Bărbatul Capricorn Îndrăgostit, în Relaţii, Personalitate

Bărbatul născut în zodia Capricornului este cel mai sobru şi serios bărbat al zodiacului. Aceste trăsături îi sunt conferite de guvernatorul zodiei, planeta Saturn, care este recunoscută ca marele teribil din sistemul nostru Solar. Acesta nu este un aspect negativ, cum de multe ori este prezentat, ci pur şi simplu înseamnă că nativii guvernaţi de această planetă au personalităţi mai retrase, preferinţe pentru a trăi în mod solitar, şi sunt adesea mai conservatori, uneori chiar mai pesimişi, şi în general, mai sobri.

Personalitatea Bărbatului Capricorn

Capricornul, pe lângă Berbec, Rac şi Balanţă, face parte din categoria zodiilor cardinale. Nativii din zodiile cardinale sunt recunoscuţi pentru faptul că au energia începutului, care le dă îmboldul de a începe proiecte noi, a se implica, a face lucrurile să meargă. Totodată, se poate ca aceşti nativi să fie impulsivi sau nechibzuiţi, în funcţie de circumstanţe.La nivelul elementelor caracteristice zodiei, Capricornul este o zodie de Pământ, asemenea Taurului şi Fecioarei. Din acest motiv, bărbaţii Capricorn sunt unii dintre cei mai cu picioarele pe pământ bărbaţi. Planul material este important pentru ei, atât în ceea ce priveşte bunăstarea, cât şi nevoile corporale şi sănătatea.

Guvernatorul Capricornului, Saturn, este guvernatorul timpului şi al karmei. De aceea, majoritatea trăsăturilor de personalitate ale bărbatului Capricorn sunt în jurul aspectelor care vizează timpul. Un bărbat care este foarte împlinit, care trăieşte în armonie cu propria persoană, şi care îşi urmează menirea, va fi stăpânul timpului. Va da dovată de punctualitate, şi va fi un foarte bun organizator şi planificator.

În schimb, un bărbat care trăieşte în mod egoist, sau care nu urmează niciun fel de cale spirituală, va fi supusul timpului. El va trăi conform valenţelor cele mai joase ale planetei Saturn, care îl vor determina în permanenţă să simtă că nu are timp pentru ceea ce îşi doreşte. Va fi repezit, grăbit, dezorganizat şi va trăi tot pe fugă.

Calităţi şi defecte ale Bărbatului Capricorn

Natura energiei saturniene este yin, adică orientată spre interior, ceea ce înseamnă că toate trăsăturile saturniene se reflectă la nivelul individului, în interiorul lui. Dacă pentru bărbaţii Vărsător (ce-a de a doua zodie guvernată de Saturn), energia saturniană este yang – ceea ce înseamnă că aceştia sunt orientaţi către oameni -, pentru Capricorni, toate predispoziţiile date de Saturn se reflectă spre interior.

Responsabilitatea este una dintre cele mai importante caracteristici saturniene, iar bărbaţii Capricorn sunt într-adevăr oameni de cuvânt. Când promit, vor face ce au promis, când îşi iau un angajament, îl vor duce la bun sfârşit. În multe cazuri, încă de când erau băieţei, nativii din Capricorn au avut reponsabilităţi de adult, ceea ce i-a dus spre o maturizare forţată. Poate au avut în grijă un frate mai mic sau un părinte bolnav, poate a avut lipsuri materiale în familie care l-au determinat să lucreze mai devreme decât îi era timpul. Cert este că în multe situaţii, copiii Capricorn fac lucruri pe care în mod normal ar trebui să le facă adulţii.

Materialismul Bărbatului Capricorn

Bărbatul Capricorn este şi un materialist înnăscut. El nu acumulează bunuri şi averi pentru a avea o anumită imagine în societate, cum o face bărbatul Leu. El caută să îşi asigure un trai decent, lui şi familiei, sau chiar să fugă de sărăcie şi nesiguranţă. Are o mare nevoie de securitate, şi din acest motiv nici nu riscă foarte multe. Totuşi, fiind un semn cardinal, are energia să înceapă proiecte sau relaţii, dar dacă este armonios dezvoltat, este şi cumpătat în alegerile pe care le face.

Sârguincios la şcoală şi muncitor la locul de muncă, bărbatul Capricorn este un bărbat pe care te poţi baza. Orice manager ştie că dacă îi va da sarcini acestui bărbat, vor fi duse la bun sfârşit cu succes. Este un expert în planificare şi organizare, şi este extrem de harnic, munceşte foarte mult, dar are şi nevoie de motivaţie. Şi cea mai bună motivaţie pentru el este una financiară. Fie că e vorba de salariu mare, fie că e vorba de o promovare – dacă există posibilitatea unei creşteri a venitului, va găsi resursele intrioare necesare pentru  a face cele mai bune proiecte.

Dacă ajunge într-o poziţie de conducere, este destul de conservator, tot datorită influenţei saturniene. Respectă foarte mult istoria, tradiţiile şi autoritatea formală, şi nu îi place rebeliunea sau nesupunerea. Poate prefera calea învechită, bătătorită, şi să fie reticent la schimbări dacă acestea presupun inovaţii majore. Îi plac foarte mult regulile, şi să adere el însuşi la ele, şi să le impună altora, pentru că regulile îi dau un sentiment de siguranţă şi securitate, de care are atâta nevoie.

În relaţiile interpesonale este calculat şi rece. De obicei, alege oamenii cu care se asociază pe baza unor raţionamente la rece, şi prea puţin pe criterii emoţionale. În anumite cazuti, poate profita de anumiţi oameni care îi apar în cale, dacă poate avea un câştig material sau de statut. Poate părea fără scrupule atunci când îţi urmăreşte un interes personal.

Tot din categoria calităţilor intră şi perseverenţa, o altă calitate dată de guvernatorul Saturn. Atunci când îşi pune ceva în cap, face tot ce îi stă în putinţă pentru a obţine acel ceva.

Bărbatul Capricorn –  Ce femei preferă?

Bărbatul Capricorn este recunoscut pentru faptul că analizează totul la rece, cât mai raţional posibil, fără să se implice emoţional. El poate părea autosuficient, poate părea detaşat emoţional. Desigur, are şi el emoţii, doar că foarte rar le arată, şi de multe ori nu le recunoaşte nici el. Iar atunci când alege o parteneră de viaţă, o alege în urma unei analize. Vrea să vadă dacă bifează anumite cerinţe, dacă este potrivită, şi doar apoi hotărăşte dacă este dispus să se îndrăgostească de ea. Iată câteva dintre tipologiile feminine care îl atrag pe acest bărbat:

Femeia care ştie să îi ofere libertate

Pentru acest bărbat, cariera este extrem de importantă. Pe întreg parcursul vieţii, s-ar putea să fie într-o continuă căutare a promovării la birou. S-ar putea să lucreze multe ore suplimentare, să caute cursuri de dezvoltare şi perfecţionare, să călătorească în interes de serviciu, sau să muncească la alte proiecte pe lângă jobul de zi cu zi. Motivaţia lui nu este una pur egoistă, el doreşte să asigure un trai decent întregii sale familii. De aceea, are nevoie de o femeie care să îi înţeleagă această nevoie de a munci asiduu, şi să îl încurajeze.

Pentru el ar fi extrem de dificil să locuiască cu o parteneră extrem de ataşată emoţional, care să îi ceară tot timpul să îşi facă timp pentru ea, sau să îi reproşeze că o lasă prea mult timp singură. Stilul lui este mai solitar, iar de aceea o femeie independentă, cu prorpiile preocupări şi cercuri de prieteni, care să îi permită să îşi gestioneze cât mai bine timpul singur, ar fi o parteneră bună pentru el.

Femeia pe care să se poată baza

După cum spuneam, responsabilitatea este una dintre trăsăturile-cheie ale Bărbatului Capricorn. Atunci când promite ceva, se ţine de cuvânt. Atunci când îşi ia un angajament, duce la bun sfârşit ceea ce şi-a propus. De aceea, el caută o parteneră pe măsură, care să fie şi ea o fiinţă responsabilă. Nu ar putea concepe ca femeia de lângă el să îi facă promisiuni de care să nu se ţină, şi nu ar trece cu vederea lipsa de punctualitate, lipsa de organizare sau de pragmatism.

El are nevoie de o femeie cu care să poată face împreună calcule şi planuri de viitor, care să se ţină de planificările pe care le fac, care să îşi asume şi să fie perseverentă. O femeie cu capul în nori, dezorganizată sau superficială, l-ar dezamăgi mai devreme sau mai târziu.

Femeia care să îi aprecieze eforturile şi puterea de muncă

Orice bărbat îşi doreşte alături o femeie care să îl aprecieze. Dar în funcţie de zodia din care fac parte, unii bărbaţi îşi doresc să primească aprecierea în mod diferit faţă de alţii. Pentru Bărbatul Capricorn nu ar fi deloc de interes să i se facă complimente legate de fizicul său, de abilităţile sociale sau de comportamente. În schimb, s-ar simţi flatat atunci când femeia lui îi apreciază puterea de muncă, reuşita în carieră, şi în general conduita şi dezvoltarea sa profesională.

În cartea despre Cele 5 Limbaje ale Iubirii se vorbeşte despre modalităţile în care ne place ca partenerii să se comporte cu noi, şi de nevoile pe care fiecare dintre noi le are – care pot fi diferite de ale partenerului nostru. Pentru Capricorni, cel mai adesea, limbajul iubirii preponderent este legat de acţiunile pe care le fac pentru persoana iubită. Pentru că ei sunt extrem de pragmatici, şi preferă să facă ceva care să se vadă, ceva concret, care poate fi pipăit şi măsurat. Le este mai dificil cu limbajele iubirii care presupun complimente şi vorbe de apreciere, sau manifestări ale afecţiunii fizice. Ei îşi arată iubirea prin acţiunile pe care le fac pentru persoana iubită.

Menţiune: linkul către aceasteă cărţi sunt linknuri de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Femeia cu simţ pragmatic

Pentru că el însuşi are un deosebit simţ pragmatic, doreşte ca şi femeia de lângă el să fie pragmatică, cel puţin într-o anumită măsură. Bărbatul Capricorn munceşte cu pasiune şi dăruire pentru a aduce bani în casă, şi nu îi place deloc ideea ca cineva să îi cheltuie pe nimicuri. De aceea, preferă o femeie cumpătată în alegerile pe care le face, mai ales cele materiale, şi în ceea ce priveşte finanţele.

De asemenea, îi place ca totul să fie bine planificat, iar o femeie foarte spontană l-ar da peste cap.Chiar dacă are şi el o doză de spontaneitate, dată de energia cadrinală a zodiei, ar prefera totuşi o femeie mai cu picioarele pe pământ, cu care să poată face calcule şi planuri împreună, să nu fie zăpăcită, şi să nu se răzgândească uşor.

Femeia cu standarde înalte

Pentru că ei înşişi au standarde înalte, bărbaţii Capricorn îşi doresc ca şi iubitele lor să aibă standarde înalte. Iar atunci când cineva cu standarde înalte îl alege pe el ca iubit, implicit se va considera că este şi el un bărbat greu de găsit. În plus, şi-ar dori de la femeia ideală să aibă valori morale puternice, şi să fie genul de persoană care cere mult de la ea însăşi.

O femeie care se mulţumeşte cu puţin poate fi o femeie nemotivată, din punctul de vedere al Bărbatului Capricorn. Pentru un alt bărbat, o astfel de femeie ar putea părea relaxată, şi chiar o companie plăcută. Însă pentru acest bărbat, este nevoie să aibă alături o femeie care lucrează în permanenţă la dezvoltara personală, la propria carieră, la pasiunile sale, la educaţia copiilor, sau oricare ar fi punctele ei de interes în viaţă. O astfel de femeie va fi dispusă şi să muncească pentru relaţia ei, atunci când vor apărea probleme. Nu va da cu piciorul relaţiei, ci se va implica să caute soluţii.

Ce femei îi displac Bărbatului Capricorn?

Pentru că Luna este într-o poziţie de exil în zodia Capricornului, acesta nu va căuta relaţii cu femeie foarte emotive, foarte lipicioase sau care să necesite excesiv de multă atenţie. El se potriveşte mai degrabă cu o femeie mai raţională, mai calculată şi chiar mai rece. Iată câteva dintre tipologiile feminine care îi displac acestui bărbat:

Femeia dependentă

Având o mare nevoie de libertate şi de timp pentru a se ocupa de carieră, Bărbatului Capricorn nu îi prieşte compania unei femei dependente. Există anumite femei care sunt extrem de lipicioase, care îşi doresc tot timpul să fie alături de iubit, să facă activităţile de zi cu zi împreună, să fie de nedespărţit. Dar acest bărbat îşi doreşte să se ocupe de proiectele de la locul de muncă, sau de alte proiecte personale. Poate vrea să urmeze anumite cursuri după programul de la muncă, sau poate are alte tipuri de activităţi în care preferă să îşi investească energia.

Bineînţeles că aceasta nu înseamnă că ar trebui să îşi ignore iubita. Doar că există anumite femei mai independete, care s-ar potrivi mai bine cu acest bărbat. Pentru el ar fi o risipă de timp preţios să fie nevoit să facă anumite mici favoruri iubitei lui, dacă aceasta nu se descurcă. Spre exemplu, pentru unii bărbaţi este o plăcere şi o dovadă de galanterie să meargă cu maşina, să îşi aştepte iubita care iese de la muncă, pentru a o face să se simtă preţioasă. Pentru acest bărbat, acest gen de activitate ar fi o risipă de timp, şi ar prefera ca iubita lui să aibă maşină proprie, sau să se descurce altfel cu transportul, pentru ca el în timpul respectiv să se ocupe de altceva.

Capricornul este totuşi cel mai solitar semn zodiacal, căruia chiar îi place şi are nevoie de perioade de singurătate. De aceea, femeia de lângă ele trebuie să înveţe să îi respecte aceste perioade de solitudine, pentru că doar astfel el se poate regenera. Altfel, riscă să fie obosit şi iritat, iar timpul pe care îl va petrece cu iubita nu va fi un timp de calitate.

Femeia gălăgioasă şi împrăştiată

Şi organizarea şi planificarea sunt atribute saturniene importante pentru Bărbatul Capricorn. O femeie împrăşitată ar fi o povară pentru acest bărbat. El are nevoie de ordine, de reguli, vrea ca fiecare lucru să fie la locul său. Iar dacă femeia de lângă el este împrăştiată, va simţi că îi pierde timpul.

În ceea ce priveşte planurile pe care cei doi şi le fac împreună, pentru el ar fi dificil să fie lângă o femeie care nu se ştie organiza. În general femeile din zodiile de aer, cum sunt Gemenii, Balanţa şi Vărsătorul, au o anumită împrăştiere care îi poate scoate din sărite pe cei mai organizaţi. Tot aceste femei sunt şi extrem de comunicative, iar pe Bărbatul Capricorn astfel de poveşti prelungite şi adesea superficiale, îl storc de energie. El are nevoie de o comunicare directă, francă, eventual politicoasă sau chiar rigidă, dar care să nu fie excesivă. Nu îi place gălăgia şi vorbăreala prelungită, resimţindu-le ca pe nişte factori care îi mănâncă din timpul lui preţios, pe care l-ar putea dedica proiectelor şi carierei.

Femeia excesiv de emotivă

În cazul zodiei Capricorn, Luna se află într-o poziţie nefavorabilă, poziţia de Exil. Aceasta înseamnă că nativul din zodia Capricorn beneficiază mai puţin de energiile Lunii, care este corpul ceresc care influenţează planul nostru emoţional. Tocmai de aceea, nativii din Capricorn sunt adesea reci şi distanţi.

Se poate întâmpla chiar ca aceşti bărbaţi să nu îşi cunoască propriile lor emoţii. Pentru că sunt atât de desincronizaţi faţă de ceea ce simt, de multe ori se comportă ca şi cum emoţiile nici nu ar exista. Încearcă să le reprime, încearcă să lase impresia că ei de fapt nu simt nimic. Ceea ce, bineînţeles, nu este indicat, pentru că emoţiile care sunt reprimate ne afectează pe dinăutru, şi pot duce la apariţia unor boli.

Totuşi, o relaţie cu o femeie extrem de emotivă ar fi foarte dificil de gestionat de aceşti bărbaţi. În primul rând, le lipseşte empatia pentru a încerca să înţeleagă ce simt aceste femei. În al doilea rând, deşi pot face progrese spre a cunoaşte lumea emoţională, oricât de mult s-ar strădui, tot ar simţi că nu reuşesc să îndeplinească toate exigenţele emoţionale ale unor astfel de femei. Ceea ce, inevitabil, va duce la frustrare şi la senzaţia de neputinţă.

De aceea, ar fi mai indicat pentru aceşti bărbaţi să caute compania unor femei mai echilibrate emoţional, cu care să poată pune bazele unor relaţii armonioase.

Bărbatul Capricorn - Personalitate
Bărbatul Capricorn – Personalitate, imagine de Štefan Štefančík@cikstefan via Unsplash

Bărbatul Capricorn Îndrăgostit

Capricornul este poate cel mai matur semn al zodiacului, iar atitudinea lui este una asertivă şi responsabilă şi atunci când se îndrăgosteşte. Pentru el, idilele siropoase şi poveştile de tip Romeo şi Julieta nu prezintă interes. El se îndrăgosteşte pe principii raţionale, ca şi cum ar avea o listă de calităţi şi defecte pe care le verifică la femeia de lângă el, înainte de a o trece sau nu testul. Îl plac femeile responsabile, asumate, iar romantismul nu este chiar la el acasă în zodia Capricorn.

Totuşi, atunci când flirtează, nu lasă loc de foarte multă transparenţă în sentimentele şi intenţiile lui. Pentru că este stângaci la capitolul emoţii, preferă să ascundă atunci când este îndrăgostit, pentru a se asigura mai întâi înainte de a începe o relaţie. Nu este deloc genul care să sară cu capul înainte când întâlneşte pe cineva, şi nici genul care să scrie scrisori de dragoste romantice. El de obicei are multă răbdare, pentru a studia tot ce poate despre o femeie pentru care prezintă interes, şi poate fi extrem de perseverent dacă femeia îl refuză.

Fiind cu precădere conservator, stilul lui de a flirta poate fi puţin de modă veche. El poate fi galant şi clasic în modul în care abordează femeile, şi se poate gândi din start la căsătorie şi familie. Îi place să planifice, îi place să existe reguli şi în viaţa amoroasă. Cert este că are răbdare şi este dispus să muncească la relaţia de dragoste, atunci când este convins că se află lângă persoana potrivită.

Bărbatul Capricorn în Relaţiile de Iubire

Atunci când se implică într-o relaţie, îi place să preia rolul tradiţional al bărbatului, al capului familiei. Chiar dacă este stângaci în modul de manifestare a emoţiilor, asta nu înseamnă că nu este capabil de iubire. Doar că are un stil aparte de a arăta când iubeşte. În general, îşi arată iubirea prin servicii şi ajutorul oferit femeii iubite. De exemplu, ar putea să o ajute în carieră. Ar putea să o susţină să urmeze studii superioare, ar putea să o întreţină în perioadele ei dificile. Totuşi, el nu este genul căruia să îi vină natural să facă cadouri şi surprize cu flori şi lumânărele. Modul de manisfestare al iubirii lui este mai pragmatic.

Din stilul lui tradiţional şi conservator, se vor putea observa şi tendinţe spre dominare a partenerei. Desigur, aceasta nu este o regulă, dar în anumite contexte s-ar putea manifesta asftel de porniri. Şi asta se întâmplă din cauza faptului că doreşte să aibă controlul, de aceea şi planifică totul atât de în detaliu. Capricornul are o mare nevoie de siguranţă, iar atunci când se teme că pierde controlul, simte că propria lui stabilitate poate fi afectată.

Pentru a nu se ajunge la situaţii în care să îşi controleze partenera, aceasta trebuie să fie sinceră şi francă cu el, şi să impună respect. Bineînţeles, respectul se câştigă prin respect, iar o reciprocitate a respectului va elimina gradat tendinţele spre control şi dominaţie.

Cum seduci Bărbatul Capricorn?

Desigur, fiecare bărbat este diferit în stilul lui, dar există totuşi câteva trăsături comune pe care nativii din Capricorn le pot avea. Iată câteva idei de comportamente care te pot ajuta, dacă doreşti să cucereşti un Bărbat Capricorn, sau dacă deja eşti într-o relaţie cu unul:

  • Lasă-l pe el să fie bărbatul. După cum spuneam, Capricornul este destul de tradiţionalist chiar şi în iubire, şi o inversare a rolulrilor nu i-ar prea conveni. Multe femei vor să îşi arate independenţa şi capacitatea de a se descurca singure  – ceea ce este de admirat – însă uită să se comporte ca nişte femei atunci când sunt lângă bărbaţii de care sunt atrase. Totuşi, un bărbat mai tradiţionalist cum este Capricornul nu se simte atras de o femeie care intră în competiţie cu el. Aşadar, fii naturlă şi feminină, şi nu uita să fii femeie în preajma lui.
  • Arată că eşti o femeie competentă. În domeniul în care lucrezi, sau la şcoala pe care o urmezi, sau legat de creşterea copiilor, sau legat de pasiunile tale. Indiferent ce faci, nu fi mediocră, pentru că Capricornului îi place performanţa, îi place perseverenţa, şi munca susţinută. Desigur, îi poţi cere ajutorul la nevoie, sau poţi avea momente de slăbiciune cum e firesc. Dar important este să nu te dai bătută, să fii perseverentă în ceea ce faci.
  • Fii clară şi directă legat de intenţiile tale. Poate multor bărbaţi nu le plac femeile care spun pe faţă ce gândesc, dar Bărbatul Capricorn nu face parte din acea categorie. Îi place francheţea, şi să se spună lucrurilor pe nume. Nu îi plac jocurile şi manipularea, îi place să ştie cu cine are de a face şi care sunt intenţiile tale.
  • Arată-i că îl admiri şi îl apreciezi. Desigur, oricui îi place să fie apreciat, şi mai ales să i se spună. Bărbatului Capricorn îi face însă o deosebită plăcere să i se arate apreciere pentru ariile în care munceşte cel mai mult. Poţi arăta apreciere faţă de dedicarea cu care munceşte,  pentru cariera lui, pentru progresul lui profesional. De asemenea, atunci când te ajută, nu uita să îţi manifeşti aprecierea şi mulţumirea.

Mai jos găseşti câteva recomandări de cărţi potrivite pentru Bărbatul din zodia Capricorn:

Pentru că nativii din Capricorn au uneori dificultăţi în a ierta, iată câteva recomandări de lecturi legate de iertare:

Alte lecturi din sfera astrologiei:

Menţiune: linkul către aceasteă cărţi sunt linknuri de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.Imagine cover de Andrea Piacquadio via Pexels.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *