Femeia Capricorn – Personalitate, Dragoste, Psihologie, Caracter

Introvertită, tăcută sau rece – aşa este cel mai adesea descrisă femeia născută în zodia Capricornului, mai ales de către cei care încă nu o cunosc foarte bine. Născută sub energia guvernatorului Saturn, unul dintre marii teribili, femeia Capricorn este adesea solitară, cu picioarele pe pământ şi cu un temeperament melancolic. Fiind un semn de Pământ, la fel ca femeia Fecioară şi femeia Taur, poate fi extrem de pragmatică, interesată de aspectele materiale ale vieţii, dar şi se sănătate, alimentaţie, de carieră şi de veniturile pe care le poate obţine.

Femeia din Zodia Capricorn

Punctualitatea, disciplina sau perseverenţa sunt câteva dintre atributele care le definesc pe aceste femei, provenind din energia planetei guvernatoare, Saturn, la fel cum se întâmplă şi în cazul femeii Vărsător. Se întâmplă de multe ori ca încă din copilarie aceste fetiţe să fie extrem de responsabile, sârguinicioase şi silitoare la şcoală. Se poate chiar să aleaga studiile pe care să le urmeze în funcţie de motivele cele mai pragmatice, cum ar fi şansele să găsească un loc de muncă bine plătit, şi să poată avansa în carieră.Şi la maturitate fac parte din persoanele cele mai pricepute când vine vorba de planificare şi organizare a timpului. Nu le plac persoanele care întârzie, care nu se ţin de cuvânt, care îşi iau angajamente şi nu le respectă. Pot trăi o viaţă destul de izolată, plăcându-le să fie solitare, sau permiţând doar unui număr mic de oameni să se apropie de ele.

Femeia Capricorn Personalitate
Femeia Capricorn Personalitate, imagine de Samantha Green@sammy_green via Unsplash

Personalitatea femeii născute în zodia Capricorn

Energia Capricornului este o energie Yin, orientată spre interior. De aceea, aceste femei sunt adesea introvertite, melancolice.

Dacă eşti în cătuarea unei persoane pe care să te poţi baza, femeia Capricorn poate fi cea mai bună opţiune pentru tine. Înzestrată cu o doză parcă infinită de responsabilitate, această femeie se ţine de promisiunile pe care le face. De asemenea, este foarte pragmatică, şi ştie să rezolve problemele, să ducă acţiunile la bun sfârşit. Altfel spus, dacă vrei ca o treabă să fie făcută, şi să fie bine făcută, poţi apela la ea.

Nu îi prea place să îşi asume prea multe riscuri, preferând să aleagă calea bătută de aţii înainte. Poate avea tendinţe conservatoare, atât în gândire cât şi în aspect sau în comportament. Arareori vei vea această femeie să fie extrem de interesată de ultimele tendinţe din modă, preferând să se îmbrace şi să se aranjeze în stiluri clasice şi elegante, care pentru unii poate ar părea chiar demodate. Preferă culorile şi ţinuta sobră, motiv pentru care unii pot avea impresia că este mai rece (ceea ce nu este foarte departed e adevăr, să nu uităm că totuşi Capricornul este în corespondenţă cu anotimpul iarna).

Pentru a afla mai multe aspecte legate de despre personalitate, e important de ştiut că zodia (poziţia Soarelui) se referă la trăsăturile sufletului nostru, în timp ce personalitatea este dată de poziţia Ascendentului. Află mai multe despre Ascendentul Zodiacal şi cum se calculează urmărind acest link.

Femeia Capricorn şi lumea emoţională

În zodia Capricornului, Luna este în poziţia de exil. Exilul nu este o poziţie benefică pentru Lună, iar Luna este corpul ceresc care ne guvernează sentimentele, şi tot ce ţine de lumea emoţională. Nu e de mirare că femeile Capricorn ne par atât de reci! De fapt, ele pot avea dificultăţi de a înţelege şi de a manifesta emoţiile, atât pe cele pe care le simt ele însele, cât şi în ceea ce priveşte a identifica emoţiile celorlalţi.

Le-ar ajuta foarte mult să înceapă să exploreze lumea emoţională, prin diferite tehnici şi exerciţii de autocunoaştere şi mai ales de conştientizare a ceea ce simt. Descoperirea emoţiilor prorpii le poate ajuta să îi înţeleagă şi pe cei din jurul lor, dacă doresc să construiască relaţii armonioase, pornind de la ascultare şi empatie. E posibil ca aceste femei să nici nu se înţeleagă pe ele însele, şi să îi desconsidere pe cei care manifestă zgomotos ceea ce simt. În unele cazuri, emoţiile acestor femei sunt atât de adânc îngropate în sufletul lor, încât nici nu mai ţin minte că le au. Iar dacă încep să le resimtă, pot fi chiar surprinse, nerecunoscându-se în aceste noi trăiri.

Dacă eşti o femeie născută în zodia Scorpionului, şi ai dificultăţi în lumea emoţională, îţi recomand câteva cărţi care ţi-ar putea fi de folos:

Disclaimer: linkul către aceasteă cărţi sunt linknuri de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Calităţile Femeii Capricorn

Calităţile şi defectele nativelor din zodia Capricorn sunt conturate în funcţie de energia planetei guvernatoare, planeta Saturn. Fiecare planetă are mai multe nivele de virbaţie, care merg de la inferioare la superioare. Practic, atunci când această femeie duce o viaţă armonioasă, când se simte împlinită, când sufletul ei este fericit, va manifesta nivelele de vibraţie cele mai înalte saturniene. În schimb, când egoul va fi mai puternic decât sufletul, se vor manifesta nivelele cele mai joase, ducând la nefericire şi neîmplinire.

Evident, calităţile sunt manifestate atunci când femeia trăieşte în armonie cu dorinţele sufletului său şi cu energia saturniană. Iată câteva dintre principalele calităţi ale sale:

Perseverenţă, răbdare, controlul timpului

În zilele noastre, majirotatea oamenilor simt că sunt sub presiunea timpului. Nu avem timp să ne ducem la capăt toate sarcinile, nu avem timp pentru gospodărie, nu avem timp pentru propriile pasiuni, şi totuşi, zilele au acelaşi număr de ore pe care îl aveau şi în trecut.

Nativele din zodia Capricorn nu par să aibă această problemă. Cel puţin, nu cele care trăiesc în armonie cu sufletul lor. Aceasta se întâmplă pentru că Saturn este guvernatorul timpului, dându-le acestor femei predispoziţii din naştere pentru o excelentă organizare şi planificare a timpului. Ele sunt adesea extrem de muncitoare şi perseverente, ducând la bun sfârşit proiectele pe care le încep. Adesea au un obiectiv bine conturat în mintea lor, iar energia lui Saturn le ajută să persevereze până când reuşesc să îl îndeplinească. Faptul că fac parte din categoria zodiilor cardinale, le ajută să primească impulsul se care au nevoie pentru a demara o acţiune.

Tot din categoria stăpânirii timpului intră şi punctualitatea, un aspect la care aceste femei ţin foarte mult. Nu întârzie, şi nu le place ca ceilalţi să întârzie.

Responsabilizare şi asumare

Tot datorită energiei saturniene frumos armonizate, aceste femei sunt extrem de responsabile, şi îşi asumă ceea ce vorbesc, ceea ce promit, ceea ce execută. Aceste aspecte se manifestă şi în relaţiile cu ceilalţi, dar şi faţă de ele însele. De aceea, dacă îşi asumă că vor obţine o diplomă pentru studii, că vor obţine un anumit loc de muncă, că vor încheia un anumit proiect, sunt atât de ambiţioase şi de perseverente încât nu se lasă până nu duc la îndeplinire ceea ce şi-au propus.

În multe cazuri, responsabilitatea vine încă de când sunt fetiţe. Poate au în grijă un frate mai mic sau un adult bolnav, poate are o situaţie materială mai precară, care o determină să muncească de mică sau să fie extrem de sârguincioasă la şcoală, pentru a primi bursă sau pentru a găsi un loc de muncă bine plătit. Poate pur şi simplu este un copil serios, în care părinţii se încred şi se simt în siguranţă să îi lase în grijă diverse activităţi de adult. Cert este că aceste fetiţe par maturizate mai devreme decât alţi copii, iar simţul responsabilităţii este manifestat întreaga viaţă.

Pragmatism, simţ practic

Fiind o zodie de Pământ, şi beneficiind de calităţile saturniene ale perseverenţei şi puternii de muncă, femeia Capricorn este un cocktail perfect pentru tot ce înseamnă pragmatism. Este cu picioarele pe pământ, şi ştie analiza orice situaţie, pentru a o planifica şi a-i găsi cele mai bune foloase materiale. Uneori, poate duce la extrem  această nevoie de a avea doar lucruri şi experienţe utile, nelăsând loc în viaţa sa şi pentru aspectele plăcute.

Capricornul este şi o zodie materialistă, de aceea, va da dovadă de cumpătare în alegerile pe care le face. Nu va chetului foarte mult pe lucruri pe care le consideră inutile, nu va face acţiuni care nu îi vor aduce niciun beneficiu. Chiar şi în relaţiile cu oamenii, sunt şanse să nu îi păstreze prea aproape pe cei care nu îi aduc în vreun fel sau altul valoare în viaţă.

Femeia Capricorn Calităţi
Femeia Capricorn Calităţi, fotografie de Allef Vinicius@seteph via Unsplas

Defectele Femeii Capricorn

Dacă atunci când dorinţele sufletului sunt urmate, ies în evidenţă calităţile zodiei Capricorn, atunci când nativa nu trăieşte în armonie cu ceea ce îi cere sufletul său, începe să iasă la iveală egoul, şi să se manifeste laturile mai puţin plăcute ale acestei zodii. Pentru a depăşi aceste limitări, femeile născute în zodia Capricorn trebuie să înveţe care sunt valenţele înalte saturniene, şi să înceapă să trăiască la nivelul acestora. Astfel, se pot depăşi pornirile egotice, şi se poate atinge o stare de pace şi armonie sufletească.

Răceala şi detaşarea emoţională

Răceala emoţională este specifică nativelor din Capricorn, nu doar din cauza faptului că iarna este anotimpul asociat acestei zodii. Răceala se referă mai ales la modul în care această femeie se comportă, pentru că, de cele mai multe ori, nu lasă să i se vadă emoţiile. Li se întâmplă adesea să nu înţeleagă şi să nu empatizeze atunci când cineva îşi manifestă puternic emoţiile. Dacă este vorba despre un conflict, va căuta calea cea mai raţională, cea mai pragmatică de a-l aplana şi a găsi o cale de mijloc. Totuşi, va întâmpina dificultăţi în a înţelege că unele replici spuse sau unele acţiuni făcute de ceilalţi nu au nicidecum o cauză explicabilă raţional, şi că oamenii adesea au comportamente mânate de emoţie.

De asemenea, mai ales în relaţia de cuplu, dar şi în alte relaţii, se întâmplă adesea să i se reproşeze că este prea detaşată, că nu iubeşte suficient, că nu îşi arată emoţiile. Ceea ce nu este întotdeauna adevărat – s-ar putea să iubească, in felul ei, să aibă sentimente sincere, doar să nu ştie să le exprime, să le arate, nefiind o persoană foarte declarativă.

Materialismul Femeii Capricorn

După cum spuneam, natura elementului Pământ o face pe această femeie să fie foarte interesată de planul material. Totuşi, şi Femeia Fecioară şi Femeia Taur aparţin zodiilor de Pământ, dar acestea sunt interesate mai degrabă de aspectele care să le pună în legătură cu natura, respectiv să le asigure tot confortul de care au nevoie pentru un trai în tihnă.

În schimb, pentru Femeia Capricorn sunt importante bunurile acumulate. Este importantă cariera, este important să aibă un job bine plătit, este important să îşi permită ceea ce îşi doreşte. Asta poate însemna că se asociază cu diverse persoane cu statut înalt, dacă aceste relaţii îi pot aduce beneficii materiale. S-ar putea căsători din interes, sau s-ar putea învârti în anumite cercuri, doar pentru a beneficia de relaţii care să-i poată aduce un job bine plătit.

Pe de altă parte, există şi acele femei care nu vor să profite de alţii, dar vor studia asiduu, vor munci în continuu şi vor face tot ce le stă în putere pentru a obţine cariera mult visată, mărirea de salariu sau promovarea la care speră. Aspectele materiale sunt cele care le motivează – ceea ce nu este un defect în sine. Problemele apar atunci când banii sunt puşi mai presus decât oamenii, când e dispusă să mintă sau să calce pe cineva în picioare pentru a obţine ceea ce doreşte, când acumulează foarte multe bunuri şi nu se bucură de ele.

Zgârcenia

Pentru că şi zgârcenia poate fi una dintre capcanele în care acesastă femeie poate cădea.

Dacă a muncit foarte mult să obţină beneficiile, salariul sau locul de muncă pe care îl are, şi i se cere ajutorul material, are tendinţa să devină zgârcită. Nu pentru că nu ar fi un om bun, ci pentru că se gândeşte la efortul pe care l-a depus ea, şi la cât de uşor ar primi celălalt, fără să depună niciun fel de muncă. Femeia Capricorn trebuie să înveţe lecţia milei creştine, a dăruirii şi a nobleţii sufleteşti. Are de învăţat cum să fie altruistă, să ajute, şi să nu mai acumuleze atât de mult pentru ea – pentru egoul său, ci să înţeleagă că facem parte dintr-o mare familie, familia umană, şi că ceea ce fiecare dintre noi dobândeşte, trebuie împărţit şi cu cei care nu îşi permit.

Totuşi, această zgârcenie nu se manifestă doar în raport cu ceilalţi. O mare greşeală pe care o fac multe dintre aceste native se referă la zgârcenia faţă de propria persoană. Mai ales pentru că depun atât de multă muncă, ar trebui să se răsplătească, să se răsfeţe şi să se relaxeze atunci când ating un obiectiv, îndeplinesc un target sau primesc salariul. Totuşi, multe dintre aceste femei depun efortul necesar, dar atunci când vine vorba de răsplată, se neglijează. Planifică mult, se gândesc mult la viitor – la cum să facă pentru a nu mai avea grija zilei de mâine – şi fac economii, fără să se mai ocupe de propria persoană.

Ar avea de învăţat cum să se răsfeţe, cum să se relaxeze, cum să se premieze mai ales după o perioadă îndelungată în care au depus multă muncă, şi mai ales, să se odihnească. Pentru că dacă nu învaţă cum să se odihnească, riscă să se îmbolnăvească de la atât de multă muncă.

Defectele Femeii Capricorn
Defectele Femeii Capricorn, imagine de Allef Vinicius@seteph via Unsplash

Dificultatea sau incapacitatea de a ierta

În general, atunci când cineva ne greşeşte, putem avea două tipuri de comportament: dacă înţelegem de ce cineva s-a comportat într-un anume fel cu noi, sau dacă realizăm că a greşit şi că îi pare rău, vom fi predispuşi să îl iertăm. Dar dacă cineva ne-a făcut un rău din pură răutate, sau dacă nicicum nu putem înţelege ce fel de motiv a avut să ne facă rău, atunci ne va fi mult mai dificil să iertăm.

Femeia Capricorn, având dificultăţi în a înţelege emoţiile şi motivaţiile celorlalţi, poate avea didifucltăţi în a ierta. Mai ales pentru că de fiecare dată când există un conflict sau o neînţelegere, ea va căuta întotdeauna cauzele şi soluţiile cele mai raţionale sau mai pragmatice. Iar dacă problemele apar din unele cauze emoţionale, îi poate fi extrem de dificil să le înţeleagă şi, în consecinţă, să le ierte.

De altfel, este destul de sceptică în ceea ce priveşte oamenii, şi intenţiile lor. Pentru că şi ea, de multe ori, poate acţiona sau relaţiona pentru că are anumite interese, se aşteaptă ca şi cei din jur să acţioneze în mod similar. Iar dacă cineva îi va spune că i-a greşit fără intenţie, s-ar putea să nu îl creadă.

Şi iertarea, la fel ca orice altceva, se poate învăţa. Pentru că toţi înţelepţii spun că atunci când nu iertăm, nu îi facem rău celuilalt, ci ne facem rău nouă înşine, pentru că ne îngreunăm cu o povară a urii sau a neiertării pe care o avem de cărat. Dacă ai dificultăţi în acest domeniu, şi vrei să înveţi cum să te eliberezi de resentimente, îţi recomand câteva cărţi:

Disclaimer: linkul către aceasteă cărţi sunt linknuri de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Femeia Capricorn
Femeia Capricorn, imagine de  Andrea Piacquadio via Pexels

Femeia Capricorn în Relaţiile de Dragoste

Pentru că nu se pricep la emoţii, le poate fi destul de dificil să arate atunci când sunt interesate de cineva. Iar dacă sunt deja într-o relaţie, e posibil ca partenerul să le reproşeze că nu sunt suficient de iubitoare, sau cel puţin, că nu îşi exprimă emoţiile.

Bărbaţii îndrăgostiţi de femeile Capricorn s-ar putea să nu aibă viaţă uşoară. În primul rând, acestor femei le place să fie solitare, deci ar trebui să vadă un mare beneficiu adus de o relaţie amoroasă, pentru a accepta să înceapă o relaţie de cuplu. Pentru că sunt independente şi foarte muncitoare, ar putea să prefere să lucreze ore suplimentare, decât să aibă ieşiri romantice cu un partener.

De aceea, un bărbat interesat de o astfel de femeie, trebuie să îşi asume că nu îi va fi uşor să o cuceerească. Iar dacă o va cuceri, va trebui să înveţe cum să îşi dozeze timpul alături de ea, în aşa fel încât să îi permită să se ocupe de cariera ei, să lucreze la ce o pasionează, iar ea să nu simtă că îi este îngrădită libertatea.

Pentru că nu se pricepe atât de bine la emoţii, femeia Capricorn are nevoie să i se arate acţiuni concrete. Ea nu crede în promisiunile unui bărbat, ea trebuie să vadă cu el se responsabilizează, se ţine de cuvânt şi duce la bun sfârşit ceea ce şi-a luat angajamentul că va face. Bărbaţii de care sunt atraşi sunt adesea bărbaţi asumaţi, siguri pe ei, care emană încredere în sine şi bunăstare.

Dacă aspectul material face parte din interesele acestei femei, este foarte posibil să îşi dorească alături un partener care să aibă şi el o situaţie materială bună, şi pe care să se poată baza că îşi va permite să o îngrijească şi să o răsfeţe. Dacă nu va întâlni un astfel de bărbat, se va descurca foarte bine şi singură. Totuşi, dacă va ajunge să aibă o familie, această femeie va avea mare grjiă ca toate nevoile membrilor familiei să fie împlinite, de la educaţie, igienă, la hrană, venituri, şi orice alte nevoi ar mai exista.

Femeia Capricorn în Relaţiile de Dragoste
Femeia Capricorn în Relaţiile de Dragoste, imagine de Pixabay via Pexels

Cum cucereşti Femeia Capricorn

Această femeie nu este genul care să viseze cu ochii deschişi la Făt Frumos pe un cal alb. Nici nu se îndrăgoteşte ca în filme, nici nu scrie poezii bărbatului la care visează.

Ca în oricare alt domeniu al vieţii, şi în dragoste, femeia Capricorn ia deciziile în mod raţional, în funcţie de interesele pe care le urmăreşte. De aceea, pentru alegerea partenerului, este posibil să evalueze starea materială a acestuia, cariera lui, sau poate doar se va uita la anumite trăsăsturi de caracter importante pentru ea, cum ar fi simţul responsabilităţii, asumarea, dedicarea. Adesea, bărbaţii care îi captează atenţia sunt bărbaţi care au succes în domeniul lor de activitate, şi care sunt chiar înstăriţi.

Asta nu înseamnă că este interesată doar de portofelul partenerului său. De fapt, ceea ce o interesează pe ea este ca bărbatul pe care îl alege să fie cel mai compatibil din punct de vedere socioeconomic şi cultura, pentru a putea forma o familie aşa cum îşi doreşte. Se poate chiar spune că face o analiză la rece, pentru a vedea dacă un potenţial iubit bifează rubricile pe care le consideră importante.

În vederea unei căsătorii, s-ar putea să fie interesată de un bărbat care, prin nuntă, să îi ofere un anumit statut în societate. Dar cel mai important pentru ea este ca bărbatul cu care se căsătoreşte, să îi poată oferi siguranţă din punct de vedere material, şi să se poată baza pe el la nevoie. Tocmai din acest motiv, mulţi o descriu pe această femeie ca fiind foarte calculată.

Femeia Capricorn pe planul amoros

Pentru a cuceri o astfel de femeie, primul pas pe care trebuie să îl facă un bărbat este să îi arate cât de muncitor şi de perseverent este. Femeia Capricorn nu este atrasă de orice fel de bărbat bogat. De exemplu, dacă va întâlni un tânăr care a moştenit o mare avere de familie, fără ca el să depună vreun efort, asta poate să nu însemne mare lucru pentru ea. Ea nu apreciază un bărbat cu bani, ea apreciază un bărbat care poate dovedi că se descurcă să câştige bani, pentru a putea să-i ofere siguranţa atât de mult dorită – atât ei cât şi familiei.

Dar ştie foarte bine că banii pot veni şi pleca, într-o zi pot dispărea. De aceea, ar vrea să ştie că bărbatul de lângă ea are pregătirea, puterea de muncă şi determinarea ca în cazul în care va pierde finanţele pe care le are în prezent, va putea să dobândească noi venituri, indiferent ce vremuri vor veni.

Capricornul este şi un semn conservator, serios şi sobru. De aceea, se poate ca aceste native să fie atrase de bărbaţi mai în vârstă, sau care au anumite funcţii bine văzute în societate, care au posturi de conducere sau cu un anumit statut social. Tot datorită faptului că este destul de conservatoare, s-ar putea să fie interesată de relaţii în stil vechi, de căsătorie ca la carte, de ce se practica în trecut. S-ar putea să nu aibă o prea mare flexibilitate în ceea ce priveşte relaţiile deschise, experimentele, sau noutatea în dormitor.

Femeia Capricorn Recomandări
Femeia Capricorn Recomandări, inagine de Khoa Võ via Pexels

Pe lângă cărţile din lista de mai sus, s-ar putea să îţi placă şi următoarele:

Astrologie Spirituală

Saturn

Zodiile. Ghid de Astrologie contemporană

Astrologie creştină

Tropicul Capricornului

Inelele lui Saturn – W. G. Sebald

Disclaimer: linkul către aceasteă cărţi sunt linknuri de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii. 

Fotografie cover de Jon Ly@jonatron via Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *