Bărbatul Balanţă Îndrăgostit, în Relaţii, Personalitate

Probabil unul dintre cei mai şarmanţi bărbaţi ai zodiacului, bărbatul Balanţă vine, la fel ca bărbatul Taur, de pe planeta Venus. Este un bărbat extrem de atrăgător, plin de bun gust şi de stil, care are flirtul în sânge. Natura sa curtenitoare este arătată tuturor femeilor din jur, fiind exact arhetipul lui Romeo sau chiar a lui Don Juan, care le face pe toate femeile să se simtă spefiale, deşi flirtează cu toate în acelaşi timp. Se poate să zboade din floare în floare pentru mult timp, pentru că îi este extrem de dificil să ia decizii, inclusiv hotărârea legată de aleasa sa.

Menirea lui în această viaţă este să găsească un echilibru, lucru nu tocmai facil pentru un nativ dintr-o zodie cardinală. El are o predispoziţie naturală spre a analiza, a cântări şi a judeca tot ceea ce vede şi trăieşte, incluzând persoanele care îi sunt apropiate. Balanţa face parte din categoria zodiilor de aer, motiv pentru care printre calităţile acestui bărbat se numără abilităţile de comunicare şi natura sociabilă, dar printre defecte se numără împrăştierea – atât fizică cât şi mentală – şi dificultatea de a lua şi a îşi asuma decizii, fiind un reprezentant a ceea ce numim cu capul în nori.

Totuşi, acesta nu este un bărbat căruia să îi placă să îşi asume responsabilităţi, cum este spre exemplu bărbatul Capricorn. Dimpotrivă, faptul că el cântăreşte atât de mult fiecare gând pe care îl are este o consecinţă a faptului că îi este teamă să nu ia decizii greşite, mai ales pentru că este o fiinţă extrem de sociabilă, şi îşi doreşte să nu dea greş în faţa celor din jur. Se poate chiar să îşi piardă stima de sine în această cursă în care vrea să le facă pe plac altora, iar una din lecţiile sale de viaţă este să înveţe să fie independent şi autonom, să nu mai încerce atât de mult să fie cum vor alţii să fie. De asemenea, este important pentru el să rupă orice fel de dependenţă, şi să nu se mai ataşeze prea mult de imaginea pe care o are în ochii celorlalţi.Având ca guvernator planeta Venus, bărbatul Balanţă este un romantic înnăscut. E genul de bărbat care îşi curtează iubita cu răsfăţ desprins din filmele de dragoste, iar acest romantism al său se poate reflecta chiar şi în alte relaţii din viaţa sa. Poate fi genul care să facă surprize plăcute şi cadouri mamei, surorii sau colegelor de muncă. Dar poate şi dezvolta ataşamente nesănătoase, atât la nivel romantic cât şi faţă de alte persoane din anturajul său.

Personalitatea Bărbatului Balanţă

Fiind atât de sociabil, este întotdeauna înconjurat de oameni. Dar plăcerea lui de a se afla înconjurat de lume nu este similară cu cea a nativului din zodia Gemeni, care caută mai degrabă un fel de auditoriu pentru discursurile pe care le ţine, nici similar cu nevoia de atenţie şi admiraţie a nativului din zodia Leu. Mai degrabă, bărbatul Balanţă are nevoie să se simtă iubit şi apreciat, să simtă că face parte dintr-un grup, dintr-o familie, dintr-un cerc.

Unul dintre atributele specifice ale nativilor din zodia Balanţei este înclinaţia artistică înnăscută a nativului. La fel ca în cazul femeii Balanţă, şi bărbatul Balanţă poate dezvolta încă din fragedă pruncie diverse talente sau înclinaţii spre diferite domenii ale artei. În cazul în care nu îşi dezvoltă o astfel de calitate artistică şi nu urmează studii sau niciun fel de hobby în domeniul artistic, nativii din această zodie vor simţi o lipsă de împlinire, şi vor ajunge la maturitate să facă multe căutări pentru a se regăsi, tocmai pentru a umple acest gol care pentru ei este definitoriu. De aceea, pentru a evita astfel de crize de personalitate la maturitate, e  foarte util ca părinţii acestor copii să fie atenţi la talentele lor şi să îi încurajeze să le urmeze, fie că e vorba de muzică, pictură, scris sau orice altceva. Chiar dacă această pasiune este menţinută la nivel de hobby şi nu se doreşte o carieră profesională din ea, totuşi ajută mult la armonizarea şi echilibrarea acestor fiinţe.

Bărbatul Balanţă – Ce femei preferă?

Iubirea, acest ingredient definitoriu pentru personalitatea bărbatului Balanţă – poate atinge cu totul alte niveluri pentru venusieni, faţă de nativii din celelalte zodii. Dacă pentru nativii din zodia Taur, care sunt venusieni cu o energie receptivă, yin, iubirea este direcţionată mai ales către interior, pentru nativii din zodia Balanţă iubirea are o valenţă yang, orientată spre exterior. Aceasta înseamnă că ei exuberează, debordează de iubire, pe care abia aşteptă să o ofere celor din jur, care le dă senzaţia că le umple şi se sparge pieptul şi trebuie revărsată asupra a tot ce îi înconjoară.

Dacă ai o întălnire cu Bărbatul Balanţă, să nu îţi fie teamă de eventuale momente de tăcere sau clipe în care nimeni nu va şti ce să spună. Pentru că are arta flritului în sânge, va şti în ce direcţie să direcţioneze discuţia, va şti să te facă să te simţi vrăjită şi fermecătoare. Îi plac femeile extrem de feminine, care sunt îngrijite şi care debordează de o frumuseţe naturală, şi femeile cu înclinaţii artistice, care îi pot completa latura sa creativă.

Femeile extrem de feminine

Bărbatul Balanţă, dacă este frumos armonizat în energia lui, va dori alături o iubită în care să regăsească însăşi Maha Shakti, energia feminină supermă, care stă la baza creaţiei Universului. El este capabil de o iubire pură, elevată, chiar transfiguratoare, având aceste capacităţi pe care ceilalţi bărbaţi, care nu sunt născuţi sub semne venusiene, cu greu şi mult efort doar pe pot atinge. Îşi doreşte ca iubita sa să fie chiar arhetipul feminin primordial, debordând de frumuseţe, energie receptivă, rafinament şi senzualitate. Atunci când o femeie debordează de energie feminină, de frumuseţe interioară şi exterioară, bărbatul Balanţă se simte puternic polarizat şi atras ca un magnet, prin această interacţiune devenind şi el mai trezit în energia sa yang, care îl face să trăiască mai asumat, mai integru, mai responsabil.

Printre comportamentele specifice energiei feminine se numără calitatea de a te relaxa, a te lăsa purtată, a atrage. Aceste aspecte par a fi în contradicţie cu ceea ce se cere femilor în societatea de azi, în care sunt apreciate femeile puse pe treabă, care fac şi care dreg, carieriste şi afaceriste, care nu au nevoie de un bărbat. Chiar dacă conjunctura îţi cere să te comporţi aşa la locul de muncă sau în viaţa de zi cu zi, e important ca faţă de iubitul tău – mai ales dacă este un nativ din zodia Balanţei, dar nu doar în acest caz – să ştii să devii receptivă, să primeşti, să îl laşi pe el să se apropie, să ia iniţiativa, să fie cu adevărat bărbatul. Dacă eşti o femeie care doreşte să îşi cultive energia feminină, îşi recomand cartea Magia puterii feminine,  o carte despre legi străvechi ale iubiri şi despre tainele seducţiei.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Femeile care apreciază arta

Femeile care au calităţi artistice, cum ar fi femeia Peşti, care produc chiar ele artă sau care apreciază arta celorlalţi, sunt extrem de atrăgătoare pentru nativul din zodia Balanţă. Mai ales în cazul în care el deja produce o formă de artă, îi place să se simtă apreciat de către femeia de lângă el. Ea trebuie nu doar să aprecieze, ci chiar să înţeleagă la un nivel profund fotografia, muzica sau dansul pe care el le creează. În plus, femeile creative îl fascinează prin stilul lor aparte de a se exprima şi de a se arăta, dându-le oportunitatea să le atribuie metafore atunci când încearcă să le descopere şi să le cunoască. Pentru nativul din zodia Balanţei, o creatoare poate fi un mister pe care doar el, iubitul ei, îl poate desluşi cu adevărat, creându-se astel o legătură de dragoste ca în poveşti, pe care doar cei doi o pot trăi, pe care nimeni altul nu o poate egala.

Femeile care îl ştiu flata

Pentru zodiile de aer, comunicarea face parte din personalitatea lor, şi este extrem de importantă în relaţiile cu ceilalţi, mai ales în relaţiile amoroase. Pentru un nativ din zodia Balanţă niciodată nu este suficientă o abordare prin care partenerul să îi spuna Te iubesc. Dacă se schimbă asta la un moment dat, te voi anunţa. El are nevoie să i se comunice frecvent atât sentimentele, cât şi aprecierea. Îi place ca iubita lui să îl admire şi să îl aprecieze, să îl scalde în cuvinte de laudă şi în cuvinte de iubire. Aceste declaraţii au ca scop consolidarea realţiei, Balanţele fiind genul de persoane pentru care limabjul iubirii prin cuvinte şi declaraţii este extrem de important. Dar trebuie ca această nevoie de a auzi cuvinte de laudă să nu se transforme într-o dependenţă. De aceea, o femeie născută în zodia Gemeni poate fi compatibilă cu acest bărbat, pentru că Gemenilor le este atât de uşor să comunice încât le vine absolut natural să îi scalde pe ceilalţi în complimente.

Femeile care sunt bune comunicatoare

Tot legat de faptul că este o zodie de aer, Balanţa apreciază un bun partener de comunicare. Chiar dacă nu este vorba de discuţii profunde, cum poartă femeile din zodia Scorpion, nativii din Balanţă au nevoie să comunice constant pentru a se simţi că fac parte din viaţa persoanei iubite. O bună comunicatoare care ar fi compatibilă cu acest bărbat este femeia Vărsător, fiind şi ea o zodie de aer cu energie yang.

Femeile corecte, integre, cu valori juste

Balanţa a fost dintotdeauna simbolul dreptăţii şi al echităţii, motiv pentru care este folosit chiar în Justiţie. Şi nativii din acest semn ţin foarte mult la valoarea justiţiei, motiv pentru care nu ar putea accepta un partener de viaţă care să fie incorect, nedrept, care să îi mintă sau în care să nu poată avea încredere. Chiar şi bărbatul Balanţă, deşi are flirtul în sânge şi îi place să fie curtenitor cu toate femeile, este el însuşi extrem de fidel. De aceea, nu ar putea accepta o relaţie cu o femeie care îl înşeală, care îi ascunde lucruri, iar încrederea lui poate fi recâştigată doar cu foarte mare greu.

Bărbatul Balanţă Romantism
Bărbatul Balanţă Romantism – Photo by vjapratama from Pexels

Ce femei respinge Bărbatul Balanţă?

Există anumite atitudini sau comportamente care îl determină pe bărbatul Balanţă să respingă o femeie. Printre acestea se numără:

Femeile care îl ignoră

După cum spuneam mai sus, bărbatul Balanţă este ahitat după atenţie, deci femeile care îl ignoră îl pot supăra teribil. Această teamă de a fi ignorat nu se răsfrânge doar la nivelul relaţiilor de dragpste – faptul că este ignorat de către familie, şefi, colegii de muncă – îi provoacă de asemenea neplăceri. El are nevoie să să fie admirat, lăudat, şi adesea nu îi este suficientă doar propria apreciere sau iubirea de sine. Pentru el, a fi ignorat este echivalent cu a fi respins, şi nu poate accpeta uşor respingerea, simţind-o ca pe o zguduire a întregii sale personalităţi. De asemenea, pentru că are mare nevoie să i se ofere atenţie, dacă apar orice fel de probleme, el are nevoie să le comunice, să se deschidă şi să vorbească despre ele. Iar dacă este ignorat, desigur, această comunicare nu poate avea loc. De aceea, cu acest bărbat jocurile de tipul celor care le învaţă pe femei să îşi ignore iubiţii pentru a le capta atenţia – nu funcţionează.

Femeile incorecte, nedrepte

Aşa cum e de la sine înţeles, dacă se simte atras de o femeie cu spirit justiţiar, bărbatului Balanţă îi displac femeile nedrepte, incorecte, care provoacă în mod intenţionat situaţii din care cineva are de pierdut, şi care nu caută să le îndrepte. Se spune despre Balanţe că sunt detectori de minciuni în carne şi oase, de aceea vor identifica destul de uşor când sunt minţiţi. Pentru că încrederea lor se câştigă destul de greu, nu este deloc recomandabil să fie minţiţi, pentru că sunt destul de slabe şansele să se mai poată construi o relaţie bazată pe încredere după un astfel de incident.

Femeile care pun presiune pe ei

Pentru că le este atât de dificil să ia decizii, cântărind şi răscântărind toate aspectele înainte să se hotărască, se poate ca partenera lor să îşi piardă răbdarea. Dar dacă iubita începe să pună presiune pe ei, le va fi şi mai dificil să ia o decizie şi nu vor aprecia deloc acest comportament. Să nu uităm că indecizia lor este strâns corelată tocmai cu frica de a nu se face de ruşine, de a nu greşi şi de a nu pierde atenţia şi afecţiunea celor din jur. Iar dacă iubita îi critică, vor simţi că deja au dat greş, şi îi va aftecta în mod profund o astfel de remarcă. Una dintre calităţile pe care bărbatul Balanţă le apreciază în mod deosebit la o femeie este răbdarea. De aceea, dacă ai un iubit născut în această zodie, învaţă să te temperezi, să îţi cultivi răbdarea, iar relaţia voastră se va consolida.

Femeile prea directe

De asemenea, bărbaţilor Balanţă le place să fie curtenitori, iar atunci când o femeie îi abordează în mod prea direct, li se pare că femeia repsectivă vrea să joace ea rolul bărbatului. Pentru că diplomaţia şi comunicarea voalată sunt calităţi ale acestor bărbaţi, ei pot interpreta o abordare prea directă ca fiind dură, şi se pot simţi chiar lezaţi. De asemena, dacă o femeie îl curtează pe acest bărbat, aceasta îi încalcă însuşi instinctul lui de bărbat vânător. El poate percepe o astfel de femeie ca fiind prea agresivă. Asta nu înseamnă că femeia nu a trebui să facă primul pas, sau că nu ar trebui să îl invite la o cafea, dacă îl place. Ideea este să nu ajungă ca ea să îl vâneze pe el, ci să îi lase loc lui să vină spre ea, dacă va fi interesat. Femeia trebuie să îşi dezvolte magnetismul şi puterea de seducţie pentru a-l atrage, iar dacă va da dovadă de o feminitate debordantă, el va veni.

Femeile dominante

Bărbatului Balanţă îi place să fie el cel care domină, iar dacă întâlneşte o femeie cu natură dominantă, va simţi, din nou, că aceasta îi fură rolul. El preferă femeiel docile, blande, sau care prin orice formă emană energie feminină. Iar energia femină, yin, este o energie receptivă, care atrage, care sub nicio formă nu supune.

Bărbatul Balanţă Îndrăgostit

Cum îţi dai seama dacă acest bărbat s-a îndrăgostit? Pentru că este vorba de unul dintre semnele cardinale, Balanţa dă dovadă de iniţiativă. De aceea, dacă doreşte să cucerească o femeie, el îi va arăta semne şi va lua iniţiativa pentru ca ea să îl observe. Iar pentru că este vorba de un semn de aer, mentalul este o parte dominantă din personalitatea lui. De aceea, se va gândi şi se va răzgândi de multe ori înainte să decidă care este femeia potrivită pentru el.

Totuşi, atunci când este interesat de o femeie, el va lua iniţiativa. Mai ales pentru că este o tipologie romantică, şi consideră că vânătoarea intră în atribuţiile bărbatului, el va fi cel cu iniţiativa. Însă simplul fapt că are iniţiativă nu este o garanţie că te place. Dacă i-ai putea citi gândurile, probabil ai descoperi că se tot întreaba: Oare o plac cu adevărat? Oare nu? Oare e potrivită să fie iubita mea? Oare e altcineva mai potrivit decât ea?

Dacă este într-adevăr îndrăgostit, va găsi pretexte să te întâlnească. Şi pentru că e un bun comunicator, îţi va şi spune ceea ce simte. Atunci când este îndrăgostit, acest bărbat ştie să curteze femeia în cele mai plăcute moduri, şi va fi perseverent chiar dacă este refuzat la început. În plus, un semn că o femeie îi place extrem de mult este atunci când renunţă să mai flirteze cu alte femei.

Pentru că îi place atât de mult să primească complimente, atunci când îi place o femeie, o va scălda în complimente. Aceasta este predispoziţia naturală a noastră a tuturor – atunci când ne place cineva, avem tendinţa să ne comportăm cu acea persoană aşa cum am vrea să se comporte ea cu noi.

Fiind atât de deschis legat de ceea ce simte, se va arăta pe faţă atunci când are sentimente pentru o femeie.

Bărbatul Balanţă în Dormitor

Dacă iubitul tău este născut în zodia Balanţei, te poţi considera norocoasă. Aceşti bărbaţi se comportă foarte frumos în dormitor, pentru ei amorul fiind o artă. Sunt incredibil de romantici chiar şi în dormitor, iar pentru ei preludiul este la fel de important ca actul amoros propriu-zis. Pentru că abordarea sa asupra amorului este de-a dreptul poetică, el îşi va scălda iubita în declaraţii de dragoste, în metafore şi poezie, şi îi va confirma şi reconfirma ceea ce simte pentru ea. Fiind guvernat de Venus, el este foarte determinat să ofere plăcere parteneri sale, dar să resimtă şi el înşuşi plăcere. Venusienii sunt de fapt maeştrii ai plăcerii şi ai relaxării. În plus, creativitatea sa înnăscută îl face deschis la a experimenta şi a se juca, şansele ca plictiseala să intervină în dormitor fiind extrem de mici.

De asemenea, pentru că este atât de importantă comunicarea pentru acest bărbat, femeile care îl angrenează în conversaţii erotice îl aprind extrem de mult. Cuvintele senzuale, telefoanele la miez de noapte, toate aceste mici trucuri îi stârnesc creativitatea şi imaginaţia acestui bărbat, făcându-l să îşi dorească iubita şi mai mult. De asemenea, ambianţa din dormitor este importantă pentru a seduce acest bărbat. La fel cum el curtează femeile prin cine romantice, flori şi lumânări, la fel şi pentru el contează dacă iubita îi pregăteşte o baie cu spumă, un dormitor cu lumini discrete, muzică suavă în fundal şi lenjerii cu dantele.

Pentru ca bărbatul venusian să se simtă împlinit, una dintre cele mai importante lecţii de viaţă pentru el este să stăpânească arta amorului. Amorul sacru, pur, cultivat în tradiţia tantra, poate fi cea mai bună cale de exprimare a iubirii pe care acest bărbat o resimte. Un bun început în arta tatrnică îl poate oferi cartea Introducere în Tantra, care îl poate învăţa pe acest bărbat să iubească femeia ca pe o zeiţă, şi să devină expert în arta amorului.

 

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei comanda cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Fotografie featured de Simon Robben via PexelsLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *