Saturn în Săgetător şi explicaţia Karmei de Ignoranţă

Saturn, denumit şi marele malefic al Astrologiei, este planeta Karmei, care ne pune faţă în faţă cu karma acumulată din vieţile anterioare, dar totodată ne oferă şi oportunitatea să ardem rămăşiţele karmice pe care nu vrem să le ducem mai departe în viaţa curentă şi în cele următoare. Pentru mai multe detalii despre Saturn în Astrologie, vă recomandăm să citiţi articolul dedicat acestei teme. Articolul de faţă este dedicat persoanelor care, în momentul naşterii, aveau planeta Saturn în tranzit în dreptul constelaţiei Săgetătorului.

Saturn în Săgetător (♄ în ♐)

Planeta Saturn tranzitează fiecare zodie o dată la 28 de ani şi jumătate, şi stă în fiecare dintre ele aproximativ 2 ani şi jumătate. În cea mai mare perioadă a timpului, tranzitul este direct, dar există uneori şi scurte perioade de tranzit retrograd.

Spunem generic că o persoană are planeta Saturn în zodia Săgetător dacă în momentul în care s-a născut, Saturn tranzita această constelaţie, indiferent dacă tranzitul era unul direct sau retrograd. Este bine de reţinut şi faptul că în jurul vârstei de 28-30 de ani, Saturn se întoace în zodia în care era în momentul naşterii noastre, şi aceste cicluri se repetă la intervale regulate, aducând după sine diversele provocări specifice saturniene.

Calculul perioadei tranzitului lui Saturn în Săgetător

Consultaţi tabelul de mai jos pentru a afla dacă aveţi sau nu această poziţie a planetei Saturn. Interpretarea este destul de simplă: dacă v-aţi născut în vreuna din perioadele de mai jos, aveţi Saturn în Săgetător. În cazul în care nu vă încadraţi în aceste invervale, vă recomandăm să reveniţi la articolul Saturn în Astrologie pentru că acesta cuprinde o listă completă a tuturor perioadelor şi zodiilor tranzitate de planeta Saturn, care vă va putea ajuta să identificaţi poziţia din astrograma Dvs. natală.

Saturn în Săgetător, tranzite între anii 1956 şi prezent

Poziţie Început Final
Saturn în Săgetător 12 Ianuarie 1956 13 Mai 1956
Saturn în Săgetător 10 Octombrie 1956 04 Ianuarie 1959
Saturn în Săgetător 17 Noiembrie 1985 13 Februarie 1988
Saturn în Săgetător Retrograd 10 Iunie 1988 11 Noiembrie 1988
Saturn în Săgetător 24 Decembrie 2014 15 Iunie 2015
Saturn în Săgetător 18 Septembrie 2015 20 Decembrie 2017Saturn în Săgetător şi Karma de Ignoranţă

De ce corespunde această poziţie a lui Saturn karmei de ignoranţă? La fel ca Gemenii, Fecioara şi Peştii, Săgetătorul este o zodie mutabilă, iar de fiecare dată când planeta Saturn tranzitează o zodie mutabilă, aduce după sine karma de ignoranţă. Dar există totuşi diferenţe semnificative între karma Săgetătorului şi cea specifică celorlalte semne zodiacale.

Utilizarea inadecvată a energiei planetei Jupiter în vieţile anterioare

Guvernatorul zodiei Săgetător este planeta Jupiter, planeta dreptăţii, a justeţii, dar şi a cunoaşterii spirituale, a religiei, a învăţământului superior şi a călătoriilor. De aceea, Karma cu care se nasc persoanele cu această poziţie a lui Saturn se poate răsfrânge asupra acestor domenii. Una dintre posibililele interpretări ale acestei poziţii se referă la faptul că nativul poate avea nevoie să descopere că acele autorităţi religioase, sau de învăţământ, care au stat ca piatră de temelie la formarea sa ca persoană, nu sunt de fapt cele mai de încredere surse, şi că este nevoit să îşi găsească propriile surse şi să îşi contureze propria fiinţă.

Situaţii pe care Saturn le aduce în viaţa acestor nativi

Din cauza strânsei legături cu spiritualitatea, aceşti nativi se pot naşte cu diverse forme de Karma în legătură cu spiritualitatea. Spre exemplu, este posibil ca în existenţele anterioare, aceste persoane să fi fost importanţi lideri spirituali sau religioşi, care au făcut abuz de putere şi au profitat de încrederea pe care enoriaşii le-o acordau. Se  poate să fi fost falşi ghizi spirituali, sau chiar ghizi autentici, dar care au alunecat în capcanele egoului şi au săvârşit diverse acţiuni malefice, pentru care azi mai au încă de plătit.

Iar această plată a Karmei se face tocmai prin suferinţa pe care o simte cel care a provocat altora acelşi tip de suferinţă. Din acest motiv, nativii cu Saturn în Săgetător ar putea avea tendinţa de a urma falşi ghizi spirituali, sau de a se lăsa pradă falşilor preoţi şi falşilor spirituali, care profită de pe urma lor în interes propriu. Altfel spus, Saturn aduce în viaţa noastră exact situaţiile, şi mai ales trăirile dureroase pe care noi înşine le-am provocat celor din jur în existenţele anterioare. Nu de alta dar, aşa putem simţi cel mai bine ce daune am provocat, dacă ajungem să suferim pe pielea noastră durerea pe care am pricinuit-o altor fiinţe.

Lecţiile de viaţă – cum putem arde Karma indicată de poziţia lui Saturn

Saturn reprezintă acele arii din viaţa noastră în care vom avea de făcut faţă unor provocări, neplăceri, sau unor restricţii. Acest tranzit al lui Saturn din 28 în 28 de ani ne aduce şi readuce în faţă situaţiile cele mai cumplite, pentru ca noi să învăţăm anumite lecţii, să ne maturizăm şi să ardem Karma negativă cu care ne naştem. De asemenea, învăţăm să nu mai producem noi situaţii similare, pentru a nu căra după noi, în existenţele viitoare, un nou bagaj karmic.

Iar primul pas pentru a putea învăţa lecţiile care ne sunt sortite este să identificăm ce tip de Karma aducem după noi, şi în care dintre situaţiile sale specifice ne regăsim. Mai jos veţi găsi câteva exemplificări de tipuri de situaţii aduse în viaţa celor cu Saturn în Săgetător, cu titlu exemplificativ, care pot fi folosite ca reper. Aceasta nu este nicidecum o listă completă, exhaustivă, ci sunt doar câteva ilustrări care v-ar putea ghida să identificaţi dacă v-aţi născut sau nu cu un astfel de bagaj karmic.

Ataşamente faţă de principii şi idei

Săgetătorul este zodia care defineşte conceptele, ideile, abstractul şi tot ce ţine de gândirea care merge mai departe de mental. Dacă în cazul Gemenilor sau a Fecioarei este vorba de o gândire analitică, de tip cercetare, în cazul Săgetătorului este vorba de gândirea abstractă, uneori chiar încărcată de intuiţie, sau orientată spre principii, valori, justiţie. Dar nativii cu Saturn în Săgetător se nasc cu o Karma de ignoranţă. Din acest motiv, ei pot avea ataşamente şi fixisme către anumite idei şi principii, pe care vor să le impună, să le bage pe gât şi celorlalţi. Desigur, din cauza acestor comportamente aproape fanatice, pot avea de suferit.

Lecţiile de viaţă

În acest caz, lecţia pe care o au de învăţat aceste fiinţe este lecţia flexibilităţii mentale. Ei trebuie să fie deschişi si adaptabili, precum este Săgetătorul, care este una dintre cele 4 zodii mutabile, schimbătoare. Totodată, este recomandat ca aceşti nativi să devină mai empatici, şi să îşi cultive o deschidere sinceră şi curioasă spre ideile şi principiile noi cu care vin alţii. Doar aşa se pot debarasa de limitările egotice, şi pot învăţa să ardă karma de ignoranţă cu care s-au născut.

Dacă sunteţi în această situaţie şi vă confruntaţi cu dificultăţi în a accepta şi a îngloba ideile şi principiile celorlalţi, vă recomandăm câteva lecturi care vă pot fi de folos:

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Dogme, fanatism, extremism religios

O altă caracteristică definitorie a zodiei Săgetătorului este legătura cu religia şi spiritualitatea. Doar că acestea ţin de zodia Săgetătorului în cel mai pur şi elevat mod posibil, atunci când vibraţia corespondentă este una înaltă. Totuşi, în cadrul poziţiei lui Saturn în Săgeătător este vorba de o Karma de ignoranţă, în legătură cu aspectele cele mai joase pe planul religios şi spiritual, care cele mai adesea sunt asocciate dogmelor şi fanatismului.

Este posibil ca în existenţele anterioare, aceste persoane să fi avut funcţii de mari preoţi, ghizi spirituali, sau orice alte funcţii din acest domeniu. Iar din poziţiile în care se aflau, să se fi folosit de puterea de influenţă pe care o aveau asupra enoriaşilor sau celor pe care îi gihdau, pentru a-şi satisface anumite interese egotice sau meschine. Săgetătorul prin natura sa este un perpetuu căutător spiritual, care caută sens, rost, şi natura divină a lucrurilor. Dar în cazul lui Saturn în Săgetător, nativii au un fel de văl deasupra ochilor, care nu îi lasă să caute în profunzimea lucrurilor, ci îi abate către aspectele neplăcute şi uneori extreme întâlnite în religie.

De aceea, aceşti nativi pot încerca să impună fie cu forţa, fie prin manipulare, credinţele lor dogmatice. Acestea nu ajută la evoluţia spirituală a indivizilor, şi mai degrabă îi constrâng prin teamă sau poziţia de putere să facă lucruri pe care nu ar dori să le facă, să se abţină de la anumite acţiuni şi interacţiuni de teama pedepselor sau a repercursiunilor.

Lecţiile de viaţă

Persoanele cu această poziţie a lui Saturn trebuie, înainte de toate, să idetifice dacă au anumite înclinaţii spre fanatismul spiritual sau religios. Ei ar putea investiga ce înseamnă realmente o cale spirituală autentică, şi să confrunte răspunsurile cu modul în care văd ei spiritualitatea, şi modul în care o practică. De asemenea, s-ar putea servi de ajutor persoanelor din anturaj, pentru că o persoană de afară ne poate ajuta să ne obiectivăm. Aceştia ne-ar putea spune dacă aderarea la religie este benefică, autentică, sau dacă este ancorată în dogme şi are tendinţe spre excese.

Lecţia de viaţă a celor care au aceste tendinţe este să înveţe să descopere ce înseamnă o cale spirituală sau religioasă autentică, şi să facă distincţia între aceasta şi orice formă de fanatism sau dogmatism. Dacă persoana în cauză este un duhovnic, un preot sau un ghid spiritual, ea trebuie să analizeze dacă metodele prin care îi îndrumă pe cei pe care îi ghidează sunt metode care le sunt realmente de folos, sau dacă sunt mai degrabă metode menite să îi sperie, să îi pedepsească, să îi învinovăţească.

Iată câteva lecturi care ar putea fi de folos celor care se confruntă cu astfel de situaţii.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Încălcarea Legilor, inclusiv a legilor divine

Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, este justiţiarul zodiacului, atât în cele ce priveşte legile lumeşti, cât şi pe cele spirituale. O persoană care are puternice influenţe jupiteriene în Astrogamă (fie e născut în zodia Săgetător sau Peşti, fie are Ascendentul, Mijlocul Cerului sau planete importante în această zodie) va avea tendinţe şi porniri spre a fi cât mai corectă şi a respecta legile scrise şi nescrise, regulile şi canoanele.

În schimb, atunci când Saturn tranzitează constelaţia Săgetătorului, adesea nativii cu această poziţie aduc în spate o karma de ignorare a legilor. Poate fi vorba de situaţii în care în vieţile anterioare persoana respectivă a încălcat legi importante pentru a obţine beneficii proprii, şi nu a fost prinsă şi pedepsită. De aceea, aduce această povară în existenţa actuală şi trebuie să îşi răscumpere greşelile. De asemena, poate fi vorba şi de legi ale naturii, ale Universului, de care această persoană a abuzat, fără să îşi primească pedeapsa.

Lecţiile de viaţă

Pentru a se obiectiva şi a idenfica dacă sunt în această situaţie, nativii cu Saturn în Săgetător pot verifica dacă au tendinţa să le ceară celorlalţi să respecte legile, dar ei înşişi să le încalce. Există chiar situaţii în care aceste persoane lucrează sau îşi dedică viaţa apărării legilor, spre exemplu fiind politicieni sau organe de poliţie, ei pedepsindu-i pe cei care încalcă legea, dar nerespectând-o ei înşişi.

Motivul pentru care s-au născut cu această poziţie a lui Saturn, şi implicit cu această Karma, este pentru a-şi da seama de limitările pe care le au, şi pentru a înţelege că trebuie să îşi răscumpere acţiunile greşite din trecut. Indicat ar fi să aibă o grijă deosebită să nu mai încalce legea, pentru a nu acumula şi mai multă karma negativă, pe care să o poarte după ei în viitoarele vieţi. Aceleaşi sfaturi se aplică şi în legătură cu legile spirituale, legile Universului. Transformarea lor de durată va avea loc în momentul în care vor înţelege şi integra în propria viaţă legea atracţiei universale, şi îşi vor ghida viaţa în funcţie de rezonanţe, energii, şi ceea ce vor să atragă în propria existenţă.

Iată câteva cărţi care pot fi de folos pentru evoluţia acestor persoane:

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Nerespectarea moralităţii

Şi moralitatea ţine tot de energia planetei Jupiter, de unde putem conchide că aceşti nativi nu au respectat diverse aspecte morale în existenţele din trecut.

Lecţiile de viaţă

Ce au de făcut acum este să înveţe să se cunoască în profunzime, să îşi descopere sinele autentic, renunţând la ego, faţade şi alte măşti puse doar pentru a fi percepuţi într-un anumit fel. Căutarea de sine este o caracteristică specifică Săgetătorului, care are nevoie să ajungă la acel sine autentic, având totodată resursele necesare, pe care le poate accesa dacă îşi pune intenţia în acea direcţie. Totodată, dezvoltarea credinţei este extrem de importantă. Nu este vorba neapărat de o credinţă religioasă, ci de încrederea în sine, în faptul că fiecare dintre noi este energie pură, care poate aduce în manifestare, la voinţă, tot ceea ce doreşte.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Te-ar putea interesa şi aceste lecturi despre Karma:

Karma iubirii

Karma şi reîncarnarea

Karma relaţiilor

Karma Sănătăţii

Karma Norocului

Karma de Neam

Karma şi taina reîncarnarii

Karma Yoga

Iniţiere în iubirea karmică

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

 

Imagine Featured de Movidagrafica Barcelona via Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *