Eclipsa parțială de Lună în Săgetător, 5-6 Iunie 2020

Ce este Eclipsa de Lună?

Eclipsa de Lună este fenomenul care se petrece atunci când planeta Pământ se deplasează între Soare și Lună, obstrucționând astfel accesul luminii Soarelui către satelitul natural al Pământului. Această eclipsă se poate privi cu ochiul liber, fără să existe riscuri de natură medicală asupra ochilor.

Între 5 și 6 Iunie 2020 va avea lor o eclipsă de Lună vizibilă și din țara noastră. Pentru că în această perioadă eclipsa de Lună va fi parțială, din Europa se va putea vedea că Luna capătă o culoare mai închisă, ca și cum s-ar umbri. Acest fenomen este denumit eclipsă de lună penumbrială, datorită poziționării Lunii în penumbra Pământului.

Durata eclipsei din luna iunie va fi de puțin peste 3 ore, și se va atinge un maxim în jurul orei 22.12 ora României. Pe siteul timeanddate poți calcula exact ora la care este vizibilă eclipsa de Lună în orașul tău.

Eclipsa de Lună în Astrologie

Eclipsa de Lună, fie ea parțială sau totală, poate avea loc doar în faza de Lună plină. De aceea, în timpul unei eclipse sunt amplificate influențele lunare din perioada de Lună plină.

În general, eclipsele semnifică circumstanțe care se vor schimba. Schimbarea poate fi fie pozitivă, fie negativă, dar în general are rolul de a ne ajuta să evoluăm. Eclipsa de Lună este asociată în special cu crize legate de relaționare, care ne pot ajuta să identificăm mari dorințe ale noastre, dacă reușim să fim suficient de atenți.Relațiile la care se referă nu se limitează la relațiile de cuplu, ci și la cele familiale, de prietenie sau de la locul de muncă.

Luna este regina emoțiilor,

motiv pentru care, în perioada de Lună plină, emoțiile sunt puternic amplificate, fie ele pozitive sau negative. Eclipsa de Lună ne poate ajuta să scoatem la suprafață emoții pe care le-am ascuns înlăuntrul nostru, chiar și de noi înșine. Suntem atât de obișnuiți să ne reprimăm emoțiile pentru a fi acceptați, încât de multe ori ajungem în situația în care nici noi înșine nu realizăm care sunt emoțiile pe care le simțim, atât de tare le înăbușim înăuntrul nostru.

Eclipsa de Lună ne poate ajuta să identificăm mai bine emoțiile pe care le simțim, și care au rolul de a ne atrage atenția asupra diferitelor aspecte din viața noastră. Faptul că Luna Plină potențează emoțiile noastre înseamnă că le vom simți mai intens, mai profund, și poate le vom și exprima pe măsură. Sau poate va fi nevoie de mai mult efort pentru a le controla sau reprima. De aici și crizele emoționale care se intensifică în perioadele de Lună plină și, mai ales, eclipsă.

Societatea ne impinge să nu arătăm emoțiile pe care le numim negative, pentru că riscăm să fim stigmatizați. Se întâmplă adesea ca cineva să fie arătat cu degetul pentru că ar fi nervos, deprimat, negativist, supărat. Dar emoțiile negative nu trebuie ascunse sub preș, ele ne transmit anumite mesaje care, dacă nu le luăm în seamă, se vor somatiza, ducând la apariția diferitelor boli.

Pe de altă parte, există chiar situații în care ne reprimăm chiar emoțiile pozitive, de frica de a nu fi ridiculizați de cei din jur. Poate nu vrem să arătăm iubirea pe care le-o purtăm părinților, pentru ca cei din jur să nu spună că suntem imaturi, poate nu vrem să ne arătăm entuziasmul pentru o formație muzicală pentru că suntem catalogați ca adolescentini, poate ne ascundem simpatia pentru un coleg pentru că el este rău-văzut de superiori, și nu vrem să ne fie stricată reputația. Și reprimarea emoțiilor pozitive are anumite repercursiuni, ducând la blocaje emoționale și chiar blocaje manifestate fizic la nivelul corpului nostru.

De aceea, chiar dacă o eclipsă de lună anunță o potențială criză, nu tebuie să o privim cu îngrijorare, ci ca pe o oportunitate de a sta față în față cu emoțiile noastre și ca o portiță spre viitoare transformare sau chiar vindecare.

Eclipsa de Lună în Săgetător

Zodia Săgetătorului este o zodie de Foc, pasională, în strânsă legătură cu studiul și inteligența vocațională, cu călătoriile și cu învățarea spirituală.

În perioada eclipsei de Lună în Săgetător, sunt șanse mari să începem să ne simțim plini de viață, să se risipească lenea sau lipsa de motivație, și să înceapă să ne crească pofta de trăi viața din plin, de a face activități, de a ne dezvolta sau de a călători.

Desigur, existând actualele restricții de călătorie datorate pandemiei, s-ar putea să apară stări conflictuale înlăuntrul nostru, simțindu-ne  îngrădită libertatea și neputând să concretizăm această dorință.

Săgetătorul fiind guvenat de Jupiter este, alături de zodia Pești, una dintre zodiile guvernate de noroc. Deci s-ar putea să ne simțim norocoși, să se întâmple diferite situații de natură care să aducă aspecte pozitive în viața noastă. Săgetătorul este și într-o strânsă legătură cu Divinul, motiv pentru care ar fi recomandat în această perioadă să medităm sau să ne angrenăm în diferite practici spirituale care să trezească în noi conexiunea cu Divinul, să regăsim Divinul din noi.

Săgetătorul este o zodie emisivă, sociabilă, motiv pentru care vom simți o mare dorință de socializare, de a fi înconjurați de prieteni. Și acesta poate fi un test dificil de trecut pentru mulți dintre noi care se alfă în izolare. Totodată, Săgetătorul este în permanentă căutare a sensului, a rostului, iar în timpul eclipsei sunt șanse să simțim nevois de a umple un gol, de a ne găsi menirea. Îți recomand să citești și articolul despre semnificația menirii din punct de vedere astrologic.

Chiar dacă eclipsa propriu-zisă are loc în Săgetător, este important să privim și aspectele legate de zodia polar opusă Săgetătorului, zodia Gemeni. Gemenii sunt în legătură cu mentalul cognitiv, deci eclipsa ne va pune în situația de a identifica arii ale vieții noastre în care avem lipsuri legate de cunoaștere și învățătură. Si Săgetătorul este în strânsă legătură cu cunoașterea, dar la un nivel mai înalt, mai profund, dincolo de cunoașterea carteziană.

Dacă până în prezent am neglijat aceste aspecte deosebit de importante pentru noi, în urma acestei eclipse se vor deschide căi pentru a recunoaște aceste neajunsuri, pentru a ne propulsa să facem schimbări în funcție de ceea ce avem nevoie și ne dorim cu adevărat. Putem avea diferite revelații, putem să conștientizăm nevoi și lipsuri ascunse.

Această eclipsă de Lună în Săgetător este un prilej pentru ca noi să manifestăm toate emoțiile pe care le simțim, să ne exprimăm și să le conștientizăm, putând duce la ridicarea nivelului de conștiință individual și global.

 

Dacă vrei să citeşti mai multe despre influenţa eclipselor de soare şi de lună asupra noastră, îţi recomand cartea Astrologie Spirituală. Dacă eşti interesat sau interesată să afli mai multe despre ridicarea nivelului de conştiinţă – cu precădere de latura spirituală a conştiinţei – îţi recomand să citeşti cartea Sclipiri de conştiinţă divină de SWAMI RAMDAS.

Notă: linkul către aceste cărţi este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei cumpăra cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

Fotografie featured de Zoltan Tasi@zoltantasi via Unsplash.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *