Femeia Balanţă – Personalitate, Caracter, Dragoste

Femeia născută în zodia Balanţei este o femeie guvernată de planeta iubirii şi a artei, planeta Venus. La fel ca femeia născută în zodia Taurului, şi Balanţa este o frumoasă venusiană, născută să aducă frumuseţe şi iubire celor din jur. Dacă femeia Taur nutreşte aceste emoţii frumoase şi le orientează spre interior, femeia Balanţă fiind o fire emisivă, yang, se simte implinită oferind şi dăruind frumuseţe, iubure şi artă celor ce o înconjoară.

Femeia din zodia Balanţei

Încă de mici, multe din fetiţele născute în zodia Balanţei, la fel ca băieţii Balanţă, dau semne de înclinaţii artistice. Fie că e vorba de a mâzgăli sau colora pereţii, fie că şi accesorizează sau îmbracă păpuşile în mod inedit sau a bate ritmul tobelor cu degeţelele pe masă – dacă vor avea părinţi atenţi să le cultive pasiunile, vor ajunge cel mai probabil artişti împliniţi. Arta este o formă prin care omul exprimă frumosul din lumea sa lăuntrică, tocmai de aceea o femeie născută în zodia Balanţei, prin natura sa emisivă, are darul de a arăta lumii frumuseţile pe care le trăieşte în interior.Romantismul de tip Romeo şi Julieta este una din trăsăturile definitorii ale acestei femei, care trăieşte relaţii aproape romantice cu toţi cei din jur. Îşi iubeşte intens atât prietenii cât şi familia, formează ataşamente aproape romantice faţă de persoanele din jur, iar faţă de partenerul de viaţă nutreşte o dragoste ca în filme, ruptă din romanele de dragoste. Iubeşte cu intensitate şi naivitate, iubirea fiind principalul motiv care aduce fericire în viaţa aceste femei, dar putând fi şi sursa nefericirii în cazul în care confundă acest sentiment frumos cu ataşamentul, şi se agaţă de persoanele care nu vor să rămână lângă ea.

Personalitatea Femeii Balanţă

Principalele trăsături de personalitate ale acestei femei sunt date tocmai de guvernatorul zodiei sub care s-a născut, planeta Venus. Fiind o fiinţă extrem de iubitoare, aceasta are capacitatea de a simţi o iubire pură, elevată, dar doar în cazul în care este o femeie echilibrată, conştientă, care îşi trăieşte viaţa armonios. În cazul în care trece prin perioade mai dificile, sau din orice motiv apar dezechilibre în viaţa ei, dacă nu este atentă este foarte uşor să cadă în patimi precum invidia sau gelozia. Tocmai pentru că are tendinţa de a se ataşa de alte persoane, se poate simţi părăsită sau chiar abandonată dacă o persoană apropiată nu îi răspunde la timp, poate ajunge să hiperbolizeze o neglijenţă minoră din partea unei persoane iubite, dându-i proporţii mult mărite.

Această femeie riscă să resimtă puternice sentimente de invidie faţă de alte femei, dacă consideră că ele sunt ameninţări care i-ar putea fura iubitul, prietenii sau alte persoane de care ea este profund ataşată. Şi dependenţa este una din capcanele în care ea poate să cadă dacă nu este atentă, minţindu-se că este atât de apropiată de cei din jur doar pentru că îi iubeşte, când de fapt ea ajunge să fie legată de ei şi printr-o stare de dependenţă, de imposibilitate de a se descurca singură.

Trăsăturile de personalitate pot fi investigate mai amănunţit dacă aflăm caracteristicile Ascendentului Zodiacal. Dacă poziţia Soarelui ne face să ne naştem cu anumite predispoziţii sufleteşti, poziţia Ascendentului ne spune mai multe despre personalitatea noastră şi modul în care ne comportăm în societate, cum vrem să fim văzuţi de ceilalţi.

 

Femeia Balanţă
Femeia Balanţă, imagine de Ferdinand studio@ferdinandstudio via Unsplash

Calităţile Femeii Balanţă

Atât calităţile cât şi defectele acestei femei se trag din caracteristicile venusiene revărsate asupra ei, precum şi din modul în care ea înţelege să îşi trăiască viaţa. Se spune că astrele oferă anumite predispoziţii pentru cum să ne trăim viaţa, dar avem libertatea de a alege modul în care trăim. Desigur, în funcţie de alegerile pe care le vom face, vom trăi o viaţă mai mult sau mai puţin împlinită.

Calităţile artistice ale Femeii Balanţă

După cum am spus şi mai sus, Balanţa are prin natura sa o deosebită energie venusiană, care îi dă un rafinament aparte în a recunoaşte, a aprecia şi chiar a crea piese de artă. De la muzică la texte scrise, de la pictură la design, de la lucruri făcute de mână la grafică digitală – orice e posibil pentru Balanţă, dacă este deschisă să îşi urmeze menirea şi să îşi descopere rafinamentul înnăscut. Iar dacă va munci la un loc de muncă fără legătură cu arta, fie se va simţi neîmplinită şi va fi în continuă cătuare de altceva, fie va găsi metode să integreze frumosul în munca de zi cu zi – amenajându-şi biroul în culori asortate, organizându-şi documentele după criterii cromatice, sau găsind fel şi fel de metode creative de a-şi pune la lucru înzestrările în acest domeniu.

Iubirea pură, rafinată

Femeia Balanţă este înzestrată cu o capacitate deosebită de a iubi şi de a-şi arăta iubirea faţă de cei din jur. Dacă este mamă, ea va da adesea nenumărate dovezi de dragoste necondiţionată faţă de copiii ei. Chiar dacă nu este mamă, poate da dovezi de iubire similară celor pe care îi consideră cei mai apropiaţi. Iubirea de care ea este capabilă depăşeşte competenţele femeilor din celorlalte zodii tocmai prin natura ei venusiană, care are un rafinament şi o delicateţe aparte. Nu este vorba de o iubire maternă, cum oferă adesea femeia din zodia Racului, nici o iubire nobilă, cum oferă mamele din zodia Leului. Iubirea femeii Balanţă vine mai degrabă ca o explozie de entuziasm, de delicateţe şi gingăşie. Pur şi simplu nu îi poţi rezista.

Adesea, pentru a câştiga iubirea celor din jur, îi angrenează pe cei dragi în diferite acţiuni sau activităţi, încearcă să le facă pe plac pentru a-ţi ţine aproape. Uneori ajunge să facă atât de mult de placul altora încât uită chiar de sine.

Femeia Balanţă Calităţi şi Defecte
Calităţile şi Defectele Femeii Balanţă, imagine de Pixabay via Pexels

Sociabilă, tot timpul înconjurată de oameni

Îi place să fie înconjurată de oameni, îi place să fie admirată, să se simtă ca o zeiţă. Fiind una dintre zodiile emisive, Yang, balanţa este orientată spre exterior, deci pentru ea nu funcţionează la fel de bine sintagma cu Fericirea vine din Interor – cum ar funcţiona pentru o femeie Yin, cum sunt femeia Peşti, spre exemplu, sau femeia Fecioară. Desigur, nu putem conta pe cei din jur pentru a ne face fericiţi. Totuşi, o femeie cu energie Yang se simte mult mai fericită şi împlinită dacă e înconjurată de oameni, şi mai ales dacă acei oameni o iubesc, o admiră şi nu se sfiesc să îi spună aceste lucruri.

Iniţiativa şi ideile originale

Tot datorită tipologiei sale Yang, femeia Balanţă nu se sfieşte să se exprime când are ceva de spus. Mai ales pentru că este extrem de creativă, ea vine adesea cu idei extrem de originale, atât la locul de muncă cât şi în viaţa de zi cu zi. Din acest motiv, reuseşte să strălucească şi să îşi etaleze ideile cu cea mai mare naturaleţe şi spontaneitate. Chiar şi în cazul Balanţelor care sunt introvertite, şi cărora le este mai dificil să creeze conexiuni cu oamenii, în momentul în care vine vorba de ideile lor originale, de proiectele creative la care lucrează, se vor expune şi vor exprima ceea ce gândesc, ceea ce simt şi ceea ce au vrut să transmită. Adesea, aceste femei au foarte multă iniţiativă, generată tocmai de aceste idei care ar fi păcat să nu fie testate.

Maestră a relaxării şi a plăcerii

Dacă stăpâneşte cu adevărat o artă, femeia Balanţă este stăpână asupra relaxării şi a plăcerii extatice. Chiar dacă se poate consuma şi stresa la locul de muncă sau alte activităţi, ea ştie să se relaxeze ca nimeni alta, şi şite să ofere relaxare şi celorlaţi, mai ales iubitului său. Planeta Venus este în strânsă legătură cu Svadhishthana Chakra – chakra erosului, a plăcerii şi a rafinamentului extatic. Această femeie ştie să se dăruiască în mod senzual iubitului ei, dar ştie şi să savureze actul amoros cu toate poftele şi plăcerile simţurilor. Aceeaşi poftă şi savoare este resimţită şi în alte împrejurări din afara dormitorului. Această femeie are deosebita capacitate de a savura ca nimeni alta un fruct, un parfum, o atingere au o aromă – pe toate simţindu-le cu întreaga fiinţă.

 

Femeia Balanţă Zodie de Aer
Femeia Balanţă Zodie de Aer, imagine de NIKITA SHIROKOV@shirokov via Unsplash

Defectele Femeii Balanţă

Femeile născute în zodia Balanţei, la fel ca bărbaţii născuţi în această zodie, au predispoziţii spre anumite trăsături de personalitate negative. Acestea se manifestă atunci când persoana nu duce o viaţă armonioasă, când suferă de anumite probleme, sau când, pur şi simplu, nu se simte împlinită. De aceea, dacă eşti o femeie născută în această zodie, te-ar putea ajuta să acorzi o atenţie sporită defectelor de mai jos – pentru a indentifica dacă există deja unele pe care le manifeşti deja, în anumite situaţii.

Împrăştierea fizică şi mentală

Fiind o zodie de aer, femeia Balanţă, la fel ca femeia Gemeni, are tendinţa de a fi împrăştiată sau chiar dezorganizată. Fiind extrem de creativă, în capul ei ideile curg una după alta, nelăsând loc celor de dinainte să se finalizeze şi să se materializeze. De aceea, o astfel de femeie poate fi o contributie foarte utilă într-o şedinţă de brain storming, dar o catastrofă în materie de organizare. Poate fi genul de persoană care încearcă tot timpul abordări noi, soluţii noi, care i-ar putea scoate din minţi mai ales pe cei care au nevoie de un gram de stabilitate şi de ordine în viaţă. Un bărbat născut în zodia Fecioarei, care este extrem de organizat şi care are hainele din dulap aranjate în ordinea culorilor, se va simţi scos din pepeni lângă o iubită care îşi scoate toate hainele din dulap, le azvârle pe pat, le mototoleşte pe toate şi le îngrămădeşte înapoi în dulap. Poate un bărbat mai spontan, cum este Bărbatul Berbec, ar considera aceste gesturi feminine şi drăguţe, dar un bărbat mai serios cum este Capricornul ar putea considera o astfel de femeie ca fiind imatură şi împrăştiată.

Meditaţia o poate ajuta foarte mult pe această femeie să se echilibreze, să se liniştească şi să se aşeze. Dacă nu ai mai practicat până acum meditaţia, un ghid precum cel scris de OSHO îţi poate fi util ca punct de început.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Dependenţa şi ataşamentul

Femeia Balanţă iubeşte. Iubeşte cu toată fiinţa sa, iubeşte până uită de sine. Totuşi, ea poate în anumite situaţii să resimtă ataşamente puternice, pe care să le confunde cu iubirea. Mai ales în cazul iubirilor romantice, ea poate să se simtă cumva legată de partener, să simtă că sunt una şi aceeaşi persoană. Astfel de sentimente pot fi împlinitoare într-o relaţie armonioasă, dar riscă şi să pună bazele unor relaţii nefericite sau chiar toxice. Dacă partenerul nu o mai iubeşte ca la început, nu o mai răsfaţă sau nu i se mai oferă trup şi suflet, ea poate avea dificultăţi în a cere ceea ce îşi doreşte, de teamă să nu îl piardă. Fiind adesea naivă şi credulă, partenerul o poate manipula să rămână lângă el, chiar dacă ea se simte nefericită.

De asemenea, fiind o fire destul de aeriană, ea lasă cu plăcere toate treburile administrative în seama partenerului – de la plătit facturi la planificat concediile – iar dacă relaţia durează de mult timp, ea poate deveni atât de dependentă încât nici nu îşi poate imagina cum ar putea trăi fără el alături, cum s-ar putea descurca dacă partenerul nu va mai fi acolo să se ocupe de aceste aspecte casnice. Una din lecţiile ei de viaţă este să înveţe să se descurce singură, să fie independentă şi să se poată baza pe ea însăşi. Asta nu înseamnă să nu mai accepte favoruri sau ajutorul celor din jur, dar trebuie să existe o limită şi, în primul rând, să se simtă ea capabiltă să poată face aceste lucruri de una singură.

Tot din cauza unor puternice ataşamente, în fiinţe care nu sunt armonioase pot apărea dezechilibre majore de natura invidiei şi a geloziei. Cu cât de multă pasiune poate iubi această femeie, cu la fel de multă pasiune poate simţi gelozie faţă de femeia care flirtează cu partenerul ei, faţă de noua iubită a fostului ei iubit, sau faţă de o colegă care pur şi simplu primeşte mai multă atenţie din partea bărbaţilor de la birou.

Impulsivitatea

Pe lângă femeia Berbec, femeia Rac şi femeia Capricorn, şi femeia Balanţă face parte din seria zodiilor cardinale. Specifică tuturor zodiilor cardinale este o oarecare impulsivitate, care le poate da bătăi de cap acestor nativi. Dacă fiinţa este extrem de echilibrată, energia cardinală a zodiei se va manifesta sub forma spontaneităţii, a ideilor creative manifestate. În schimb, dacă această femeie nu se simte bine cu ea însăşi, ea poate avea atacuri de impulsivitate, părând chiar nechibzuită celor din jur. Nu este vorba de excese de furie, cum este cazul persoanelor născute în zodiile guvernate de planeta Marte, ci mai degrabă este vorba de a acţiona rapid din impuls, fără să de gândească deloc la consecinţe sau la persoanele pe care aceste acţiuni le-ar putea impacta. Ea fiind o zodie de aer, poate trece foarte uşor peste aceste situaţii, dar nu este conştientă de impactul pe care acţiunile sale nechibzuite îl poate avea asupra celor mai sensibili, cum sunt spre exemplu nativii din zodia Rac.

De aceea, aceste femei trebuie să muncească să îşi cultive cât de mult discernământul, şi să înveţe să îşi controleze acţiunile explozive, mai ales când au impact asupra celor din jur.

Nehotărârea şi dificultatea de a lua decizii

Se spune despre Balanţe că au tendinţa să cântărească totul de sute de ori înainte de a lua o decizie. Uneori chiar preferă să ia alţii decizii importante în locul lor. Acesta poate fi şi un mod inconştient de a nu-şi asuma vina dacă lucrurile merg prost. Motivul pentru care femeia Balanţă ar prefera să nu facă greşeli vine tocmai din dependenţa pe care o manifestă faţă de părerea celorlalţi. Ea are nevoie să fie bine văzută, să nu supere, să nu deranjeze, să fie prietenă cu toată lumea. Totuşi, în anumite situaţii, e nevoie să ia decizii, şi uneori chiar decizii rapide. E nevoie să conştientizeze că şi neasumarea deciziilor poate provoca daune celor din jur, deci nu e o metotă prin care poate scăpa de culpabilitate sau de consecinţele acţiunilor sale.

Femeia Balanţă şi Romantismul
Femeia Balanţă şi Romantismul, imagine de freestocks@freestocks via Unsplash

 

Femeia Balanţă în Relaţiile de Dragoste

După cum am mai menţionat deja, Balanţa în dragoste se simte la ea acasă. Atunci când iubeşte şi este iubită, Femeia Balanţă este în extaz. Se vede dragostea explodând din ea, se vede fericirea debordând precum nu se mai vede la nicio altă femeie. Femeia Balanţă este prin natura sa o fascinatoare, dar atunci când iubeşte şi este iubită, acest aspect iese şi mai mult în evidenţă, fermecându-i pe totţi cei din jur, făcându-i chiar să se îndrăgostească de îndrăgostirea însăşi.

Îi place să fie răsfăţată de iubitul ei, şi, la rândul ei, să îl răsfeţe. Relaxarea constituie o parte importantă din viaţa ei, şi nicăieri nu se relaxează mai frumos decât alături de iubitul său, pe care îl copleşeşte cu afecţiune şi cu drag. Îi place de asemenea să vadă că bărbatul face eforturi pentru a o cuceri şi a o menţine lângă el. Se dezumflă uşor dacă vede că iubitul ei se complace în relaţie, dacă nu îi mai acordă atenţie sau nu se mai comportă la fel de curtenitor ca la început.

Femeia Balanţă Îndrăgostită

Femeia Balanţă se îndrăgosteşte la fel ca un personaj de film romantic: cu naivitate, cu rapiditate şi multă pasiune. Adesea, se poate îndrăgosti de cele mai nepotrivite persoane, tocmai din cauza faptului că este aeriană şi îi lipseşte spiritul pragmatic care ar putea-o ajuta să evalueze cât mai corect un eventual partener. Îi place să vorbească mult cu iubitul ei, şi cu prietenele despre iubitul ei. Dacă iubitul nu îi răspunde cât mai repede la mesaje, sau dacă nu îi trimite un număr suficient de mare de inimioare, se poate simţi neglijată sau chiar neiubită. Dar orice problemă se poate rezolva cu un buchet mare de flori, o prăjitură şi cu reîntărirea declaraţiilor de dragoste.

Fiind foarte afectuoasă cu partenerul, îi place să îl copleşească cu atenţii, cu complimente şi cuvinte de iubire. Unii bărbaţi mai independenţi s-ar putea chiar simţi sufocaţi de un asemenea comportament, sau ruşinaţi dacă aceste afişări de afecţiune sunt făcute în public.

Balanţa este în general o fiinţă fidelă, dar doar din momentul în care şi-a ales partenerul. Pentru că îi este greu să ia decizii, se va gândi şi răzgândi de foarte multe ori – dacă să înceapă sau nu o relaţie de dragoste cu un potenţial partener. Totuşi, în momentul în care decizia a fost luată, ea îi devine loială, şi aşteaptă acelaşi lucru de la partenerul rău.

Femeia Balanţă pe plan amoros

În dormitor, iubeşte să fie atinsă, dezmierdată, şi mai ales primeşte oricând complimente legate de frumuseţea ei. Este deschisă să experimenteze aproape orice în dormitor, atâta timp cât totul se desfăşoara în intimitatea relaţiei de iubire. Nu este genul de femeie care să accepte întâlniri amoroase ocazionale – pentru ea amorul este parte integrantă a iubirii, şi nu există nimic în afara amorului.

Fiind o maestră a relaxării, ea ştie combina arta relaxării cu senzualitatea, făcându-şi partenerul să aibă momente de trăiri delicioase. Este important de ştiut faptul că ea are nevoie să se creeze o conexiune reală, profundă cu partenerul său, pentru a-şi putea da drumul la inhibiţii. Cum nu apreciază amorul ocazional, vrea să ştie că este iubită, adorată, măgulită, şi doar astfel va putea să îşi dezlănţuiască imensul potenţial senzual savuros.

 

Femeia Balanţă Romantică
Femeia Balanţă Romantică, imagine de Bryson Beckham@bryson_beckham via Unsplash

Cum cucereşti Femeia Balanţă?

Nu e greu deloc să flirtezi cu această femeie şi chiar să o cucereşti. Ai la dispoziţie toate filmele şi cărţile romantice, toate melodiile şi poeziile de dragoste. Femeia Balanţă iubeşte ca la carte, şi îi place să fie curtată la fel ca eroinele din seriale şi filme. Un buchet de flori, o cină la lumina lumânărilor, o scrisorică de dragoste, un mesaj cu foarte multe inimioare – sunt trucuri care pot părea clişee, dar care cu această femeie extrem de romantică funcţionează. Nu uita cât de important este să îi comunici ce simţi pentru ea, de la complimente la sentimente – e înnebunită să le audă. Este expertă în toate limbajele iubirii, de la atingere la cuvinte de apreciere, de la timp de calitate petrecut împreună la servicii şi cadouri pe care le apreciază nespus.

O poţi da în bară iremediabil tocmai nefăcând gesturi romantice. De exemplu, dacă uiţi când e ziua ei de naştere sau aniversarea voastră, dacă nu îi duci flori sau ciocolată de ziua îndrăgostiţilor, dacă nu o răsfeţi ca pe o prinţesă, ea s-ar putea simţi rănită. Pentru ea, toate aceste gesturi sunt dovezi de iubire, iar lipsa lor echivalează cu lipsa iubirii.

Femeia Balanţa Flori
Femeia Balanţa, fotografie de Leslie Jones@les_elizabethj via Unsplash

Dacă doreşti să afli mai multe despre limbajele iubirii, îţi recomand cartea Cele 5 Limbaje ale Iubirii.

 

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Imagine featured de Andrey Zvyagintsev via UnsplashLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *