Trăsături de personalitate ale bărbatului născut în zodia Pești ♓︎

Se spune că visătorii nativi ai zodiei Peşti au suflet de artist şi spiritul de mistic. Fiind ultimul semn zodiacal, nativii din zodia Peşti înglobează trăsăturile tuturor celorlalţi nativ din semnele precedente, atât în aspectele pozitive cât şi în cele negative.

Trăsături de personalitate

Guvernaţi de planeta Neptun, Peştii au un caracter vizionar şi preferă întotdeauna profunzimea în locul superficialităţii, atât la nivel emoţional cât şi la nivel spiritual. Nu agreează deloc conversaţiile superficiale, şi chiar de la prima întâlnire un bărbat născut în zodia Peşti s-ar putea să te surprindă cu întrebări personale, prin care să încerce să te cunoască în profunzime. Conversaţiile cu el s-ar putea să te fascineze şi să te intrige deopotrivă. S-ar putea să îţi dai seama la finalul conversaţiei cu un nativ din zodia Peşti că, deşi aţi povestit cu orele, el te-a descusut de cele mai profunde aspecte, în timp ce tu nu ai ajuns să ştii prea multe despre el.

Unora li se pare că o discuţie cu un nativ din zodia Peşti se poate asemăna cu un interogatoriu. Dar intenţia Peştelui nu este să te interogheze. El are mai degrabă nevoie să testeze şi să tatoneze terenul înainte de a se deschide. Dorinţa lui este să se lase văzut doar de persoanele cu care va putea crea o conexiune profundă, intensă, în timp ce faţă de persoanele care nu îi vor aprecia profunzimea, va prefera să rămână retras sau destul de rezervat.Nu se deschid în faţa oricui

Sentimentul de siguranţă este de asemenea important pentru nativii din zodia Peşti. Fiind emotivi şi uşor de zguduit emoţional, neptunienii preferă să îşi arate vulnerabilitatea doar celor în care se pot încrede, iar dacă reuşeşti să le arăţi deschidere şi preţuire, se vor deschide sufleteşte la un nivel la care niciun alt nativ nu reuşeşte. Dar pentru a-l cunoaşte cu adevărat, şi în profunzime, s-ar putea să ai nevoie de luni de zile, poate chiar ani, pentru că preferă să se dezvăluie doar unui cerc foarte restrâns de prieteni, chiar dacă în aparenţă e prietenos şi deschis. Nativii din zodia Peşti sunt extrem de sensibili, ei fiind capabili să perceapă durerea de zeci de ori mai intens decât nativii din alte zodii, motiv pentru care preferă să se protejeze pentru a preveni suferinţa.

Din punctul lor de vedere, nativii din alte zodii care sunt mai volubile, cum ar fi Femeia Gemeni sau Bărbatul Gemeni, pot părea superficiali prin primsa multitudinii de conversații pe care le poartă cu o multitudine de persoane. Peștii preferă întotdeauna calitatea față de cantitate, mai ales în relațiile cu cei din jur și în comunicare.

Energia apei modelează personalitatea nativului din Zodia Peşti. Apa are puterea de a recepta, de a transmite. Dar apa pare şi într-o eternă căutare a reunificării cu sinele. La fel cum pârâurile se revarsă în râuri, râurile în mări şi mările în oceane, la fel şi personalitatea Peştilor îi conduce spre o eternă curgere care să îi reunească atât cu sinele cât şi cu părţi ale Întregului Univers. Peştii, asemenea Racilor și Scorpionilor, au o nesecată sete de a se unifica cu Marele Tot, iar din energia apei, bărbaţii Peşti culeg fluiditatea şi aspiraţia de întoarcere şi unificare cu sursa vieţii.

Abilităţi aproape telepatice

Se spune că fiecare semn zodiacal cuprinde în personalitatea lui trăirile şi experienţele tuturor zodiilor care le preced. Cum Peştii sunt ultima din cele 12 zodii, nativii născuţi sub acest semn poartă atât poverile cât şi experienţele pozitive ale tuturor celorlalte 11 zodii. Aceasta poate fi şi explicaţia pentru faptul că bărbaţii din zodia Peşti sunt cei mai empatici dintre bărbaţi, cei mai intuitivi şi cei mai înclinaţi să asculte şi să înţeleagă problemele celorlalţi. Dacă nu sunt atenţi, se pot confrnta cu probleme în momentul în care trăiesc cu intensitate experienţele celor pe care îi ascultă, şi ajung în situaţia în care suferă pentru suferinţa altora. Ei trebuie să înveţe să se potrotejeze pentru a nu cădea în această capcană, sau să se detaşeze complet de problemele altora. Ar putea face acest lucru înţelegând că doar astfel îi pot ajuta pe alţii.

Calităţi ale Bărbatului Peşti

Fiind ultimul din cele 12 semne zodiacale, bărbatul din zodia Peşti este cel care a preluat atât calităţile cât şi defectele antedecesorilor săi, potenţându-le la capacitatea lor maximă. Câteva dintre calităţile cele mai reprezenative ar fi:

 • Generoziatea
 • Compasiunea
 • Empatia
 • Altruismul
 • Talentul artistic
 • Aprecierea artei şi a frumosului
 • Creativitatea
 • Idealismul
 • Înclinaţie spirituală
 • Galanteria
 • Romantismul
 • Emotivitatea

Generozitatea

Zodia Peştilor este guvernată de planetele Jupiter şi Neptun, iar Jupiter este planeta generozităţii şi a acţiunilor altruiste. Acesta este motivul pentru care vei descoperi că multiple acţiuni caritabile sunt iniţiate de nativi ai zodiei Peşti. Într-un bărbat din zodia Peşti vei putea descoperi un confident şi un prieten. S-ar putea să întâlneşti psihologi, medici sau asistenţi născuţi sub această zodie care aleg să îşi împlinească menirea servindu-i şi ajutându-i pe ceilalţi.

De cele mai multe ori, un Peşte care e împlinit şi se simte aliniat cu misiunea lui pe acest Pământ va dărui şi se va dărui cu generoziate în slujba altora. Dacă iubesc şi apreciază, îşi vor pune sufletul pe tavă pentru persoanel iubite. Iubesc cu toată fiinţa lor atât persoanel din jurul lor cât şi animalele, natura, mediul, şi se pot sacrifica cu uşurinţă în favoarea celor la care ţin.

Simţul artistic

Peştii sunt de asemena recunoscuţi pentru talentul lor artistic şi pentru capacitatea lor de a evalua şi a aprecia arta şi frumosul. Deşi nu există o reţetă standard care să spună că un Peşte va fi cu siguranţă împlinit dacă va stăpâni o anuimită artă, pe parcursul vieţii majoritatea Peştilor descoperă în ei înşişi un potenţial artistic fără margini. Unii Peşti pot fi talentaţi la desen sau pictură. Acesta este motivul pentru care mulţi bărbaţi născuţi în zodia Peşti ajung pictori sau arhitecţi, designeri sau decoratori. Alţii preferă muzica sau dansul, alţii se exprimă prin teatru sau poezie.

Nu este absolut necesar ca talentul lor să fie transformat în munca pe care o depun. S-ar putea ca un bărbat Peşte să ocupe o funcţie de Inginer la birou, dar după ce ajungi să îl cunoşti mai bine, să afli că modul în care el se deconectează de la probleme şi griji este prin faptul că îşi la caietul sau laptopul în brate şi scrie romane, poveşti, întâmplări sau chiar un jurnal pe care nu îl împărtăşeşte niciodată cu nimeni.

Emotivitatea

Emoţiile îl definesc cu precădere pe bărbatul născut sub semnul lui Jupiter şi al lui Neptun. Din această cauză, e posibil ca bărbaţii Peşti să fi gestionat cu dificultate latura lor emotională atât în copilările cât şi la maturiate. În societatea şi în cultura zilelor noastre, băieţeii sunt crescuţi şi învăţaţi de mici că ei nu trebuie să manifeste emoţii, că emoţiile sunt pentru fetiţe, că barbaţii trebuie să fie puternici, iar cei care arată emoţii vor fi slabi, bătuţi sau alungaţi.

O astfel de educaţie îi poate face pe băieţii şi chiar pe bărbaţii adulţi să se simtă neadaptaţi, inadecvaţi, chiar defecţi. Un băieţel căruia îi vine să plângă, dacă mama sau educatoarea îi spun că doar fetiţele au voie să plângă, îşi va reprima emoţiile şi va dezvolta un comportament inautentic. Iar atunci când traim lipsiţi de autenticitate, devenim nefericiţi. Acesta este principalul motiv pentru care bărbaţii Peşti ajunşi la vârstă adultă caută adesea cursuri de inteligenţă emoţională, se îndreaptă spre carţi şi articole de psihologie, şi încep să se caute şi să se înţeleagă, pentru a se alinia cu adevărata lor personalitate şi a îndepărta ceea ce în mod eronat le-a fost atribuit de societatea şi de cultura în care au fost crescuţi.

Intuiţia şi empatia la bărbatul Peşti

Cum planeta Neptun e în rezonanţă cu intuiţia şi empatia, bărbaţii născuţi în zodia Peşti pot părea uneori de-a dreptul telepatici. Printr-o simplă privire prelungită, s-ar putea să înţeleagă ce gândeşti, s-ar putea să anticipeze următoarele tale mişcări, s-ar putea să ghicească ce îţi doreşti. Tocmai acesta este motivul pentru care ţi se poate întâmpla să vorbeşti pentru prima dată cu un bărbat din zodia Peşti pe care abia l-ai cunoscut, şi să ai senzaţia că îl cunoşti de o viaţă.

Galanterie şi romantism

Dacă întâlneşti un bărbat galant, care îţi deschide întotdeauna uşa şi se oferă să achite nota de plată, s-ar putea să fie un nativ al zodiei Peşti. Desigur, aspectele comportamentate ţin de educaţie şi de mediul în care un bărbat a fost crescut. Totuşi, ajunşi la maturitate, ne reevaluam sistemele de valori şi ne însuşim valorile care sunt cu adevărat ale noastre. Iar adesea una din valorile fundamentale ale barbatului Peşte este respectul cuvenit femeilor. La fel ca bărbatul Taur, Bărbatul Peşti adoră femeia în toate rolurile ei, de la mamă la iubită, de la soră la colegă, şi va vorbi cu galanterie şi respect atât cu doamna îmbrăcată cu stil cât şi cu femeia de serviciu. Pentru el femeia este adesea pusă pe un piedestal, şi îi va scrie poezii şi îi va cânta sub balcon, chiar dacă doar la modul figurat.

Romeo al zodiacului se îndrăgoseşte uşor, şi se îndrăgosteşte tot timpul. De femei, de viaţă, de ceea ce face, de o muzică pe care o ascultă, de o privire pe care o primeşte furiş pe stradă de la o necunoscută. Romantic incurabil, o va scălda pe femeia iubită în flori, în muzică, în cadouri şi cuvinte dulci. Va visa cu ochii deschişi la întâlniri romantice, iar în mintea lui îşi va face scenarii în care îşi salvează iubita de răufăcături ca în filmele de acţiune.

Defecte ale Bărbatului Peşti

Fiind născuţi sub un semn dual, reprezentat de cei doi peştişori care înoată în sens opus, bărbaţii născuţi în această zodie au şi o predispoziţie înnăscută spre o serie de defecte, la care ar fi nevoie să lucreze de-a lungul vieţii pentru a le depăşi şi a deveni cea mai bună versiune a lor. Iată câteva din cele mai evidente:

 • Lipsa de pragmatism
 • Naivitatea
 • Escapism
 • Infidelitatea
 • Emotivitatea puternică, dezechilibru emoţional
 • Nehotărârea
 • Barierele pe care le ridică în jurul său
 • Vicii
 • Fanatism
 • Excese.

Lipsa de pragmatism

Fiind născuţi sub guvernatorul Neptun, bărbaţii Peşti sunt idealişti şi visători. Acesta poate fi un lucru bun în sensul în care îi ajută să îşi propună ţeluri înalte, dar poate deveni o problemă dacă sunt tot timpul cu capul în nori şi le lipseşte pragmatismul. Se întâmplă adesea ca nativii din zodia Peşti să nu aibă prea bine dezvoltat simţul banilor. De aceea, ei pot cheltui fără măsură, fără să realizeze că poate mai sunt facturi de plătit sau că e nevoie să cumpere mâncare. Uneori îi pot apuca excese de altruism în care să doneze sau să facă cadouri fără să se gândească dacă se vor descurca cu banii care le rămân. Sau, s-ar putea să vezi un nativ din zodia Peşti cum cumpără mai multe produse aflate la ofertă, deşi nu are nevoie de ele. Un bun exemplu pentru bărbatul Pești ar fi bărbatul născut în zodia Berbec, un model de pragmatism și determinare.

În general, bărbaţii Peşti sunt mai mult cu capul în nori, deci nu sunt prea ataşaţi de obiectele şi viaţa materială. Din cauza asta rar vei întâlni bărbaţi Peşti cu haine scumpe sau conducând maşini fiţoase. Excepţie ar face Peştii care sunt interesaţi de design şi de modul în care se îmbracă sau se prezintă, dar în cazul lor îmbrăcămintea de designer va fi mai degrabă corelată cu estetica şi nu cu luxul sau cu preţul hainelor purtate.

De asemenea, e posibil ca visătorii născuţi în zodia Peşti să nu se descurce foarte bine în planul profesional al zilelor noastre. E arhicunoscută povestea absolvenţilor de Arte Plastice care sunt extrem de talentaţi, dar nu se ştiu orienta pentru a-şi transforma talentul într-o meserie care să le aducă şi venituri. Există multe exemple de muzicieni şi actori talentaţi pe care managerii sau impresarii i-au tras în piept gestionându-le câştigurile, pentru că ei nu s-au descurcat. Ce e extrem de important pentru nativii din zodia Peşti, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, este să nu se limiteze la cultivarea talentului artistic, ci să îşi dezvolte şi o latură pragmatică, să mai revină din când în când cu picioarele pe pământ.

Recomandare: pentru acei bărbaţi născuţi în zodia Peşti care întâmpină dificultăţi la capitolul pragmtism, este recomandat să citească cartea lui Steven R Covey: Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace.

Disclaimer: linkul către această carte este un link de afiliere, ceea ce înseamnă că dacă vei comanda cartea folosind linkul de afiliere, proprietarul siteului Astrologie-Zodii.ro poate primi un mic comision din valoarea acestei tranzacţii.

 

Naivitatea

Naivitatea este o altă predispoziţie cu care se nasc băieţii din zodia neptuniană. Desigur, asta nu înseamnă că toţi bărbaţii Peşti sunt naivi. Dar predispoziţia există. De aceea, s-ar putea lăsa fraieriţi de femei care învaţă să îi manipuleze. S-ar putea ca alţii să profite de ei. Cum Peştii sunt cei mai altruişti şi mai buni la suflet din întregul zodiac,  le este greu să îşi imagineze şi să perceapă că alţii au intenţii rele, că vor să îi tragă pe sfoară, şi vor fi înclinaţi să vadă bune intenţii chiar şi acolo unde ele nu există.

Dualitatea Peştelui

Dualitatea din semnul zodiacal al Peştilor te va putea lăsa cu impresia că discuţi cu un bărbat care e cu un picior într-o lume, şi cu altul – în alta. Cum adesea nu e mare fan al lumii în care trăieşte, de multe ori se va refugia în iluzii şi filme care se desfăsoară în mintea lui, fără legătura cu lumea în care trăieşte. Escapismul îl poate ajuta pe el pentru moment să evadeze de dificultăţile cu care se confruntă, dar îi va da o satisfacţie de moment care pe termen lung îl va împiedica să rezolve problemele acolo unde ele chiar există. Spre exemplu, e posibil să se afle într-o relaţie care nu îl prea împlineşte. Atunci ar putea să viseze cu ochii deschişi cum iubita lui îi oferă tot ceea ce îi lipseşte, s-ar putea să aibă fantezii amoroare cu care să îşi satisfacă poftele, dar realitatea să fie de fapt diferită. De aceea, în momentul în care iubita îl părăseşte, pentru el asta ar putea fi un adevărat şoc, desi semnalele au fost tot timpul acolo, în relaţie. Doar că el a preferat să le evite în loc să le adreseze.

Barierele de protecţie

Complexa lume interioară în care bărbaţii Peşti trăiesc le poate da o alură misterioasă şi fascinantă. De aceea, pentru unele femei poate deveni intrigant să îi descoasă şi să încerce să îi cunoască în profunzime, înlăturând strat după strat de pe personalitatea bărbatului Peşti. Dar din cauza emotivităţii lor crescute, mulţi dintre nativi au învăţat încă de mici că nu e bine să ai emoţii, nu e bine să le arăţi, motiv pentru care şi-au creat scuturi şi bariere, pentru a deveni bărbaţi adevăraţi.

Cei mai norocoşi dintre ei învaţă la maturitate că modul în care au fost crescuţi le este nociv, şi apelează la tehnici şi cursuri care să îi ajute să se reconecteze la adevărata lor personalitate. Dar din pacate, nu toţi găsesc acest răspuns, iar mulţi dintre ei se refugiază în acest mecanism de coping, proiectând bariere şi scuturi de protecţie prin care nimeni nu are voie să treacă, pentru ca nimeni să nu descopere cât sunt ei de fapt de sensibili şi vulnerabili. Asta îi poate reţine departe de o conexiune reală, autentică. Şi îi poate ţine departe de fericirea pe care ar descoperi-o dacă şi-ar arăta adevărata personalitate.

Emoţiile puternice şi pasiunea

Caracterul dual al zodiei se poate vedea şi în comportamentul pe care îl manifestă. Cel mai adesea, o persoană care abia a întâlnit un bărbat Peşte, sau care are o relaţie destul de superficială cu el, îl va descrie ca pe un bărbat docil, calm, poate chiar bleguţ. Dar cei care îl cunosc cu adevărat pe acest nativ, şi ajung la profunzimile fiinţei sale, vor putea vedea profunzimea şi trăirile intense ale nativului, setea lui de emoţii puternice pasiunea cu care iubeste viaţa şi cu care ar putea doborî munţii pentru cei pe care îi iubeşte şi pentru idealurile în care crede.

Caracterul schimbător al bărbatului Peşti

Adesea se spune că Peştii sunt infideli, atât femeile, cât şi bărbaţii. De unde vine percepţia asta? De fapt, atât barbaţii cât şi femeile Peşti apreciază ce e frumos, şi obişnuiesc să întoarcă capul atunci când o femeie atrăgătoare şi intersectează calea cu ei. Dar în esenţă, toţi Peştii caută o relaţie de iubire frumoasă, împlinitoare, care să le ofere o conexiune reală. Problema apare atunci când nu sunt în relaţia ideală la care visează. Şi dacă se întâmplă să fie nefericiţi, în loc să adreseze problemele care apar, de obiecei apelează la latura lor escapistă. Unii dintre ei visează la o relaţie romantică ideală, alţii o caută în altă parte.

De asemenea, e important de reţinut faptul că zodia Peşti e un semn mutabil. Spre deosebire de zodiile fixe, care fac schimbări destul de rar, iar atunci când le fac, le fac foarte lent, zodiile mutabile fac multe schimbări şi dese, au nevoie de schimbare pentru a experimenta, pentru a de dezvolta, pentru a se cunoaşte mai bine pe sine. De aceea şi un bărbat din zodia Peşti poate simţi nevoia să schimbe, să experimenteze, iar dacă partenera nu îi oferă suficient de multă varietate în cuplu, s-ar putea să caute varietatea în altă parte. O altă opţiune pe care ar putea să o ia în considerare ar fi o relaţie deschisă sau poliamoroasă, care le-ar putea satisface mai bine nevoile de varietate.

Fanatism, excese, vicii

Fiind firi extrem de emoţionale, bărbaţii din zodia Peşti care nu reuşesc să îşi canalizeze emoţiile în ceva pozitiv, riscă să cadă în excese negative sau chiar în fanatism. Cum nativii zodiei Peşti au şi o predispoziţie înnăscită spre spiritualitate, ei vor căuta pe parcusul vieţii lor o cale spirituală, o semnificaţie mai profundă a vieţii, sau vor avea înclinaţii religioase. Dar dacă aceste emoţii şi afinităţi nu sunt temperate şi canalizate spre acţiuni pozitive, bărbatul Peşti riscă să cadă în fanatism religios. Poate deveni dogmatic, poate încerca să îşi impună convingerile religioase asupra altora.

Şi viciile sunt o capcană în care un bărbat născut în zodia Peşti riscă să cadă dacă nu este atent. În general zodiile de apă sunt predispuse mai usor să alunece în vicii, iar zodia guvernată de Neptun, prin caracterul său escapist, poate aluneca şi mai uşor în diverse forme de vicii, pentru a scăpa de problemele pe care nu vrea să le confrunte. Viciile se pot manifesta şi sub forma clasică de tip alcool sau droguri, dar există şi vicii mai moderne sau subtile, cum ar fi jucatul excesiv pe calculator, pertrecerea timpului în exces în mediul online sau dependenţa de aparatele şi jocurile de noroc. De aceea, un nativ al zodiei Peşti trebuie să fie mai vigilent şi mai atent decât alţi nativi pentru a nu cădea în aceste capcane la care este predispus.

Dacă vrei să afli mai multe despre bărbatul născut în zodia Peşti, citeşte şi articolul despre Bărbatul Peşti Îndrăgostit. Dacă vrei să înţelegi mai mutle aspecte legate de diferenţele dintre predispoziţiile sufleteşti – date de poziţia Soarelui în astrograma natală – şi predispoziţiile comportamentale, date de Ascendent, te invit să citeşti articolul nostru despre Ascendentul Zodiacal.

Imagine featured de Ana Francisconi via Unsplash @anafrancisconiÎntrebări frecvente

Care sunt calităţile bărbaţilor născuţi în zodia Peşti?

Printre calităţile bărbaţilor Peşti se numără generozitatea, compasiunea, empatia, altruismul, talentul artistic, creativitatea, idealismul, spiritualitatea, galanteria, romantismul şi emotivitatea.

Care sunt defectele bărbaţilor născuţi în zodia Peşti?

Printre defectele bărbaţilor Peşti se numără lipsa de pragmatism, naivitatea, escapismul, infidelitatea, emotivitatea dezechilibrată, nehotărârea, barierele ridicate, viciile, fanatismul şi excesele pe care le fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *