Compatibilitate Berbec-Fecioară♈ vs ♍

Nativii din zodiile de foc și cei din zodiile de pământ par de multe ori să aparțină unor lumi paralele. Compatibilitatea dintre acești nativi nu este una care să vină foarte natural, și ades

Comunicare ☆☆

Unul dintre punctele dureroase în ceea ce privește această pereche este chiar comunicarea, adesea extrem de dificilă, mai ales la începutul relației, când cei doi încă nu se cunosc. Berbecul poate avea dificultăți să se exprime ca un adult, având adesea un stil de comunicare imatur, infantil, sau impulsiv, autoritar. Fecioara este chiar la extrema opusă, natura nativilor din semnul Fecioarei fiind una introspectivă și analitică. De cele mai multe ori, Fecioarele despică firul în patru și se gândesc la un aspect pe toate părțile înainte să spună ce gândesc. Asta poate pune paie pe focul interior al Berbecilor, care nu au răbdare să asculte, și vor să sară direct la fapte. Desigur, toate acestea sunt predispoziții, și fiecare dintre parteneri poate munci să ducă relația într-o direcție bună.

Iubire ☆

La nivel amoros, e o provocare destul de mare pentru cei doi să formeze o relație de cuplu de succes. În primul rând, la nivel de atracție, Fecioara s-ar putea să îl considere pe Berbec ca fiind imatur, sau impulsiv și dominator. Berbecul, pe de altă parte, ar putea considera Fecioara ca fiind prea împământenită, prea închisă, prea introvertită, preferând mai degrabă persoanele orientate pe acțiune, și nu ne planul mental. Dacă totuși soarta face ca astfel de persoane să se atragă și să se îndrăgostească, aceasta se întâmplă când fiecare dintre cei doi e atras de opusele pe care cealaltă persoanlă le înglobează, fiind o bună oportunitate de expansionare a ființei și de întregire a caracterului.

Pasiune ☆

Pasiunea dintre cei doi poate fi, de asemenea, mocnită. Berbecul ar putea considera Fecioara ca fiind neinteresantă, ștearsă, sau ar putea să își piardă ușor răbdarea când ea supraanalziează lucrurile și nu împărtășește ceea ce gândește. Berbecul ar putea să acuze Fecioara – adesea pe nedrept – că dorește să îl controleze, să îl manipuleze, că nu spune lucrurilor pe față. Fecioara, pe de altă parte, ar putea fi extrem de cumpătată, și să îl analizeze pe Berbec cu scepticism, din toate punctele de vedere, înainte să își facă o părere despre el. O astefel de tensiune constantă între cei doi duce întreaga energie la nivel mental, formând bariere de protecție care lucrează impotriva pasiunii. Chiar dacă ar putea exista un sau câteva întâlniri pasionale între cei doi, acestea ar putea fi asemenea erupției unui vulcan, care se va stinge la fel de repede pe cât s-a aprins.

Învățare ☆☆☆

Fiind elemente opuse, cele două zodii au multe de învățat una de la cealaltă. Exact aspectele care îi fac diferiți îi pot ajuta să devină ființe mai expansionate, mai împlinite, mai înțelegătoare. Printr-o relație de cuplu, de prietenie sau orice fel de parteneriat, un nativ Berbec cu multă deschidere poate învăța de la o persoană Fecioară despre iubirea pentru natură, despre meticulozitate, despre analiză și învățare. Pe de altă parte, Fecioara poate înțelege ingenuitatea Berbecului și poate învăța să se detașeze mai mult de planul mental și să treacă la acțiune. Poate privi viața cu mai multă lejeritate, iar pentru asta, Berbecul poate fi un mentor bun.

Planul Material ☆☆

Compatibilitate scăzută la nivelul planului material, deoarece Berbecul poate trăi pe urma impulsurilor, cheltuind rapid și economisind puțin, trăind după moment și după poftele și plăcerile imediate. Fecioara este mult mai meticuloasă, iar majoritatea nativilor din această zodie vor fi interesați de economii, de investiții, de planuri de pensie făcute din timp. Adesea nativii din zodia Fecioară sunt extrem de riguroși cu veniturile, contabilizând tot ce intră și ce iese din buget, și lăsând puțin loc pentru cheluieli de moment. Achizițiile lor pot fi orientate spre studiu, spre gospodărie, și prea puțin spre pasiuni și plăceri imediate, motiv pentru care conflictele financiare între cei doi pot apărea extrem de ușor.

Planul  Spiritual ☆☆☆☆

Compatibilitate ridicată la nivel spiritual între cei doi nativi care au atât de multe de învățat unul de la celălalt. Pentru focosul Berbec, o lecție de împământenire este mai mult decât binevenită, iar Fecioara, prin natura sa simplă și pură, se poate conecta la ingenuitatea Berbecului, pentru a-l învăța această lecție. De asemenea, Fecioara se poate deschide sufletește și spiritual, pentru a primi în ființa ei lecțiile legate de începuturi și inițieri specifice berbecului, și pentru a-și aprinde focul care pune în mișcare dorințele care îi sunt atât de dificil Fecioarei să le urnească.

Parteneriat ☆☆

Dacă au răbarea și interesul să se învețe și să se înțeleagă reciproc, Berbecul și Fecioara ar putea forma un parteneriat sau un cuplu destul de interesant, deși în mare măsură atipic. Ar putea funcționa împreună, dar ar avea de făcut fiecare multe compromisuri. Aceste compromisuri pot să funcționeze doar dacă sunt făcute cu inima dechisă, și cu dorința de a cunoaște și a înțelege cu adevărat, în profunzime, natura celeilalte persoane. Altfel, riscul este ca cei doi să dobândească și să acumuleze resentimente.

 

Recomandare: dacă ești interesat să citești mai multe despre relații (de cuplu, de familie, de afaceri etc.) îți recomandăm o serie de cărți pe tema compatibilității:

Marte și Venus în dormitor

Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Marte și Venus se iubesc

Marte și Venus la locul de muncă

Notă: Linkurile de mai sus este un link de afiliere. Dacă vei cumpăra cartea folosind acest link, proprietarul acestui site va putea primi un mic comision din valoarea plătită de tine.Imagine de Joanna Nix-Walkup on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *