, ea nu se mulțumește doar cu a citi despre un subiect. Are nevoie să citească în profunzime, să despice firul în patru, să cunoască toate aspectele. Totuși, spre deosebire de Femeia Fecioară, care are și ea această latură extrem de bine dezvoltată, Femeia Gemeni își orientează învățarea spre exterior.

Femeia Gemeni personalitate
Personalitatea şi Senzualitatea Femeii Gemeni, imagine de Valerie Elash@elashv via Unsplash

Este deschisă la tot ce o înconjoară, este curioasă să atingă, să citească, să experimenteze. Tocmai datorită acestor abilități reușește să atragă bărbați deosebiți, cum este Bărbatul Leu sau Bărbatul Balanţă, care este atras mai ales de inteligența ei și se mândrește să apară cu o astfel de femeie în societate.

Adaptabilitatea Femeii Gemeni

Fiindu-i atât de ușor să se adapteze la situații și contexte noi, are mult de câștigat. Adaptabilitatea Femeii Gemeni înseamnă și o foarte mare deschidere, către ce e nou, necunoscut sau neexperimentat. Totuși, faptul că este adaptabilă, nu înseamnă că nu se atașează. Dimpotrivă, poate crea atașamente profunde, dar diferența constă în modul în care percepe și primește schimbarea în viața ei. Cu o atitudine sănătoasă și pozitivă, Femeia Gemeni poate privi părțile bune și beneficiile schimbării, iar această perspectivă o poate ajuta să treacă mai bine peste pierderi și peste lucrurile la care trebuie să renunțe. Spre deosebire de femeile din semnele fixe, cum e de exemplu Femeia Scorpion, Femeia Gemeni nu sta lipită locului suferind atunci când nu îi convine ceva. Ea este mult mai dispusă să schimbe locul de muncă, să încerce o carieră nouă, să se mute în alt oraș sau să treacă printr-o despărțire, decât să stea și să îndure lucrurile care o fac să sufere.

Superputerea Femeii Gemeni: Comunicarea

Această făptură minunată, Femeia Gemeni, are o abilitate fascinantă de a comunica și de a vrăji prin vorbele pe care le spune. Ludicul este adesea prezent în discursul ei, vorbind de cele mai multe ori cu jucăușenie și cu glume. Deși intră în vorbă cu mare ușurință cu necunoscuți, asta nu înseamnă că poartă discuții superficiale. Dimpotrivă, e genul de femeie care reusește să discute cu cineva complet nou pe teme profunde și subiecte extrem de personale. Unii se pot simți invadați de astfel de discuții, pot simți că se bagă prea adânc în sufletul lor. Dar pentru persoanele cu un nivel crescut de încredere în sine, o discutie cu o nativă din Gemeni este aproape magică și mistică. Modul în care abordează persoanele din jur, adesea prin întrebări, este tot o metodă prin care dorește să își aprofundeze cunoștințele. Ea vrea să cunoască cât mai multe despre toți cei pe care îi întâlnește, și vede fiecare interacțiune ca pe o metodă de a-și lărgi orizonturile.

Defectele Femeii Gemeni

În funcție de modul în care își folosește înzestrările native, Femeia Gemeni poate fi percepută ca o provocare sau ca o amenințare. E important pentru ea să fie conștientă de abilitățile pe care le are, și să își folosească atributele native în sensuri și scopuri benefice. Iată câteva din capcanele în care această nativă poate cădea, dacă nu este atentă:

Tendința de a aluneca în dezbateri și conflicte

Fiind un foarte bun orator, Femeia Gemeni vorbește mult și bine. De cele mai multe ori spune tot ceea ce gândește, ceea ce este o dovadă de sinceritate. Totuși, în unele situații, dacă ar fi cumpătată, ar avea mai multe de câștigat. Dacă crede cu tările în ideea pe care o emite, ea o va susține până în pânzele albe, și riscă să nu țină cont că poate rănește o altă persoană care nu este de aceeași părere cu ea. Femeia Gemeni nu este o fire conflictuală prin natura sa, cum sunt femeile născute în zodii de foc, ca Femeia Berbec sau Femeia Leu. În schimb, dacă cineva se opune unei idei de care ea este atașată, poate deveni conflictuală din dorința de a-și apăra ideea.

Femeia Gemeni Indragostita

Femeia Gemeni, imagine de Nicole Geri@nicolegeri

Pentru a nu ajunge la conflicte care să o stoarcă de energie și care chiar să rupă relații, ar fi important pentru ea să învețe să lase de la ea, și să se asigure că înainte să spună ce gândește, cuvintele ei nu îi vor leza pe cei din jur. Astfel de argumentari sau dezbateri aprinse, care pe ea o stimulează și o fac să se implice cu pasiune, îi poate determina pe altii mai sensibili (cum ar fi Femeia Rac sau Bărbatul Rac) să se închidă în cochilia lor.

Dacă eşti o femeie născută în zodia Gemenilor şi ai dificultăţi în a-i înţelege pe cei din jur, mai ales cei tăcuţi sau introvertiţi, îţi recomand cartea lui Susan Cain despre introvertiţi.

Disclaimer: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Dificultatea de a lua decizii

Fiind o fire foarte analitică, Femeia Gemeni privește problemele din toate unghiurile posibile. Acesta este un lucru bun, pentru că nu ia decizii pe fugă. Totuși, se poate regăsi de multe ori în situația de a nu lua deloc o decizie, tocmai pentru că are foarte multe informații, și nu știe pe care să le aleagă. De la decizii minore, legate cu ce să se îmbrace, la decizii majore, legate de locul de muncă sau de stabilitatea unei relații, aceste situații pot pune Femeia Gemeni îi dificultate și pot chiar să îi provoace situații serioase de anxietate. Pentru această nativă poate fi o provocare reală să ia decizii legate de relația de cuplu, dacă să se așeze la casa ei lângă un bărbat, sau dacă să încerce să cunoască alții noi. Unul din testele de viață cu care aceste femei se confruntă este să învețe să nu mai cântărească atât de mult toate opțiunile, și să facă un efort să ia mai repede decizii pe care să și le asume.

Lipsa de maturitate a Femeii Gemeni

Gemenii sunt niște eterni copii, atât femeile cât și bărbații. Îi vei vedea la 60 de ani dându-se pe gheață cot la cot cu copiii, sunt veșnic puși pe glume. Acesta nu este, desigur un lucru rău, dacă astfel de comportamente se limitează la activitățile de recreere și nu impactează arii importante ale vieții. În schimb, dacă Femeia Gemeni se comportă copilărește la locul de muncă, în relația de cuplu sau în orice domeniu în care trebuie să aibă o atitudine matură, ea va avea de suferit. Și impulsivitatea ține tot de latura sa copilărească, și are de învățat cum să își gestioneze pornirile impulsive și să nu se lase dusă de val atunci când acestea apar. În plus, unele persoane o pot considera superificială. Pentru că se pierde ușor trecând de la o idee la alta, de la o persoană la alta, cineva care are nevoie de mai multă profunzime în viată va considera că nu se poate baza pe Femeia Gemeni.

Femeia Gemeni și Relația de Cuplu, fotografie de Carly Rae Hobbins @carlyrae via Unsplash
Femeia Gemeni și Relația de Cuplu, fotografie de Carly Rae Hobbins @carlyrae via Unsplash

Află mai multe despre personalitatea acestei femei din articolul nostru despre Ascendentul Zodiacal. Aici vei găsi explicaţii despre diferenţele dintre predispoziile sufleteşti – date de poziţia Soarelui în momentul naşterii, şi predispoziţiile comportamentale, date de poziţia Ascendentului.

Femeia Gemeni în Relațiile de Dragoste

În zilele noastre, devine din ce în ce mai popular termenul de sapiosexual. Acesta se referă la persoanele care sunt atrase de inteligența partenerului mai mult decât de personalitatea sau aspectul său fizic. Se poate spune despre Gemeni că sunt ființe sapiosexuale, inteligența fiind unul din aspectele esențiale pe care partenerul trebuie să le dețină. Dar desigur, atractivitatea și o relație de cuplu nu se poate construi doar pe acest aspect.

Femeia Gemeni în Dragoste

Desigur, această femeie atât de curioasă și deschisă spre lectură, se va plictisi cu un partener mediocru, sau neinteresat de aspectele intelectuale. O nativă a unei zodii mercuriene are nevoie de un partener care să fie atras și fermecat de poveștile ei, și nu de unul care să se simtă obosit sau copleșit de modul în care ea vorbește. Ea abordează viața cu jucăușenie și cu ochi de copil, și își dorește lângă ea un partener care să îi înțeleagă aceste nevoi, și chiar să își dorească să exploreze lumea alături de ea.

Pentru această femeie, bărbatul ideal este un bărbat cu care este extrem de compatibilă la nivel de idei și gândire. Ea va căuta pe cineva care să aibă același stil de gândire cu ea, aceleași idei, sau pe cineva care să știe extrem de multe, și de la care simte ca poate învăța în mod continuu. Fiind o fire ludică, ea apreciază la partener simțul umorului, și îi place să râdă sau să îi facă pe alții să râdă.

Femeile Gemeni sunt femei deschise spre aventură și în relațiile de dragoste. Nu este vorba de aventuri de o noapte, ci mai degrabă de a cunoaște și experimenta parteneri destul de diferiți, pentru a înțelege care e cea mai potrivită alegere. Pentru că sunt femei pasionale și puse pe glume, sunt adesea curtate, fiind plăcute de majoritatea bărbaților. Totuși, pentru că iau greu decizii, le poate fi dificil să aleagă partenerul ideal, și de aceea, riscă să frângă multe inimi.

Iubirea Femeii Gemeni
Iubirea Femeii Gemeni, imagine de Roksolana Zasiadko@cieloadentro via Unsplash

Senzualitatea Femeii Gemeni

Curiozitatea Femeii Gemeni și nevoia de a experimenta nu se limitează la cărți. Ea duce toate aspectele personalității sale și în dormitor. Să nu te surprindă dacă vei găsi în sertarele din dormitorul său cărți despre Kama Sutra, jucării erotice sau lenjerii provocatoare. Această femeie e născută să se joace și e făcută să experimenteze. Ea se va plictisi lângă un bărbat care vrea să încerce doar poziția misionarului și care nu este curios să exploreze împreună cu ea.

Pentru a o face fericită, bărbatul de lângă ea trebuie să învețe să îi ofere varietate, și să îi accepte invitațiile la noi experimente, chiar dacă îl scot din zona de confort. Varietatea nu înseamnă că ea are nevoie de mai mulți bărbați, ci că o relație monotonă nu o va împlini. Filmele erotice, jocul de roluri, experimentarea de noi poziții, descoperirea de noi zone erogene – toate acestea sunt mici trucuri care fac energia cuplului să renască de fiecare dată, și țin o femeie mercuriană în priză și interesată.

Cum Cucerești Femeia Gemeni?

Femeia Gemeni Indragostita - fotografie de Daiga Ellaby @daiga_ellaby
Femeia Gemeni Indragostita – fotografie de Daiga Ellaby @daiga_ellaby

Ai șanse foarte mari să o descoperi în profunzime citind titlurile cărților pe care le are în bibliotecă. Dacă te simți atras de o astfel de femeie, calea spre inima ei e în mod ciudat prin minte. Ea trebuie să simtă că bărbatul de lângă ea îi înțelege gândurile și ideile, și le îmbrățișează cu toată inima. E genul de femeie cu care vei sta până târziu în noapte la discuții și dezbateri, și poate vei fi surprins să observi cum își schimbă frecvent ideile, și cum se contrazice singură.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face cu o astfel de femeie este să comunici în mod deschis și corect. Nu este genul de femeie care să vrea neapărat mister, sau care să aștepte cu telefonul în mână să fie sunată. Dacă nu e sunată, înseamnă că nu merită să piardă timpul, și va fi deschisă să îl întâlnească pe următorul bărbat care o curtează.

Apelează la intelect și la umor pentru a cuceri această femeie. Fii sincer și deschis să înțelegi ideile sale. Fii pregătit să dezbateți, să analizați împreună. Fă propuneri îndrăznețe și fii deschis să experimentați. Va aprecia toate aceste calități și te va considera un partener de nerefuzat.

 

Fotografie Featured de Tiffany Combs@tiffanylauradanyelle,Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *