Femeia Fecioară – Personalitate, Caracter, Dragoste

Născută sub semnul lui Mercur, Femeia Fecioară este o fire analitică, gânditoare şi extrem de inteligentă. Alături de Femeia PeştiFemeia Gemeni şi Femeia Săgetător, face parte din categoria femeilor născute în semne mutabile, ceea ce înseamnă că are nevoie în permanenţă să facă schimbări, mai ales atunci când este nemulţumită. Fiind o zodie de Pământ, are o deosebită conexiune cu natura, fiind genul de femeie căreia îi place fie să îşi ia cortul în spate să meargă pe munte, fie să cultive plante în grădiniţa sa sau chiar în ghiveci în apartament. Natura carteziană o face să fie extrem de atentă la detalii şi migăloasă, acest aspect fiind şi binecuvântarea dar şi blestemul ei, în funcţie de cum alege să îşi trăiască viaţa.

Femeia din Zodia Fecioarei

Analista zodiacului este extrem de bine dotată cu abilităţi de observare şi înţelegere profundă. Se spune despre femeile mercuriene că sunt dotate din naştere cu un deosebit mental intuitiv, mai ales în cazul Fecioarei care este un semn receptiv. Dacă nativele din zodia Gemeni manifestă energia mercuriană spre exterior, prin comunicarea cu ceilalţi, prin dorinţa de a le vorbi şi de a-i învăţa pe cei din jur, la Fecioară energia este direcţionată în sens yin, spre interior, ceea ce poate duce la capacităţi analitice de excepţie, dar şi la un potenţial de introspecţie deosebit.O femeie Fecioară armonios dezvoltată şi împlinită va căuta să îşi cultive nu doar inteligenţa carteziană, dar şi cea spirituală, prin lectura şi analiza de cărţi şi documente spirituale. După ce îşi va satisface setea de cunoaştere legată de ştiinţele uzuale, ştiinţele naturii, astronomie sau alte domenii învăţate la şcoală, va avea nevoie să cerceteze mai profund, să analizeze şi mai în detaliu, iar o astfel de sete de cunoaştere poate fi satisfăcută doar de învăţăturile acumulate în domeniul spiritual.

Personalitatea femeii născute în zodia Fecioarei

Fiind un semn Yin, femeile Fecioară sunt adesea introvertite, mai ales dacă au şi planeta Mercur în dreptul zodiei Fecioarei în momentul naşterii. Unul din punctele forte ale femeii Fecioară este capacitatea de discernământ superioară oricărei alte native, asta desigur în cazul în care nativa are o viaţă împlinită şi munceşte constant la a-şi aprofunda abilităţile şi înzestrările înspre starea lor cea mai pură. Pentru că se poate concentra foarte uşor şi foarte profund, ea poate găsi soluţii la cele mai enigmatice probleme, poate analiza diverse aspecte mult mai în profunzime decât cei din jur, poate medita îndelung şi profund mai ales în cadrul practicilor meditaţiei cu obiect.

https://astrologie-zodii.ro/zodii/zodia-fecioara/femeia-fecioara-personalitate-caracter-dragoste/
Personalitatea Femeii Fecioară, imagine de Anastasiya Gepp via Pexels

Fecioara este adesea foarte organizată şi ordonată, şi are nevoie de ordine şi organizare în jurul ei pentru a funcţiona cât mai bine. Atât în cameră cât şi în gânduri, fiecare lucruşor cât de mărunt trebuie să fie la locul lui. Dacă nu este, acesta îi va sta tot timpul în minte, şi nu îi va da pace până când nu va fi plasat acolo unde îi este locul.

Fecioara are o deosebită afinitate pentru natură, spaţiile verzi şi o frumoasă conexiune cu mediul înconjurător. Cel mai bine se încarcă şi se regenerează printr-o ieşire la aer curat şi iarbă verde.

Pentru a afla mai multe despre trăsăturile de personalitate şi relaţia lor cu astrologia, te invit să citeşti articolul despre Ascendentul Zodiacal. Vei putea descoperi aici diferenţele dinstre predispoziţiile sufleteşti, date de poziţia Soarelui, şi trăsăturile de personalitate, date de poziţia Ascendentului.

Calităţile Femeii Fecioară

Atât calităţile cât şi defectele nativei din zodia Fecioară sunt date de energia guvernatorului Mercur, şi de felul în care nativa interpretează şi înţelege să folosească această energie. De asemenea, natura receptivă a zodiei o face introvertită, cu o capacitate de introspecţie mărită.

Femeia Fecioară şi Mentalul Intuitiv

Mercur într-un semn yin înseamnă o purternică inteligenţă şi forţă mentală îndreptată spre interior. Altfel spus, Femeia Fecioară are o deosebită capacitate de analiză, şi o constantă sete de a învăţa mai mult, de a citi şi a asimila cât mai multe învăţături din domeniile de care este interesată. Curiozitatea înnăscută o determină să fie în permanenţă deschisă spre studii noi, iar asociat cu faptul că este un semn mutabil, are şi deschidere spre a experimenta şi cerceta lecturi din tradiţii şi culturi diferite.

Modul în care această femeie învaţă este unul asociativ. Ea nu toceşte şi nu învaţă mecanic, ci are capacitatea să facă asocieri inedite, motiv pentru care are mereu o memorie proaspătă, aducându-şi aminte cu uşurinţă diverse aspecte. Mentalul puternic o ajută să se poată concentra rapid şi profund pe ceea ce lucrează, nemaiauzind şi nemaivăzând ce se întâmplă în jurul ei atunci când este absorbită de un proiect sau o activitate.

Femeia Fecioară şi forţa mentală
Femeia Fecioară şi forţa mentală, imagine de  Ben White@benwhitephotography

Ordinea şi organizarea

Această femeie este extrem de bine organizată, ştiind foarte bine care este locul fiecărui lucruşor sau al fiecărei idei. De aceea este foarte pricepută în meseriile care necesită un bun organizator, dar şi în viaţa personală poate fi persoana cea mai potrivită să organizeze excursii, concedii, sau diverse activităţi pentru că are abilitatea să se gândească la cele mai mici detalii, şi ambiţia să vrea să iasa totul perfect.

Se spune adesea despre Fecioare că sunt perfecţioniste, şi poate fi aşa mai ales în cazul în care au un set de principii şi valori bine stabililte, pe baza cărorra vor evalua orice activitate şi persoană. Analiste înnăscute, pot fi bune evaluatoare, atât la nivel de caracter uman cât şi la nivel de cifre şi rapoarte. De obicei iau decizii chibzuite, nu se pripesc mai ales în cazul deciziilor majore până când nu se gândesc la absolut toate aspectele posibile şi imposibile şi nu cântăresc problema pe toate părţile.

Conexiunea cu natura

Fiind un semn de Pământ (la fel ca Femeia Taur şi Femeia Capricorn), Fecioara are o deosebită conexiune şi chiar dragoste faţă de Mama Natură, pe care o preţuieşte şi în sânul căreia îşi încarcă bateriile atunci când este obosită. Vom vedea adesea native din zodia Fecioarei cu rucsacul sau cu cortul în spate, aşteptând weekendul pentru o escapadă în munţi, în natură, la o cabană sau lângă o apă curgătoare.

Nativelor din zodia Fecioară le face foarte bine să aibă contact direct cu pământul. Dacă locuiesc la casă, e recomandat să se ocupe de o mică grădiniţă de flori sau de legume. Dacă locuiesc la apartament şi spaţiul nu le permite, atunci e bine să cultive flori în ghiveci sau chiar plante aromatice nepretenţioase, cum sunt busuiocul sau menta, sau poate ceapă şi usturoi verde, orice le-ar putea pune în contact cu pământul. De asemenea, împachetările cu nămol, măştile de argilă – orice activitate sau tratament în legătură cu pământul are efecte benefice pentru această femeie, şi o va ajuta să se regenereze în mod cât mai natural.

Femeia Fecioară şi Natura
Femeia Fecioară şi Natura, imagine de  Andrea Piacquadio via Pexels

Defectele Femeii Fecioară

La fel ca şi calităţile, defectele Femeii Fecioară se trag tot din energia planetei guvernatoare şi a celorlalte aspecte definitorii. Dar defectele apar atunci când această femeie nu trăieşte o viaţă armonioasă, când încă nu şi-a găsit menirea sau pur şi simplu nu se simte implinită. Ea poate să înveţe să scape de aceste defecte tocmai muncind pe părţile opuse, prin amplificarea calităţilor, furnizând energie către calităţi, care să le alimenteze şi să le desăvârşească. Iată câteva din aspectele la care poate avea de lucru:

Negativismul şi tendinţa spre ruminaţie

Pentru că are un mental extrem de complex, această femeie poate foarte uşor să cadă în capcanele întinse de un mental foarte solicitat. Pentru că ea citeşte şi cercetează foarte mult, ar putea trage nişte concluzii şi ajunge la anumite idei fixe pe care să le susţină cu tărie, nelăsând loc de flexibilitate, sau neavând deschidere pentru a înţelege şi perspectiva altora poate mai puţin educaţi.

Gândurile obsesive o pot duce foarte uşor pe această femeie spre ruminaţie, mai ales în situaţiile în care este extrem de îngrijorată de ceva, când nu găseşte soluţii sau când îi este ameninţată siguranţa. Ea poate dezvolta o gândire negativă, poate cădea uşor în pesimism dacă nu este atentă. De asemenea, dacă începe să se simtă superioară celor din jur datorită nivelului studiilor acumulate, poate începe să se comporte cu ironie faţă de cei pe care nu îi consideră la nivelul ei, îi poate bârfi sau pur şi simplu trata fără respect.

Pentru a nu cădea în capcanele întinse de mental, este foarte util pentru ea să practice cât mai frecvent cu putinţă tehnici de meditaţie. Pentru că îi este uşor să e concentreze pe un obiect sau o activitate, meditaţia cu obiect îi poate fi cea mai la îndemână, dar poate testa şi alte variante cu muzică, cu boluri tibetane, laya yoga sau alte fel de fel de tipuri de meditaţie.

Femeia Fecioară trebuie să fie conştientă de impactul pe care negativismul îl poate avea asupra sănătăţii sale. Este recomandat să înveţe să controleze emoţiile şi gândurile negative. O carte care ar putea ajuta această femeie este Arta Fericirii scrisă de Dalai Lama.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Calităţile şi Defectele Femeii Fecioară
Calităţile şi Defectele Femeii Fecioară, imagine de Hannah Nelson via Pexels

Tendinţa de a-i corecta pe cei din jur

Pentru că este perfecţionistă, ar vrea ca şi cei din jur şi toate activităţile să fie perfecte. Iar această perfecţiune trebuie să fie prin prisma ei. Desigur, nu toţi cei din jurul ei îi împărtăşesc ideile şi nu toţi au acelaşi nivel de educaţie şi înţelegere ca şi ea. Chiar dacă motivaţia ei este pozitivă şi altruistă, dorindu-şi să îi ajute pe cei din jur, îi poate răni dacă ei se simt criticaţi sau corectaţi, dacă simt că nu sunt suficient de buni pentru standardele ei. Aceste sentimente se pot manifesta mai ales de către persoanele apropiate, inclusiv în relaţia de cuplu, pentru că Fecioara încearcă să îi ajute mai ales pe cei pe care îi simte apropiaţi. Dar cei criticaţi se pot simţi răniţi, abuzaţi chiar şi se pot îndepărta. Ea ar trebui să înveţe lecţia umilinţei de la femeia Leu sau să-şi îndepte atenţia către învăţături mai elevate, mai spirituale, după exemplul femeii Săgetător.

Autocritica şi nemulţumirea faţă de sine

Dacă cu cei din jur poate fi foarte directă, cu ea însăşi este de zeci de ori mai critică. Nu doar că analizează şi cântăreşte toate amănuntele de nenumărate ori înainte de a lua o decizie sau a face o acţiune, dar le cântăreşte şi reevaluează şi după ce acţiunea este deja încheiată, când nu mai poate face nimic. Legat de aspectul său fizic poate fi foarte dură. Poate ţine cure de slăbire îndelungate, sau programe sportive rigide pentru a-şi menţine silueta. Poate face excese în ce priveşte aşteptările pe care le are de la ea însăşi, legat de proiectele pe care le face, legat de modul în care trăieşte. Poate fi strictă şi severă cu ea însăşi, să nu îşi lase momente de respiro, să nu se răsfeţe, să nu trişeze cu nicio prăjitură când e la dietă, să nu se recompenseze când are un succes, ci mai degrabă să se gândească la ce ar fi putut face şi mai bine.
Aceste aspecte denotă până la urmă o lipsă de iubire de sine. La fel cum un părinte este extrem de strict cu copilul său pentru că îi vrea binele, la fel şi Fecioara poate fi extrem de strictă cu ea însăşi pentru propriul bine. Dar uită că acel copil de fapt tânjeşte pentru dragostea şi afecţiunea părintelui. Ea ar putea învăţa să se răsfeţe mai mult, cum face Femeia Taur, poate învăţa să exprime mai  mult ceea ce doreşte, cum face femeia Berbec, sau poate învăţa compasiunea faţă de propria persoană, de la Femeia Rac.
Femeia Fecioară studiind în natură
Femeia Fecioară studiind în natură, imagine de  Stephanie Renee Cluff@stephaniercluff

Femeia Fecioară în Relaţiile de Dragoste

Fecioara fiind extrem de orientată spre interior, nu se deschide uşor nici către alte persoane, nici către iubire. Are chiar tendinţa de a-şi reprima propriile emoţii, de a nu arăta ce simte doar atunci când este foarte sigură de dragostea pe care partenerul i-o poartă. Totuşi, atunci când iubeşte şi este iubită, ea devine o romantică incurabilă. Îi place să fie curtată, îi place tot ceea ce înseamnă cină cu lumânări, cadouri, flori şi atenţii din partea partenerului, îi place să se simtă ca o Julieta curtată de al său Romeo.

Bărbatul ideal trebuie să găsească un echilibru perfect între a o scălda în cadouri şi gesturi drăguţe şi a-i oferi independenţa pentru proiecte şi studiu şi timp necesar pentru a-l petrece singură. Pe termen lung, îşi doreşte un bărbat lângă care să se simtă protejată şi iubită, care să îi reamintească mereu că merită să fie iubită şi că este perfectă aşa cum este, că nu e nevoie în permanenţă să se critice şi să fie aspră cu ea însăşi.

Poate dura destul de mult până când această femeie îşi va alege partenerul. Ca în orice aspect al vieţii, şi in iubire Fecioara analizează şi cântăreşte mai multe aspecte până să ia o decizie. Vrea să se asigure că ia cea mai bună decizie, motiv pentru care poate amâna destul de mult să aleagă un bărbat. De asemenea, le vede uşor defectele bărbaţilor de lângă ea, deci îi poate fi dificil să găsească pe cineva care să o mulţumească. Dar în momentul în care se va îndrăgosti şi va lua decizia de a începe o relaţie cu un bărbat, îi va arăta acestuia întregul său devotament, şi va aştepta acelaşi lucru de la el.

Femeia tin Zodia Fecioară
Femeia tin Zodia Fecioară, fotografie de Rodolfo Sanches Carvalho@rsanchescarvalho

Senzualitatea Femeii Fecioară

Pentru că citeşte mult, s-ar putea să îi placă să citească literatură erotică, motiv pentru care ar putea avea un libido crescut. Dar pentru că este o fire atât de romantică, e bine de ştiut că pentru Fecioară actul amoros trebuie să fie făcut din dragoste şi nu doar din atracţie fizică.

Pentru că îi place atât de mult să înveţe, are deschidere să citească şi să exploreze tainele senzualităţii din diferite culturi sau timpuri. Poate avea deschidere să înveţe să practice poziţii sau tehnici noi, poate încerca să experimenteze şi să varieze. În ciuda numelui pe care îl are această zodie, femeia născută sub semnul Fecioarei nu se comportă nicidecum ca o fecioară în pat, ci dimpotrivă. Îşi poate suprinde partenerul cu interesul şi curiozitatea sa sprea e explora tot ce ţine de aspectul senzual al relaţiei lor, şi poate vedea actul aomoros ca o oportunitate de a aprofunda mai mult relaţia de iubire.

Cum unul din defectele Fecioarei este că se închide în mintea ei, actul amoros o poate ajuta să îşi iasă din minte şi să fie mai atentă la experienţele trăite în corp, să se reconecteze cu propriul corp.

 

Femeia din Zodia Fecioară
Femeia din Zodia Fecioară, imagine de Thought Catalog@thoughtcatalog via Unsplash

Cum cucereşti Femeia Fecioară?

Când un bărbat se îndrăgosteşte de o femeie Fecioară, nu va avea un drum uşor spre inima ei. Această femeie îşi reprimă destul de mult sentimentele, nu se lasă să fie vulnerabilă, nu vrea ca alţii să vadă ceea ce simte. Iar dacă un pretendent începe să îşi arate interesul, îl va testa îndelungat până să se asigure că sentimentele lui sunt reale şi profunde.

De asemenea, dacă o femeie Fecioară a fost rănită în dragoste, sunt mari şansele ca ea să se închidă în sine şi să nu mai vrea să se deschidă deloc. De aceea, bărbatul care e îndrăgostit de ea va fi nevoit să o ia uşor, şi să dea dovată atât de perseverenţă cât şi de răbdare. În ciuda faptului că este o romantică incurabilă, femeia Fecioară este totuşi o femeie realistă, un semn de pământ. Îi place să fie curtată, dar nu se lasă furată de iluziile unei potenţiale iubiri. Ea ştie exact ce îşi doreşte de la o relaţie, dacă vrea sau nu copii, dacă vrea sau nu să se căsătorească. Iar bărbatul care o curtează va fi analizat şi cântărit în funcţie de aceste atribute măsurabile, în mod cât mai realist. Iar dacă nu îndeplineşte condiţiile, nicio floare, nicio scrisoare de dragoste nu o va face pe femeia Fecioară să se răzgândească în privinţa lui.

Bărbatul care o va cuceri va trebui să ştie să se adapteze în funcţie de natura şi personalitatea ei mutabilă. De asemenea, ceea ce caută la un bărbat este devotamentul şi integritatea, de care ea însăşi dă dovadă. În plus, îşi doreşte un bărbat cu calităţi şi valori morale, pe care să îl poată respecta.

De aceea, dacă e îndrăgostit de o femeie Fecioară, un bărbat trebuie să aibă răbdare maximă cu ea. Trebuie să îi acorde timp şi spaţiu pentru ca ea să-şi desfăşoare analiza nestingherită. Apoi, dacă va trage concluzia că bărbatul este potrivit pentru ea, va veni ea singură către el. Dacă nu îl va considera potrivit, el nu va avea nicio şansă.

 

Imagine de Anthony Tran@anthonytranLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *