Bărbatul Fecioară îndăgostit – Relaţii, Dragoste, Personalitate

Nativul din zodia Fecioarei este guvernat de planeta Mercur, planeta gândirii analitice şi a comunicării. De aceea, la fel ca şi bărbaţii din zodia Gemeni, bărbaţii născuţi în zodia Fecioarei au deosebite aptitudini analitice, sunt foarte raţionali şi foarte calculaţi. Dar, spre deosebire de Gemeni, care sunt adesea extrovertiţi şi care îşi orientează toate energiile spre exterior, bărbaţii Fecioară sunt adesea introvertiţi. Fecioara este un semn receptiv, yin, ceea ce face ca nativii din această zodie să orienteze energia mercuriană spre interiorul fiinţei lor. Astfel, aceşti bărbaţi, la fel ca femeile Fecioară, vor avea adesea multe gânduri, vor face multe analize în capul lor, vor cântări şi vor evalua, dar rareori se vor simţi confortabil să se exprime în faţa unei audienţe numeroase, să vorbească în public sau să fie înconjuraţi de oameni.

Personalitatea Bărbatului Fecioară

Personalitatea bărbatului Fecioară este conturată de mentalul său profund analitic, care îl face să fie în permanenţă în căutare de ceva nou de citit, de învăţat, de asimilat. Curiozitatea şi deschiderea sa deosebită spre învăţătură îl face să fie mereu deschis la tot ce e nou în materie de ştiinţe, ştiri sau de învăţături spirituale, de tehnologie sau tendinţe. Este la curent cu tot ce apare nou, cu tot ce se publică, cu noile descoperiri, cu noile cercetări efectuate.Totuşi, există şi reversul medaliei legat de puternicele capacităţi mentale şi analitice ale acestui nativ. Alunecând foarte uşor în fel de fel de gânduri, el poate cădea pradă acestora, şi poate deveni chiar prizonierul propriilor gânduri. Oare m-am descurcat suficient de bine? Oare ce impresie am lăsat colegilor? Se putea face mai bine? Cum aş putea face mai bine data viitoare? sunt doar câteva exemple de gânduri care îl pot copleşi pe nativul acestei zodii. Iar dacă nu este suficient de atent, poate foarte uşor să cadă în procese de ruminaţie. Există diverse tehnici din psihologie, precum şi nenumărate cărţi pe această temă, care pot ajuta aceşti bărbaţi să îşi potolească gândurile şi să nu fie victimele propriei lor minţi. Un exemplu este cartea lui OSHO – Cum să îţi linişteşti zbuciumul minţii.

Menţiune: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Pe lângă calităţile sale analitice de excepţie, bărbatul Fecioară este înzestrat şi cu deosebite abilităţi de introspecţie. În funcţie de modul în care îşi însuşeşte şi ştie să se folosească de aceste abilităţi, ele îi pot servi pentru evoluţie, sau îl pot măcina şi duce în stări de ruminaţie. Dacă reuşeşte să îşi cântărească şi să îşi analizeze cât mai obiectiv punctele forte şi punctele slabe, poate lua decizii în ce direcţii are de învăţat. Se poate înscrie la cursuri, poate citi cărţi de dezvoltare personală, se poate îmbunătăţi în mod continu mai ales că are o nesecată sete de cunoaştere şi dorinţă de a studia. Dar în cazul în care nu are atitudinea corectă, el se poate lăsa copleşit de defectele pe care şi le găseşte, şi poate să se critice extrem de aspru. În general, Fecioarele sunt renumite pentru cât sunt de critice, iar dacă această critică este asupra propriei persoane, poate duce la o lipsă de iubire de sine.

Zodia Fecioarei este o zodie de Pământ, motiv pentru care este în strânsă legătură cu natura. De aceea, bărbaţilor născuţi în această zodie le face foarte bine să iasă la iarbă verde, în natură, la aer curat. Indiferent dacă preferă să meargă cu cortul sau să se cazeze la o cabană, o ieşire dintre blocurile gri ale oraşului îl ajută să se încarce atunci când se simt obosiţi. Unii dintre ei pot fi pasionaţi de mersul pe munte, alţii de mersul cu bicicleta. Unora le place grădinăritul, altora să cultive plante în ghiveci. Indiferent de modul în care se manifestă legătura cu natura, cert este că pământul este un element care îi este benefic nativului din zodia Fecioară.

Faptul că Fecioara este un semn mutabil se reflectă în personalitatea nativului printr-o nevoie cosntantă de schimbare. Această nevoie se poate manifesta în diverse moduri în viaţa sa: fie are nevoie să schimbe domeniul de activitate sau firma la care lucrează, fie are nevoie să încerce activităţi noi sau să cunoască oameni noi, fie să călătorească în locuri în care nu a mai fost sau să guste mâncăruri pe care nu le-a mai gustat. Vorba aceea, singura constantă din viaţa lui este schimbarea.

 

Bărbatul Fecioară şi Relaţia cu Natura
Bărbatul Fecioară şi Relaţia cu Natura, imagine de Graziano De Maio@grazianodemaio

 

Bărbatul Fecioară – Ce femei preferă?

Printre calitătile pe care Bărbatul Fecioară le admiră la o femeie se numără onestitatea, generozitatea, prietenia. Acest bărbat caută o femeie care să îi fie în primul rând o parteneră, cu care să pornească în aventuri, să facă lucruri împreună. Este genul de bărbat care preferă să ajungă să cunoască femeia de lângă el în profunzime înainte de a decide dacă să înceapă sau nu o relaţie amoroasă cu ea. Fiind foarte atent la detalii, vrea să cunoască cât mai multe detalii despre femeile din jurul său, pentru ca apoi să o aleagă pe cea care i se pare cea mai potrivită. El vede femeia ca pe un egal, şi îşi doreşte o parteneră oarecum similară cu el, fie să aibă pasiuni comune, fie să aibă interese sau valori asemănătoare.

Fecioara este totuşi un semn mutabil, motiv pentru care e posibil ca acest bărbat să se simtă atras de tipologii feminine diferite. Dacă acum îl vezi cu o femeie copilăroasă, iar fosta iubită era foarte matură, sau dacă nu reuşeşti să găseşti un anumit tipar legat de femeile care îl atrag, aceasta se datorează naturii mutabile a acesui bărbat. Din acest motiv, s-ar putea să se simtă îngrădit de femeile din zodiile fixe, cum ar fi, spre exemplu Femeia Leu, pe care ar putea să nu o considere suficient de flexibilă (desigur, în cazul în care această femeie nu este într-o stare armonioasă).

Iată câteva tipologii de femei pe care Bărbatul Fecioară le-ar putea prefera:

Femeia onestă, cu caracter puternic

Fecioara este unul din cele mai inteligente semne zodiacale, aşa că este dificil să înşeli sau să minţi un Mercurian. De aceea, dacă o femeie încearcă să îl ducă cu zăhărelul sau să îl înşele pe acest bărbat, el îşi va da seama destul de uşor. Sinceritatea şi onestitatea sunt trăsături pe care nativii din zodia Fecioarei le apreciază în orice tip de relaţie, inclusiv de prietenie sau de familie, dar cântăresc cu atât mai mult în relaţia de cuplu.

Bărbatul Fecioară vede detaliile în aşa profunzime încât poate lăsa impresia că vede direct prin noi. Dacă cineva încearcă să poarte măşti în faţa lui, va reuşi să vadă şi să înţeleagă ce este în spatele acestor măşti. Şi el, ca orice altă fiinţă, îşi doreşte să contruiască o relaţie de iubire bazată pe autenticitate. De aceea doar o femeie cu caracter puternic, onestă şi deschisă, va găsi calea spre inima sa. De asemenea, Bărbatul Fecioară nu se deschide uşor. Fiind un semn yin, el are tendinţa de a se orienta spre interior, chiar de a se închide. Astfel, doar o femeie care îi câştigă încrederea va reuşit să ajungă la inima sa şi să îl determine să se deschidă sufleteşte. De aceea o femeie născută în zodia Rac ar putea fi o pereche potrivită.

Femeia care are grijă de ea

Acest bărbat este extrem de atent la detalii. Chiar dacă nu o face intenţionat, natura lui este de aşa manieră încât el observă şi cele mai mărunte detalii, fie ele pozitive sau negative. De aceea, va aprecia o femeie care este tot timpul curat îmbrăcată şi arnajată. Asta nu înseamnă că îl interesează neapărat femeile foarte moderne sau cochete, cum ar fi spre exemplu Femeia Vărsător, ci mai degrabă e interesat să vadă că femeia e îngrijită. Nu pune mare preţ pe o ţinută luxoasă, ci doreşte ca femeia de lângă el să fie îngrijită, să aibă hainele frumoase, să aibă manichiura curată sau machiajul simplu dar perfect.

Bărbatul Fecioară este genul de bărbat care observă o scamă de pe palton, un fir de păr care nu e la locului lui, un contur depăşit al creionului dermatograf. El va aprecia mai mult o femeie cu un machiaj simplu decât una cu un machiaj opulent, o femeie cât mai naturală în defavoarea uneia false. Este important de reţinut faptul că, deşi vede toate amănuntele în detaliu, preferinţa acestui bărbat se îndreaptă spre o femeie cu caracter şi personalitate, în defavoarea unei femei extrem de frumoase sau a uneia excesiv interesată de ascpectul ei. De aceea, o femeie care vrea să cucerească acest bărbat trebuie înainte de toate să se gândească la compatibilitatea de caracter şi personalitate care poate exista între ei.

Femeia inteligentă, cu interese şi hobbyuri proprii

Fiind el însuşi unul dintre cei mai inteligenţi bărbaţi ai zodiacului, îşi doreşte o parteneră pe măsură. De aceea, bărbatul Fecioară se simte atras de femeile extrem de inteligente, care au curiozităţi, interese şi pasiuni, care să îi stimuleze pe plan intelectual. Asta nu înseamnă că dacă el este medic, vrea neapărat alături o femeie cu cunoştinţe din domeniul medical. Nu trebuie neapărat să existe o similaritate între interesele celor doi, ci important e ca femeia să fie cultă, să citească, să se documenteze în permanenţă depsre aspectele care îi atrag atenţia.

O astfel de femeie ar avea capacitatea, la rândul ei, de a recunoaşte şi a preţui inteligenţa deosebită a bărbatului Fecioară. Femeia Scorpion ar putea fi una dintre cele mai bune alegeri din acest punct de vedere. Scorpioanca este o femeie cu o inteligenţă înnăscută. Deşi inteligenţa Femeii Scorpion este în genere una intuitivă, aceasta poate face o foarte bună pereche pentru a completa inteligenţa mentală a nativului din Fecioară.

Femeia iubitoare de natură

Fiind un semn de pământ, zodia Fecioarei este în strânsă conexiune cu natura. Nativii din această zodie au o mare nevoie de a sta în natură, de a desfăşura activităţi în aer liber pentru a se regenera, pentru a se deconecta. De aceea, un bărbat din zodia Fecioarei are nevoie de o parteneră care să iubească şi ea să petreacă timp în natură. Fie că e vorba de a merge cu cortul, sau de a petrece un weekend la o cabană, femeia de lângă el ar trebui să aprecieze aceste actvităţi, să îi facă realmente plăcere. Poate că o femeie mai pretenţioasă, cum e Femeia Berbec, nu s-ar simţi în largul ei să doarmă sub cerul liber sau să nu aibă posibilitatea să facă un duş un weekend întreg. De aceea, dacă femeia de lângă el este extrem de pretenţioasă şi preţioasă, s-ar putea să îşi piardă interesul pentru ea. O foarte mare iubitoare de natură este şi femeia din zodia Taur, făcând şi ea parte dintre nativii zodiilor de Pământ.

De multe ori se pot găsi situaţii de compromis în care să se poatră petrece concediile in natură dar să existe şi condiţii bune care să satisfacă nevoile femeii de lângă el. Totuşi, dacă femeia de lângă el este genul de femeie care preferă să petreacă la un restaurant luxos în defavoarea unui weekend la munte, sunt şanse mari ca atracţia dintre cei doi să scadă şi să iasă la iveală şi alte incompatibilităţi.

Femeia independentă

Fecioara este un semn yin, orientat spre interior, iar de aceea bărbaţii născuţi în această zodie au adesea o lume interioară bogată, şi pot avea nevoie de timp pentru ei înşişi, pentru interiorizare sau pentru studiul pe care atât de mult îl iubesc. Din acest motiv, o femeie independentă este foarte potrivită pentru ei, o femeie care să nu aibă în permanenţă nevoie de atenţia partenerului. Femeile care nu prea au ocupaţie şi se plictisesc uşor, şi care au nevoie de partenerul lor pentru a le ocupa timpul pot deveni o povară pentru aceşti bărbaţi, care pot simţi că li se fură din timpul alocat pentru studiu sau pentru prorpiile interese.

O femeie independentă este extrem de atrăgătoare pentru aceşti bărbaţi, O femeie care îşi este suficientă, care se simte bine în propria piele, care are propriile activităţi şi grupuri de prieteni îl poate fascina pe acest bărbat, şi garantat îi va câştiga respectul. O Femeie Capricorn poate fi un bun exemplu în acest sens, dacă este armonios dezvoltată şi dacă îşi trăieşte viaţa în mod echilibrat. Ea este o femeie cu picioarele pe pământ, interesată şi de carieră şi de aspectele materiale ale vieţii, dar şi de modalităţi de a se suţine singură şi de a nu trăi în dependeţă, legată de cineva.

Totuşi, independenţa nu trebuie confundată cu răceală sau lipsa de ataşament emoţional. Bărbatul Fecioară este capabil să simtă şi să trăiască sentimente foarte profunde, dar îşi doreşte ca acestea să fie legate de o iubire autentică, şi nu de nevoia de a umple un gol în viaţa cuiva.

Bărbatul Fecioară Îndrăgostit
Bărbatul Fecioară Îndrăgostit, imagine de Joshua Earle@joshuaearle

Femeile care îi displac Bărbatului Fecioară

Deşi pot exista excepţii, şi multe situaţii nu pot fi generalizate, există totuşi câteva semne de incompatibilitate care, dacă sunt trecute cu vederea, pot duce la suferinţă şi la relaţii de cuplu defectuoase. Sau pot pur si simplu să existe anumite atribute care îl fac pe Bărbatul Fecioară să displacă, sau să nu se simtă deloc atras, de anumite femei. Iată câteva tipologii de femei care nu au şanse dea forma un cuplu armonios cu Bărbatul Fecioară:

Femeia dezorganizată

O femeie haotică, dezorganizată, îl poate scoate din pepeni pe bărbatul Fecioară, care de altfel, are o natură destul de calmă. Una dintre calităţile sale cele mai importante este abilitatea de a organiza şi a structura, de a forma un schelet logic pentru fiecare proiect sau conversaţie, de a crea paşi şi înşiruiri logice, de a pune fiecare lucru la locul său. El are nevoie de o astfel de organizare atât în propriile gânduri cât şi în planurile pe care şi le face, în locuinţa în care trăieşte sau în modul în care îşi gestionează banii.

O femeie dintr-o zodie de Aer, precum ar fi Femeia Balanţă, s-ar putea să îl dea peste cap complet pe acest bărbat, iar el să respingă o astfel de relaţie. Dacă Femeia Balanţă poate fi extrem de spontană şi proaspătă în alegerile şi stilul său de viaţă, pentru bărbatul Fecioară comportamentul său ar putea părea un haos de coşamr. El are nevoie ca vacanţele să le fie planificate, şi nu se simte deloc confortabil să facă modificări de ultim moment. Are nevoie să ştie că bănuţii sunt drămuiţi şi atribuiţi conform cheltuielilor planificate, şi nu suportă ideea ca femeia de lângă el să facă cumpărături impulsive. Are nevoie să ştie că lucrurile sunt exact acolo unde le-a lăsat, şi nu ar vrea ca cineva să le împrăştie sau să le folosească şi să nu le aşeze la locul lor. De aceea, chiar dacă iniţial poate exista o atracţie între astfel de parteneri, pe termen lung s-ar aduna multe frustrări generate de incompatibilităţi.

Femeia care îl critică excesiv

Fiind el însuşi un mare critic, Bărbatul Fecioară se critică cel mai aspru pe el însuşi. El poate avea mari nesiguranţe legate de propria persoană, de aceea nu vrea să le audă şi de la alţii. Nimănui nu îi place să fie criticat, iar o persoană care critică excesiv va fi respinsă mulţi bărbaţi, indiferent de semnul zodiacal. Totuşi, Bărbatul Fecioară fiind un semn yin este printre cei mai sensibili. Chiar dacă în exterior poate afişa o mască, părând că nu este extrem de afectat, în sufletul lui poate suferi foarte mult din cauza criticii, mai ales în cazul în care critica exterioară se referă la motive pentru care şi el însuşi se critică.

O femeie potrivită pentru acest bărbat ar fi o femeie care să îl ia cu duioşie şi să îşi arate cu precădere aprecierea şi iubirea. Iar în momentele în care e nevoie să îi facă remarci despre comportamente nepotrivite, femeia ideală ar trebui să ştie să le spună cu sincertiate şi diplomaţie, cu grijă pentru a nu-l răni. Dar asta nu înseamnă că trebuie să îl menajeze sau să îi ascundă aspecte care pe ea o deranjează. Dimpotrivă, bărbatul Fecioară iubeşte onestitatea şi poate intui foarte uşor când partenera îi ascunde ceva. Deci e bine ca femeia de lângă el să nu îl critice în exces, iar atunci când o face, să îi amintească mai întâi de lucrurile pe care el deja le face foarte bine, şi de iubirea pe care i-o poartă.

Femeia superficială

Superficialitatea poate lua mai multe forme: de la discuţiile de suprafaţa, la o tendinţă de a fuşări lucrurile, de la încercarea de a arăta celor din jur o faţă când de fapt persoana are altă faţă, la relaţiile întreţinute de ochii lumii şi convrersaţii triviale. Indiferent de tipul de superficialitate, bărbatul Fecioară o detestă, şi nu ar putea lega o relaţie amoroasă cu o femeie care are acest atribut al personalităţii. El este un semn orientat spre interior, şi caută o femeie care să îl înţeleagă şi alături de care să îşi permită să îşi exploreze propriile profunzimi.

De asemenea, bărbatul Fecioară poate fi extrem de sensibil, şi nu doreşte să îşi arate latura vulnerabilă de faţă cu o femeie superficială. El se va deschide doar în faţa unei femei care se va arăta autentică şi sinceră, care va renunţa la orice fel de măşti în relaţia cu el.

 

Bărbatul Fecioară în Relaţiile de Dragoste

Una dintre caracteristicle Bărbatului Fecioară atunci când se îndrăgosteşte este faptul că se întreabă de fiecare dată dacă este într-adevăr îndrăgostit, dacă chiar simte iubire adevărată. La fel ca ceilalţi aparţinători ai zodiilor mutabile, poate avea extrem de multe sentimente şi trăiri pe care să le catalogheze iniţial ca fiind iubire, dar mai apoi să răzgândească şi să îşi justifice, într-un fel sau altul, că nu fusese iubire adevărată. Nesiguranţa în propriile emoţii şi propriile trăiri îl poate face să fie dificil pentru parteneră, care se poate întreba constant dacă este iubită sau nu. Ceea ce nu este deloc deplasat, din moment ce şi el însuşi se întreabă acelaşi lucru.
Totuşi, Fecioara este o zodie de Pământ, de aceea Bărbatul Fecioară poate avea idei foarte concrete despre ce aşteptări să aibă de la iubita sa. Deşi în general este o persoană fidelă, mai ales în relaţiile cu cei din jur, pe plan amoros se poate să aibă nevoie de schimbare, de varietate, se poate să fie adeptul relaţiilor deschise. Perfecţionist fiind, el poate căuta femeia perfectă toată viaţa sa, şi nu se va mulţumi până nu o va întâlni pe cea mai apropiată de perfecţiune.

Cum seduci Bărbatul Fecioară?

Chiar dacă tânjeşti după o relaţie romantică, este bine de ştiut că pentru un Bărbat Fecioară mai întâi trebuie stabilită o relaţie de încredere pe care să se poată construi ulterior. De aceea, pentru a ajunge la inima lui, primul pas ar fi:

Fii prietena lui

Creează o relaţie de amiciţie, o relaţie platonică în baza căreia să ajungeţi să vă cunoaşteţi cât mai bine. Caută pasiunile comune, caracteristicile comune, trăsăturile de personalitate comune. Găeste şi aspectele în care nu semănaţi, sau domeniile în care v-ati putea completa unul pe celălalt. Fecioarele nu sunt zodii de foc, nu sunt angrenate de pasiune, flirturi şi îndrăgostiri fulger, nu sunt nici genul de persoane care să sară în pat cu o persoană nou întâlnită. Fiind extrem de precauţi, nativilor din Fecioară le place să calculeze totul înainte, să ştie exact la ce se înhamă. Nu sunt genul ghidaţi de instincte, care mai apoi să fie nevoiţi să repare o situaţie, ei preferă să analizeze totul de la început şi să prevină eventualele situaţii neplăcute. E important ca în această fază interesul tău să fie sincer spre a vă cunoaşte şi spre a înţelege amandoi cât sunteţi de compatibili. Dacă ai început să ţii la el, arată-i afecţiunea pe care i-o porţi.

Câştigă-i respectul

Bărbatul Fecioară vrea lângă el o femeie pe care să o respecte, şi de care să se simtă respectat. Fiind o zodie mercuriană, el apreciază în mod deosebit inteligenţa, de aceea îl atrag femeile cu tact, care ştiu ce să vorbească, şi când să vorbească. Îi displac femeile care se angrenează în bârfe, care îi vorbesc de rău pe alţii, sau care lasă să se vadă ignoranţa sau chiar prostia. De asemenea, îi plictisesc femeiele care au discuţii triviale, natura lor yin aducând o sete de cunoaştere, de discuţii introspective, din care chiar să poată învăţa ceva nou. Nu îi plac femeile care par uşoare sau ieftine, aşteaptă un oarecare rafinament de la o femeie, can can-ul şi discuţiile frivole provocându-i repulsie.

Fii francă şi onestă

Acest bărbat apreciază în mod deosebit francheţea şi onesitatea. Îi place să îi spui în mod direct ceea ce gândeşti, nefiind atras de jocurile mentale sau de discutii pasiv-agresive sau încărcate cu ironii, subtilităţi sau sarcasm. Este genul de om care spune pe faţă ceea ce gândeşte, uneori poate chiar mai dur decât le-ar plăcea unora, şi aşteaptă de la cei din jur aceeaşi francheţe, mai ales de la partenera sa. Chiar şi legat de faptul că îl placi, dacă vrei să afle acest lucru, s-ar putea să nu fie suficient că îi faci doar câteva aluzii. Mai ales pentru că nesiguranţa în atractivitatea proprie poate fi unul din punctele lui slabe, dacă semnalele din parta ta nu sunt suficient de clare sau directe, s-ar putea să nu fie convins să acţioneze, de teamă că ar putea fi respins.

 

 

Dacă vrei să afli mai multe despre relaţiile de cuplu, îţi recomand cartea Marte şi Venus se împacă. Aceasta a fost scrisă de John Gray, autorul bestsellerului Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus.

Disclaimer: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Imagine de Jesse Schoff@jesseschoffLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *