Saturn în Berbec – Semnificaţia Karmei de Violenţă

Dacă nu aţi făcut-o deja, vă recomandăm să citiţi articolul nostru despre Planeta Saturn în Astrologie. Veţi găsi o descriere generală a planetei Saturn în contextul astrologic, caracteristicile principale, precum  şi legătura energiei saturniene cu Karma şi diferitele niveluri de vibraţie ale planetei.

În continuare, vom trata semnificaţia planetei Saturn atunci când se află în tranzitul constelaţiei Berbecului.

Saturn în Berbec (♄ în ♈)

Planeta Saturn tranzitează constelaţia Berbecului aproximativ la fiecare 29 de ani şi rămâne în zodie pentru aproximativ 2 ani şi jumătate. Există şi perioade în care tranzitul este retrograd (mişcarea planetei nu se schimbă, dar percepţia noastră, din poziţia de pe planeta Pământ, este că mişcarea ar fi în sens invers).

Calculul perioadei tranzitului lui Saturn în Berbec

Mai jos puteţi găsi un tabel cu perioadele în care s-a aflat Saturn în zodia Berbecului, dar şi câteva dintre datele în care va urma să intre din nou, în viitor.

Calendar cu poziţia planetei Saturn în Berbec

Poziţie Început Final
Saturn în Berbec 25 Aprilie 1937 17 Octombrie 1937
Saturn în Berbec 14 Ianuarie 1938 6 Iulie 1939
Saturn în Berbec Retrograd 22 Septembrie 1939 20 Martie 1940
Saturn în Berbec 3 Martie 1967 29 Aprilie 1969
Saturn în Berbec 7 Aprilie 1996 9 Iunie 1998
Saturn în Berbec Retrograd 26 Octombrie 1998 28 Februarie 1999
Saturn în Berbec 24 Mai 2025 1 Septembrie 2025
Saturn în Berbec Retrograd 13 Februarie 2026 12 Aprilie 2028

Cum se interpretează tabelul de mai sus? E foarte simplu: dacă te-ai născut în una din perioadele de mai sus, înseamnă că Saturn se află în zodia Berbecului în Astrograma ta natală. (De exemplu, dacă te-ai născut în 30 Aprilie 1937). Dacă nu te-ai născut în niciuna din aceste perioade, înseamnă că Saturn se află într-o altă zodie în Astrograma ta natală.

 

Saturn în Berbec este într-o poziţie de cădere

Demnităţile şi debilităţile planetelor ne dau indicii despre poziţiile în care planetele îşi pot manifesta cel mai bine sau cel mai prost energia. Altfel spus, ne arată unde planetele se simt bine, ca la ele acasă, sau unde se simt stinghere şi nu îşi pot manifesta prea bine energia benefică.

În cazul zodiei Berbecului, planeta Saturn se află într-o poziţie nefavorabilă, o poziţie de cădere. Înterpretarea astrologică a acestei poziţii face referire la karma acumulată din vieţile trecute. Astfel, e posibil ca nativul să fi acumulat karma negativă din cauza unor excese ale energiei planetei Marte, iar acum să sufere consecinţele din vieţile trecute. De asemenea, este posibil să se fi născut cu minunate daruri oferite de energia planetei Marte, dar pe care nu le-a fructificat, irosind asftel talentul şi harul pe care l-a avut.Saturn în Berbec şi Karma de Violenţă

Karma reprezintă nu doar acţiunile şi reacţiunile, ci şi moştenirile cu care noi venim din alte vieţi, sau ceea ce acumulăm şi nu reuşim să ardem în această existenţă şi ducem mai departe în următoarele vieţi. Puteţi citi mai multe despre semnificaţia Karmei în articolul nostru anterior despre planeta Saturn. Pentru că planeta Marte, guvernatorul Berbecului, este planeta războaielor şi a violenţei, karma care îi însoţeşte pe aceşti nativi este una de violenţă.

Utilizarea inadecvată a energiei planetei Marte în vieţile anterioare

Atunci când cineva se naşte cu planeta Saturn în zodia Berbecului, această persoană se naşte cu o karma de violenţă sau de agresivitate. Marte este guvernatorul zodiei Berbecului, şi este reprezentat de energia războilui şi a conflictului, dar şi a pasiunii şi a erotismului. Iar atunci când cineva se naşte cu Saturn în această poziţie, înseamnă că în existenţele trecute a făcut acţiuni împotriva voinţei Divine, în care a făcut abuz într-un fel sau altul de energia marţiană.

De exemplu, este posibil ca în existenţa anterioară, acest nativ să fi fost un luptător, un războinic care a sădit frica în multe persoane. E posibil să îşi fi abuzat, fizic sau verbal, cunoscuţii sau duşmanii. De asemenea, este posibil ca acest nativ să se nască cu diferite frici, iar când cineva, cu voie sau fără de voie, îi atinge punctele sensibile, să ajungă să reacţioneze cu foarte mare violenţă, adesea nejustificat.

Situaţii pe care Saturn le aduce în viaţa acestor nativi

Pentru că Saturn ne ajută, sau chiar ne obligă să ardem karma acumulată în vieţile anterioare, aceşti nativi se vor confrunta exact cu situaţiile pe care ei le-au provocat altora în trecut. Spre exemplu, dacă au manifestat agresivitate şi violenţă asupra altora, acum vor fi victimele acestor abuzuri. Dacă au stârnic frica altora, vor deveni ei înşişi victimele fricilor. Dacă şi-au abuzat iubitul sau iubita, pot fi predispuşi la relaţii cu persoane abuzive, şi aşa mai departe.

Lecţiile de viaţă – cum putem arde Karma indicată de Saturn

La prima vedere, ar putea părea că Saturn este un mare malefic, care aduce în viaţa noastră doar aspecte negative, care ne provoacă durere şi suferinţă.

Dar dacă vom reuşi să vedem dincolo de această aparenţă, vom înţelege că Saturn nu face altceva decât să ne aducă noi oportunităţi să evoluăm. Aceste aparente suferinţe sunt reale oportunităţi pentru ca noi să ardem karma acumulată şi să devenim din ce în ce mai evoluaţi, mai deschişi şi să înţelegem cât mai multe.

Aşa că Saturn oferă oportunitatea să înţelegem unde am greşit în trecut, iar acum să facem fix opusul, pentru a arde respectiva karmă. Astfel, pentru nativii cu Saturn în Berbec, e nevoie să ia fiecare aspect al planetei Marte, şi să analizeze ce fel de karma au acumulat şi cum o pot îndrepta.

Abilităţile de conducător

Spre exemplu, se poate înţelege că aceştia fie au abuzat de o funcţie de conducător, fie au primit energia marţiană care i-ar fi făcut buni conducători, dar nu au folosit-o, lăsând să se irosească. Ce au de făcut în această viaţă este legat de modul în care se raportează la persoanele în poziţiile de conducere. Dacă au manageri care devin abuzivi, trebuie să înveţe să îi înfrunte dar cu diplomaţie şi tact, fără a arăta agresivitate. Dacă ei înşişi vor ajunge în posturi de a fi conducătorii altora, trebuie să înveţe să conducă cu empatite şi calm, să nu dea dovezi de violenţă şi să nu ajungă la abuzuri.

Te-ar putea interesa aceste lecturi: Cum să devii un lider eficient sau Cum să lucrezi pentru un idiot.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Iniţiativa

Legat de iniţiativă, este posibil ca ei să fi beneficiat de energia marţiană care să îi inspire să aibă multă iniţiativă, idei şi să poată aduce multă noutate în vieţile celor din jur, iar această energie să nu fi fost folosită. Sau, dimpotrivă, se poate ca nativul să fi abuzat de acest dar, şi să îl folosească în scop egoist sau pentru a face rău altora.

Dacă întâmpini dificultăţi în a prelua iniţiativa, te-ar putea ajuta una din aceste două cărţi: Ia iniţiativa sau Preia iniţiativa.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Agresivitatea

După cum spuneam mai sus, este posibil ca în alte vieţi nativul să fi participat la lupte, să fi fost agresit sau să fi inspirat multă frică. Ce are de învăţat este să se stăpânească, să îşi controleze reacţiile, şi să nu mai izbucnească din orice fleac. Este important să îşi conştientizeze tendinţa spre enervare, şi să facă în aşa fel încât să nu îi sară muştarul prea uşor.

S-ar putea să îţi placă aceste cărţi: Calm. Cum să-ţi găseşti liniştea într-o lume stresantă şi agitată sau Cum să îţi controlezi furia înainte de a te controla ea pe tine.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Frica excesivă

Tot în cadrul acestei poziţii a planetei Saturn se poate întâlni şi cealaltă extremă, şi anume tendinţa unor persoane de a fi conduse sau dominate de frici. Aceste persoane pot da foarte uşor în paranoia, şi de multe ori nu vor avea nici cel mai mic curaj să facă ceea ce îşi doresc, să lupte pentru valorile lor sau să facă schimbări. Acest tip de karma este de obicei un ecou al fricilor pe care aceste persoane le-au trezit în alţii.

Dacă te lupţi să îşi depăşeşti fricile, te-ar putea ajuta aceste cărţi: Gata cu Fricile sau Trăieşte fără frică.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Competitivitatea

De asemenea, nu trebuie să fie extrem de competitiv, sau să găsească o metodă armonioasă în care să îşi manifeste competitivitatea (spre exemplu, dacă este competitiv cu colegii la muncă, ar putea să joace diferite jocuri cu colegii pentru a-şi manifesta competitivitatea, dar în mediul de la muncă să înveţe să fie cooperant).

Dacă vrei să scapi de tendinţa de a intra în competitivitate, şi să creezi mai multă cooperare, te-ar putea ajuta această lectură: Cum să îţi creezi relaţii avantajoase, să câştigi încrederea şi să devii influent sau Rezolvă conflictele din viaţa ta.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Independenţă excesivă

Zodia Berbecului este caracterizată şi prin faptul că aceşti nativi sunt extrem de indenpendenţi. Independenţa este o calitate, în măsura în care o persoană ştie să aibă grijă de ea însăşi şi să se descurce. Totuşi, în momentul în care o persoană nu mai ascultă deloc sfaturile celor din jur, nu ţine cont de alţii şi acţionează egotic, doar din interes propriu, atunci această independenţă devine problematică. Iar persoanele cu Saturn în Berbec pot veni cu o astfel de Karma, şi pot acţiona egoist, sau pot să nu înţeleagă beneficiile cooperării şi colaborării.

Soluţia ar fi ca aceste persoane să înveţe prietenia şi empatia, să lase de la sine sau chiar să tindă să se îndepărteze cât mai mult de propriul ego. Cheia aici este în a afla ce este o stăpânire de sine făcută cu discernământ, şi unde intervine încăpăţânarea egoistă. În aceste conştientizări te-ar putea ajuta cartea Inamicul este Egoul sau Renunţă la ego.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Stima de sine scăzută

Această poziţie a lui Saturn le poate da nativilor şi probleme legate de stima de sine, de modul în care se percep şi cum se compară cu alţii. Adesea, din aceste comparaţii, aceste persoane îşi văd doar neajunsurile proprii, şi îi văd pe cei din jur ca fiind mult mai buni. Nu suntem departe de adevăr dacă am spune că aceste persoane nu se iubesc, nu se apreciază şi votează tot timpul calităţile persoanelor din jur.

E de la sine înţeles că aceşti nativi trebuie să înveţe să îşi aprecieze propriile calităţi, şi să îşi accepte imperfecţiunile pe care nu le pot corecta. Aceste două cărţi ar putea fi surse de inspiraţie: Depăşirea de sine şi Cum să te iubeşti pe tine pentru a te înţelege mai bine cu ceilalţi.

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine. 

Te-ar putea interesa şi aceste lecturi despre Karma:

Karma iubirii

Karma şi reîncarnarea

Karma relaţiilor

Karma Sănătăţii

Karma Norocului

Karma de Neam

Karma şi taina reîncarnarii

Karma Yoga

Iniţiere în iubirea karmică

Notă: Linkurile către cărţi de mai sus sunt linkuri de afiliere. Dacă vei cumpăra vreuna din cărţi folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.

Imagine featured Pixabay via Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *